- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rlazol
veterán
válasz
Bingisz #22334 üzenetére
még valami:
-nem várhatod el azt, hogy miután valaki Xezer csatában megszokta, hogy ő a Jani, most egyszer csak meg kell várnia a többieket, és ne rohanjon előre frag-et, dmg-et szerezni reflexből.
-de azt se várhatod el, hogy akinek azt jelenti a fegyelem, mint az iskolában - várjuk meg, amíg a TANÁR ÚR ideér, addig remélhetőleg nem megy tönkre a kísérlet, mert a TANÁR ÚR biztos tudja, hogy mikorra kell ide érnie - az megfelelő mennyiségű önállóságot tausítson adott helyzetben.
ez két nagyon eltérő embertípus, és neked mindkettővel lehet problémád. de egyik se azért van, mert ő alapból alkalmatlan a csapatjátékra (ilyen is van). Mindkét típus erősen akar, és úgy érzi, mindent megtesz a csapatért. És egyik se veszi észre, hogy a maga módján túllő a célon.
szólni kell nekik, meg kell beszélni a problémát, lehetőleg anélkül, hogy konkrét múltbeli helyzeteket elővennétek, mert akkor jön a "de miért nem szóltál akkor" kezdetű végeláthatatlan és sértődésbe torkolló vitarész.
az amerikai fociban minden meccset megnéz a csapat együtt videón és kielemzik. Nem azért, hogy pellengérre állítsák akik hibáztak, hanem hogy tanuljanak belőle. Ti is csinálhatnátok ilyet.
nem lehet könnyű a klántagoknak a különböző stílusú FC-khez se alkalmazkodni. az egyuikbe kevésbé bíznak, ott talán több az önállóskodás, a másikba jobban, annak várják a konkrét parancsait. Az egyik mindent szájba rág, a másik fő vonalakat rajzol fel. Ezt is meg kell szokni, ki kell elemezni, szerintem sokat segíthet a csapatjáték fejlődésén.
-
emre
veterán
válasz
Bingisz #22326 üzenetére
A jó játékosok többsége eléggé individualista ahhoz hogy beáldozza magát, és randomban valószínűleg eszébe sem jutna megcsinálni olyasmit amit szerinted a szituáció megkíván. Másrészt lehet teljesen idegen dolgot kért az fc tőlük olyant amiben random csatában esze ágában sem lenne belemenni, és az adott helyzetben tényleg nem tudta mit kell csinálni, mert annyira idegen a számára. Majd még gondolkozok rajta.
Mondjuk csapatban én sem éreztem magam annyira acélosnak és ez azért zavart is rendesen.Meg elég nehéz az fc-re figyelni ha alig hallani valamit az állandó buzikurvaanyázás miatt. Én mondjuk ezen lepődtem meg a legjobban. Valahogy nagyobb fegyelemre, komolyabb önkontrollra számítottam. De hát nem egyformán kezeljük a feszültséget.
-
rlazol
veterán
válasz
Bingisz #22334 üzenetére
mindent lehet tanulni, hajlandóság, akarat és idő kell hozzá.
valaki itt egyszer megfogalmazta már egyéni szinten, de ide is igaz.
ha ő nem ismeri fel, hogy adott szituban rosszul döntött, hibázott, akkor sose fog fejlődni.
ha magától nem jön rá, akkor nektek kell felhívni rá a figyelmét, de ezt se lehet folyamatosan.el kell magyarázni neki mi a baj
menni vele, ha megint elkövetni, megint szólni
ha nem fejlődik jelezni, hogy így nem fog menni
és végül meglépni az elkerülhetetlent.de az alapvetés az, hogy szólj neki, mi a gond, mutass rá, mert lehet, magától nem látja.
tekintsd ezt úgy, mint egy kiképzést. A katonák se tudják egyből, mi a teendő adott szituban, hiába bánnak tökéletesen a fegyverrel. El kell neki mondani. Ha akkor se fejlődik, akkor van a baj.
mi az, hogy 6an hoztok döntést? és ki az, aki egy adott döntést felvállal a többiek felé? Mindig más?
-
Diarmand
senior tag
válasz
Bingisz #22330 üzenetére
Ez teljes mértékben így van. Sokan azt várják, hogy fogd a kezük és szabályosan mutass rá a tank gyenge pontjára, hogy oda lőj és akkor inkább semmit nem csinál vagy csak lötyögnek magukban. Tudomásul kellene venni, hogy a szerencsétlen FC nem figyelhet egyszerre harminc tankra és ha olyan szituáció van amit kihasználhatsz, de a főnök el van foglalva, akkor imprózni kell, persze nem baromságokat pl lerammolni 200 hp-s maust meg hasonlók.
de meg kell találni a megfelelő határokat. Na ez az, amire nagyon kevesen képesek cw-n. -
rlazol
veterán
válasz
Bingisz #22326 üzenetére
a csapatjátékot a többségnek tanulni kell.
annak a korosztálynak, amelyik a ZWACK gerincét adja, főleg nem megszokott dolog ez (tisztelet a kivételnek), hiszen pl az összes filmben azt látják, hogy a nagy hős egyedül is megold mindent.A parancsnok dolga, hogy azokat, akik alkalmatlanok eltávolítsa a csapatból akármilyen jó egyéni képességekkel bírnak is. Ez vezetői kvalitás kérdése.
A vezetőnek az első perctől egyértelmű helyzetet kell teremteni elvárások és következmények terén. Ha egy adott viselkedést elnéztél hetekig valakinek, csak mert épp nem volt kampány, vagy kényelmetlen lett volna beszólni, akkor az illető joggal fog értetlenkedni, hogy egyszer csak nem kívánatos lett.
Ezért kell folyamatosan, következetesen viselkedni mindenkivel szemben. Akkor nem ér meglepetés senkit és a csapat használható része számára ez a vezetői viselkedés erősen moráljavító hatású.
Nem lehet, nem szabad halogatni az eltévelygők, kalandorok figyelmeztetését, ha ez hatástalan, eltávolítását. A jó vezető nem szeretetre és elismerésre, hanem tiszteletre törekszik, ezt pedig a következetes, de emberi magatartással lehet elérni.Tudom, milyen nehéz ez, rengeteg konrét példát tudnék írni abból az időből, amikor aktívan E-REP eztem, és e-Magyarország hadügyminisztere voltam.
A régóta felgyülemlett problémákat meg kell beszélni, az illetékeseknek a tudomására kell hozni, DE nem szabad egyből kirúgni mindenkit. Lehetőséget, sőt, segítséget kell adni nekik a fejlődésre, viszont következetesen be kell tartani a megbeszélt következményeket arra az esetre, ha ez nem sikerül. Ez a parancsnok felelőssége és feladata.
SZERK
a spontaneitás hiányáról:
hadd ne mondjam, hogy a magyar oktatási rendszer áldozatai vagytok, ami arra szoktat mindenkit, hogy lépésről lépésre megmondják, mit csinálj.
de a tét nyomasztó hatása ugyanilyen lehet - mint a fociban a 11-es rúgás.
a fent leírtak igazak rájuk is: szólni nekik, próbálni segíteni (random század, szakasz), de ha nem tapasztaltok változást, akkor a Te felelősséged eltávolítani a frontvonalból az érintetteket. -
Diarmand
senior tag
válasz
Bingisz #22326 üzenetére
Elöljáróban annyit tennék hozzá, hogy ez a "nem vagyok jó csapatjátékos" dolog nagyon is tudom, hogy mi, mert én is ilyen vagyok. Szakaszban sem törekszem arra, hogy komolyabban együtt dolgozzak a másikkal, nekem olyan szakasztárs kell, aki magától tudja mi a dolga és nem lohol némán a seggemben, hogy majd akkor ő besegít nekem. Amit a legjobban utálok, az a "követlek" írva és/vagy mondva. Nem bazmeg, ismered a tankod, látod a térképet, alkalmazkodj és érvényesülj! Ezért nehéz velem valamennyire szakaszozni, mert nem szeretek együtt menni a másikkal, hogy majd itt meg itt megtoljuk stb... nekem a szakaszozás olyan, mint egy random meccs két vagy három jó játékossal az egyik oldalt, de ezt hosszabb távon. Nem kell a taktik, csak nézzünk rá a térképre és döntsük el mit csináljunk.
Szal el tudom képzelni, hogy miért nem akarjátok az ilyen játékosokat magatokkal vinni komolyabb meccsekre. Félreértés ne essék nem vagyok full retard, ha cw van, akkor természetesen azt teszem amit mondanak és nem dumálok. Csak saját tapasztalatból kiindulva tudom, hogy mi lehet a probléma nálatok egyes játékosokkal. Anno FC-ként nekem is volt dolgom olyanokkal, akik rendszeresen magán akcióztak és miattuk buktunk. Megjegyzem én szívbaj nélkül megmondtam ha valakit nem viszek mert balfasz -
fsb1000
nagyúr
válasz
Bingisz #22245 üzenetére
Bingisz, tudom, hogy nem kedvelsz, és tőlem fogadnál el utoljára tanácsot, de próbálj meg felnőttként viselkedni és vond vissza az ígéreted: ne itt tedd közzé a klános irományod, sőt egyáltalán ne tedd közzé.
Feltéve ha van valami kötödésed a klánhoz. Ha nincs akkor én is érdeklődéssel várom, meg a rá adott reakciókat is,. Lesz aki levonja belőle a játéktechnikai tanléságot.
És leszünk páran akik az emberi vonatkozásokat boncolgatjuk majd,
.
Elvégre a klánélet is része a WoT-nak, úgyhogy egy OFF topikban nem lehet nagyon off. -
emre
veterán
válasz
Bingisz #22245 üzenetére
Én a helyedben meggondolnám a dolgot, hogy publikáljak egy ilyen írást. Még azt hinnék hogy máshol nem fordulhat elő, és páran megint rátok húzzák a vizes lepedőt. Annak idején bennem is megfogalmazódtak hasonló gondolatok, például mikor 3-as szakaszban E100-al szarrá lövetem magam hogy a társamnak ne kerüljenek a hátába és tudja resetelni a foglalást, de a sokcsillagos inkább végignézi full hp-s IS4-el, hogy 2db t54 behúzza a győzelmet. Na akkor gondoltam rá először, hogy ha ilyen az elit, akkor a továbbiakban én nem kérek belőle.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Bingisz #22194 üzenetére
Akkor lehet jelentkezek a klánotokba.
Szerintem első osztályú "katona" vagyok jó FC-vel.
Ráadásul pont azt szeretem amikor jó és pontos utasításokat kell végrehajtani csapatban, akkor nagyon megy a játék. A huszonévesek biztos jobbak, ügyesebbek, sőt randomban 2x eredményesebbek, kékek, lilák, de 40K+ csata alatt volt minek beidegződnie és nekem nem derogál tartani magam az FC utasításaihoz.
.
Legszebb WoT-os korszakom a HUNS megalakulása után volt. Mintha egy más játékot játszottunk volna t10 századozás és CW. Asszem "kistom" volt az FC neve, de lehet már keverem ennyi idő távlatából, meg nicket is váltott azóta, de tőle tanultam nagyon sokat.
És éles csatákban gyakoroltuk a rusht végrtelenségig, míg 12-ből 12 meg nem csinálta ahogy kell.
.
Voltam pár klánban és században (pótembernek is), de azóta csak 1 hasonó FC-vel találkoztam és az sem szeretett vezetni, pont azért mert a csapat fele nem tartotta be amit mondott és magas WN8-asok állandóan magyarázták mit hogy kéne.
Asszem nem értették mitől és hogyan működik jól egy század.
Nem volt az már igazán élvezetes századozás/CW-zés... hiába a jó FC, mert nem csapatként működtünk. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Bingisz #22172 üzenetére
Azt én nem olvastam sajna.
Biztos meg lehet akkor találni a WG hivatalos oldalán, de pl. a wiki-ben nincs benne.
.
Elég nagy hülyeségnek tartom, épp egy leamortizált tankot kéne/lehetne könnyebben kilőni.
Nagy kalibernél, hosszú töltési időnél tud bosszantó lenni, ha valami kicsi tankon marad 10 HP, aztán még 2-3x belém lő. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Bingisz #22072 üzenetére
Ok bingisz. Elnézésed kérem.
Ezzel az artyval nem minden lövésem talál. Tévedtem. Ferdítettem, Andersen voltam.
Még a jobb körökben is csak 66%-ot érek el és ezt éreztem tévesen úgy hogy:
" Szinte mindig betalálok vele"
.
Sajnálom ha téged és másokat megtévesztettem ezzel a téves véleményemmel. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Bingisz #22064 üzenetére
Látod hogy nem érted...
.
Azért nem érted ezt a "miért nem lehet odamenni bárkihez kérdésekkel" dolgot, mert nekem azt írod csípőből hogy Andersen, ahelyett, hogy első körben azt írnád:
Te fsb, biztos jól emléxel a francia prém artyval kapcsolatban? Hiszen csak 37,7%-os a winrátád vele, hogy lehet az hogy minden lövésed talál?
.
Tudom hogy ezt sem fogod érteni... nem érzed a nüanszokat, mert az a kör ahol forgolódsz ott ez az elfogadott tempó. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Bingisz #22041 üzenetére
Valamit kihagytál: az utóbbi 1 hónapról volt szó, ami az össz csatáim kb 1/10-éd adja ki ezzel az artyval.
Az általad mutatott adat pedig nem erre az időszakra vonatkozik.
Biztos 66% felett van a találati arányom bármely csatában ezzel az önjáró löveggel, ami szerintem nagyon magas egy artynál, és úgy gondolom nem az én ügyességemen, múlik mert régen nem így volt.
Talán még a 33%-ot sem haladta meg.
Ezért a szubjektív érzés amit írtam: "Szinte mindig betalálok vele" -
diegho
nagyúr
válasz
Bingisz #21976 üzenetére
Megírtam a troll hsz-t, de töröltem. Inkább nem foglalkozok velük, csak sajnos ingame ott fognak villogni a pm-ek, ami miatt az új acc készült. Lehet lesz 3. emiatt. Amúgy a legkomolyabb mondat ez volt:
hát igen
minden szép és jó, de ha megnéztétek RENDESEn a videót akkor láthattátok, hogy többségében 8as tankok ellen ment, akik (pl caernavrin, IS-3 az elején) azt sem tudta merre van az ablak. magyarán míg a csapattársak leverték az enemy t10 és néhány t9esét addig Ő (nem akarom megsérteni, szépen csinálta) tiger2(225 mm) 110(215 mm) IS-3(225mm) ellen nyomult. a lila szín pedig valószínüleg ennek az eredménye. ez olyan pont mint amikor kv-1el 3masokra lövünk, de a matildát elkerüljük"mert átüt"Ez olyan szinten buta, hogy tuti több évbe telt, mire megtanították írni. kettőnk összehasonlítása és még így is megmondja a tutit.
Minden tiszteletem az övé, én sosem tudnék olyan szinten burokban élni, hogy mondjuk beszóljak Kobe Bryant-nek, mert csak a szar Raptors ellen tudott 81 pontot dobni.
-
-
jr1994
addikt
válasz
Bingisz #21318 üzenetére
Vagy az STB Onigirivel, teljesen kifullozott töltés 6,46 sec
januárban mielőtt lejár az akció be fogok tárazni vagy 100-at
Diegho: az IS8-at én is pont ezért szerettem, Béla brutál OP most csak én nem szeretem a lassúakat de az E75 is tetszik azért, bár mást még nem próbáltam.
-
joergie
őstag
válasz
Bingisz #21149 üzenetére
Igen, azt sejtettem, de hogy ennyire
Múltkor tolom ki a 1390enünket az ellen is3-a elé foglalókörben, már majdnem befoglalt, sajnos már későn lőtte meg a 1390et. a kis görény miatt bennmaradt vagy 5k hp a csatában, és jócskán jutott volna nekem is belőle. akkor nem lőttem meg, túl sok hp-ja volt. Azért még csak be se kékültem(nyilván).
Lehet hogy görénység, de a maradék csapattársaim, és a saját érdekemet tartottam szem előtt egy egyénnel szemben.Kb 10:5ön álltunk sok toptierrel -
joergie
őstag
válasz
Bingisz #20874 üzenetére
Érdekes a videóban egyszer se lő mozgó, se csiki-csukizó tankra. Mert nem lehet vele. S51-el próbálgattam, még többet lőttem mellé, mint amúgy. Biztos van szitu, amikor jó, de a megszokott satellite nézet helyett átszokni erre...francnak van ideje/kedve. Aki most kezd artyzni, vagy keveset artyzott, annak jó lehet.
-
szallasi007
őstag
-
-
-
diegho
nagyúr
válasz
Bingisz #20084 üzenetére
Nem értem ezt az 1v1-et. Az 75%-ban az rng-ről szól. 1 tankra még egy agyhalott is tud figyelni, de a térképre, 5-6 tankra, a társaira egyszerre csak nagyon kevesen, mégis a lowbobok 1v1-ben akarják megmutatni, hogy igen, van szemük amivel tudnak egy irányba bambulni... kit érdekel, ha 1v1-ben az atyaúristent is megveri, ha csapatban képtelen játszani. Sosem értettem ezt. Az a baj ezzel a noobmeter-el, hogy rengetegen meglátják, hogy above avg. és azt hiszik, hogy ők igen nagyon jók, pedig csak szimplán a szint van kva alacsonyan.
-
-
Tomi0703
addikt
-
-
joergie
őstag
válasz
Bingisz #19433 üzenetére
És ez gyakorlatban hogy nézhet ki pl egy zsoldos szemszögéből? Illetve a zwacknak, ha publikus, milyen pl az xphozó bónuszos épületének szintje? vagy bármilyen épület szintje hozzávetőlegesen, akár átlagosan.
más:sikerült valakinek custom servercross-t életre hívni aslain modpack-kal? most valahogy nem sikerült, 9.3-ban megcisnáltam de már nem emlékszem hogy. Úgy megszoktam a magentát
-
diegho
nagyúr
válasz
Bingisz #19433 üzenetére
Na ennek így sokkal több értelmét látom, mint a CW-nek, vagy a company-nak, egyben meg is magyarázza, hogy mi ez a sok klán invite, amit kapok az elmúlt hetekben, előtte nem nagyon zaklattak, de most napi szinten jönnek.
Az xp stb bónuszok mennyit jelentenek? Pár %, vagy akár 50% is lehet? A spéci küldetés csomag pedig elég komoly.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nyaralás topik
- Linux kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest