- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arnold2
őstag
válasz
Lokids #75659 üzenetére
Tokennel kapcsolatban, legjobb tudomásom szerint mindenképp be kell lépni. Játékon belül, miután használtad a tokent, ajánlja fel, hogy vagy +30 nap játékidő, vagy +13 euró a bnet accountodra.
Javaslom írj egy ticketet és írd le nekik, hogy léci léci, adjatok már egy nap játékidőt, hogy azt az egy tokent hozzá tudd adni a számlához.
Általában szoktak adni 1-3 napot jófejűségből (már ha nem rendszeresen játszod ezt el).A megosztott fizetéssel kapcsolatban passz, de szerintem inkább nemleges lesz a válasz, de nincs vele tapasztalatom.
-
Lirion
addikt
válasz
Lokids #74815 üzenetére
Megnyitod a dungeon juournal loot részét és az ott található legendaryk a spec specifikusak. Ha látsz olyat, ami több specnél is szerepel, mint pl. a prydaz, akkor az azokon a speceken is számítani fog, amit viszont nem látsz, csak egy speccen, az csak azon az egyen fog számítani. A te esetedben a prydaz miatt minden specen lesz legalább 1 legod, feralon 2, healeren meg 3.
Ez 7.2-től tervezik, igen.
-
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Lokids #74705 üzenetére
Akkor te nem sokat jársz world bossokra, random HC-be meg ilyen helyekre.
Múlt héten ugye 4 mythicet kellett letolni. A 882-es cuccaimmal én voltam az isten a groupokban, volt ahol 40%-át hoztam az össdamage-nek, pedig azért én sem vagyok egy top raider, sőt... A többiek jellemzően 840-850 körüli szerkóban voltak. A casual az, aki max mythicezik, esetleg lenéz egy pár pluszos instába, LFR-t és world bosst tol, ennyi. Magamat se tekintem már casualnek, pedig heti 1x3-4 órás raidünk van.
-
Viktor77
titán
válasz
Lokids #74687 üzenetére
Jól mondod, elvileg. Csak éppen erre semmi bizonyíték nincs.
Nézd meg, ő 217 Helya-nál jár, nekem 26 +2-es vagy nagyobb mythicem van (sima nem tudom mennyi). Ha így számolunk, neki kb. az összesnek meg kéne lennie. Nekem van 3 úgy, hogy már nem is WQ-zok (néha, ha egyszerűek vannak, vagy útba esnek), M+-ba nem igen járok, és casual raidelek.
-
Lirion
addikt
válasz
Lokids #74602 üzenetére
Szerintem rémes ez a legendary rendszer. Jelenleg 888-as ilvl-ben vagyok és dps-ként az, hogy nincs rendes dps, csak utility legendarym azt jelenti, hogy ~30k-val kevesebb dps-t tudok maximum kihozni a karakteremből, mint az, akinek van valamirevaló legendaryja, a bis legendarysoktól pedig kb. 80-100k-val vagyok elmaradva, amit ha meggebedek se tudok behozni azok nélkül, hiába csinálom 100% tökéletesen a rotát. Persze az egyik altom kb. 10 óra max lvl played timemal kapott egy bis legendaryt..
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Lokids #74600 üzenetére
Egyébként az icy-veins class guide oldala is mehetne az első hsz-be.
Lokids te meg ne rinyálj a 4 legóddal, a mainemen 3 van (ebből egy utility), az altomon meg 2 (mindkettő utility), pedig utóbbival is minden nap pattintom a ládát, meg lfr-ezek, mythic+-ozok is olykor.
-
Lirion
addikt
válasz
Lokids #74523 üzenetére
Igazából teljesen fölösleges az addon, nem véletlenül vannak makrók a játékban. Mutatok egy egyszerűt a holy palámtól:
#showtooltip
/use [@mouseover,help,nodead][@target, help, nodead][@target, harm, nodead][@player] Holy ShockHa van mouseover targetem, aki friendly és nem halott, akkor ő kapja a HS-t.
Ha nincs mouseover target:
- van friendly kijelölve, akkor az kapja a HS-t
- ha ellenség van kijelölve, akkor az ellenséget üti a HS
- ha nincs senki kijelölve, akkor magamra castolok.Ugyanez működik minden sima healnél is, annyi változással, hogyha ellenség van kijelölve és nincs mouseover targetem, akkor is magamra castolok. Persze lehet bonyolítani is:
#showtooltip
/use [@mouseover,help,nodead, nomod][@target, help, nodead, nomod][@target, harm, nodead, nomod][@player, nomod][mod: Alt, @player] Holy ShockIlyen formában ugyanazt csinálja, mint az előbbi, viszont ha az Altot lenyomom, akkor mindenképpen self castol, függetlenül attól, hogy mi hol hogy van kijelölve, ez így főként solozás közben hasznos.
-
kovsol
titán
válasz
Lokids #74520 üzenetére
És hogy érzed milyen volt így? Videó alapján határozottan jobbnak tűntél.
Még annyit mondanék, hogy a lifebloom legyen mindig rajta az egyik tankon, így azt is több healt kap(nem csak a saját healjéből, hanem a mastery is rásegít), és az Omen of Clarity is proccolhat.
Az Efflorescence meglepően sokat healel így én azt is folyamatosan lent tartom.Egy apró tipp: nem kell macska formból kijönnöd manuálisan, elég ha elkezdesz valakire egy healt castolni, mert akkor magától kivált. Ezzel az addonnal nem számít amúgy se, hogy nem a healek látszódnak épp az action baron, de úgy általában is ezért érdemes healt tartani a másik baron is bindelve, mert azzal kijössz
-
kuLi_
tag
válasz
Lokids #74507 üzenetére
A középre húzott framere a 2. videó az ideális példa, az illető tökéletesen látja, mi történik a karaktere körül, miközben maximálisan látóterében van a raid-frame is.
Bármit kitalálhatsz, akármit variálhatsz, a lényeg, hogy mozgás közben is lásd a raidet, a cooldownjaidat (én mondjuk speciel szerettem trackelni a többi healer cdt is, hogy adott esetben bekérhessem másét, ha épp nem tudom betolni a sajátomat időben) és tudj zavartalanul castolni.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lokids #74507 üzenetére
Hasznos amiket itt olvasok, azért milyen hihetetlen, hogy a játék optimális használatához ennyi addont fel kell rakni... már így 12 év után simán beépíthették volna ezeket a játékba. Lassan lassan alakul, ugye régen még annyi sem volt benne, hogy a map jelezze a questjeidet, ehhez is addon kellett. Aztán most már az unit framek is jelzik végre a debuffokat, szóval haladnak csak borzalmasan lassan.
Ja amit akartam írni, hogy ezek a shiftes kombinációk nekem sem állnak kézre, használom őket, de nagyon nem szívesen, pedig már anno 2006-8 környékén is így használtam a wowot, de azóta sem sikerült teljesen adaptálni.
Most olyan kiosztásom van, hogy Q, E, F, C, G, oldalsó egérgombok, görgő előre, görgő hátra, görgő lenyomva. Ehhez jön még a shift + egérgombok, végül a nagy CD-s spellek a fenti 0,1,2,3,4 gombokon. -
kuLi_
tag
válasz
Lokids #74505 üzenetére
Közben megnéztem a videót, és szerintem feltétlenül variálnod kellene az UI-don. Rengeteg mindent le tudnál egyszerűsíteni, nagyban megkönnyítené az életed és jóval effektívebb lennél. Gyorsan összeszedtem, hogy személy szerint én min változtatnék.
Amíg van legalább egy olyan létfontosságú spelled, amit kénytelen vagy kattintani, addig én személy szerint azon lennék, hogy találjak neki egy elérhető (fontos!) helyet a billentyűzeten közel, illetve begyakoroljam azt úgy, hogy még véletlenül se rontsam el. Ha nem tudsz valamire azonnal reagálni hanem előtte szépen rá kell húzni a spellre az egeret, az könnyedén wipehoz is vezethet. Szokd meg és használd ki a modifier gombokat, avagy ALT+ vagy CTRL+ vagy SHIFT+ gomb. DPS-ként nekem az összes dps cooldownom az SHIFT+ valamelyik egérgomb kombinációjával csattan el, így mozgás közben sem okoz problémát.
Ez nyilván megszokás kérdése, de a helyedben én középre "behúznám" alapból a raidframet, nagyjából a karakterem alá. Azzal, hogy kvázi teljesen bal-szélen van a raid, szerintem erősen megosztja a figyelmet, ráadásul szerintem feleslegesen ilyen nagy. Nem biztos, hogy látóteredben vannak/lesznek olyan boss-mechanikák, amiket el kellene kerülnöd, vagy ha éppen a mozgásra ügyelsz erősen mert a fight megkívánja, úgy a raid nincsen annyira előtérben, hogy azonnal észrevedd, hogy valaki épp meghalni készül.
Lehet, hogy ránéznék a Vuhdora. Jobban kihangsúlyoznám a raidframen a dotokat és a timert, látnod kell, hogy mi meddig van fent, mikor jár le. Mindenképp leszednék egy Weakaurast és megtanulnám annak alapszintű kezelését, mert szerintem elengedhetetlen kelléke az effektív raidelésnek (vannak természetesen egyéb alternatívák is, azonban ez a legnépszerűbb és szvsz. a legjobb támogatással bíró). Muszáj látnod, hogy mi mikor proccol, meddig van rajtad, vagy épp mikor jár le. A WG a videódban néha hosszú másodpercekig nem volt eldurrantva off-cd, miközben meleeben többen erősen sérültek, és mozgás közben a druid előnyt élvez az instant hotjaival a többi healerhez képest. Valószínűleg pont maga a mozgás volt az, ami abban a helyzetben megakadályozott téged, hogy elnyomd.
Releváns példa Youtuberól 15 másodperc alatt kikeresve egy ideális resto UI-ra. Az illető nem Vuhdo-t használ, illetve a CD-knél Weakauras helyett TellMeWhen-t. Látni, ahogy minden fontos információ ott van a karakter környékén, fókuszban a CD-k, stb.
Másik példa, Mythic Odynt healelő resto druida, hasonló a helyzet. Emberünk Vuhdo-t használ, és látható, hogy a CD-ket hangsúlyozza ki, egészen átlátható.Weakaurashoz már vannak tonnaszám előre legyártott hasznos kis "csomagok", mint például ez is, amit ha beimportálsz, így fog kinézni:
Szigorúan szvsz., segítő szándékkal, úgy, hogy nem játszottam már két kieg óta a druidommal, szóval lehet, hogy hülyeségeket beszélek, na... Remélem nem...
-
kuLi_
tag
válasz
Lokids #74483 üzenetére
Healre anno én speciel Vuhdo-t használtam resto druiddal, ami tulajdonképpen egy egyedire szabható raid-frame amolyan beépített Clique-vel, amin prímán látni minden hotod, debuffot, meg amit csak akarsz. Minden olyan spell/healem, ami targetre ment, be lett bindelve szépen egérre, pl.
Reju: mouse1
RG: mouse2
WG: mouse3
HT: mouse4
LB: mouse5... és akkor még ott van a görgő, illetve a Shift vagy Alt-tal ellátott kombinációk a kimaradt dolgokra, mint mondjuk Swiftmend és társai. Szabadon mozogtam wasd-vel és rohangászás közben simán csak ráklikkeltem Vuhdon a nameplatere és csókolom. Röhejesen egyszerű volt vele minden. Mellesleg warlock-kal is használom százezer éve, pusztán azért, hogy lássam, kin milyen debuff van (potenciális imp dispel) illetve azonnal tudok rezelni (mouse2 a targetre és csókolom).
-
kovsol
titán
válasz
Lokids #74483 üzenetére
Próbáld ki a raid frame áthelyezésével. Én jobban szeretem ha így lent van, nem oldalt: [link]
Ha csak fölé kell vinni az egeret, és kijelölni se kell, mint ahogy korábban írtuk, a futás közbeni hotolás is egyszerűbbé válik amúgy, és a bosst is kijelölve tudod tartani, és így könnyen tudod lövöldözni ha épp van időd pár dmg spellre. -
kovsol
titán
válasz
Lokids #74476 üzenetére
Videót elnézve igen nyugdíjas tempóban healelsz. Hot is alig pörög a raiden, az üres időben nem igazán nyomod a dmg-t, pedig az nem kerül manába. Mozgás közben se nyomod fel az emberekre a rejut, pedig azt olyankor is végig dobálni kell a sérültekre. Meg a cica formból kattintással jössz ki? Swiftmend egér kattintással nyomod mikor annak az lenne a lényege, hogy életmentésre használd nagyon gyorsan?
M+-ban szoktál dmg-elni? Nekem van amikor 150k dps -em megvan healerként is egyes bossokon, de mindegyiken nyomom a dmg -t is. Raiden is megvannak a szituk amikor a healernek is dmg-t lehet nyomni, mert a raiden pörgö hotok megtarták úgyis (feltéve ha fel van pakolva). -
kovsol
titán
válasz
Lokids #74454 üzenetére
Pedig hidd el targetelés nélkül csak egér fölé vivésével sokkal könnyebb, és gyorsabb is lesz a dolog. Nem véletlenül használtak régen is mouseover makrókat.
Szimuláld le mennyit kellene azzal a gearrel dmg-elned, és akkor kiderül. Ez, hogy 880 nem igazán határozza meg a geared milyenségét. -
wanted5
őstag
válasz
Lokids #74422 üzenetére
Nekem körbe van rakva a WASD: Q-E-R-F-V (akár a C is ha nagyon kell) + ugye 1-5, F1-F5 kényelmesen elérhető még, próbáld ki te is, ez kb 15 skill-t lefed, ha az egéren van még 1-2 gomb, akkor arra is lehet rakni. Nekem pl a görgőn is van.
Ennyiből szerintem már minden skill megvan, de akár ALT+1-2-3 stb. kombinációt is használhatsz. -
kovsol
titán
válasz
Lokids #74422 üzenetére
Healer soha nem pihenhet sajnos. Főleg ha a többi ember bohóckodik.
Egyébként most ezen a héten a heal csökkentő debuff miatt 7+ -ban nem fér bele szerintem a hülyéskedés.
Annyira nem kell sok spell egyébként. Ha az egereden van pár extra gomb, akkor utána már nem kell annyira sok billentyű. 0-4 között q-e-r billentyűk nekem eléggé kézre állnak +3 gomb az egéren, és ennyi elég is nekem a druid healre.más:
Hunter részen lévő trinket összehasonlítást tartom jónak ahol adott trinketből több verzió is szerepel: [link] -
Viktor77
titán
válasz
Lokids #74399 üzenetére
HC Helya nálunk addig volt nehéz, amíg meg nem értettük, hogy ha P3-ban nem állunk bele a gömbökbe, akkor wipe
Az sem nehéz.
Ha nagyon kéne választanom, talán Guldan könnyebb. Talán.Nighthold normálban minden fight könnyű, ha csinálod a taktikát és nem akarsz dps első lenni. Viszonylag hosszúak a fightok, épp ezért. És ezért lesz wipefest LFR, mert ott nem szokták a taktikát csinálni.
-
Viktor77
titán
válasz
Lokids #74377 üzenetére
Normálon dehogy nehéz. Ha segítenek kijönni a láncból, meg leütik a szemeket, akkor semmi extra. A mi "bénábbik" csapatunknak is megvolt 6 pullból, úgy, hogy nem nézünk videókat, nem vagyunk a legjobb talenten, ilyesmik.
Az LFR meg rémálom lesz jópár hétig. Vagy nem tudom hova butították le a fightokat, hogy ne legyen az.
-
kuLi_
tag
válasz
Lokids #74237 üzenetére
Ha jön valami nagyobb dmg és eléggé erős az üresjárat, különösen akkor, amikor az emberek szépen kiteolják a "szem" felé az addokat, akkor jobb híján nyilván pre-hotolja az embereket, ezt remekül látni. Nem vagyok már egy druida szakértő, de elég csak erre rápillantanod . Lila csík az ő Rejuvenation castjai, a tiéd a sárga. Ez alapján szimplán felkészültebbnek tűnik a fightot illetően, különös tekintettel arra, hogy mellesleg okosan proccoltatja a Sephuzból a 25% hastet az addokon (lásd kicsivel fentebb, zöld színnel) és még ezen procc végén tolja el a Tranquilityt is (az elsőre amúgy a Berserkinget is rátolta, de ezeket már lusta voltam ebbe a logba kiszűrni, amúgy sem biztos, hogy elsőre átlátni így mindent, soz).
Sidenote: Horn of Cenariust pl. okosabban használd, mert - bár tény, hogy nagyon rossz trinket, de ehhez képest is - egyszeri használattal összesen 3 embert találtál el vele az egész try során, gyakorlatilag egy ingyen/grátisz spell.
-
Healbacsi
őstag
válasz
Lokids #74230 üzenetére
Talan a legszembetunobb kulonbseg, hogy a rejuvenation castok szama 74/46, azaz 60%-al rak fel tobbet mint te, ezen siman lehet javitani. Igazabol nem reszletezem, de ha megnezed a spelleket, egyszeruen a teljes fight alatt, szinte minden spellbol tobbet hasznal mint te. Ebbol adodik a healing ertekbeli kulonbseg.
Nem vagyok nagymester a logok kiertekeleseben, de ezeket lattam igy hirtelen. Hogy ki mikor hasznalja a cd-jeit, azt nem tudom, valaki szakavatottabb talan jobban belemelyed a logba.
-
kovsol
titán
válasz
Lokids #74230 üzenetére
Jól látszik, hogy a Rejut többet castol mint te, és szerintem ennek az oka az, hogy te Inner Peace -t használsz. (ennek ellenére látszólag ő jobban használta mégis a Tranquilitit, lehet te kényszeresen próbálod többször elnyomni az alacsonyabb CD miatt, és nem várod ki a megfelelő pillanatot)
Ő fel tud rakni két rejut a Germination talent miatt, amivel a mastery is hatásosabb lesz, emiatt is healel nagyobbakat neki átlagban. Én magam is a Germination talentet használom. -
-
kovsol
titán
válasz
Lokids #73768 üzenetére
Prosperity+Soul of the Forest+Legendary bracer combó elég erős tud lenni szerintem egyébként. Jómagam is hordom azt a bracert. Attól is függ ki milyen játékstílust preferál. Ki kell tapasztalni. Raidre pl én soha nem használok CW -t, viszont 5 fősre tank healre egész jó tud lenni.
Ha Soul of the Forest is ki van rakva akkor azt is bele kell rakni a képletbe, mert pl a +75% Wild Growth heal az nagyon hasznos tud lenni, de a +200% a másik kettőre is hasznos, főleg ha még mellé pont proccol is a fegyón a Power of the Archdruid trait.
5 fősre a Germination is kötelező szerintem a dupla hot miatt.Nekem egyébként két gearem van.
Raidre haste+crit, 5 fősre meg Masteri és mellé kb felesben a crit haste. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Lokids #73763 üzenetére
Legendary nélkül a mindkét talent kb. egyforma. Kb. fél percenként van egy extra healed.
Az SM kicsit gyengébb, de 3 sec-el kisebb a CD-je és instant heal,
A CW kicsit erősebb, kicsit hosszabb a CD-je, csak hot, de proccolja a mastery-t és preloadolható
...szóval all in all, kb. egyformák...A legendary-val a dupla SM csak manát és GCD-t spórol neked...ergo nem növeli a healedet...ha amúgy nincs manaproblémád.
A legendaryval a CW a legerősebb hotod uptime-ját több mind dupla időre növelheti, ami nem csak növeli az overall healed, hanem eldöntheti hogy életben marad-e a target és mivel egyforma CD-je van az SM-nek és a CW-nek, össze is lehet időzíteni a kettőt...Persze ez kényszerít arra hogy az SM-et a CW-s targetre használd, ami kicsit megköti a kezed.
Szóval ha több healre utazol, akkor egyértelműen CW.
-
Healbacsi
őstag
válasz
Lokids #73765 üzenetére
Atraktam a guadian druidomat restora. A cenraion wardra 215k, mig a reju-ra 87k-t, a lifebloomra 95k hot, a regrowth-ra 14.7k hot erteket ad (az ertekek karakterenkent elterhetnek, de csak az aranyokat akartam mutatni). Azaz a cenarion ward heal ertekben tobbet hoz mint az emlitett 3 hot, nem beszelve arrol, hogy igy nem 8 secig van fent, hanem ha jol idozitessz akkor megkozelitoleg 16 secig.
-
demerion
tag
válasz
Lokids #73740 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog. A necrotic igazából nem lassít le jelentősen, legalább is annyira nem amennyit ne lehetne normális dps-el visszahozni. Ha nem wipeolsz nincs baj, szépen tempósan végig kell darálni az egészet. Nyilván a normális dps nem a bossra 300 trashre 400k-t jelenti ebben az esetben.
-
pckownz
őstag
válasz
Lokids #73751 üzenetére
En tudom hozni ugyan azt a hps-t dungeonban is, mint raiden. (~350k)
Viszont a duduink akik 500k+t is kitolnak, alig hoznak 200 folott dungeonben. Ezt jelenti a HoT, tobb ember, nagyobb healing.
De vannak bossok ahol en vert izzadok mert peroidikusan jon groupwide dmg, pl azshara Deepbeard, vagy egesz BRH, de van ahol a 90%-os spike-ok miatt meg en elvezek elonyt (pl DHT, NL).
Bar az elobbi is inkabb monknak vagy samannak valo mint dudunak. -
pckownz
őstag
-
BeZol
őstag
válasz
Lokids #73582 üzenetére
Igen, mindegyik kell, de van, amelyik többet hoz a konyhára, ezt adja ki a szimulátor (ahelyett h 10ezerszer püföldnéd a training boss-t 5 percig, megteszi helyetted egy adott séma alapján), ezért ismered meg a súlyokat, és igen, vannak bizonyos szintek, amik mellett felborulnak az arányok, de ezért van a szimulátor, tudod h az aktuális geareden milyen statokkal lehet legtöbb javulást elérni.
Nekem pl. a versatility a crit után a legfontosabb, de már állt úgy a gearem, hogy utolsó helyre sorolta a rendszer, mert arányaiban túl sok volt a többihez képest, és inkább haste és mastery kellett, és így eljutsz egy olyasmi arányhoz a végén, amiket icy veins-on is írnak.
Persze ahhoz h meglegyen a kellő dps, olyan talent és karakterhasználat elengedhetetlen. Én pl. ha chaos blade helyet fel barrage-ra tesztelek (tehát talentfám utolsó során módosítok csak), akkor -30k dps -> mivel fel barrage aoe sebez, biztos h 2+ mob esetén több dps lesz, ami gondolom másik szimulációs beállítással ki is jön, de ennyire már nem szórakozok vele.A szimulátor egyébként talán ezredmásorpercre pontosan kiírja a szimuláció végén, hogy mikor mit castol a karaktereddel, az esetleg segítség lehet, mert lehet h valamit nem használsz ki. Linkelj armory-t, ránézünk, bár nem értek a druidához.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Lokids #73499 üzenetére
Ugyanez vonatkozik Karára is. Az alap nehézségi szint túl erős a casual, just for fun playereknek. Nyugodtan agyon szívathatnák a pro-kat HC-ben, meg Mythicben, de nekik a casualokat kell szívatni. Helya szerintem nálunk se lesz meg az éven normálban...sőt a héten ki is maradt az egész ToV. Nálunk már látni, hogy egyre maradoznak el a playerek és a heti 2 raidnap se jön össze, pedig az a minimum 10 fő nem tűnik soknak.
-
kovsol
titán
válasz
Lokids #73499 üzenetére
Mi EN HC-t és ToV Normalt egy este gyorsan ledaráljuk. Elég unalmas szerintem mind a kettő insta.
(#73495) whitezo88 Én hunterrel M+4 -t toltam három ládára minap és akkor még csak 849-ben voltam. De már mikor 830-ban voltam is lejutottam sima M istába.
(#73504) k.kristof 865-ben 120k?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Lokids #73435 üzenetére
AOE tauntja már elvileg nincs a tankoknak, bár nem ismerem mindet. A kivétel lehetne a Monk, de annál talentes az AOE taunt és jellemzően nem azt választják, hanem az AOE stunt.
Viszont vannak aoe skilljeid és ha te húzol, vagy ninjapull esetén gyorsan reagálsz akkor azokkal tudod tartani az aggrot. A taunt vészhelyzetre van, ha rendesen tankolsz, tauntolnod sem kell, főleg nem aoe-ben. Most nem druidázok, de olyan skilleket keress hogy Swipe és Trash, esetleg Demoralizing Roar...úgy rémlik ezek maradtak, miután kivégezték a jó öreg Maul-t
-
kovsol
titán
válasz
Lokids #73435 üzenetére
Guardian Druid Tank Rotation, Cooldowns, and Abilities (Legion 7.1)
Ezt javaslom nézd át, sokat fog segíteni szerintem.
HC ban tankolni kb annyi, hogy odamész behúzol mindent közben végig swipe és thrash. Kb egy thras annyi agrót belerak a pakliban, hogy azt már nem húzzák le rólad.
-
Arnold2
őstag
válasz
Lokids #73435 üzenetére
Barátod az Omen nevű addon. Ott aki legelső a listán, azt üti a mob.
A tankcsere pedig egyszerű. minden tanknak van legalább egy taunt képessége, ami azonnal átveszi a mobot (már ha egyéb más mechanika ezt nem gátolja).
Például ha raidben azt hallod egy tanktól, hogy "Taunt!" az azt jelenti, hogy megkéri az (off)tankot, hogy vegye le róla a bosst az ő taunt képességével. A tauntok általában nem tartanak sokáig, így egy egy taunt után el kell kezdeni aggrot építeni a bossba, hogy meghaladd az előző tankot, hogy miután lejár a taunt, ne forduljon vissza rá az adott boss.(#73436) Lokids: Ez a része megvolt, csak vannak ott más típusú bubik is amik ártanak. Platform játékokban híresen szar vagyok, így akkor a Kirin-Toros küldik mennek a kukába.
Negyed óra ugrálgatás után sem tudtam rájönni, hogy merre (főleg, hogy 5 ugrásból 1* érem el az első bubit). Nézek majd videót, de nagyon úgy érzem, hogy ezek a küldik nem nekem szólnak :S -
pckownz
őstag
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Lokids #73380 üzenetére
Szerintem a heal és a healerek teljesítménye nem mérhető úgy, mint a dd-ké. Eleve fontos, hogy olyan healerek kerüljenek össze, akik kiegészítik egymást, mert különben vagy haldoklik a raid, vagy sok az overheal és manaproblémák jelentkeznek, vagy nincs a raidben elég tool egy-egy extrém raidwide damage kezeléséhez.
Én is healelhetnék többet, de sok healem kárba veszlik. Nem overhealbe megy, hanem el sem jut a targetekhez, mert olyan kicsi a hatósugara. Van 25, 15, 12, sőt 8 yardos healem is...szerencsére az utolsó talentes, így azt többek között ezért sem használom. Akinek ilyen spelljei vannak, annak jellemzően be kell állni a sűrűjébe, vagy nagyjából a raid közepére, még ha szóródni is kell.
-
dudasj
tag
válasz
Lokids #73232 üzenetére
"De akkor miből építem fel az 5 pontot legalább 2x? ugye a rip és a savage roar is elvisz annyit. Azt valamivel fel kell építeni."
Amíg nem gyakorlod be az időzítéseket és nem állítod be a stílusodnak neked megfelelő haste értéket addig használd a brutal slash talentet a blood talon helyett. Ez minimális dps kiesés lesz azokhoz képest legalábbis amiket eddig "félretalentoltál".
Viszont. Egyrészt a 18 secenként elnyomható 3 swipe általában swip-enként 2 pontot rak fel nem egyet, ez segítség lehet ha éppen kifogysz az energyből.
Másrészt nem kell azzal az időzítéssel is foglalkoznod hogy mindig a rip és rake előtt nyomd el a regrowthot, - ami maximalizálja a blood talon hatását.Ha már így jól megy és sose fogysz ki, akkor átváltod és még nagyobb dps-ed lesz.
Ha ezt választod megoldásnak, akkor a tier 1 talentnél a blood scentet válaszd,
2-nél mindegy, 3 nál én a Guardian Affinityt használom de ami szimpi neked, 4 megint mindegy - ami szimpatikus itt is.
5 savage roar kötelezően, ezzel a megoldással tudni kell fenntartani ezt is.
6 jagged wounds, ez is kötelező.
7. bloodtalon a legnagyobb dps de most a brutal slasht próbálgasd és ha megy minden flottul akkor kapcsold át.Haste függő is hogy mennyire tudod folyamatosan fenntartani a vérzéseket, nagyobb haste = könnyebb játék ám egyben kisebb dps, mert a vérzéseket a mastery erősíti.
-
-
Lirion
addikt
válasz
Lokids #73222 üzenetére
Ebből egy szót nem értettem.
Fordítsd le kérlek magyarra.Most megnézve, kicsit hülyeséget írtam, mert kihagytam az alap energy regenből származó energyt. A lényeg, hogy nagyjából 1800-zal több energyből gazdálkodhattál, mint a másik druida, amivel hozzá képest 45-tel több cp-t szereztél. Ennek ellenére a dps-ed jóval elmaradt az övétől, tehát a többlet energy nem hozott eredményt. Rugóként rendszeresen tartalékolni kell az energyt és nem elkölteni rögtön, ahogy van elég egy abilityre, biztos vagyok benne, hogy druidánál is így működik, de a pontos rotához ugye ismerni kell, hogy milyen buffok mikor és meddig hatnak és mit adnak. Ehhez már nem értek, de a logok és a különféle guidek alapján ezt neked is meg kell tudnod tanulni. Elhiszem, hogy zavar, ha elfogy az energy és csak auto attack megy, de ehhez hozzá kell szokni, vagy váltani olyan kasztra, ami manát használ, ott nincs ilyen várakozás. A harmadik lehetőség, hogy megelégedsz az átlag alatti dps-sel és elfogadod, hogy nem fognak raidre vinni, se mythic+-ba. De ha versenyképes akarsz lenni, bármit is választasz, muszáj vagy guidet olvasgatni és tanulni, gyakorolni, fejlődni, hogy legalább egy átlagos szintet elérj.
-
dudasj
tag
válasz
Lokids #73213 üzenetére
Szerintem,
Sabertooth helyett én a JW-t választanám, mert így ránézésre is 33% dps növekedést jelenthet. Hisz a rip, rake, trash 33%al gyorsabban jár le, annyival többször tudod eltolni ugyanazokatt a vérzéseket.
A Sabertooth nekem csak valami kényelmi funkciónak tűnik, aki youtube nézés közben lfr-ezget is annak ne kelljen túl sok gombot nyomni, mert hát na, van élet a wowon kívül is ...Savage roar +25% dps elvben - igaz nagyon rá kell érezni a ritmusra hogy a sok más mellett ezt is fent tudd tartani folyamatosan, de szerintem legalábbis ha sokkal fárasztóbb is az élet vele a dps növekedés miatt megéri.
Ferallal emlékeim szerint sose volt egyszerű játszani - viszont aki megtanult és ráérzett rendesen annak +20% dps biztosítva lett a raideken. Mertt a Blizz az átlagos, karakterének nem utánanéző, sok lehetőséget kihagyó playerekhez lőtte be a dps-ét.
Egy olyan addont ami jelzi neked hogy hány combo pontnál jársz, mi van fent a mobon és mikor jár le ... feltétlen rakj fel, a nélkül esélytelen jól tolni szerintem.
Rip, rake mindig, sr ha lehet mindig legyen fennt. fb csak ha épp van elég energy. Onnan tudod hogy rossz ritmusban játszol, hogy 25% mob hp alatt van időd fb-t is tolni, olyankor valami már esélyes hogy kimaradt... Tiger fury folyamatosan legyen cd-n.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Lokids #73222 üzenetére
Blood talons passive? "Casting Regrowth causes your next two melee abilities to deal 50% increased damage for their full duration."
Ráadásul ugye ezt úgy kéne használni, hogy ezt össze kell időzíteni a dot-jaiddal, mivel akkor azok a teljes időtartamon 50%-al többet fognak sebezni. Ennyit arról, hogy a rip-et csak nyomkodni kell -
Lirion
addikt
válasz
Lokids #73213 üzenetére
A savage roar +25% dmg-t ad, a másik druidnak 95% uptime volt, neked nincs is kitalentelve.
Tiger's fury 28 vs 18.5%, 9 vs 6 használat -> ashmane's energy 10.5 vs 7%.
Blood talons 59% vs 0,74%(!!), mintha ki se raktad volna a talentet.
Feral instinct és Berserks is kétszer volt használva a másiknál, nálad egyszer.
Ashmane's frenzy 4 vs 3 használat.Nincs druidám, de ennyit még laikusként is látok pár perc nézelődés után.
A warcraftlogson nem csak a damage donet lehet ám megnézni, hanem ott vannak a buffok, resources, casts, a summaryban megnézheted a geart, reliceket, enchantokat, artifact és normál talenteket is. Ha a caston rákattintasz az events-re, akkor pedig a rotát konkrétan is megnézheted, hogy ezredmásodpercre pontosan mikor mit nyomott a másik druida. Illetve olyasmit is meg lehet nézni, hogy pl. a másik druid 166 cp-t használt el, te pedig 211-et úgy, hogy neki 921 energyje volt rá, neked pedig 2696.
Tudom, hogy elsőre nagyon bonyolultnak tűnik a logot elemezni, de minél többet csinálod, annál jobban fog menni. Kezdetnek az is elég, ha a summary és buffs oldalt nézegeted, abból is sokat lehet már fejlődni.
Egyébként a Rip nálad csak 94% uptimet ért el, a másik druidánál 97%-ot, a FB meg csak 25% hp alatt frissíti a ripet.
-
válasz
Lokids #73213 üzenetére
Feltetelezem, hogy nem szinkeled a Rip/Rake hasznalatat a damage novelo buffokkal.
Tiger's Fury/Bloodtalons/Savage Roar, meg lehet oldani, hogy ezek egyszerre legyenek aktivak, ha ekkor felrakod a Rip-et, majd FB-vel csak frissitgeted, akkor folyamatosan egy max damage-t ado bleed lesz fent, ami kb. ketszer annyit sebez, mintha ezek nelkul raknad fel. Rakenel szinten meg kell probalni, hogy minel tobb legyen aktiv beloluk.Pl. ennek az oldalnak az atolvasasa erosen ajanlott: [link]
-
ldave
félisten
válasz
Lokids #73209 üzenetére
Első körben elég ha az arányokra figyelsz. Tegyük fel, hogy nála az össz sebzés 30%-a az A képesség, 23%-a B képesség. Ha nálad nagyon eltér ez a szám (pl 40/15%), akkor azt jeletni, hogy nem jól időzítve, nem elég gyakran (pl valami proc-ot kihasználva) használod a B képességet. Nem értek druidához, emiatt írok így általánosan.
-
Lirion
addikt
válasz
Lokids #73204 üzenetére
Először is nem ártana, ha felenchantolnád a gearedet. Aztán pedig megnézegethetnéd a warcraftlogon, hogy a hasonlóan gearelt druidok hogy tolnak 2-szer annyi dps-t, mint te. Van egy log rólad az oldalon, igaz, feralos, de összehasonlítva egy másik ferallal (hasonló ilvl) rögtön feltűnik több hiba is, pedig nem is ismerem a feralt. Videózgathatsz orrba-szájba egyébként, de valódi ereményt úgy fogsz elérni, ha logolsz és elemzed, hogy a top druidák hozzád képest mit csinálnak másként. 867-es ilvl-lel az átlagos balance druida 250-280k dps-t tol. De igazából már az is segít, ha logolás nélkül is csak simán tanulmányozod a többiek logjait, hogy mit használnak, milyen buffok mennyit vannak rajtuk, milyen másodlagos statokra gyúrnak, mit enchantolnak, milyen relicekeket használnak.
-
Healbacsi
őstag
válasz
Lokids #73185 üzenetére
Egyebbkent ha ennyire tanacstalan vagy, akkor talan megoldas lehet, hogy pl lemesz egy isntaban, frapssal vagy vmivel felveszed az instat es feltoltod vhova a videot privatba, es utana ha vannak eszrevetelek, akkor megirjuk, hatha egyikkel masikkal tudsz kezdeni vmit.
Pl en eleg regota jatszok mar (szinte a kezdetektol), de pl a warriorral, rugoval, feral druiddal, monkkal nem tudok normalisan jatszani. Elbohockodok veluk, de igazan jol nem megy.. egyszuen nem fekszik. Ezzel is szamolni kell neha.
Viszont ha valaki hosszu tavon jatszik egy classal, akkor annyira ra tud allni, hogy almabol felebresztve is top dps-t tol
Peti78: A bossmod amit hasznalsz, az rakja ki. Altalaban ezeknel az addonoknal akar bossonkent be tudod allitani mit jelezzen ki es mit nem, illetve, hogy a barokat hova rakja, es mekkora meretben.
-
Rison77
senior tag
válasz
Lokids #73194 üzenetére
Az incarnation talentet cseréld stellar flare-re, már ez dobni fog a dps-en. A haste-ed nagyon kevés, balance-nak az a prio, mastery meg nagyon sok, az a legutolsó a prior listán. Meg ugye a 2 trinket se nagyon dps, ezekben a 30-40k dps hiány bőven megvan.
Másik meg, hogy balance az offod? Artifact szint miatt, most azért az is nagyon beleszól a dps-be egy ideig.
-
ldave
félisten
válasz
Lokids #73185 üzenetére
Van ez a SimulationCraft oldal, nekem ez bevállt olyan szinten, hogy feltettem egy damage meter-t (Skada) aztán püfföltem a raides target dummy-t kb 10 percig és ez után összehasonlítottam a szimus oldalt sebzéseloszlását (meyik skill hány %-a az össz sebzésnek) a sajátommal és ott láttam, hogy mi az amit nem optimálisan használok (pl túl keveset).
-
Rison77
senior tag
válasz
Lokids #73190 üzenetére
Eléggé eltették most a balance-t parkolópályára, eddig minden kieg elején szinte az elsők között indult, utána szorították vissza középre. Én 864-ben vagyok, de a 200k úgy megvan, ha még csak nem is rota szerint nyomom a spelleket. Szerintem ott a statokkal lesz valami, meg bis trinket ami bezavarhat. Linkelsz egy armory-t? Hátha attól okosabbak leszünk.
-
k.kristof
őstag
válasz
Lokids #73190 üzenetére
Opcionálisan kapcsold be az Advanced Combat Loggingot, de nem muszáj. A következő raiden indítsd el a combat logolását a /combatlog paranccsal, a végén ugyanezzel állítsd le. Töltsd fel Warcraft Logsra, fogd a log ID-ját, és add meg a Check My Wow oldalán. Ez kielemzi neked, hogy hol van javítanivaló a játékodon, és abból talán kiderül, hol veszik el az a 80k dps.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Lokids #72973 üzenetére
Nem, nem.
Ha a tank meghal -> tank hiba, nyomni kellett volna cd-t
Ha a dps meghal -> dps hiba, miért állt bele, vagy miért nem nyomott potit / lock kavicsot (hc verzió: miért nem bandage-olt)
Ha nincs dispell időben -> dps / tank hiba, mert valaki épp haldoklott őt kellett felhúznodEz a healerkedés alapja, ha ezeket elsajátítja az ember, onnantól lesz jó healer
-
válasz
Lokids #72973 üzenetére
Természetesen jobban healelni...
Viccet félretéve én szerencsére nem találkoztam ilyesmivel, olyannal igen, hogy a player ide is és oda is rakott AP-t, én már lvl 32 vagyok a 34-ből így igen stabil tank bónuszaim vannak, lvl 100-ról csak tankként kveszteltem 110-ig és mindig csak main speccként toltam. Emiatt volt időm kiismernem nem csak az alapokat, hanem a kifinomult tulajdonságait is. Ez player függő, ki hogyan játszik. Sok karival vagy csak egy karival egy specen.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
Lokids #72973 üzenetére
Én mondjuk tankként pont az ilyenek miatt szoktam hagyni megdögleni, meg utána kickvote-ot indítani olyan DPS-ek ellen, akik rohannak előre és pullolnak összevissza mindent... Úgy gondolják inkább kockáztassuk a wipe-ot mintsemhogy 12 perc helyett 14, neadj'isten 15 legyen az insta! És persze ha wipe van a behúzott 3+ trashgroup miatt akkor még neki jár a pofája, és szidja a tank és / vagy a healer felmenőit.
-
törölt tag
válasz
Lokids #72763 üzenetére
Alt+q/e/f/w/a/d stb. Shift+q/e/f/w/a/d stb. ugyanez bealltiva egerhez pl. Alt eger oldalso gomb1 utana oldalso gomb 2, kozepso szinten es Shiftel is + Ctrl/tab beallitasok ugyanigy.
Igazabol nekem a gondom, hogy egyre kevesebb gombot kell hasznalni a jatekban. DH/DK eleve kuka ez miatt is, Demo lock szinten pedig jo ez a Summoner stilus, Assa rugo vicc Outlaw-hoz kepest, Druid es Monk igazabol ahol meg megtalaltam a zongorista kiosztasi lehetoseget -
CanibelZ
aktív tag
válasz
Lokids #72782 üzenetére
Rshamannal tolom, nekem a legjobban a blizz raid frame+mouseover macro kombináció jött be a legjobban. Van egy addon, amivel lehet kicsit javítani rajta, talán Taid Frame Indicators a neve. Ezzel be tudod állítani, hogy pl az adott társakon mutassa a debuffokat, vagy csak azokat, amelyeket dispellezni tudod.
Még kara utolsó bossra reagálva, első nap amikor kijött leütöttük első próbálkozásra két haverral meg két randommal. Ha van annyi eszük, hogy kerülgetnek, akkor nem sokat kell healelni egész fight alatt. -
válasz
Lokids #72763 üzenetére
Attól, hogy a csapat elfekszik még nem biztos, hogy nálad van a hiba. Egy jó healer egy ideig tudja kompenzálni a DPS-ek wasd hiányát, de nem a végtelenségig. Ha folyamatosan 2-3 ember bekapja a gömböket, akkor nem csoda, hogy a végére elfogy a csapat.
Mukucs: Passz, Arénára nincsen időm, BG-re hébe-hóba benézek, de soloban healerként ritkán találok értelmes DPS-eket, akikkel lehetne együtt dolgozni, így messzemenő következtetést nem tudok levonni.
Vikthor: Azt elhiszem, hogy azzal nem volt gondod, én a heal oldalról beszélek. Paladinnak viszonylag kevés instant/hot-ja van, és a grp healje. Folyamatosan mozogva healelni elég szenvedős vele.
-
kovsol
titán
válasz
Lokids #72763 üzenetére
Én dispellre addont használok, így elég csak oda rányomni, nem kell targetelni, meg spellt kattintani.
Gyorsbillt tudsz állítani olyant, hogy mondjuk alt+0 alt+1 stb q,e,r gombok és akkor közel vannak kézhez. Magára az egér extra gombjaira is lehet rakni. Nekem van oldalt plusz két gomb, így arra raktam be a swiftmend és a lifebloomot.
Csinálhatsz esetleg makrót is ha vannak kombók amit el szoktál nyomni mindig egymás után, akkor egy gombot kell csak nyomkodni. Pl az artifact fegyó és Flourish együtt hatékony használva akkor akár egy gombra is rakhatod őket és gyorsan leütöd kétszer és eltolja egymás után őket.
Mouse over makrót is csinálhatsz. [link] -
Pocak89
senior tag
válasz
Lokids #72763 üzenetére
Én grid+clique-t használok. Nem kell targetolnom ahhoz, hogy healeljek és billentyűkre vannak bindelve a spellek. Mondjuk az alapok azok elférnek az 1-5 billentyűn a többi meg környező számokon / billentyű kombón. Ezt úgy általánosságban írtam, hogy én így healelek nemtom most konkrétan melyik bossról van szó.
-
válasz
Lokids #72724 üzenetére
Hát az eléggé tank dpsnek tűnik sajna, én azt tapasztaltam, a mitikplusszoknál, hogy egy dps akkor dps ha hozza a tank dps dupláját. Sajna ez van, ezt kell elérni. Shadow priestek meg a retri palák nem éppen gyengék. A másik rendkívül fontos dolog, amit sztem figyelmen kívül hagynak egy páran, hogy a 34-ből hányas szintűek, mert lehet vki 875+ avg ilvl de közben meg csak 4-es vagy 10 alatti és akkor nem lesz olyan effektív, mint magasabb szinteken pl 25+. Én mindjárt 31-es leszek a truthguardal és azt kell, hogy mondjam, ezek nélkül a passive traitek nélkül fabatka lennék mint tank.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged