- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
válasz zsolt501 #598 üzenetére
Igen. Bootloop alatt hosszan nyomtam a bekapcs + hang fel gombokat, így be tudtam lépni az Mi recovery-be, innen pedig nyomtam wipe all data-t és aztán reboot to system. Csak ennek árán tudsz újra bebootolni a rendszerre, hogy elveszíted az összes adatot ami a telón volt.
Azóta újra belaktam a telót és apk mirror-ról feltettem a 2.3.7.18 témák app frissítést. Ezzel a verzióval elvileg javították ezt a bug-ot de nem mertem kipróbálni.
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
Karavik
veterán
válasz Black&White #597 üzenetére
Pontosan így volt. Ilyen bug hivatalos ROM-ban kurva gáz, és ezt úgy mondom, hogy Xiaomi fan vagyok ősidők óta, ismersz.
Elszállt minden adat a telóról ami nem gyengén fájó, mert én minden ügyet telóról intézek. Szerencsére én itthon voltam amikor ez történt, de gondold el egy ilyet melóban, nyaralás közben, céges úton..stb.
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
-
Karavik
veterán
Találtam egy szép kis bug-ot hivatalos EU romban. Kiválasztottam egy témát ami nem tetszett ezért alkalmaztam az alapértelmezett gyári témát és bootloop lett a vége. 100% reprodukálható próbálja ki aki nem hiszi.
-
sphe
senior tag
válasz Silenzio #590 üzenetére
A nem látszó SOT valóban zavaró, én feltettem egy appot miatta. Az akkumulátor élettartama neked szerintem ott bukhat, hogy a gsmarena gyakorlati felhasználás (telefonálás, netezés és videó nézés) terén hangsúlyosabban mér, nem fektet akkora hangsúlyt 4k videóra és játékra. A másik dolog ami miatt az akksi gyorsabban merülhet, az a kezdeti időszak (első 1-2 hétben amíg a rendszer nem áll be magasabb), és a gyári weather alkalmazás hely hozzáférés letiltása meg tudja oldani a helyzetet. (ha nem, akkor gyári vagy 3rd party appal ki kell deríteni mi akad be)
[ Szerkesztve ]
-
barackle
tag
válasz Silenzio #591 üzenetére
Én MiBand 4-et használok Zepp Life appal (ez lehet nem ugyan az, mint az általad említett Zepp?), de nincsenek ilyen problémáim, folyamatos a kapcsolat és jönnek az értesítések. Nálam az akku kímélő kikapcsolása, auto start engedélyezése és a lakatolás elég volt emlékeim szerint.
Az akku amúgy valóban lehetne acélosabb, de ennyire azért nem tragikus a helyzet, ott szerintem valami beragadhatott. Nálam 7-10% körül merül egy éjszaka.
A hagyományos SOT kijelzés (ha ugyanarra gondolunk) szerintem nincs már meg a gyári HyperOS-ben (xiaomi.eu -t nem tudom), csak annyit mutat, hogy adott napokon mennyit ment a kijelző, de ennek nincs köze a töltési ciklusokhoz, naptári napokra bontva mutatja az összesítést. A battery menüben pedig sajnos már nem mutatja azt, hogy a screen mennyi energiát evett.
Kicsit olyan, mintha a szoftver nem lenne teljesen százas nálad, volt factory reset vásárlás után?
-
Silenzio
addikt
UPDATE: az Amazfit-féle ZEPP végre működik, minden szirszar engedélyt megadtam, kivéve, amit nem tud az óra (mikrofon pl.). Valószínűleg a lebegő értesítések engedély oldotta meg. Meg hogy 3-4x újraindítottam (LOL), az utolsónál észbekapott a telefon, és betöltötte az automatikusan indítható appokkal, így már nem lövi le. Viszont szinkronizálni nem hajlandó. Egyszer mérte a pulzusomat, azóta nem frissít, arra is 2024.08.22 17:40-et ír, pedig kb. 3 órája mértem, és még csak du. 3 van. Legalább az értesítéseket megkapom. Félsiker.
Arra is rájöttem, hol van a SOT, végülis, értem a logikát. Állítása szerint 3 órát ment tegnap a kijelző, ami azért is riasztó, mert este 7-kor töltöttem kb. 100%-ra, tehát utána jóval kevesebbet mehetett, mint előtte.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Silenzio
addikt
Sziasztok. Vettem egy ilyen telefont használtan, május végi vásárlás, karcmentes, satöbbi. Sajnos van vele bajom bőven. Honor Magic V2-ről váltottam a kameraminőség miatt, az ugyanis hivatalosan az UHD-t sem támogatta API szinten, csak a gyári (warez) kamerapp tudott "4K"-t. A Xiaomival ilyen probléma nincs, 4K-ban tudok vele ProRes (compatible) videót készíteni, támogatja a DCI-t, sőt még valami 6.5 K körüli felbontáson is tudtam vele kamerázni frame-ek elhagyása nélkül. Akinek ez kínai, ugorjon.
Viszont az a bajom, hogy ez a telefon egy szar. Benyomásra szar, és konkrétumokban is megmutatkozik.
- Melegszik, mint a disznó, ad 1. Töltés közben Diablo Immortaloztam, először GUI elemek tűntek el, majd a telefon teljesen kifagyott. Ez vállalhatatlan. Újra kellett indítani. A Sony-nál van átfolyó töltés, itt miért nincs? Hogy a viharba lehetett ezt így kiadni?
- ad 2: van egy mellékállásom, a probémám lényege, hogy a meló felülete számítógépen megy, de az aktív munkavégzés telefonon történik. Ha rákattintok egy linkre, a telefonon automatikusan megnyílik. Ez eddig MINDEN telefonon működött, iPhone-on is, ez az első, ahol nem. Milyen engedélyt kéne megadnom a Hub appnak, hogy menjen? Több száz fölösleges alkalmazásváltással tudom csak megoldani, mert csak akkor működik ez a funkció, ha alkalmazásváltással az app megy full screenen.
- ad 3: az akkuidő pocsék. 40%-kal jobbnak kéne lennie, mint a Honoré (GSMArena), de gyakorlatban a fele-negyede. Este 7-kor töltöttem fel, kb. egy órát ment a meló miatt a kijelző (a telefon szerint mindössze 22 percet), és reggel úgy keltem, hogy 40%-ra volt lemerülve. Mire beértem a melóba, 20%. Miért lehet ez, és hogy a viharba van, hogy az akkumulátor menüben nem látok SOT-t? Hogy tudom megnézni? Mi ez a szar?!
- ad 4: a legbosszantóbb. Amazfit okosórám van. Az ugye Xiaomi brand. Beállítottam, hogy a ZEPP automatikusan indulhasson, kikapcsoltam az akkukímélőt, megadtam a szükséges engedélyeket, még a lakat ikonra is rámentem az ablakán, ahogy itt írták, de ahogy bezárom az appot,az órám lecsatlakozik. Korábban is volt Xiaomim, eddig mindig meg tudtam oldani, itt mi a baj?!
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.
Ezek olyan problémák, amik számomra ellehetetlenítik a mindennapi használatot. Amiért vettem, abban jó. Telefonként eddig elégtelenre vizsgázott.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
user26
senior tag
válasz Black&White #587 üzenetére
HyperOS erába a nyitási idő 72 órára csökkent, a megfelelő környezetben úgy emlékszem. Persze az igénylés és az elfogadása több időt vehet igénybe, valamint 30+ naposnak is kell lenni a fióknak. Pontos szabály nincs előttem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
Black&White
addikt
Egy dolog most nem teljesen egyértelmű: amit a MI Community app ír dátumot a BL nyitásról, azt lehet készpénznek venni, vagy az csak az engedélyt adja meg erre és a MI Unlock még ugyanúgy egy hetet kér a tényleges nyitásra?
-
Smiro
senior tag
Még én sem cseréltem le. Megtapogattam ezret, de egyelőre nincs alternatíva. Fél éve hoztam egy 14-et Dubaiból, de itthon kapásból jobb árat adott érte egy ismerős annyival, hogy nem volt kérdés eladni. Azóta itt olvasgatok, hátha újra kedvet kapok hozzá és talán akkor - de inkább kivárok én is a 15-re.
-
Fred23
nagyúr
Sziasztok!
Akku szempontjából hogyan teljesít az elődjéhez képest? SOT jobb lett, mint amit egy 13-as tud? Néztem pár tesztet, de jobban érdekelne valaki olyannak a véleménye, akinek volt 13-asa, mielőtt 14-esre váltott. -
sphe
senior tag
válasz Krisz0630 #560 üzenetére
Én álmáról jövök át. Használtam hosszabb ideig mind a két platformot korábban, mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. Nekem nagyon tetszik a bővebb app választék és a nagyobb testre szabhatóság, de néha az Android (is) logikátlan. Hogy mennyire fog tetszeni, azon fog múlni, hogy mennyire vagy rugalmas, hiszen sokminden amit megszoktál esetleg másképp lesz. A kamerás képességek tekintetében iPhone 15 szint, ultrawide és videó téren kicsit az iPhone vezet. Kijelző téren ez vezet nagy előnnyel, főleg szemed egészsége (pwm) miatt (de Androidos téren is).
[ Szerkesztve ]
-
pyron25
aktív tag
válasz barackle #577 üzenetére
Az tény hogy hosszú ideig tudtad használni a régebbi modelleket, az újabbakat meg majd meglátjuk. Nem frissítették hosszú ideig az tény, nem egy apple szint frissítés szempontjából. Olyan telefont nem fogsz találni ami minden igényednek eleget tesz. Minnél több tesztet olvasol annál jobban elbizonytalanodsz.
Én is rengeteget gondolkodtam az aksi cserén meg az usb aljzat cserén mert már alig tudom tölteni, de ha ezeket is megoldom utána majd jönnek a szoftveres gondok. Szép lassan nem lesz támogatás, vagy az erőforrás lesz kevés. Nálam 1% merülés volt 1 perc alatt szóval igencsak figyelni kellett. Nehezen ment a mobil "irodázás" is vagy elég csak gps hiányra vagy a net hiányra gondolni, mikor nem tudtam hogy szoftveresen vagy hardveresen van a hiba miért nem megy valami.Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!
-
barackle
tag
Én mi8-ról váltottam, de én nem érzek hatalmas előrelépést. Persze van benne gyors töltés, meg indukciós, meg sok újdonság (mégiscsak 5+ év van közöttük), de felhasználásfüggő, hogy ezeket az ember mennyire használja ki (én minimálisan).
Nekem átlagos felhasználás mellett nem jön ki annyira az újabb proci sebességnövekedése (szubjektív, nekem a mi8 is elég gyors volt). A kamera biztos, hogy előrelépés, szép képeket csinál a 14, de én a mi 8 képeit is szerettem. Fullhd monitoron/telefon kijelzőn nézve a lényeg látszódik. Biztosan bele lehet nagyítani, és kielemezni a különbséget, de ahhoz, hogy egy pillanatot vagy egy tárgyat gyorsan lekapjak, viberen/messengeren továbbküldjem, mindkettő elég (szintén szubjektív). Az ujjlenyomatolvasó viszont határozott visszalépés a 14-ben. Nyilván egy kijelzőbe épített sose lesz olyan pontos, mint egy dedikált olvasó... sajnálom, hogy a kijelzőbe/bekapcsológombba épített leolvasók felé mennek a gyártók. Meg az infrás arcfelismerő is jó dolog volt a mi8-ban.
De ezektől függetlenül persze szeretem a 14-et is, ez is egy nagyon jó telefon, de továbbra is úgy érzem, hogy hogyha lett volna értelme a mi8-at életben tartani (lenne rá friss miui rom meg biztonsági frissítések), akkor abba vettem volna egy új akkut, és örömmel használtam volna tovább. De miután már naponta 3x kellett tölteni, muszáj volt váltani, és egyáltalán nem bántam meg, hogy a 14 mellett döntöttem.
-
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok! A főkamera előtti üveg párásodása tényleg van, vagy csak a tesztkészülék volt előszériás? Árukeresőn azt írta valaki, hogy reméli nem fog párásodni a kamera, de gondolom ő is csak a tesztet olvasta. Van valakinek tapasztalata? Mi 8-at akarom cserélni, gondoltam 13-ra, 14-re, vagy várok a 15-re...
Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
Steve198310
őstag
Köszönöm.
Ki is próbáltam."Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
őstag
válasz Steve198310 #567 üzenetére
A gyári fájlkezelőnek van FTP funkciója, azzal tudsz wifin keresztül fájlokat mozgatni.
-
Steve198310
őstag
Sziasztok!
Még egy kísérlet.
Vezeték nélkül össze tudom kapcsolni az asztali gépemmel? (Van wifi meg minden) De wifi biztosan
Nincs ínyemre ,hogy egy-egy ilyen gyorsabb ügy miatt kábelt dugdossak.
Motorola gyors volt e téren. Volt egy "Smart Connect" nevű app illetve PC program amivel lehetett ilyen bolgokat keverni-kavarni.Köszi
Soha nem volt "xiamiaum"
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
AndyN84
csendes újonc
Sziasztok, mivel elsők között rendeltem, kaptam egy ilyen exkluzív packot [kép] [kép] [kép] mely azóta is a szekrényben "porosodik". Szép gesztus tőlük, de engem az ilyesmi nem érdekel, gondoltam most eladom. Nem nagyon értek hozzá, szerintetek mennyit érhet az ilyen?
Tartalom: telefontok bankkártya tartóval , üdvözlő kártya , bőr tok füleseknek, gimbal-tripod-selfie bot kombó töltő kábellel, nyakba akasztható telefon zsinór (bár ennek biztos van rendes neve). Köszönöm -
pyron25
aktív tag
Köszönöm a válaszodat, igazából ezeket raktam össze én is a fórum böngészésével, de így egyben sokat segített az írásod. A miui tárcsázó igazából egy "nyelvbotlás" volt. Nekem a google tárcsázótól hátborzongásom van. Nem tudom miért de a xiaomi gyári tárcsázója sokkal jobban használható. De ha szenvedni kell akkor sajnos szenvedni kell...
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!
-
user26
senior tag
Szerintem a "legegyszerübb" dolog e témában nem létezik, nyilván aki érti annak az. Ha miui/hyperOS dialer, contact, messenger kell, akkor:
- Bl nyitás, és ha gyári rendszer kell, amin vissza akarod zárni, akkor olyan régió, amibe még benne van
vagy
- BL nyitás, és a híres Xiaomi.eu ROM, és ezt nem zárod vissza, nem is szabad
vagy
- BL nyitás, root, és valamiről leportolt dialer csomag, ami tudja amire szükséged van, már nem igazán szedik le minden modellről úgy tudom, de ebben tévedhetek, nyilván ebben az esetben sem zárhatod vissza, mert rendszer frissítés után megbolondulhat és az kellemetlen.Továbbá ehhez az információhoz az is fontos, hogy BL nyitás maga 1 külön történt. HyperOS alatt nem teljesen úgy működik, mint a MIUI eraba. Plusz további infórmáció, hogy a nyitott BL után a Play Integrity fejfájást okozhat, ugyanis december óta rá kapcsolt a "google dolgozó", hogy bizony bizonyos funkciók nem fognak működni ilyen állapotban, persze kiskapú létezik rá, de az is további tenedőket von maga után.
Nos ezeknek tudatában a "legegyszerűbb" dolog más perspektivába került, vajon érdemes vele veszdődni ? Nyilván akit érdekel, és kellő idő, tudás van mögötte, neki.
Máshol ennél legegyszerübben, és lényegretörően nem láttam még megfogalmazva. Bocsi, ha a lelkesedésed evvel megtörtem.
szerk:
amúgy tudomásom szerint a modell (xiaomi 14) HyperOS -el jelent meg, nincs rá MIUI, még portolt verzió sem.[ Szerkesztve ]
-
pyron25
aktív tag
Sziasztok! Mi a legegyszerűbb módja hogy a miui-n megszokott és jobban használható tárcsázót és üzenetküldőt tudjam használni? A Google féle számomra használhatatlan és a névjegyek megosztása is sokkal bonyolultabb...
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!!!
-
Smiro
senior tag
válasz Krisz0630 #560 üzenetére
Szerintem épp 3 különböző (szoftver) cucc közt vacillálsz és egy olyan fórumon, ahol a X14 a meglévő telefon Szerinted milyen választ kaphatsz? Mindhárom más platform, a kiegészítők nem annyira kompatibilisek egymással, szóval erről csak magadat tudod meggyőzni, melyiket veszed. Írd le, első sorban mire kell, mid van hozzá vagy milyen perifériás cuccra akarsz beruházni később, azok közül melyik a jó és mehet a telefonok összehasonlítása. Szerintem.
-
Krisz0630
senior tag
Sziasztok!
Egy Xiaomi 14 a kiszeltem, iPhone 14 Pro Max-ról váltanék. Volt olyan, aki az almáról jött át ide? Megmondom őszintén az ár miatt és a tudás miatt gondolkoztam el az Androidon, számomra az utóbbi években túl kevés a fejlődés, amit az alma nyújt.Egyelőre ezzel és a Honor 200 Pro-val szemezek, még nem döntöttem el.
XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10
-
öregpapa
tag
Üdv mindenkinek! Még nincs ilyen telefonom,csak tervezek venni,és az lenne a kérdésem honnan érdemes megrendelni !
-
user26
senior tag
Sziasztok!
lIlyen vezeték nélküli töltőt, használ valaki ? Családban próbálva lett, a Xiaomi 14 modellel. A telefon tokban volt, kb 40 percet volt rajt, 3% -t töltött, a telefon tűz forró volt. Sajnos az illető rá feledkezett, ezért az idő, és a forróság. A telefon működik, nincs gond, nem puposodott fel, stb, stb.
Egyrészt érdekesség végett írtam ide, másrészt, hogy valaki próbálta-e ilyen, hasonló vezetéknélküli töltővel, és mi a tapasztalata ? Annyi, hogy nem gyári kábel volt rajt, hanem, egy 8A/100W Supervooc Warp kábel.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
alap kamera, raw, 50mp, hogy ha úgy van, lehessen croppolni jobban.
engem csak az alap lencse túl ngy látószöge és torzítása zavar kicsit."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
őstag
Na én is beneveztem egy fehérrel, a párásodás már előjött, hétvégén stressz tesztelem SIM tálca nélkül és lehet még célirányosan USB-s ventilátorral megfújom
-
Steve198310
őstag
Sziasztok!
Olyanra van lehetőség mint a lenti program?
https://www.youtube.com/watch?v=aGtX_VV9TTM
wifi segitségével kommunikál a telóval az eszköz.
köszönöm
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
G@ß!
őstag
Ti milyen beállításokkal fotóztok? Egyszerűen nem tudom megtalálni a számomra megfelelőt.
-
Farkas82
tag
válasz pulyka jocó #548 üzenetére
Kösz az infót, próbáltam már a 2x zoommal, valamennyivel jobb a helyzet, de a jelenség alapvetően megvan, próbáld ki, ha lassan zoomolsz, 2,6-ig homályos a széle, 2,7 nél hirtelen éles lesz, ott vált át a telére (3,2 optikai zoom egy kicsit csúsztatás, abban már egy kis digitális is van). Lehet a viszonylag nagy blende miatt kicsi a mélységélesség, közelről nem tud az egész papírlap síkja fokuszban lenni.
-
pulyka jocó
senior tag
válasz Farkas82 #547 üzenetére
Sajnos nekem is ezt produkálja, közepén van a fókusz, oldalt mosott. De csak ha közeli tárgyat fotózok, pl telefon, papír ilyesmi. Erre talán segít hogy a 2x zoom kamerával erdemes ezeket megoldani. Illetve, azt hiszem van dokumentum mód a kamera appban. Próbáld ki, mielőtt feleslegesen szervizbe küldöd
-
Farkas82
tag
válasz Steve198310 #541 üzenetére
4 hete van meg, párásodást nem vettem észre,(hűtőben teszteltem ) de az utóbbi napokban tünt fel, hogy dokumentumfotózásnál nem remekel a telefon. A4-es lapot a főkamerával fotózva a széleken homályos lesz, gyakorlatilag csak a közepe van fókuszban, illetve a szélén szellemképesek a betűk. Nekem lencsehibának tűnik, az egyébként fotóban jóval gyengébb mate 10 prom is jobb képet csinál dokumentumról. Holnap visszaküldöm szervízbe, meglátjuk mit mondanak rá.
-
addikt
válasz Steve198310 #543 üzenetére
Az oldal szerint 46100 mAh az akku
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
őstag
Akksi merülés szempontjából mit jelent ennél a mobilnál, h egy vagy két SIM kártyával használjuk? Egy éjszaka alatt 10% merülés garantált?
-
Barnahalo
tag
válasz Steve198310 #543 üzenetére
25 óra aktív volt eddig a rekordom, nem panaszkodom.
-
Barnahalo
tag
válasz Steve198310 #541 üzenetére
10 napja használom a telefont, túl vagyunk 2000 képen, és ebben a nyári időjárásban nem volt semmiféle párásodás. Enyém februári gyártású mobil. Majd télen meglátjuk, jelentkezik-e, addig sajnos csak ennyit tudok mondani.
(Különben nagyon jó fotókat csinál a telefon, nagyon gyors, nekem az akksi óriási meglepetés volt.) -
Steve198310
őstag
Üdv tagok,
a kamera párásodás az még jelen van? Vagy csak az előszeria volt ilyen? Jelenleg egy hibás Motorola edge 40-et vált.
Nem túl jóra sikerült. (Az én példányom)
Valószínű a wifi-je gyári hibás. ( volt szervízben 1 hónapot )
Nem túl stabil. Van hogy a Chrome beakad. Se le se fel.
Tudom hogy a Facebook & Messenger "szar" de kétlem ,hogy ennyire mint ezen. A család többi tagjának ilyen és ehhez hasonló hibái nincsenek mint amit az én készülékem produkál. Van Samsung, Sony, Honor a családban de egyik sem csinál ilyet.
Meguntam. Addig szervizeltetem amig jó nem lesz vagy ki nem cserélik.Szóval ez a kmera párásodás meg van még a szériagyártásban is?
Köszönöm"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Kovap
csendes tag
Kis segítséget kérnék! Csak 2g hálózaton való üzemelést ki lehet választani a Xiaomi 14-en?
Köszönöm
-
G@ß!
őstag
Sziasztok! Az normális dolog, ha megrázom a telefont, akkor olyan, mintha a kameráknál valami kotyogna?
-
Farkas82
tag
válasz KerekesLevi #512 üzenetére
3 hete van meg, ez idő alatt kb 2000km mentem vele, hol vezetékes, hol vezeték nélküli android autoval, de csak egyszer dobta el, amikor menet közben lehúztam a vezetékről, hogy ne töltsön tovább. A semmeringi alagutakon is átmentem kétszer vezeték nélkül csatlakoztatva, nem dobta el. (Vw Touran 2020). Android autó poblémákat szinte minden márkánál lehet olvasni, nekem is fontos szempont volt hogy működjön, de nem lettem okosabb a netet bújva, úgyhogy megrendeltem, hogy max visszaküldöm ha nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
Juliuska
senior tag
válasz Steve Howdy #524 üzenetére
Nekem is ez az első Xiaomi-m (én a 14U mellett döntöttem). Nálatok mi van "Beállítások/Kijelző és fényerő/Kijelző felbontása" útvonalon? Én ott ezt látom.
Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
user26
senior tag
DPI -t a fejlesztőibeállításokban lehet állítani, esetleg avval "játszani" ?
Vagy a betűmérettel lehet még kicsit csalni....Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
hroberto
veterán
Szerintem azt nem lehet állítani. Legalábbis én még nem találkoztam ilyen opcióvak.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Steve Howdy
csendes tag
Sziasztok! Előre is bocsánat a láma kérdésért, de ez 14-es az első Xiaomi telefonom. Hol lehet állítani a képernyő felbontását?
-
Barnahalo
tag
Itt érdemes bekapcsolni a dolgokat? A másodikat nem is engedi, csak ha más kijelző megjelenítési színprofilt választok.
-
hroberto
veterán
Jól látom, hogy ezen a telefonon már nem lehet beállítani a régi "redőnyt"?!
-
Karavik
veterán
EEA 1.0.21.0 frissítés kint van OTA. Én már fel is tettem, elég sovány lett, mindössze 79 MB.
-
hroberto
veterán
Nah, csak rábeszéltem magam egy ilyen telefonra. Gondolom nem lesz nagy ugrás a 13-hoz képest.
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Xiaomi 14-et vennék, de van egy nagy aggályom: sokat autózok, és a régebbi Xiaomi telefonom (Xiaomi Mi 12) eldobálta a vezetékmentes android auto kapcsolatot, amikor a térerő elment. Utánaolvastam, hálózatváltáskor megszakította a WIFI kapcsolatot is. Ez autózás közben brutál idegesítő hiba volt, minden alagút után újra csatlakozás, stb... Ez a hiba vajon jelen van a 14-es szériában is?
Esteleg ha Miskolcon él valamelyikőtök, kipróbálhatnám a kocsimmal a telefonját?Levi
[ Szerkesztve ]
-
samycool87
csendes tag
Sziasztok!
Van köztetek valaki aki Iphonról váltott Xiaomi 14-re?
Évek óta egy Iphone 11pro-t használok, alapvetően teljes megelégedettséggel, de a napokban elgondolkodtam a cserén, akksi/kijelző már látott szebb napokat is, meg az új modelleknél nem látom azt a hú de nagy előrelépést az árukhoz képest (töltés lassú maradt, képek csak nyomtatva minőségibbek, gyosaság elhanyagolható, stb.)
Teljes Apple ökoszisztémában élek, feleségem is Iphonet használ, de az egyik üzletben láttam ezt a telefont és nagyon megtetszett. Viszont nem tudom, hogy kártyás fizetés Google fronton megoldott-e már (apple pay nagyon jól működik), illetve Icloud költözés mennyire macerás. Ami még eltántorít, hogy sokat használjuk az air dropot, ez eléggé hiányozna.. . Erre van valami élhető megoldás Android - Apple fronton?
A 11pro előtt csak Androidos telefonjaim voltak, kb. évente cseréltem őket, egyik sem volt olyan tartós mint az Iphone, ez a Xiaomi hátha hosszabb távú berendezkedésre is alkalmas.
Köszi ha valaki megosztja a véleményét / tapasztalatát! -
dudzsi
tag
válasz Barnahalo #506 üzenetére
Sajnos kell! Olyan helyen dolgozok ahol a olyan por és egyéb is lehet ami simán megtudja karcolni a zsebembe. Eddig is full tok volt "flip case". Ez elött 13 volt ott meg szívtam egy kamera üveggel. Ki volt vágva a vakunál és ha vakuztál akkor tejes lett a kép. Aztán egy teli üveg megoldott mindent. Most ugyan ott találtam erre is. Az ára se olcso igy remélem ugyan olyan jó lesz mint a 13-on volt.
-
Barnahalo
tag
Kell olyan egyáltalán? (Laikus kérdés, nem bántásból)
Tudtommal a kamerák üvege az nagyon kemény, és emellé még elronthatja a ragasztó meg a plusz 'kínai üveg' a fényképeid, így mosottak lesznek, becsillannak, rossz lesz a fókusz, stb...
Láttam Alin olyan kameravédőt, ami a kamerák elé nem tesz semmit, ott kivágás van, csak a szenzorok közötti helyre ragasztódik, így elemeli kicsit a kameraszigetet. Nade ezt egy jobb tok is tudja. -
dudzsi
tag
Sziasztok! Ki milyen kamera védő üveget használ?
-
barackle
tag
Az azóta eltelt időben gyűjtött tapasztalatok alapján 5-7% alá szerintem csak akkor lehet levinni, ha kb minden futó appot kilő az ember éjszakára (vagy egyúttal ki is kapcsolja a telefont ). A 2% is így jött össze, hogy kb semmi nem futott a háttérben, meg a sokat fogyasztó widgetet lecseréltem. De azóta már beletörődtem, hogy merül, inkább jöjjenek meg az értesítések, menjen az AOD, stb... na meg lusta vagyok minden este átnyálazni a memóriában lévő appokat, és mivel 1,5 - 2 napot így is kibír nálam, az éjszakai merülés "optimalizálását" elengedtem.
-
Predatorr
őstag
Sziasztok! Gondolkodom egy13tpro vegy 14 vásárlásán, de a jobb audio támogatás miatt a 14 vonzóbb ajánlat. Javítottak valamit szoftveresen a kamerák színvilágán? 2 szeleburdi, Samsunggal lefotózhatatlan törpetigris és az előbbi miatt meg a másik teló vonzóbb.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Berzso
tag
válasz yestechno #501 üzenetére
#414barackleV.Dave#413ÚjVálasz2024-04-28 08:56:09
barackleÉn talán megtaláltam az okozót. Weather Radar Pro app-nak használom a widget-jét óra meg időjárás kijelzésre. Ennek korlátoztam a location hozzáférését, hogy ne always legyen, hanem csak akkor férjen hozzá, ha használom. Meg nem kell neki precíz helymeghatározás sem. Így most este kb 10 óra alatt 2%-ot merült. Előtte óránként merült 1%-ot. Még tesztelem, de elsőre bíztató.
-
yestechno
csendes újonc
Sziasztok
Éjszaka bekapcsolt wifivel 5 % merülés az normális?Mit kellene kikapcsolni vagy törölni ,hogy kevesebb legyen?