- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37717 üzenetére
Igen, de akkor álljon itt a Sourceforge link:
https://sourceforge.net/projects/kamisroms/files/Mido/Crdroid/Android14/
Itt lesznek a ROM zip-ek meg a hozzá készült GApps zip is egy helyen.
Jelen pillanatban ez a legfrissebb:
crDroidAndroid-14.0-20240416-mido-v10.4.zip
crgapps.zip
Mindkettő build date-je Április 18. -
FLATRONW
őstag
válasz
FLATRONW #37681 üzenetére
Az új telefon a Redmi Note 13 Pro 5G lett.
Már nem ide tartozik a kérdés, de azért remélem nem baj.
80 százalékra szokom tölteni a telefont. 30-80-ra 20 perc kellett.
Mivel csak ritkán lenne szükségem a gyorstöltésre, így használnám a régi töltőt hozzá.
Az lenne a kérdésem, hogy ez okozhat valamilyen akku sérülést, vagy van valami szoftveres beállítás is a lassú töltésre?
A beállításokban csak ez található, ez az alapértelmezett beállítás, tehát elméletben még ez is csak gyorsítaná a töltést. -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37555 üzenetére
Pontosan erre utaltam azzal amit irtam (pl. disk encryption vs. file based encryption, APEX tamogatas, etc.) hogy nem feltetlen fog menni pl. egy gyari ROM egy sokkal magasabb Android foverziohoz keszult recovery-vel, raadasul a mido a /vendor hianya miatt amugy is csunyan bele kellett nyulni a mount-olasba (A6 volt a legelso ROM.. ott meg hire-hamva nem volt a Treble-nek!) meg ugye a TWRP rebase A9-re es A11-re is kulon ment, aztan ott van a decryption.. nem egyszeru ez, ezert kerdeztem mi a helyzet / mi a cel (: De foszabaly szerint official csak akkor lehet a TWRP ha a gyari ROM-al mukodik.
-
UFO1
senior tag
válasz
FLATRONW #37527 üzenetére
Bocsi rosszul írtam ez a beépített Xiaomi felvevő 6 óra 20 percet tud rögzíteni és van mindenféle állítási lehetőség 1920*1080,1280*720, viszont 800*640, 15fps, 1Mbps-nél (útobiakat is elég sok értékre lehet állítani) is tök jó a képminőség és csak ez tud úgy rögzíti, hogy a belső hangot veszi fel és nem a mikrofonét.
Próbáltam sok mindent de ilyet nem találtam. Az összes csak a mikrofon hangot rögzíti gondolom mert a gyári úgy van kialakítva, hogy tud rendszer hangot is rögzíteni. A gond, hogy leáll 3,9Gb-nál ami kb. 6 óra 20 perc pedig hely lenne több is. Ezért érdekelne, hogy nem e lehet valahogy megnövelni, hogy annyit vegyen amekkora a tárhely. Ennél a beépítettnél van lehetőség, hogy SD-re is rögzítsen. Letöltöttnél felvevőnél viszont néha csak belsőre rögzít és nem vesz fel belső hangot csak mikrofonét!
Poco X3 Pro-n érdekes módon tud rögzíteni belső hangot ez a letölthető képernyőrögzítő. Ennél a letölthetőnél Note 4-en 12 órát tud rögzíteni (kb. 10GB) hasonló paraméterekkel de csak mikrofonnal veszi a hangot így belehallatszik minden külső zaj.
Ezért érdekelne lehet e a gyárit valahogy módosítani mert az app-ban nincs semmi állítási lehetőség a hosszra, ill. terjedelemre vonatkozóan.12 GB szabad hely van az SD-n de tiszta üres FAT 32-re formázott 8GB SD-re is csak 3,9GB megy fel azt írja elérte a maximális felvehető mennyiséget vagy valami hasonlót!
-
dethroner
veterán
válasz
FLATRONW #37428 üzenetére
Azt gondolom ez lesz a megoldás, köszönöm
Viszont üvegfólia ügyben is kérnék ötletet. Most csak a fekete szélű, középen csillogós fólia volt itthon, az került rá, de már veszem is le és dobom el jó messzire. Borzasztó, kinti fényben semmit nem lehet látni vele. Idehaza lehet venni normál üvegfóliát, ami teljes felületen feltapad? -
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37404 üzenetére
Még a Microsoft Authenticator is jobb.. de pl. ott van a Twilio Authy vagy ami mégjobb az az Aegis mert exportálni is tud, open source is és kifejezetten jó. Az MS Auth-al lehet felhőbe sync-elni ha adsz meg fiókot és onnan vissza is tudsz állni ha pl ellopták / elromlott egy készüléked.. az Authy-val szintén.. az Aegis meg akár időzített exportot is tud amit utána bárhova felhőbe sync-elhetsz: én pl. Syncthing-el szoktam viszont mivel én eleve használok Keepass file-t munkára is így én KeepassXC (linux+win) + KeepassDX (Android) jelszókezelőt használok (amiben van 2FA, bármi amit Google Authenticator-al lehet használni azt lehet Keepass-al is) és Syncthing-el tartom őket egyben.
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37367 üzenetére
[link] olvasd at, le kene tiltanod egy service-t a GMS-ben:
com.google.android.gms/.chimera.GmsIntentOperationService
Root kell mindenkepp.. A Servicely-vel is csinalhatod pl vagy terminalbol igy:
su
pm disable com.google.android.gms/.chimera.GmsIntentOperationServiceEz igen valoszinu hogy megoldja.
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37333 üzenetére
Minden rendben van viszont te lemaradtál-kimaradtál erősen. Nagy-nagy változások voltak V23-ról V24-re váltáskor. Többek közt nincs már benne MagiskHide, van helyette Zygisk + DenyList és pl. ki lett véve a teljes modul manager mert hetekkel ezelőtt teljesen megszűnt a modul repo, botostól mindenestől. Azért nem tudod letölteni sem mert a beépített modul managerben egy bot által kreált zip-et tudtál leszedni ami a repo-ba került modult kiegészítette a mindenkori legfrissebb install shell script-el. Ezért nem megy a GitHub-os, mert zip kicsomagolás után azt mondja hogy hibás (mert nincs benne az install script, nem ismeri fel mint Magisk modul, szerintem ezt írja is a modul installálás közben). A korábban feltelepítettek maradnak természetesen, már ha kompatibilisek maradtak.. van más modul manager app meg van már két "custom" repo is (erről is mindent megtalálsz a Magisk topik összefoglalójában).
Volt egy "tároló" ahova egy bot átemelte mindig a modulokat frissüléskor, ott pl. fent van még: movecert-9.zip vagy elvileg az Androidacy repo-ban is fent van (bár most onnan lehet túlterhelés miatt nem tudod leszedni).
De nem lenne jobb egy valamivel frissebb modul? A movecert 2019-es.. az NVISOsecurity féle MagiskTrustUserCerts már 2020 májusi és legalább a template-je is jó, akár a Magisk V24.1-hez is vagy a Custom Certificate Authorities modul ami hasonló csak az előzőekhez képest nem úgy működik hogy a user cert-eket teszi át a system cert-ek közé hanem közvetlen és csak a system cert-e közé teszi be.
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37309 üzenetére
Igen. Tedd töltőre is nehogy lemerüljön. Ja, remélem a belső tárhelyen nem nagyon volt semmi.. ugyanis az el fog veszni tutira. Format data után visszaállítani a /data-t tudod majd csak, a belső tárról ugye nem készül mentés, viszont a titkosítást visszacsinálni nem lehet, ott a format a "megoldás".
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37307 üzenetére
Biztosan nem az a gond hogy root-olt. De minél több adat volt már eleve rajta annál több idő.. és elég sok idő is lehet. A gyári ROM-okon azért "gyors" a titkosítás mert a gyárilag fastboot-ban levő userdata partíció már eleve titkosított, a default_password-el. Amikor te "titkosítod" akkor te már csak átírod a cred-et, ez nyilván már villámgyors.
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37303 üzenetére
"Azonban helyi vpn esetén a szűrésen kívül van bármilyen más haszna is?" -- fejlesztői szemmel azon túl, hogy áthajthatod rajta a forgalmad ha akarod? Gyak. nem sok de van. Ez egy eleve speciális felhasználás. Mármint a helyileg hurkolt VPN. Van pl. erre alapuló hálózati forgalmat elkapó- és mentő alkalmazás, pl. a PCAPDroid (mert ugye egy interface-en használhatnál tcpdump-ot is, csak ahhoz root kell). De a helyi VPN nem rejt el semmit semmitől. A "normál" VPN se, gondolj bele: okay, a VPN szolgáltató datacenteréig a forgalmad az Interneten "védett" mert titkosított.. "nem lát bele" a szolgáltatód, nem lát bele a reptéri free wifit kémlelő Vér Pistike, a DNS kéréseket se látja (haha jó esetben.. ha olyan a VPN.. és nincs elcseszve és nincs benne egy elcseszett / "költségcsökkentő" split DNS..) de a DC-ből így is úgy is el kell jusson oda ahova kell.. vagyis így elértél annyit, hogy a DC-ig mondjuk használhatod a nyílt wifi-t a reptéren / kávézóban.. de onnan ugyanaz a "védelem" van ami amúgy is lenne (HTTPS ha van, ha nincs akkor ugye nincs..). Ha pl. valami nagyobb adatforgalmad lenne és VPN-t használsz (ami nem mindig optimális helyen van host-olva..) akkor ahelyett, hogy elmész közvetlen a szerverig meg vissza (és így a legkisebb a BDP (bandwidth-delay product [link] [link])) nem, de elmész a VPN szolgáltatód DC-jéig majd onnan a célig, és vissza ugyanez - amivel nő a BDP, vagyis csökken az egység idő alatt átvihető adat. Ha pl. egy egyszerű példánál maradunk: a szerverig a ping (vagyis egy oda-vissza út) mondjuk 50ms de VPN-en nem sokkal több, mondjuk 65ms, az azt jelenti, hogy a BDP-d konkrétan 23%-al rosszabb, matematikailag (is) ennyivel lassabb a maximálisan kipréselhető átvitelis sebesség VPN-en keresztül mint nélküle. Tudom, mer' ebből (is) élek, hogy tudom : D Persze ott van, hogy a szervert (DC-t) megválaszthatod úgy is, hogy bizonyos korlátozásokat kijátszhass és olyan tartalomhoz juthass amihez normáls esetben nem tudnál (ami amúgy nyilván a régiódban nem véletlen van tiltva, ennek kijátszása eleve az EULA ellen van.. ha fizettél érte ha nem akkor is megszeged..). Ehhez még jöhet annyi, hogy ha olyan szervert akar a készüléked elérni ami köztudottan malware fertőzött, cinkes, crypto bányászatot futtató kód van rajta injektálva, etc.. ezeket megállítja és onnan már nem megy tovább. De ezt egy jól összerakott hosts lista is megcsinálja neked, helyben, mondjuk pont egy AdAway-el, egy Energized Magisk modul a megfelelő listával, etc. és akkor még a készüléket se hagyja el forgalom ezen host-ok felé. Aztán hogy most a forgalmad kianalizált adatait az XY szolgáltató eladja-e harmadik félnek, gyűjti-e, azt mondja nem de mégis, felnyomják őket amit vagy megpróbálnak elsunnyogni vagy nem, ellopják az összegyűjtött adatokat, ésatöbbi.. a VPN nem erre való, alapvetően nem erre lett kitalálva.. Na, szerintem elég is lesz az off
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37301 üzenetére
Dehogy ved az semmitol se meg, nem is arra valo. A kulso szolgaltatos VPN se ved meg, ugyanugy atzavarod rajta az adataid, meg kell bizz bennuk.. Egy-ket even belul fel volt nyomva ket marek nagyobb VPN szolgaltato is. Szuresre jo. Helyben meg megjobb, ne is hagyhassa el adat a keszuleked. Fundamentalis alapjai nincsenek meg az embereknek arrol mi es mire jo a VPN, es ezek a cegek vastagon kihasznaljak ezt.. security through obscurity, igy hivjak ezt [link].
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37295 üzenetére
Előtte backup (lehetőleg csinálnék egy teljes Swift, egy Migrate zip és esetleg egy Titanium ésvagy OAndBackupX backup-ot meg egy TWRP mentés a végére..), csak hogy biztos legyen a tuti ha beütne a s.*r.
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37293 üzenetére
Ha a CA cert miatt összeomlik akkor az ennyi.. mivel az a ROM már EOL nincs kinek jelenteni.. A12-n ha benne maradt.. akkor azt még le lehet jelenteni hogy javítsák.
Mivel már nyitott a bootloader így a titkosítás is csak annyit ér.. úgy értem mivel van recovery is meg fastboot-al is formázható így ha ellopják akkor újra használatba lehet venni relatív egyszerűen. Viszont az adataid ilyenkor védettek marad(hat)nak ha használsz PIN-t / ujjelnyomatot / mintát, mert az lesz a titkosítás jelszava, azt viszont nagyon nem triviális megoldani. Igen, érdemes, írás-olvasás nem lesz kardinálisan lassabb (kb. pont semennyire) mert az eMMC chip-et célhardver segíti ebben.
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37291 üzenetére
Azóta már jött ki hivatalos TWRP is.. azzal is felmegy, OrangeFox-al is felmegy (én a PE A12-t is azzal tettem fel, amit most leszedtek egyébként) de ha mégis inkább a Kud-ot akarod használni hát a Mega tárhelyemen minden ilyesmi fent van (rég frissítettem már pár dolgot de ilyesmik azért fent vannak még).
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37114 üzenetére
A zip-es telepítős recovery-kben vannak még scriptek meg egyebek, pl. Magisk telepítő/uninstaller, valamikor volt pl. olyan hogy Camera2API be- ill. kikapcsoló, PIN/minta/ujjlenyomat adatbázisfájljának a törlésére script-et tartalmazó flash-elhető zip, etc. A recovery-ben mikor ilyet csináltál akkor "magától" flash-elte ezeket a file-okat (egyébként pedig felmásolta a belső tárba, onnan flash-elte). Igen, Install menüben ki tudod választani hogy image vagy zip, és tallózáskor csak az jeleníti meg aminek img vagy zip a kiterjesztése (ugye a zip az alapértelmezett). Sokszor csináltuk pl. úgy, hogy nem flash-eltük a TWRP-t és utána OrangeFox vagy PBRP hanem a zip-ből kiszedtük a recovery img file-t, már eleve azt flash-eltük fastboot flash-el majd bootoltuk és mikor elindult akkor saját magából flash-eltük a zip-jét és szépen helyre került minden további része is.
-
FLATRONW
őstag
válasz
FLATRONW #37008 üzenetére
Ezzel az alkalmazással sikerült.
Első indításnál a beállításokat indítja, a későbbiekben már csak a widget segítségével lehet módosítani a beállításokat.
Beállítás:
Ezek után az indító ikon maxra tolja a fényerőt.
A Nova Launcherben pedig beállítottam a kiválasztott gesztushoz az alkalmazást. -
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #37003 üzenetére
Ehhez gesztusvezérlés kellene, azt a gyári ROM nem tudja - de visszakeresve Pixel Experience ROM-ot említettél és Magisk is volt fent szerintem (zRAM-ról is kérdeztél meg Vanced is root verzió volt fent) így gyanítom jobb a helyzet mintha a Nougat MIUI 11 lenne fent
De még így se jut eszembe olyan, hogy ezt rendszerszinten tudja valahogy ha nincs benne a rendszerben magában.. ha custom launcher-t használsz akkor talán a Nova tudja (mármint van benne gesztusvezérlés, hátha lehetne hozzárendelni ilyen funkciót egy gesztushoz, monjduk a duplakoppÉShúzás szerintem sok mint gesztus..) de esetleg ha megbarátkozol a gondolattal, akkor Tiles-al a rolóra tudsz kirakni szerintem olyan csempét hogy fényerő gomb, amit megnyomva vagy egy ablak nyílik meg mindig fix helyen vagy nyomkodásra állítja a fényerő százalékot (és körbe is megy a beállítható 3 százalékértéken), és ha "jól ismert" helyre teszed akkor a rolót lehúzni nem kell tudd hogy hol kell, aztán "megjegyzed" hogy mondjuk a jobb legszélén hol van a csempe.. esetleg?
-
ktomcat
senior tag
válasz
FLATRONW #36747 üzenetére
Önmagában a root nem elég, kell hozzá még lucky patcher is (vagy amivel módosítani tudsz bizonyos signature dolgokat már nem emlékszem pontosan rá), de miután megcsináltam minden app kezdte beadni a kulcsot mondván hogy olyan módosítás van a rendszeremben amit nem tolerálnak.. keress rá a vanced-re itt a fórumon belül láthatod mit szenvedtem vele
Mindenesetre én microg-vel használom azóta, gond nélkül -
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #36745 üzenetére
Mikori Vanced ez, milyen verzió? Hogy lett ez telepítve? Vanced Manager-el ahogy ajánlják is? Miért kellett a root verzió?
-
pulutodurumo
őstag
válasz
FLATRONW #34945 üzenetére
Itt írta le Crok hogy mi a módja.
-
crok
Topikgazda
válasz
FLATRONW #34943 üzenetére
Ez abban korlátozna hogy ha goodix FP-d van (a márkája/gyártója) akkor egyátlalán semmire nem fogod tudni rendesen használni az ujjlenyomatolvasót (nem tudsz ujjlenyomatot regisztrálni se, talán fingerprint gesture-re jó lehet).
A rendszer egyébként nagyon jó - de tudnod kell hogy ez még mindig beta OpenGApps csomagot használ mivel még mindig nincs stabil Android 10 OpenGApps. Nincs szükséged semmire egyébként, csak kövesd és tartsd be a telepítési útmutatóját a ROM-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest