-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
Ahogy egy masik Note 8T temaban irtam: ujra van Lineage OS ginkgo-ra, willow-ra!
-
xabolcs
őstag
-
xabolcs
őstag
válasz
perzeus #1311 üzenetére
Ha pedig ugy alakul, hogy teszel fel KernelSU-t vagy Magisk-ot (root, PIF, ... miatt), akkor hasznalhatod a BCR-t is (ha nem lenne rogton integralva): Basic Call Recorder
-
xabolcs
őstag
válasz
Norby86 #1305 üzenetére
Megprobalhatod USB-s merovel (pl. KWS-2301C) teljes en feltolteni, illetve programmal (pl. AccuBattery) ugyanezt, s megnezni, hogy a 4000 mAh-bol mennyi maradt.
De en is azon a velemenyen vagyok, hogy ezek a beszakadasok akkuhibara utalnak.
Kiprobalhatom neked a 10.7-es crdroid-ot (ha eselteg mondasz melle par jellemzo programot), de eddig nem volt ilyen hibam a Note 8T-vel, pedig latott jo par custom rom-ot.
-
xabolcs
őstag
válasz
Norby86 #1301 üzenetére
Az az ebreszto barmennyi ebresztot el tud tarolni, csak szerintem egy ido utan mar attekinthetetlen.
ColorNote, Google Keep, vagy keress valamit az alkalmazasboltban!Az akkumulator stilust pedig a crDroid beallitasoknak az "Allapotsor" oldalan lehet beallitani, kicsit lejjebb gorgetve.
-
xabolcs
őstag
válasz
Norby86 #1299 üzenetére
Elso kerdeseddel az "Udvozli a crDroid! Ne telefonozoon, szerelmeskedjen!" szovegre gondolsz?
Azt a "Kezdooldal-beallitasok" / "Kezdokepernyo" / "Veletlenszeru uzenetek" kapcsoloval tudod kikapcsolni. Egyebkent szerintem teljesen jopofa.Milyen emlekeztetore gondolsz? Igen az oraban van ebresztoora lehetoseg (Ora alkalmazast megnyitva es ott alul az "Ebreszot" kivalasztva), de biztos, hogy ezt keresed?
-
xabolcs
őstag
válasz
Norby86 #1294 üzenetére
Bekapcs gomb + hangero LE -re mit reagal a telefon? Bejon a fastboot felirat?
Ha bejon, akkor tedd fel megintfastboot flash recovery twrp.img
-vel.
Telepites utan pedig tenyerelj ra a bekapcs gomb + hangero FEL parosra es indul is a recovery.Azt irtad, hogy recovery modban van a telefon. Tehat van TWRP-d?
Akkor az advanced menubol inditsd el az adb sideload-ot es ugy tedd fel.
Persze maskepp os felteheted a crDroid.zip-et. -
xabolcs
őstag
válasz
Norby86 #1292 üzenetére
Ha nem crDroid-rol erkezel, akkor igen, egy format data / full wipe kelleni fog.
Aztan ha felment a crDroid, akkor tedd fel valamelyik NikGapps valtozatot is. En a basic-et szoktam, de van kifejezettem crDroid-os NikGapps is.
Aztan ujraindulas utani elso hosszu boot utan mehet a belakas!
Yettel eseten ne felejtsd el torolni az elavultakat es felvenni az uj APN-eket!
-
xabolcs
őstag
Hivatalos crDroid 9 (+ crDroid NikGapps) van a telefonon es nem erzekeli a forgatast.
Telegram csoportban factory reset-et mondtak a nem mukodo forgatas gyogyitasara.
Van valami modszer, amivel meguszhatom az ujra belakast de megis megjavul a hiba?
Ha mentesbol visszatoltom /data-t es a /storage-ot, akkor pont ugyanitt leszek, hogy nem mukodik.Eredetileg 9.11 volt fennt, de 9.12 es 9.13-ra valo sideload frissites se oldotta meg. Kernel csere sem segitett.
-
xabolcs
őstag
válasz
PCProfessor #1262 üzenetére
Recovery valogatja, hogy sideload-dal vagy felmasolva lehet telepiteni. A sikeresseg nem ezen mulik.
De hogy mitol fustolt meg az EFS, otletem sincs.
Amikor en telepitettem DerpFest-et, crDroid-ot semmi bajom nem volt. En PBRB recovery-t hasznaltam. -
xabolcs
őstag
válasz
tomazin #1246 üzenetére
Nem egeszseges kulonbozo "gyartotol" szarmazo romokat egymasra flash-elni. Lehet, hogy sikerul elkerulni a boot loop-ot, de minden eselyed meglesz, hogy valami ne mukodjon megfeleloen.
A megcelzott rommal kompatibilis recovery beszerzese tenyleg ajanlott, utana meg inkabb tiszta telepites (azaz wipe data) utan telepiteni.
Mivel tiszta telepites lesz, elotte az adataidat, hivaslistat, sms-eket, miegyebet mentsd le!
-
xabolcs
őstag
Ha bootloader visszazaras alatt azt erted, hogy teljes torlessel visszatoltod ra az utolso gyari romot es zarod a bootloadert, akkor igen, eleg a bootloader visszazarasa.
Ha csak zarni szeretned a bootloadert, akkor zaras utan el se fog indulni a telefonod.
Igy szerintem csak a Magisk + PlayIntegrityFix hasznalata a megoldas xiaomi.eu-s rom eseteben.
De nagyon ugy tunik, hogy Google megint ki szeretne szurni. -
xabolcs
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy mi értelme ezeknek a ,,főzött,, rom-oknak, ha olyan alapvető problémák vannak vele, mint: instabilitás, bugok, nem müködő wifi/bt, root panaszok banki appokkal stb.?
Ezzel pont igy vagyok en is!
Annyira, hogy gyari rom eseten ki se nyitom a bootloadert.
Sot, ugyanezt ereztem, amikor a Samsung Galaxy Ace 3-t nyaggattam: mindenki masnak jol mukodtek a fozott rom-ok, nekem bezzeg folyton ujraindult s varta a PIN kodot.En szemely szerint azert hagytam el a gyari rom-ota willow-n, mert ott jelentkeztek bug-ok: kicsongeskor nem kapcsolt be a kijelzo - vagy csak a hattervilagitasa.
Persze izzadtam, amikor a korai crDroid 9-es verziok minden ok nelkul kikapcsoltak, meg aztan a nyar eleji DerpFest verzional is, amikor epp csak telefonalni nem lehetett a telefonnal!
A crDroid 9.6 es 9.7-t hasznalva viszont nincs semmi baja a felhasznalonak a telefonnal: stabil, nincs bug (se ujraindulas, se telefonalasi hiba), wifi OK, Bluetooth-t nem hasznalja, ahogy a banki alkalmazasokat sem, ellenben a SafetyNet-et alapbol tudja a rom (illetve root mellett sikerult megjavitanom).
-
xabolcs
őstag
válasz
joolaci67 #1198 üzenetére
Itt van nehany masik is, nem csak ujabb TWRP: Recovery for Xiaomi devices
Nekem a PBRP-willow-4.0-20221221-1030-OFFICIAL.zip valt be - hivatalos crDroid van mellette.Mi lelte, hogy elromlott? Uj romot tettel fel?
-
xabolcs
őstag
válasz
lomposfarkas #1195 üzenetére
Ez a 10 nap ez nem akksiido, hanem "Beallitasok / A telefonrol / Futasido".
Ha odakerulok, akkor megnezem neked a hasznalatot, SOT-ot meg a melyalvast is.
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #1193 üzenetére
A 9.5-os DerpFest valamiert ugy dontott, hogy a radios reszt elallitja, igy mindent lehetett csinalni a telefonnal, csak telefonalni nem!
Ket hete tettem egy ujabb probat a crDroid-dal, feltettem a 9.6-ot, amivel elert 10 napos uptime-ot. A radios resze is jol mukodik.
Most feltettem a friss 9.7-et, kivancsi vagyok, hogy fog-e uptime rekordot donteni.Tenyleg nem tudom mi lelte a DerpFest-et, mert egyebkent siman meglepte a a DIGI-Vodafone atallast.
-
xabolcs
őstag
Koszonom a valaszokat!
Lehet teszek meg egy probat! A DIGI-Voda valtas miatt mostmar ugy sem lesz szukseg masodik kartyara. -
xabolcs
őstag
válasz
Petrónius #1189 üzenetére
Hasznalod is? A nehanyunknal tapasztalt random ujraindulasokrol tudsz nyilatkozni?
-
xabolcs
őstag
Magisk-ot csakis a gyartotol: GitHub: topjohnwu/Magisk
A "safetynet-fix" Magisk modult pedig ahol eppen karbantartjak: GitHub: Displax/safetynet-fixTelepited, engedelyezed es voila, menni fog a Yasnac de a Play Integrity API Checker is.
Csak azert van az egesz hozzaszolasom offban, mert whyred-en ellenoriztem.
-
xabolcs
őstag
Szia!
Csak sok eves tapasztalatom van: csak az elso keszulek-fiok osszekapcsolaskor kell varni.
Tehat ugyanazt a telefonodat tobbszor kinyithattad varakozas nelkul, de ha uj telefon kerult hozzad, akkor megint varni kellett.Aztan, hogy ez hogyan megy manapsag, meg hogy a keszulekrol valo kijelentkeses hogyan befolyaslja, azt nem tudom.
Illetve ginkgo (vagyis esetemben willow) sincs most elerheto kozelben, hogy kiprobaljam. De ha gondolod, whyred-del tehetek probat. -
xabolcs
őstag
Szoval a gyari tgz rom-ot kicsomagolva es fastboot-tal (vagy Mi Flash-shel) visszaflash-elve majd onnan ujrakezdve a ROM-olast nem javitotta meg a telefont?
-
xabolcs
őstag
válasz
Indiant #1142 üzenetére
Szia!
Koszonom a visszajelzest!
Sikerult valahogy utanajarni ennek a kikapcsolos hibanak?
Nyilvan a szamitogepre kapcsolas es "adb lolcat" futtatas nem rug labdaba egy napi hasznalatu mobiltelefonnal.Valamelyik ROM-ban lattam beepitve a MatLog-t. Nagyszeruen tud SD kartyara logolni, szoval akar jo is lehet. Ellenben egy ilyen kikapcsolos hibat nem tudom hogyan tud elkapni egy alkalmazas, amikor epp minden alkalmazas leall.
Ha meg crash torteni, akkor vajon van ideje elmenteni az utolso sorokat is SD kartyara, vagy pont a leglenyegesebb bejegyzesek tunnenek el?!Szoval csak gondolkoztam, hogy hogyan lehetne nyakoncsipni ezt a hibat, de nem jutottam sokra.
-----
Ahogy korabban irtam, feltettem a DerpFest Tango-t (A13). Nem estem hanyatt tole.
* ismeri a gyorstoltest: indulaskor felveszi a 16-17 W-ot, de hamar leesik ~10 W-ra
* crDroid-hoz kepest tobb leforditatlan szoveg van benne (aki esetleg magyarul hasznalna)
* OTA nincs, kezzel kell beadni a kb. havonta erkezo fajlokat
* SafetyNet attest-nel a "CTS profile match" bukik (Magisk gondolom megoldja, de nem foglalkoztam vele)
* a DIGI VoWiFi nem meglepo modon ugyanugy nem jo ... majd probat teszek az EfsTools-zal
* az alap dolgok (hivas, sms, videohivas, internetes uzenetkuldesek, ...) mennekTettem fel egy uptime widget-et. A crDroid 9-cel 7 nap volt a max uptime.
Kivancsi vagyok, hogy a DerpFest 13 hogyan muzsikal. -
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #1140 üzenetére
Android 13 alapu crDroid 9 (sf.net) beszamolo kovetkezik, masodkezbol. Nem en hasznalom a telefont, csak ROM-olom.
Banki alkalmazas, SafetyNet, root, Magisk nem futott rajta, arrol nem tudok nyilatkozni.
A hasznalat a 9.0-as verzioval kezdodott. Ket fontos probleman kivul teljesen megfelelt a minimalis elvarasoknak: google szolgaltatasok, video- es normal telefonalas, sms, ertesitesek, wifi, frissites.A DIGI VoWiFi-t illetoen megprobaltam PDC-vel kapcsolodni a telefonhoz, es bar latta a telefont, kommunikalni nem tudott vele. Nem tudom, hogy csak en voltam az ugyetlen, de mukodesre birni nem tudtam.
A fenti ket panasz kozul az egyik a gyorstoltes hianya volt, a masik pedig a "veletlenszeru" kikapcsolasok.
A gyorstoltes a 9.1-es kiadassal megjavult (fel tudta venni a gyari tolto teljes teljesitmenyet: 18W), ellenben a kikapcsolasok nem szuntek meg. A beszamolok szerint mindig akkor kapcsol ki, amikor valami erkezik: nyikkan egyet a telefon es kikapcsol. Pl. sms, bejovo hivas (de semmikeppen sem a merulo akkumulator).
Mivel a 9.1-es crDroid-ra valo frissites se oldotta meg a "veletlenszeru" kikapcsolasok problemajat, ezert valtani fogok egy masik ROM-ra.
A kovetkezo versenyzo a DerpFest lesz (sf.net). -
xabolcs
őstag
válasz
PCProfessor #1138 üzenetére
Koszonom szepen az elmenybeszamolot!
Szerencsere nekem nem volt ennyire mozgalmas a telepites! En OrangeFox majd PBRP recovery-t hasznaltam.
Hala neked, viszont ki tudtam mindenfele Android 13-as ROM-ot probalni a willow-on.
Erdekes, hogy sok ROM csak a gingko-hoz keszitett zip-et, de miutan feltelepult, ugyanugy RN8T-t mutatott a statuszban.A ROM-olasom celja, hogy a DIGI-s vowifi-t eletrekeltsem. Bar be lehet kapcsolni a wifi hangot, mukodni nem mukodik (csak a Telekom eseteben).
Valami "smart dual sim"-hez hasonlo dolgot lattam benne, de kiprobalni nem tudtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Asus Rog Strix G16
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged