Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Messengerből a light-ot használjatok?
-
schawo
titán
válasz
Pubszon
üzenetére
Ez a szoftveres mérés közel sem mérvadó
Minden mérés "szoftveres", hacsak nem régi, analóg mérőd van, mert akkor az valóban nem szoftveres, de az még pontatlanabb
A digitális mérő is úgy működik, hogy egy ic elvégzi a mérést, átadja a mérő szoftverének, az feldolgozza a vezérlőprocesszorával, és kiírja a készülék kijelzőjére. Attól, hogy a telefon elektronikája méri, és adja át a mérési adatokat a telefonban futó szoftvernek, nem lesz pontatlanabb, mint a filléres vacak játékmérők. A szükséges pontosságot a telefon belő mérője is bőven produkálja.Gyorstöltővel 12V 1.6A is lehetséges.
Az 20W, a töltőáram ilyenkor 4600mA@4,2V. Persze, lehetséges, csak az már nem tesz jót az akkumulátornak, károsítja azt. Remélhetőleg a telefonodon nem csinálja tartósan a töltésvezérlő, legfeljebb pillantokra, amit meg úgyis kisimít a kondi, nem jut el a telefon töltésvezérlőjéig. -
schawo
titán
15W esetleg, némi erőszakkal mehet, de az nagyon felső limitje ennek a telepnek, hogy károsodás nélkül töltse. E fölé remélem nem engedi a rendszer, mert az már nem fog jót tenni neki. De 7,5V-on akkor se ment 2000 fölé, szerintem inkább alá (~1800). Ilyenkor a telefonod 3800-4000mA-t ír ki.
-
schawo
titán
Az áram mellett a feszültség is nagyobb
Dehogy. Csak a feszültség a nagyobb gyorstöltőnél, az áram jóval kisebb. Amit a telefon ír ki adat, annak semmi köze a töltőből érkezőhöz, ezt már 3,7V-on, a belső telep feszültségén kell érteni (másik lehetőségként a töltőfeszütségen, 4,2V). Az 1600 és a 2200 is 3,7-4,2V-on számolandó. -
Bivaly26
tag
Megérkezett a telóhoz a Qualcoom3.0 töltő!Nem tudom de jó adatokat produkál az ampermérőn!De remélem van hozzáértő és elmondja miben jobb a +500-600ma !
Bal oldal a gyári töltő érthetően,jobbra a gyors!Fent az ikon is látható hogy gyorstöltés!Ha lesz időm egyszer megmérem mennyi idő alatt megy fel százra egyikkel másikkal! -
G48
senior tag
Ha menteni akarok TWRP-ben, miket kell menteni hogy vissza bírjam állítani? Ha két v. több ROM között akarok váltani.
Elég számokkal válaszolni.
1: Boot
2: Gyorsítótár
3: Adat
4: Recovery
5: Rendszer
6: Rendszerkép
7: Gyártó (Vendor)
8: Gyártói kép
9: Modem
10: EFS -
batai15
félisten
Nekem nem zárta vissza, csak a gyári recovery került vissza. Amúgy global alatt nektek is első helyen van az akku statban az "apps " mint fogyasztó?
Xiaomi eu alá nem kell amúgy gapps?. Mert nekem nem volt első induláskor beállítások varázsló, megse kérdezte melyik appot húzza vissza majd -
jUUh
addikt
Fulár:: Egyáltalán nem vettem magamra semmit, senkitől!
Viszont egyáltalán nem cserélgettem gyakran ezen a telefonon a ROMot. Eddig a MIUIn kívül csak az RR volt fent, ha jól emlékszem.wwenigma: Sosem mondtam, hogy tökéletesek, de legyünk őszinték, se a custom romok, se a MIUI nem azok.
Szerintem nem cserélgettem gyakran a romokat egyébként.kszthly: Igen, a MIUI beállításaiban ( developer options) zártnak írja, CMD-ben is zártnak írja, nyitni se engedi, MI Unlockkal meg 360 órát akar váratni.
Peace!

-
wwenigma
Jómunkásember
Ha totalisan hasznalhato es problemamentesek lennenek a jelenleg elerheto custom romok, szerintem nem beszelgetnenk semmirol hanem hasznalnad. Viszont azt latom hogy a normalisan mukodo gyari helyett 4percenkent megy fel mas mert mindig van valami...
Masreszt valahol olvastam valamit hogy ki kell torolni a rombol egy file-t es nem zarja vissza a bootloadert, ennek utana kell nezni.
-
batai15
félisten
Miui valóban nem fospermet, elég jó, note 3, note 4, mix 2 is azt használtam, ott a custom romok a miui melett gyengék voltak, itt nem sikerült még miuival nekem meg találni az összhangot
-
Fulár
senior tag
-
jUUh
addikt
válasz
kszthly
üzenetére
Ezt flasheltem, és nem engedi nyitni sehogy sem.
wwenigma: a gyönyörű jelzőt azért aggattam a MIUira, mert eléggé dühös lettem az egész bootloaderes, MIUIs részre. Biztos nagyon jó, tényleg nem arra akartam kilyukadni, hogy használhatatlan, mert egyre jobb, ezt én is aláírom, de számomra egy stock ROM jobb. Az ész nélküli flashelgetést nem tudom miért véled ekkora bűnnek egyébként.
360 órát akkor se váratnék senkivel, ha 10 percenként új ROMot akar feltenni. A OnePlus féle megoldás a legjobb. Egyébiránt nem roskadnak magukba azok a mókolt szarok, korántsem. 
Sajnalom ha kicsit nyersre sikeredett a mondandóm, de most kicsit ideges vagyok ettől a bootloaderes témától.

-
wwenigma
Jómunkásember
Nincs semmi baj a fospermet miui-val.
Jottok itt sebesseggel meg akkuidovel, mert belakas nelkul zero appal meregettek hogy hu de uberkiraly, erdekesmod arrol senki nem beszel hogy a mokolt szarok meg 2 het utan magukba roskadnak. Komolyan, csak hasznaljatok mar egy kicsit azt a fospermetet. Aki meg esz nelkul flashelget, nem 360 orara hanem napra zarnam vissza.
-
Carline
őstag
Első RR felrakásánál (június eleje) írtam is, hogy a music centerhez a teló adja a zenét és a jackbe hiába dugtam be az aux kábelt azzal nem ment, csak a telefonon szólt a zene.
MIUI-n és akkor a CrDroidot néztem azon meg ment rendesen.
Ezek szerint azóta nem lett javítva a bug. -
jUUh
addikt
Nah, csak nem úszom meg a sz.pást én sem, TWRP-ből felflasheltem egy MIUI 10-es buildet, és visszazárta a bootloaderemet.
Röpke 360 óra és kukázhatom megint ezt a fospermet MIUI-t.

-
kovacszk
senior tag
Hali! 9.5.6.0 van most a telefonon, bootloader nyitva, magisc-al root-olva. Ma feldobta a 9.5.14.0-át ota. El merjem indítani, gondolom rootolni újra kell, de be bootol-e?
-
Fulár
senior tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
-
natë
nagyúr
Azt kell, hogy mondjam, igen jó az utolsó xiaomi.eu kiadás
-
Ajánlott 5D tempered glass. Teljes felületen tapad, és nincs foltosodás, nincs felfekvés.
üvegfólia védőüveg kijelzővédő
-
jUUh
addikt
Egy pár hozzászólással feljebb írtam az AUX-os, Mazda 3-as kálváriámról. Az alapvető probléma az, hogy beülök az autóba, aux be, nyomnám telefonról, erre semmi...A telefon játsza le a zenét. Először gondoltam, hogy a kábel megadta magát. Kipróbáltam 3 másik okostelefonnal, és 1 tablettel ugyanazt a kábelt a kocsiba, mindegyik amint bedugom az auxot, kis fejhallgató ikon fent megjelenik, és hibátlan. Utána a telefont teszteltem. 3 fülhallgató, és 1 fejhallgató teljesen jól működött...Ezután mérgembe kölcsönkértem még 2 másik AUX kábelt, és a telefon azért se akarta a jót a qrva kocsiba... Most dobtam fel egy MIUI 10-et, mondom ha már itt vagyok, megnézzük az autót. Bedugom, elsőre jelez a telefon. Ilyen nincs backi...
Nagyon úgy néz ki, hogy a Resurrection Remix ROM nem szereti a kis Mazdát, vagy másra gondolni se tudok...
De a lényeg: nem hardveres volt a probléma, és valószínűleg megoldódott...Köszi mégegyszer mindenkinek aki próbált segíteni, ötletelni! 
-
G48
senior tag
iGO-val kapcsolatban tudtok valami infót hogy miért nem indul AOSiP-on? RR-en megy. A Gcam továbbra sem indul Cam2API enabled, újraindítás is volt.

-
Fulár
senior tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
BuildProp tuti?110 százalék,hogy nem ment félre valami?
Ha ebben biztos vagy akkor ki kellene próbálni más google kamra appokat is!Előbb-utóbb valamelyiknek jónak kell lennie!Ha mégsem akkor sajnos nem lesz ötletem!
Én jelenleg ezt a verziót használom:
[link] -
Fulár
senior tag
válasz
Kerni62
üzenetére
schawo
em tudok veled maximálisan egyetérteni hiszen ha okosan használod a beállításokat akkor ki lehet belőle hozni egy az alap beállításoknál lényegesen jobb és élvezhető hangzást!Egy alapvetően csúnya nőn is nagyon sokat tud segíteni egy jó kis smink!Illetve nem tudom,hogy ki milyen Romon van és az mennyire befolyásolja a hangzást de én egyáltalán nem tapasztaltam azt,hogy akár teljesen nyers,gyári állapotban annyira rosszul szólna!
A Viper használatához sajnos elkerülhetetlenek a következő procedúrák:
Bootloader Nyitás.Recovery telepítés.Rootolás.És végül a Viper modul telepítése.
Ha úgy döntesz,hogy belevágsz akkor természetesen szívesen segítek-segítünk! -
törölt tag
válasz
Goose-T
üzenetére
9.5.14.0-ás gyári ROM jól odavágott az audió rendszernek, rettenetesen halk lett.
Előtte 9.5.13.0-án voltam, nagyon jó volt a fülhallgató hangerő, erre most a 14-es frissítéssel erősen visszavették.Ráadásul 9.5.14.0-án gyorsabban merül a telefonom, most már csak másfél napot megy el, a 13-as nálam 2 nap felett teljesített...
-
juve600
nagyúr
9.5.14-ből is van már fastboot verzió is ha kell valakinek
[link] -
Goose-T
veterán
Nem tudom, hogy vagytok vele, de most kíváncsiságból meghallgattam, hogy szól a teló rendes fejhallgatóval (Superlux HD681). Amikor megvettem, akkor is kipróbáltam ezzel a fejessel, de sehol nem volt a Redmi Note 3 SE-hez képest, halk volt, a minőség sem volt nagy szám. Most viszont tök hangos, és nagyon szépen, részletezően szól. Hangerőben szerintem utolérte az RN3SE-t, és talán minőségben is. Mintha talán még részletesebben is szólna egy kicsit, és az AudioFX is ki van kapcsolva. Hangerőben a MIUI-val mindig az "ajánlott" szint felé kellett mennem, hogy rendesen halljam, most ugyanaz a hangerő már megvan félhangerőn is.
0629-es RR van a telefonon Codex 1.2-es kernellel, előtte MIUI global stable 9.5.6.0 és 9.5.13.0 volt.
-
gyuri2008
veterán
Az mitől van ha valaki hív csak egyszer csenget és a telefon automatikusan felveszi de én ha nem hallom még az egy csengetést adig folyamatosan vonalban va.
-
M0RGI
őstag
válasz
kszthly
üzenetére
Hát lehet, hogy az lesz. Köszönöm!
Még felmerült egy dolog, erre tudja valaki a választ?
Miért van az, hogy a gyári galériában látszik, hogy Képernyőképek és Kamera képek külön, viszont ha a google fotókban rámegyek hogy eszközmappák, nincs külön Képernyőkép mappa, hanem az összes kép látszódik benne ömlesztve így mindegyiket felszinkronizálja a felhőbe, holott csak a fotókat akarnám.
-
jUUh
addikt
ha ennyire mondjatok, hogy jó, melyik verzió az pontosan?

-
kszthly
senior tag
-
M0RGI
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Pl. [link]
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Nekem is megjött a telefon, tetszik minden, kivéve a számomra fakó kijelző (bár ezen egész jól segített a kontraszt automatikus állításának kikapcsolása). Egyelőre szokom a Miui baromságait is (CM-ről, LineageOS-ról váltottam).
Lenne pár kérdésem:1. Gyorskártya alkalmazást hogyan lehet eltüntetni?
2. App drawer nincs? Mi ajánlott helyette?
3. Hogyan lehet az ikonokat ABC sorrendbe rendezni?
4. Az értesítési sáv hangyafasznyi karaktereire szerencsére sikerült itt a fórumon megoldást találni (Lineage N téma)
5. Van-e lehetőség az ikonfeliratok nagyságának és az alkalmazások (hangouts, messenger) betűinek nagyítására külön-külön? Most ha megnövelem a beállításoknál, előbbi nem lesz elég nagy, utóbbiak pedig túl nagyok lesznek.
6. Gyári üzenetek alkalmazásban hol vannak beállítási lehetőségek? (ékezetes karakterek korlátozása, hány karaktert lehet még írni, stb.)Köszönöm szépen!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
Két hete feltettem a kérdést, de szerintem nem kaptam még rá választ?
Mi hasznost hoz a miui 10, hogy úgy várja mindenki...?
Köszi -
kszthly
senior tag
-
jUUh
addikt
Nem tudom neked hogyan megy,nálam van amikor ellövi a képet, valamikor nem. Portrémód semmit nem csinal, videófelvétel legalább jó.
Más: Melyik MIUI-t tudnátok ajánlani? Adni akarok még egy esélyt neki. Lényeg, hogy stabil legyen, kéne face unlock, és ennyi nagyjából.
xiaomi.eu-s MIUI 10, mennyire ajánlható ilyen szempontból? Igazából a működő GCAM port miatt ( nekem RR-en semmelyik GCAM közel se 100%os, de még inkabb 60% se...) és a kamera miatt lenne jó. No meg a MIUI 10 kicsit megtetszett... 
-
Fulár
senior tag
Lassacskân a Kínai és a gyagyi szavak már nem fognak megférni egymás mellett!A Xiaomi meg brutális kis sereghajtója a"nagyobb"gyártóknak!Én egyszerűen nem tudok belekötni ebbe a telelefonba!Igaz,hogy nem is nagyon akarok....

Szerintem nyugodtan vedd meg ezt a gagyi Kínai szart csak aztán majd nehogy a lányod elkezdjen irigykedni rá!
Szia Duliee!Note 4-et váltott ha nem tévedek? -
Nos, akkor hivatalosan is becsatlakozok a GLobal készülékkel a topic életébe.

Majd nyitni fogom, meg várom, hogy EpicROM esetleg készül-e ehhez, mert a Note 4-en az volt a legjobb.
-
lck
senior tag
Éppenséggel azért próbálok informálódni, mert egyik korábbi telefonom egy Vernee Thor volt. Amit szintén eléggé dicsértek, aztán az egyetlen jó tulajdonsága a jó sebessége volt. - de ezzel mindent elmondtam.
"Márkás" -hoz nem ragaszkodom én sem csak a neve miatt, de megfontolnám a mostani választásomat, mivel tegnap megkaptam lányomtól, hogy "megint valami gagyi kínait akarok venni". -
Fulár
senior tag
Szerintem maximáliasan megfelel ezeknek a kritériumoknak!
A Gps hamar talál jelet és azt nem is dobálja el!
A külső hangszoró minősége meglehetősen korrekt!Jó hangos és még egy nagyon minimális basszust is fel lehet benne fedezni.
A fülesre jutó hangminőség......sokan panaszkodnak arra,hogy a gyári romon halk.Én viszont azt mondom,hogy ez kizárólag szoftveres probléma lehet mert én Viper4android Fx-el használom(Ha nem tudod mi ez akkor ebbe most nem szívesen mennék bele)és azzal annyira brutâlis mind a hangerő mind pedig a hangzás,hogy szinte letépi a füled!És és föld a gyári állapothoz képest!Persze a hulladéknál egyyel jobb fülessel.
Én ezt a körülményt is figyelembe véve azt mondom,hogy nem bánnád meg!
Régebben csak a"nagyobb-ismertebb'gyártóktól voltak telefonjaim.Ez a második Xiaomim és szerintem nem is az utolsó!Felőlem az Lg,Huawey,Samsung stb...elmehet a pi**ába!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- 27% - ÚJ GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5090 / 48GB 6000MHz / 2TB NVMe / 1250W Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A digitális mérő is úgy működik, hogy egy ic elvégzi a mérést, átadja a mérő szoftverének, az feldolgozza a vezérlőprocesszorával, és kiírja a készülék kijelzőjére. Attól, hogy a telefon elektronikája méri, és adja át a mérési adatokat a telefonban futó szoftvernek, nem lesz pontatlanabb, mint a filléres vacak játékmérők. A szükséges pontosságot a telefon belő mérője is bőven produkálja.
Utánna pedig ahogy tölti fel, úgy csökken az áram és a fesz.

Viszont egyáltalán nem cserélgettem gyakran ezen a telefonon a ROMot. Eddig a MIUIn kívül csak az RR volt fent, ha jól emlékszem.
Szerintem nem cserélgettem gyakran a romokat egyébként.

( az XDA-s linken lévőre gondolok)