- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sphe
senior tag
A fontosabbakról megleltem a másolatot, és az összes előkerült néhány hozzájárulás visszavonása, app és telefon restart után. Volt már sok okostelefonom, de ilyen tapasztalatom még sosem.
-
sphe
senior tag
Írtam a magyar ügyfélszolgálatnak, és két e-mail váltás után egy kérdőjeles stilisztikai választ kaptam, amelyben az ügyintéző azt írta, hogy "sajnos [...] megfelel az Európai Uniós törvényeknek". Ráadásul konkrétan elküldött, hogy felhívhatok "állami intézményeket", ha szeretnék meggyőződni róla. Terveim szerint írok a nemzetközi ügyfélszolgálatnak, mert ez a hozzáállás elfogadhatatlan.
-
sphe
senior tag
Hát sajnos nagyon kellemetlen dolog történt. Fel akartam venni valamit a gyári hangrögzítő alkalmazással és pár hét óta most használtam először. Feljött az AI szöveg felismerő újítás, amire rá kattintottam és onnantól minden felvételt feliratozott. Egyrészt akkumulátor, másrészt adatvédelmi okokból visszavontam a hozzájárulásomat az adataim kezeléséhez a hangrögzítő appban.
Ez a beszédfülelő AI app hozzájárulást sajnos nem vonta vissza, de az összes, egy év alatt felvett előadás, zenei ötletek, gitáros stb felvételek - több órás anyagot - eltüntette a telefonomról annak ellenére, hogy a jóváhagyó ablakon leírta, hogy a fájlokat a hozzájárulás visszavonása nem törli. A csalódásom és indulataim nem tudom hogyan leírni. Ez nagyon bosszantó, és ráadásul adatvédelmi jogokat is sért (hozzáférési jog, hozzájárulás visszavonása jog).
Recovery programok csak az általam törölt fájlokat látják, a Recordings mappa üres, a "nemrég törölt" mappa a felvevő appban üres. A telefon global, nincs rootolva. Ha van konstruktív ötletetek, előre is köszönöm.
-
sphe
senior tag
válasz
jojoando #667 üzenetére
Értem hogy mire gondolsz. Habár hobby fotósok és mobil fotós tesztek pont hogy a valósághű színeket dicsérik és azt hogy nem tolja túl a szaturációt, ki tudod választani a neked megfelelő Leica profilt, ha már aktiváltad a Leica -t. A profilok közül válaszd ki a legfölső, Élénk opciót.
Beillesztettem neked egy képet, hogy hol találod.
-
sphe
senior tag
válasz
zoltanbalazs #663 üzenetére
Lehetséges hogy az alkalmazás csinálja ilyen agresszíven. Nyomj rá hosszan az értesítésre, ott van olyan opció hogy azt az értesítés fajtát eltüntesse.
-
sphe
senior tag
válasz
jojoando #664 üzenetére
Lehet hogy koszos a lencse vagy hibás készülék? Teszteken és szvsz élőben összehasonlítva is jóval Samsung s24 felett van, fotós téren kb. iPhone 15 kategória. Videós képességeit fórum társ egy profi kamerás fényképezőgéphez hasonlítva méltatta itt korábban. Ha garis, próbáld érvényesíteni.
-
sphe
senior tag
Nálam most érkezett egy security patch global official rom-on.
-
sphe
senior tag
válasz
Steve198310 #647 üzenetére
Sajnos csak külső appal. Én feltettem a GSAM battery monitort.
-
sphe
senior tag
Változó, de könnyen orvosolható. Az enyém friss vásárlás.
- Hagyd nyitva a SIM tálcát pár napig
- Egy pár benchmark stress teszt futtatása fel tudja gyorsítani a dolgot, mert a meleg elősegíti a pára eltávozását.
Nekem tökéletesen elmúlt, egy órás videózás sem okozott problémát fórum társnál, lásd fentebb. -
sphe
senior tag
Fényerő átlag 30-40% (volt hogy kevesebb, volt hogy több) , pár óra discord wifin, egy kis text to speech, egy óra diktafon, két film is volt este wifin, másfél-két óra navigáció 4g-n, fél óra Messenger 4g-vel, pár perc fotózás, a többi netezés wifin.
Az általad válaszold hsz felett írtam, hogy miket állítottam be.
Függetlenül attól, hogy nagyrészt wifin volt, jobban teljesít, mint az eddigi összes telefonom egész napos wifin. -
sphe
senior tag
Az akksi nemrég teljesített 9 órás kijelző időt is másfél nap alatt.
-
sphe
senior tag
Az Always On Display menüben beállítottál mindent? Ha igen, akkor azt kapcsold ki és próbáld meg a Play store -ból az "Always on: Edge music lightning" (Muviz Edge) appal, csak ne feledd engedélyezni a megjelenés más alkalmazások felett funkciót.
Egyébként a képernyő zár beállításokban a tekintet észlelése és a felébresztés felemeléssel funkciók is hasznosak és jobban bánnak a kijelzővel és a fogyasztással. -
sphe
senior tag
Rájöttem talán (?), hogy sokat javít az akku időn, ha a nem gyakran használt appok háttér folyamatát egyébként korlátozom. Azóta több napja 7-8 órás kijelző idők jönnek ki (kamera, messenger, discord, fél óra telefonálás, diktafon), legutóbb 30 és fél óra után tettem töltőre (az akksi a mai nap végén jelentősen erősebben merült 4G -vel, amikor jöttem - mentem).
-
sphe
senior tag
Sehogy se tudok rájönni viszont arra, hogyan lehetne mappát létrehozni az alkalmazások számára gyári launcherben. (nem a kezdőképernyőn, ahol az app ikonok egymásra húzása magától értetődően megy)
-
sphe
senior tag
Hadd zengjek egy kis ódát a telefon hangszórójának a hangzása kapcsán.
Elsőre a gyári beállításokkal nem tetszett.
Elég válogatós vagyok zenehallgatás terén és hát tudjuk, hogyan szól egy telefon a saját hangszóróján. Eddig ebben az iPhone volt nálam a kiegyensúlyozottság etalonja (elfogultság mentesen, de amúgy zenéket masterelek - producerkedek magam kedvére és hallom ha valami közelebb áll az élvezhető hangképhez). Sikerült most olyan beállításokat találnom, amitől olyan szuper hangzása van ennek a kis telefonnak, hogy az iPhoneom elbujhat, feleségem is csak elismerően a szemét meresztette. Ráadásul a DSP megoldja ezt úgy, hogy a kiemelés ne torzítson. Egyszerűen imádom ahogy szól. Zenét hallgatok a telefonnal a saját hangszóróján, és közben mosolyogva hitetlenkedem - ilyen még sosem volt.
Íme két screenshot a beállításokról: [kép] [kép]
(Elég drasztikus eq-zás, és ilyet valóságban sosem csinálnék, de a Dolby ezt valahogy mégis igen jól kihasználja!)
Ha fülhallgatót használok, megjelenik az "Eredeti" opció a Hangeffektek között, így az EQ Bluetooth forrás esetén kikapcsolható (vagy Dolby -hoz ragaszkodás esetén átváltható az EQ preset sajátról jazzre, az nyúl legkevésbé a hangba).Disclaimer: még mindig csak telefon hangszóróról beszélünk, közel max hangerőn ez is (mint minden telefon) elkezd torzítani, egy csipetnyit alacsonyabb a maximális hangerő. De akkor is imádom.
-
sphe
senior tag
válasz
Silenzio #590 üzenetére
A nem látszó SOT valóban zavaró, én feltettem egy appot miatta. Az akkumulátor élettartama neked szerintem ott bukhat, hogy a gsmarena gyakorlati felhasználás (telefonálás, netezés és videó nézés) terén hangsúlyosabban mér, nem fektet akkora hangsúlyt 4k videóra és játékra. A másik dolog ami miatt az akksi gyorsabban merülhet, az a kezdeti időszak (első 1-2 hétben amíg a rendszer nem áll be magasabb), és a gyári weather alkalmazás hely hozzáférés letiltása meg tudja oldani a helyzetet. (ha nem, akkor gyári vagy 3rd party appal ki kell deríteni mi akad be)
-
sphe
senior tag
válasz
Krisz0630 #560 üzenetére
Én álmáról jövök át. Használtam hosszabb ideig mind a két platformot korábban, mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. Nekem nagyon tetszik a bővebb app választék és a nagyobb testre szabhatóság, de néha az Android (is) logikátlan. Hogy mennyire fog tetszeni, azon fog múlni, hogy mennyire vagy rugalmas, hiszen sokminden amit megszoktál esetleg másképp lesz. A kamerás képességek tekintetében iPhone 15 szint, ultrawide és videó téren kicsit az iPhone vezet. Kijelző téren ez vezet nagy előnnyel, főleg szemed egészsége (pwm) miatt (de Androidos téren is).
Új hozzászólás Aktív témák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest