- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby86
őstag
válasz
xabolcs #1309 üzenetére
Köszi, egyenlőre tesztelem az Accu Batteryvel aztán meglátjuk. Anyukám mondja mindig hogy feltölti közel 100-ra és pár óra alatt 20-ra zuhan. Most elkezdtem tesztelgetni (kapott egy friss gapps pakkot is + cache törlés), nekem eddig nem zuhant be még. Persze ettől még lehet cella hibás az akku és egy adott pontnál bezuhan majd, kíváncsi leszek. Mondanám hogy kicserélem az akkut neki, de ha elviszem boltba akkor 13 ezer alatt nem úszom meg és azért nem mai telefon, amúgy is terveztük nyár felé a cserét. Szóval nagy dilemma érdemes e belevágni az akksi cserébe. Házilag meg videók alapján megtudnám csinálni, de nem tudom anno Komáromi Attila aki még felélesztette a telefont a téglásított állapotból (egyszer véletlen el romoltam), milyen ragasztóval ragasztotta vissza a hátlapot. Szerintem B-7000 ragasztóval, de passz. Szóval ha akku hiba lesz, kérdés neki álljak e a cserének házilag... mert egy az akksi aliról 4-5 ezer ft.
-
Norby86
őstag
válasz
Viktor0610 #1306 üzenetére
Azért nekem gyanús hogy akkor közvetlen előtte a gyári romon miért nem volt soha ilyen probléma? Csak amint felkerült a crDroid rom, azóta viszont folyamatosan. Előbb kipróbálnék más romot vagy egy megbízhatóbb crDroid verziót (valami egyel régebbit talán). Ha az sem oldja meg akkor már biztos az akku.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Mióta anyukámnak a 8T telefonján lecseréltem a gyári romot a crDroid romra, folyamatosan 100-ról tök hamar leugrik az akku kapacitás 20%-ra. Tud valaki ilyen jellegű hibáról ebben a crDroid romban, vagy hirtelen az akku halt meg? Az akku adatoknál azt írja hogy 173 ciklus 3963mAh (99075%) maximum kapacitása van. Ebből azt gondolom hogy nem az akku szart be ilyen hirtelen, hanem valami húzza. Akku állapotra azt írja hogy jó.
Battery stat menüben 2377 mAh a Device, a google play 352.5mAh....a többi elenyésző, tehát nem az appok húzzák.De az is segítség lehet ha megírjátok melyik crDroid rom az ami tutira jó, most a legfrisebb 10.9-es van rajta 2024.10.18.-i rom
-
Norby86
őstag
válasz
xabolcs #1300 üzenetére
Köszi, az üdvözlő szövegre gondoltam igen.
Jópofa, de helyet foglal, anyukámnak nem jön be annyira.
Emlékeztetőre gondolok, magyarul ébresztő végülis, de olyan ami ha jelez, mutatja hogy miért is jelez, felugrik az üzenet hogy mondjuk boltba kell menni, vagy gyógyszert kell bevenni, stb. Vagy erre milyen appot érdemes használni ha esetleg a telefon nem tudja? Gyári romba volt ilyen külön hogy emlékeztető.
-
Norby86
őstag
válasz
xabolcs #1297 üzenetére
Lenne pár kérdésem a crDroid rommal kapcsolatban. A főképernyőn ott felül van egy üzenet amit sehogy nem tudok kitörölni. Azt hogyan tudom onnan eltüntetni? A másik kérdésem hogy emlékeztetőt azt külön le kell tölteni a play áruházból, vagy van valahol elrejtve az óra appba beépítve? Nem találjuk, anyukámnak pedig kellene emlékeztető. Időközben amúgy megtaláltam a legutolsó gyári fastboot romot a telefonhoz. De egyenlőre úgy néz ki tetszik neki a crDroid rom.
-
Norby86
őstag
válasz
xabolcs #1297 üzenetére
Tárgytalan, újra indítás után egyszercsak megjött a wifi
Szuper! De azért ha esetleg megtudod mondani honnan tölthetem le a gyári legutolsó romot, amit Mi flash programmal fel lehet rakni, azt megköszönöm. Arra az esetre ha anyukámnak nagyon idegen lenne ez a crDroid rom.
-
Norby86
őstag
válasz
xabolcs #1293 üzenetére
Köszi a segítséget!
Na, majdnem sikerült, de mégsem.
Kiadtam a parancsot hogy:
fastboot flash recovery twrp.img
majd utána: fastboot boot twrp.img
Sajnos maradt recovery módban. Előtte meg véletlen a boot partícióra írtam a recovery-t, szóval most be sem bootol a telefon. Mi Flash és megy fel gyári rom, aztán újra neki kezdek. Melyik a legfrisebb gyári rom amit le lehet tölteni és honnan?
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Próbálok anyukám régi 8T telefonjába új életet lehelni egy crDroid rommal. Az tiszta hogy telepítsem a twrp-t, a bootloader már nyitva. Na de ha bebootolok TWRP alól, azután kell a clear data és a clrear cache, tehát full wipe-olni kell mindent, vagy elég a cache-t törölni?Mi a pontos menete a crDroid rom telepítésnek?
-
Norby86
őstag
Ott is elindítottam, de ugyan ez volt a probléma. De időközben meglett a hiba forrása. Elavult, régi adb-vel próbálkoztam. Feltettem egy frisebbet és láss csodát minden gond nélkül működik.
(#463) Oldman2, (#464) Viktor0610:
Amit ajánlottatok nem próbáltam ki végül, mert ma reggel a fentebb irt megoldással életre keltettem az adb parancsot. Csupán a friss adb kellett hozzá.
Fel is tettem a xiaomi.eu stable romon anyukámnak, de ebbe is a 20%-a angol nyelvű. Igazából ennyi erővel a RevOS-t is feltehettem volna neki ha ezt tudom, de most már mindegy mert belakta félig.
Viszont érdekes módon a gyári rom picit pörgősebbnek tűnik nekem mint ez a xiaomi.eu stable. A verziószáma is frissebb a gyári europe stable romnak. Ezen meg is lepődtem hogy ennyire le van maradva az eu csapata. Főleg ha oldal irányba a launcherbe görgetek akkor lehet érzékelni hogy nem annyira "smooth". -
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #455 üzenetére
Köszi az infót!
Akkor RevOS vagy xiaomi.eu stable? Kicsit bizonytalan vagyok még hogy 12/10 miui és android páros mennyire stabil hosszú távon. Gondolom hetente adnak ki új romokat RevOS-re is. Nekem pl. mint írtam is egy másik Xiaomi telefonom van, erre a xiaomi eu dev romot kipróbáltam ami szintén 12/10-es de nagyon nem jött be és voltak azért benne bugok is, random lefagyások stb. Vissza is tértem a 11/9-re. Persze ezt a telefont nem ismerem még ennyire hogy a RevOS rommal akad e bármiféle bug a háttérben, de az biztos hogy anyukámnak olyan romot szeretnék feltenni ami stabil és nem kell hetente frissíteni. -
Norby86
őstag
válasz
Lacopapi #452 üzenetére
Nem fontos a 12/10, nekem is xiaomi telefonom van csak másmilyen, ez a telefon anyukámé, de szeretnék egy stabil romot rátenni neki ami MIUI alapú és nem dev. rom. Kérdésem hogy ez a RevOS amit fentebb linkeltek és a Masik rom tud magyarul? Mert annó a Masik rommal még én is szemezgettem, de nem volt benne magyar nyelv.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Lassan lehet unlockolni a telefont és érdeklődnék hogy melyik MIUI alapú romot tudnátok ajánlani? Xiaomi.eu vagy inkább más?
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Anyukámnak ma vettünk egy ilyen készüléket és szeretnék rá neki olyan kijelzővédő fóliát rakni ami az oldalait is takarja a kijelzőnek és rásimul. Erre a keretes képernyővédő fóliára gondolok. Idehaza Budapesten nem horror áron hol lehet ilyen fóliát kapni erre a telefonra? Mert most Kínából eszméletlen lassan jönnek a dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged