- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
A 4G - 5G kérdésről:
Úgy tűnik, tényleg magát optimalizálja a Xiaomi rendszer, én annyit csináltam, hogy a szokásos sorrendben tettem be a SIM kártyákat, privát 1., céges 2., utóbbiról megy a mobilnet. Ja, és leváltottam 5G-ről 4G-re. A sebesség a következőképpen változott: 5G: 75 Mbit le, 9 Mbit fel. 4G: 125 Mbit le, 16 Mbit fel - tehát még gyorsabb is lett... Köszönjük, Telekom.
Az akkuról:
A tegnapi használat viszonylag extrém volt, állítólag tegnap 6,5 órát ment a kijelző, hogy ebből mennyit ment töltés előtt, nem tudom, valószínűleg 2 órát. Délután 4 körül vettem le a töltőről, azóta volt 2 óra YouTube, kameráztam koncerten, nagyon sokat nyomogattam. Most 55%-on áll, ami szerintem kiváló. Teljesítmény mód: kiegyensúlyozott.
Arról is van már információm, hogy mit bír a telefon, ha erősen terheled. Filmes 4K - DCI - (tehát nem UHD, hanem a valódi 4K: 4096×2160) felbontásban kameráztam, felvettem megszakítás nélkül egy egész koncertet 160 Mbit/sec bitrátával (variable, végül 50 Mbit lett, gondolom az éjszakai sötétség miatt). 75 perc volt a koncert, 23%-ot merült a telefon elfogadható melegedés mellett. Ebből kijön, hogy 5-6 óra kamerázásra is képes - és a file-okat sem kell darabolni, ez pl. 24.5 GB lett.
Amint eljutok odáig, megosztom a nagyérdeművel.
A minőség szerintem partiban van az általam 800 ezer Ft-ért közbeszereztetett Sony A7 III kamerával, eltekintve az optikai tulajdonságoktól. Fontos megjegyeznem, hogy ebben az applikációban kikapcsolható az undorító telefonos túlélesítés. LOG módra nem volt szükség, 1200-as ISO környékén sem zajosodik, feljebb nem volt értelme menni, mert így is túl világos volt félhomályos kerthelyiségben este 9-kor. Hozzávéve, hogy a telefon külső felvevő nélkül tud 10 bitet, tömörítésmentes videót, és H265-ben is 160 Mbit a határ 100 Mbit helyett, amit a Sony mindösszesen tud (fél)profiknak szánt, videó fókuszú kamera létére, asszem kijelenthető, hogy bizarr világban élünk.
A 2018-as Sony kamera indulóára 2000 USD volt, kis hazánkban volt már egymillió is az ára úgy két éve, azóta normalizálódott, most 540.000 a váz.
Az pedig, hogy ki mivel forgatna filmet, más lapra tartozik. Sem a telefon kis objektívje, sem a Fullframe sekély mélységélessége nem filmszerű (tökmindegy, mit gondol Zack Snyder), de ha Steven Soderbergh látott fantáziát az iPhone-ban ahhoz, hogy leforgasson vele két nagyjátékfilmet, akkor, azt hiszem, eljutottunk oda, hogy megfontoladnó alternatíva egy jó telefon, mert baromi mozgékony, kis helyen is elfér, olcsóbban és egyszerűbben stabilizálható, mint egy pro kamera, és már minden megoldható, ami a "profi" minőséghez kell. LOG módok, színprofilok, LUT-ok, magas bitráta, jó fényerő és felbontás. Legfeljebb kell rá egy DOF adapter, hogy rá tudj tenni normális objektíveket.
Telefonként az egyik legjobb készülék, amivel valaha dolgom volt, kiegyensúlyozott, kitartó, gyors. A hangszórón reszelhettek volna. Kamerában eddig messze a legjobb, bár hozzá kell tegyem, hogy nincs messze ettől a szinttől a négyéves Oneplus 8 Pro és a most már fillérekért beszerezhető Xiaomi Mi10/T széria sem, mert sokkal több múlik a szoftveren, mint a kamerahardveren. Ami hasonlóan combos kamerát villanthat, vagy jobbat, az mindössze a Sony Xperia 1/5 V és VI, a Xiaomi 13 Ultra és 14 Ultra, valamint a Oneplus 12/Oneplus Open. Ja meg persze a Sony Xperia Pro-I, de annak nem nehéz, mert Sony csúcskompakt kameráját pakolták bele.
-
Silenzio
addikt
válasz
pulyka jocó #611 üzenetére
Tanácstalan vagyok. Eddig úgy volt a legjobb, hogy SIM1 céges, SIM2 privát, és erről ment a sajnos nem korlátlan net. Figyelmetlen voltam. 1% merülés óránként. Most visszatettem SIM1-re az 5G-t, és annyira nem vészes a merülés. 20%-ot merült dél óta, de volt hotspot 2 óráig és folyamatosan utaztam. Az okosóra szinkronizálás is beindult, nem tudom miért, nem csináltam vele semmit. Kezd normális lenni, hogy mást ne mondjak. Eddig kb 70 okostelefonom volt, értek is hozzá. Mindegy, most jó.
-
Silenzio
addikt
válasz
pulyka jocó #608 üzenetére
Telekomos vagyok, a céges kártya korlátlan 5G-vel rendelkezik és speciális flottás, ezzel nem merül nagyon (1% óránként lezárva), a sajátom is Telekomos, hálózaton belül korlátlan. Nyilván a céges adatkapcsolatát használom. Alapértelmezett kártya nincs, hívásnál rákérdez, SMS-nél rákérdez, az 5G pedig, mint írtam, a céges. Xperia 1 III-nál volt olyan, hogy kinyomtam a GPS-t és az 5G-t leváltottam 4G-re, és félnaposból kétnapos telefon lett. Pedig nyomogattam bőven, és natív 4K a kijelző.
-
Silenzio
addikt
Köszi a válaszokat. Amúgy összességében tetszik a telefon, ortó egy iPhone 14 Pro koppintás, de a kamera tényleg minőségi, és szeretem az iPhone 14 szériát. Xiaomi-ből már sok volt, így tudtam, mire számíthatok. Bugokra mondjuk nem számítottam. Nemrég adtam el egy jó lelakott 10T Prót, még mindig simán bírt másfél-két napot. A foldable nyitogatás baromira hiányzik, de vannak a hagyományosnak is előnyei, viszonylag könnyű a telefon, és kevésbé kell féltenem.
Megyek sorban:
#592barackle: Lehet, hogy már így hívják, hogy Zepp Life. Fogalmam sincs, mit csináltam máshogy, de a 3.-4. újraindítás után a bootoláskor betöltötte a Zeppet, most már stabil a kapcsolat. Volt factory reset.
A merülés valami brutális. Este 7-kor hagytam el a munkahelyemet 97%-os akkutöltöttséggel. Elmentem bulizni. Éjjel 2-kor értem haza, addigra már csak 62%-on volt, mindössze 45 percet használtam a telefont, én mértem, ő is mérte, chateltem, amúgy az asztalon volt végig. Tehát idle is elég nagy a merülés.
Otthon pár percet YouTube-oztam, aztán kinyomtam az 5G-t és WiFit, reggel, mikor felkeltem, 52%-on volt, ez úgy 6%-os merülést jelent 6 óra alatt, ami kikapcsolt adatkommunikációval... hát, procifüggő. De nem ezzel van bajom, hanem amit előtte produkált. Közel 40% egy este alatt minimális használattal, ilyet utoljára az LG G4 produkált.
Amikor megvettem, még példásnak tűnt az akkuidő. Akkor még csak a céges SIM volt benne. Úgy 14-16 óra alatt merült valami 13%-ot folyamatosan aktív 5G-vel, viszont nem használtam. Lehet, a privát SIM-emmel van valami?Ma kimérem, hogy merül csak egyik ill. csak másik SIM-mel.
#593sphe: Kipróbálom a Weather korlátozását, köszi. Az app neve mcpro24fps, jó borsos ára van, de még az Apple LOG-it is beleprogramozták. DaVinci LOG, HLG, Cineon LOG, 160 Mbps videó. Nem 6.5 K volt, inkább csak 6, 6016x3384. A max, amit tud a telefon, az a 7680x4320. Mindkettő 16:9. Ez azonban nekem nem volt stabil, dobálja rendesen a frame-eket. Nem is kell ekkora felbontás, a bitráta fontosabb. Az Android évek óta 160 Mbps-t tud (kivéve a hikomatos Honor, ott le voltam limitálva 100-ra). Van lehetőség a szoftverben ezt megduplázni hack-kel, de nálam nem működött, rootolni meg nem fogom. Annak az appnak a neve pedig, amellyel tömörítetlen videót és ProRest lehet csinálni, mint Apple-nél, Motion Cam Pro. Ez sajnos még drágább. Szerencsére régebben csengettem ki mindkettőt.Abszolút megéri mindkettő. Gyári appal sosem fogtok értékelhető esti videót csinálni még BP belvárosában sem. Ezekkel viszont egy 5 éves Sony Xperia 5-tel csináltam kifejezetten kellemes felvételeket gyertyafényes kerthelyiségről. 1/2.55-ös szenzormérettel (!).
-
Silenzio
addikt
UPDATE: az Amazfit-féle ZEPP végre működik, minden szirszar engedélyt megadtam, kivéve, amit nem tud az óra (mikrofon pl.). Valószínűleg a lebegő értesítések engedély oldotta meg. Meg hogy 3-4x újraindítottam (LOL), az utolsónál észbekapott a telefon, és betöltötte az automatikusan indítható appokkal, így már nem lövi le. Viszont szinkronizálni nem hajlandó. Egyszer mérte a pulzusomat, azóta nem frissít, arra is 2024.08.22 17:40-et ír, pedig kb. 3 órája mértem, és még csak du. 3 van. Legalább az értesítéseket megkapom. Félsiker.
Arra is rájöttem, hol van a SOT, végülis, értem a logikát. Állítása szerint 3 órát ment tegnap a kijelző, ami azért is riasztó, mert este 7-kor töltöttem kb. 100%-ra, tehát utána jóval kevesebbet mehetett, mint előtte.
-
Silenzio
addikt
Sziasztok. Vettem egy ilyen telefont használtan, május végi vásárlás, karcmentes, satöbbi. Sajnos van vele bajom bőven. Honor Magic V2-ről váltottam a kameraminőség miatt, az ugyanis hivatalosan az UHD-t sem támogatta API szinten, csak a gyári (warez) kamerapp tudott "4K"-t. A Xiaomival ilyen probléma nincs, 4K-ban tudok vele ProRes (compatible) videót készíteni, támogatja a DCI-t, sőt még valami 6.5 K körüli felbontáson is tudtam vele kamerázni frame-ek elhagyása nélkül. Akinek ez kínai, ugorjon.
Viszont az a bajom, hogy ez a telefon egy szar. Benyomásra szar, és konkrétumokban is megmutatkozik.
- Melegszik, mint a disznó, ad 1. Töltés közben Diablo Immortaloztam, először GUI elemek tűntek el, majd a telefon teljesen kifagyott. Ez vállalhatatlan. Újra kellett indítani. A Sony-nál van átfolyó töltés, itt miért nincs? Hogy a viharba lehetett ezt így kiadni?
- ad 2: van egy mellékállásom, a probémám lényege, hogy a meló felülete számítógépen megy, de az aktív munkavégzés telefonon történik. Ha rákattintok egy linkre, a telefonon automatikusan megnyílik. Ez eddig MINDEN telefonon működött, iPhone-on is, ez az első, ahol nem. Milyen engedélyt kéne megadnom a Hub appnak, hogy menjen? Több száz fölösleges alkalmazásváltással tudom csak megoldani, mert csak akkor működik ez a funkció, ha alkalmazásváltással az app megy full screenen.
- ad 3: az akkuidő pocsék. 40%-kal jobbnak kéne lennie, mint a Honoré (GSMArena), de gyakorlatban a fele-negyede. Este 7-kor töltöttem fel, kb. egy órát ment a meló miatt a kijelző (a telefon szerint mindössze 22 percet), és reggel úgy keltem, hogy 40%-ra volt lemerülve. Mire beértem a melóba, 20%. Miért lehet ez, és hogy a viharba van, hogy az akkumulátor menüben nem látok SOT-t? Hogy tudom megnézni? Mi ez a szar?!
- ad 4: a legbosszantóbb. Amazfit okosórám van. Az ugye Xiaomi brand. Beállítottam, hogy a ZEPP automatikusan indulhasson, kikapcsoltam az akkukímélőt, megadtam a szükséges engedélyeket, még a lakat ikonra is rámentem az ablakán, ahogy itt írták, de ahogy bezárom az appot,az órám lecsatlakozik. Korábban is volt Xiaomim, eddig mindig meg tudtam oldani, itt mi a baj?!
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.
Ezek olyan problémák, amik számomra ellehetetlenítik a mindennapi használatot. Amiért vettem, abban jó. Telefonként eddig elégtelenre vizsgázott.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest