- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
zsolthee #63233 üzenetére
Csak T6-ig dob fel, és ritkán igényli a goldot.
Célzásgyorsítóval (mert gyorsabban tölt mint céloz) és mindkét optikával használom, így én vagyok a csapat szeme.
Én 75%-os legényekkel indítottam, és már a második képesség megy fel rájuk.
Az ász szintje valahol 2000 és 2050 sebzés körül van.
Szerintem megéri. -
Simulacrum
senior tag
válasz
zsolthee #62586 üzenetére
Csatlakozom, bár még Obj 140-em és 121-em nincs, de remélem hamarosan lesz, én is azt mondom, hogy a kék-lila kezekben a Leo 1 a nyerő. Gyengébb játékosoknak pedig egyértelműen az E50M-et ajánlom. Nekem a statom is jobb vele, mint a Leoval, ettől függetlenül a Leoval szeretek jobban menni. Mindkét német 10-es med csúcs.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
zsolthee #60696 üzenetére
Hogy egy kicsit a védelmére keljek, tegnap farmoltam az E25 repcsivel. Ha sikerül a 80 replay közül akkor majd megkeresem a két legszélsőségesebbet. Az egyikben minden lövés átütött szinte mindent (egy LÖWE már úgy pörgött mint egy kemotokszos légy, de kapta a százas áldásokat még toronyba is), a másikban meg egy T32-őt analizáltam és nem bírtam belőni a seggét kb. 50 méterről sebzéssel, pedig az csak 50mm, és 2,5 másodpercenként próbálgathattam mert mással foglalkozott. Aztán elfogyott a sima lőszer és jött az arany. Azzal meg is lett az aranyere. Csak azt nem értettem, hogy a 150pen miért nem volt oda elég.
Ez nem panaszkodás akart lenni, csak érdekességképpen megjegyeztem.
Másik a múltkor az F155-tel szembe kerültem egy IS-7-tel, csodálkoztam is rajta. Tisztán ráláttam a csibecsőrére, ráadásul hibázott is a manusz mert beforgatta. No ilyenkor simán belelehet tárazni. El is kezdtem és a lövedékek néma hallgatás kíséretében elfogytak a tárból. Gondolhatjátok mi lett a vége. Hogy tanuljak a hibámból visszanéztem a replayt, és akkor megdöbbenve láttam, hogy a korábban megdöglött E75 hullája volt előtte, és abban akadtak el a lövések. Egyetlen probléma volt ezzel, hogy amikor élesben ment az egész ez a dög balra volt tőlünk. Gondolom, ez zombivándorlós eset volt.
-
Viktoár
addikt
válasz
zsolthee #60677 üzenetére
Az RNG-t meg lehet szokni?
Engem egyre kevésbé foglal le a játék,vagyis nem verem a falba a fejem 1-1- vereség után de az rng-t nem sikerül elfogadnom.Bődületes nagy baromságokra képes főleg a kulcsfontosságú pillanatokban.
Persze mondogatják itt a fórumtársak hogy a rosszat jobban megjegyzi az ember (bár ezzel nem tudom kit akarnak vígasztalni,talán magukat),de valljuk be azok a "véletlen" sorozatok amik lefutnak egymás után egy-egy nagy szopást eredményezve..... hát enyhén szólva érdekes tud lenni.
Előbb steppes-en a t34-85-ünk harcol az ellenséges kv1-el Én szintén kv1-el megkerülöm őket és hátulról 2-t belelövök,mit ad isten (RNG!) mindkettő no damage,mire ő rám fordul és fordulatból sebezni tud úgy hogy a tornyomat ki is lőtte.Ekkor megjelenik egy stug is mellette,ő is meglő egyszer viszont nem tudok ráfordulni normálisan mert torony forgás nuku.Nagy nehezen a testtel ráfordulok és lövök,de mit történik.... no damage. Ekkor már tudtam hogy ez a csata szopó lesz.Megjavult a torony,stugot kilőttem,kv1 halott addigra.Megyek tovább,nashorn-t oldalról felspotolom,megállás,célzás......nashorn elindul előre és el is tűnik.Hm..... oké megyek tovább,6. érzék jelez,arl44 felspotolt.Ráfordulok de mire céloznék a nashorn kilő.
"Véletlenül" lepattantam mindenről,időt és hp-t veszítve.Ha ezt eljátsza 3-4 tankkal meg is van a bukó csata.Ilyenkor beírom közös chatbe hogy RNG Win.
-
dfsz34
őstag
válasz
zsolthee #60664 üzenetére
100% legénységi kamoval a t30 egy egészen picit jobb lesz, mint mondjuk az alap t62a (16.64 > 15.28). Festéssel meg 20.64, az azért nem már rossz, csak akkor nincs bia-d.
A BiA-t meghagynám, főleg a látótáv növelés miatt, de pl kuplung égető felesleges ezekre, észrevehetetlen a hatása, ahelyett mehetne álca (a többi vezető képesség sem illik erre a tankra, ez nem egy agilis jószág). A safe stowage nem adódik össze tudtommal, hatástalan az egyik, ki kéne cserélni, mehet rá álca.
Ez 33% kamo (2/6) lenne + festéssel + Bia 16.4 lenne az álca értéke (egyébként 9.18 az alapérték, az valóban csapnivaló), ami már kicsit jobb, mint egy alap t-62a, szóval az már nem lenne annyira csapnivaló, bár nem is túl jó, de a t30-ból soha nem lesz lopakodó tank.
Amit még tudok javasolni, hogy embertelen hosszú a célzás ideje, a lövésznek érdemes lenne másodiknak célmegjelölőt, ami 2 másodperccel tovább mutatja a célt és harmadiknak javítást. Az E4-nek szintén 2.9 sec, úgyhogy ott is hasznos lenne. A torony így is úgy is lassan forog, ez ami neked van harmadiknak sokat nem segít, inkább olyan tankokra hasznos, ahol sok a kapáslövés, toronyforgatás, ami nem a t30, de az E4-re se illik.
-
mynames
senior tag
-
törölt tag
válasz
Én is szenvedtem eleiben vele.
Nekem az a mód jött be, hogy úgy kezelem mint a T29-et.
Ugye, kilencesek között azzal se vagánykodik az ember az első vonalban.
Csigaszem van rajta, bár én azt amúgy is teszek mindere.
Egyenlőre csak BIA van a legénységen, a második képesség mindnél személyspecifikus. -
sebijani1982
senior tag
válasz
BIA-t ne vedd ki! Az ad álcát, manőverezhetőséget, látótávot, célzásgyorsaságot, töltésidő rövidülést, javítási sebességet stb.
Mint ahogy Shizuoka is mondta felesleges az álca a T30-ra, próbáld meg második vonal heavy-ként használni. Boxoljanak face-to-face az IS-ek és E100-ak Te meg csapj oda 700-akatkb 100-150 m-rel hátrébbról. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
A T30 meglehetősen szerény alap álcaképességekkel rendelkezik, nem hinném, hogy érdemes ebbe fektetni (az utód értékei is hasonlatosak a T30 álcájához).
-
törölt tag
válasz
zsolthee #60629 üzenetére
Nekem bejött a sok változtatás, középen lemenve elég jókat lehet aljaskodni rajta.
Ezért filózok a nagy motor elhagyásán, mert akkor lehet hogy nem lesz meg a kellő xp a t110e4-re.Bár, ha belegondolok, egy 24 órás munkanapom alatt kifarmolom azt a kétmilliós árkedvezmény más tankokkal.
-
sebijani1982
senior tag
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
zsolthee #60276 üzenetére
Nekem nyolc hangfallal 10 mélynyomóval elég jól szólnak. Szerintem most lehet érezni, hogy van erejük az ágyúknak. Nekem nagyon tetszenek, feszesek, nincs bennük az a nyúlós mély. A legjobb a Jagdtiger nagy cső, meg a BL-10. Úgy az egész 9.1 egyben van, legalábbis nálam. Nincs lag, pontosak az ágyúk. Igaz ma általában szar csapatokat kapok, de azért a sebzéseim megvannak.
-
rlazol
veterán
válasz
zsolthee #60251 üzenetére
én elég sokat artyzom (és az nagyságrendekkel jobban megy, mint a többi
) és alapvetően az első kérdés, h mi lőhető?
Én nem szoktam fél perceket várni arra, h valaki kegyeskedjék kifáradni a magas fal mögül, ami miatt nem tudom lőni. Keresek olyat, akit tudok, meglövöm, és igyexem úgy újrapocízionálni magam, h elérhető legyen az is, aki addig nem.
Ha többen lőhetőek, akkor a kevésbé izgágát lövöm először, vagyis inkább a biztosra megyek.
De fontos a pillanatnyi helyzet is, igyexik az ember olyanba beküldeni azt az 1-2 golyót/perc, aki kritikus helyen van.Ha úgy érzed mindig téged lőnek, két tanács: próbálj meg mindig az artyhoz képest egy magas fal túloldalán lenni, ahhoz közel és mozogj minél többet, akár csak kicsit is.
Én is azért kezdtem el az artyt, mert idegesítettek és meg akartam ismerni, hogy működik - azóta sokkal ritkábban találnak el.
-
ddt500hu
veterán
válasz
zsolthee #59767 üzenetére
IS4 2500hp, IS7 2150hp. Szerk. Ja ezzel kezdted.
Más: Én nem szoktam sírni a gold noobok miatt de ma kétszer is csak lestem, hogy mi van. T34 T8-as csatában végig goldal lőtt. (Tiger I) Szerencsére kikaptak. Mi az Istenre nem elég T8-as csatában a 248-as pen?? A másik JPZE100 lövi a goldot a 183-ra.
Kék és zöld játékosok. Még a JPZE100 valahogy magyarázható de a T34 abszolúte semmivel!! Teljesen értelmetlenül lőtt golddal. Na mihndegy.
-
dfsz34
őstag
válasz
zsolthee #59767 üzenetére
IS7-nek trükkösebb a páncélja, nem mondanám feltétlenül jobbnak minden tekintetben, de pl a torony egyértelműen jobb, a test meg kb egál, mindegyiknek van előnye, hátránya.
IS4 lassabb kicsivel
Amivel én nem tudok megbékélni, az is7 ágyúja. Túlságosan pontatlan, pattogós, lassan szűkül, ez sokat ront a játék élményen, legalábbis nekem. Az IS4-nek sincs egy olyan ágyúja, mint az E5-nek, de valahol a kettő között van, egy fokkal jobban használható.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
zsolthee #58917 üzenetére
Töltésgyorsító, vizes lőszer, de ha van a töltődnek bizt. elh. akkor kipróbálhatod nélküle, de én atombiztosra mentem.
Célzásgyorsító nem kell, mert százalékos levonást ad ugye a célzásidőből, maxos legényekkel plusz skillekkel 1.6 körül céloz, abból alig von le. Mozgás közben is rohadt pontos, érzékelhetetlen különbséget jelentett a verti stab, úgyhogy azt mondanám, távcső, mivel a pro torony elég messze lát.Alap toronyra nem megy fel a középső ágyú, a freed elég a toronyra is?
-
vhw
addikt
válasz
zsolthee #58659 üzenetére
Végülis csak mozgékonyságod/végsebességed nincs, meg alphád és átütésed.
A dpm sem kiemelkedő, mondhatni átlagos:
BC 1800
Tigerp ~1580
T29 ~1680
IS,IS2,KV3 ~1900
Tiger ~2150A páncélzat legfeljebb csak véletlenszerűen működik , ami ugyanúgy okozhat negatív meglepetést neked is mint az ellenségnek... -> szemből! Mert oldalról ezen nem nagyon van semmiféle huncut láncelnyelős trükk.
Csak ilyen jelentéktelen dolgokban van hátránya a BP-nek...
Kb összeválogatva a kategória összes hátrányos mutatója és egybepakolva egyetlen tankba.
Semmiben sem kiemelkedő, de legalább abszolút sereghajtó minimum 3 téren. -
dfsz34
őstag
válasz
zsolthee #58415 üzenetére
Azért azt meg kellene érteni, hogy a játékot finanszírozni kell valamiből. Az arany lőszer előnyt ad a csatatéren, de ilyen alapon bármelyik modul is előnyt ad. Egy kezdőnek esélye nincs félmilliós modult venni elég sokáig, bár tény a különféle akciók jól adják a kreditet, de egy totál kezdőnek nem annyira egyértelmű dolog a top10-be kerülni mondjuk vagy az egyéb feltételeket teljesítenie.
Az viszont szintén biztos, hogy full arannyal nem lehet menni prém fiók és/vagy komoly prém tank nélkül. Egyszerűen pillanatok alatt elfogy a kredit. Ebből mindenképpen bevétel származik, hogy mekkora azt megtippelni sem merném, de elég sok statpad van, meg szórják az aranyat ész nélkül, tehát gondolom, hogy legalább prém fiókjuk van ezeknek, nem beszélve a nagy prém tankokról. Amikor egy nem is különösebbeb durvam csak mondjuk a szokásosnál is rosszabb találati arányú t54e1 full arany csata vége -80k. Átlagban is -30-50k elszáll, ha full arannyal megy az ember ezzel a tankkal, egyszerűen képtelenség ennyit kitermelni prém fiók és jó prém tank nélkül.
Fv183, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor zártam pluszban prém fiókkal. -30-40k, ha valaki nagyon ráindul erre a tankra, napi -1milla simán összejön, prémmel, anélkül még rosszabb.
Lehetne még sorolni az olyan tankokat, ahol az arany tényleg hozzátesz a teljesítményhez, de sok olyan is van, hogy totál felesleges használni.Ha valaki egy obj268-ban lő aranyat, arra nem tudok szalonképes kifejezést, maximum akkor tudom elfogadni, ha tényleg biztosan nyerni akar és kritikus a helyzet, nem lehet hibázni.
Érdekes, hogy pont az ilyenek irritálják az embereket a legjobban, pedig pl egy obj sima lőszerrel is átütné nagy valószínűséggel, akkor meg nem mindegy? Minek ezen idegelni.
Azzal viszont egyet értek, hogy az arany túlzott elburjánzása kontra produktív, mert lehet, hogy a pár arany troll fizet a játékért, de szerintem többször annyi potenciális komoly felhasználót el is kerget vagy a fizetési szándékukat gyengíti. Reméljük a WG ért ehhez és figyeli, hogy ne lépjen át egy határt.
Szerintem nem kéne mást tenni, mint korlátozni az arany lőszerek számát és kész. Mindenki boldog lenne. A troll továbbra is lőheti az aranyat, maximum kicsit gondolkodnia kellene (az rá is férne sokra) és akkor kapcsolni aranyra, amikor érdemes és az aranyat utáló játékos meg ritkábban találkozni aranylövéssel. A WG-nek ezt úgy kellene belőnie, hogy prém fiók nélkül ne lehessen arannyal menni (sőt inkább úgy, hogy legalább 30-40k veszteség legyen egy full arany körön), ha kell emeljék tovább az árát. Aki keveset használ, annak nem sokat számítana.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
zsolthee #58273 üzenetére
Na üdv ismét! Úgy néz ki megoldódott a probléma, mivel a nagyobb órajelet írtátok meg hogy egy magot használ a játék, megnéztem a feladatkezelőt valamiért, és lám üresjáratba a gép 100% proci terhelést kapott egy dgen.exe nevezetű vírustól... kitöröltem, és mindjárt 40-50 körül van az FPS és nem szaggat a játék : ) én meg elkezdtem tuningolni a videokarit és csodálkoztam hogy semmi sem változott fps-be... a win7 gyári víruskeresője meg se mukkant rá, még akkor se, ha a konkrét mappájára böktem a vírusnak...
-
törölt tag
válasz
zsolthee #58156 üzenetére
Én repeszpáncél helyett álcahálóval tolom.
Táraz be némi nyugitablettát is.
A Proto egy álom a 28-hoz képest.Amikor a ToT akcióban volt a 28, toltam mint a bolond, hogy meglegyen a T95.
Amikor végre meglett, újra elkezdtem a Protót, (mert együtt viszem a két vonalat) és lazán összehoztam vele egy ászt. -
Kalos7
tag
válasz
zsolthee #57882 üzenetére
Délelőtt élet veszélyes játszani.
Csak vörös hadsereg van.
Ilyenkor érdemes olyan tankkal játszani amivel egyedül is megtudjuk védeni magunkat.
Pl délelőtt amikor noobok vannak szeretek hellcattel vadászni őket. Múltkor 5 csata alatt 27-et kiszedtem.
Szépen távolról lövöldöztem míg az idióták kamikaze módon harcolnak -
Viktoár
addikt
válasz
zsolthee #57815 üzenetére
Nincs,hazudtam.
Egyébként az amx egy kis domb mögött bújkált és amikor kibújt lőni akkor lőttem a géppuska körüli részt.Még ha 3-ból 3x nem is találom el mert mondjuk nem túl pontos a lövegem,de azért jó lenne átlőni a frontját mert nem olyan vastag az.Nem mondom hogy 90 fokos szögben tudtam lőni de mindenképpen 75 felett volt.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
zsolthee #57640 üzenetére
Gyengéje? Sorolom:
- közepes páncél, a legerősebb részire is sikerült weakspotokat tenni (MG port, sofőr kukucskája, illetve torony tetejét belövi egy KV-1S is (40mm páncél, mondjuk ez konkrétan KV-3 volt, még a tier VI időkből))
- közepes löveg (eh célzás, eh pen, eh DPM, jó aplha)
- gyenge mobilitás
- gyenge gundepression (-5° seeeeeeeeeriously)
- a tank közepe motor hitbox, a segge meg ammo rack hitboxAmúgy itt van a hivatalos fórumról a topic, ha tudsz angolul akkor innen megtudsz mindent.
-
dfsz34
őstag
válasz
zsolthee #51884 üzenetére
Mindjárt jön valaki, aki kijelenti, hogy a 110-t bárhonnan bármikor belövi. Figyeld csak meg
Egyetértek veled. Ezeket a tankokat egyáltalán nem evidens, hogy mindig minden szögből, sőt mozgás közben meg lehet lőni simán. Arról nem is beszélve, hogy ilyen rng mellett a legtöbb lövés pontosan annyival megy mellé, hogy már pattanjon. Mintha ezzel sem találkozott volna még más a csatamezőn, csak én. Célozhatok a gyenge pontra, de az rng miatt mellé megy a legtöbbször, de lehet, hogy ez csak velem fordul elő, mással soha.
Szerintem egyébként az van, hogy sok a tényleg kezdő vagy az egyszerű agyszerkezetű (a megfelelő kiválasztandó) és leállnak az ellenfél elé, nem mozognak, aztán őket könnyű kiszedni és utána mindenki erre emlékszik, hogy széttéptem, mint pincsi a lábtörlőt. Aztán jön a kicsit ügyesebb, aki meg tekeri a tankot, izeg-mozog és az ilyenek meg a feledés homályába vesznek, mert biztos aranyat lőtt, meg szerencséje volt neki felkiáltással.
-
K6000
aktív tag
válasz
zsolthee #51197 üzenetére
Én a Churchill I borzalomnál feladtam. Nem nekem való az-az ág tier 5-7 tankokig. Hiába tetszene az ami tier 8 után van, az oda vezető út nekem nagyon rögös lenne.
Most az új kedvenc a WZ-111 model 1-4, az IS-7 tulajokat kérdezem mert nekem a 130mm ágyú igen hektikusnak tűnik. Ha hagyom szűküli, akkor tuti nem találok el semmit. Ha viszont a szűkülés után még várok egy kicsit akkor lényegesen nagyobb az esély a találatra. Ez most bug? Értem ez alatt, hogy az ágyú szűkülésének ideje valójában hosszabb lehet mint amit a játék jelez? Vagy ez feature és mindig is így volt?
A másik furcsaság, hogy rush esetében 100 méteren belül az esetek 70-80%-ban gyakorlatilag találatot érek el. Ha megállok és nem várom meg a szűkülést + 1-2 másodpercet akkor meg random megy a lőszer minden felé. -
Bingisz
addikt
válasz
zsolthee #51201 üzenetére
BP-n is túl kell lenni, majd a Caernarvonra összeszedni rendes mennyiségű free xp-t, különben sz*pni fogsz, mint én. Ja és a Conquerorra is gyűjtsd össze, hogy ki tudd fullozni free-ből, különben kiröhögnek, és megaláznak minden körben. Igazi heavyre szerintem sosem fognak hasonlítani, de az az ágyú ami a tízesen van...
na az kell <3Egyébként a legmesszebb ívben kerülném el az egész brit heavy ágat.
-
-
jano_77
nagyúr
válasz
zsolthee #49966 üzenetére
pontosan ekkor szokott elborulni nekem is a bucim.....megyek Obj.704-es 4-5db 4K dmg-es kört, bukó mind....majd megyek egy elcseszett pár százas kört és természetesen azt megnyerjük....a mostani x3-as csatáknál sorban ez volt.....szétrobbantam a dühtől!
(#49967) unravel: nem arra való a fórum, hogy megbeszéljük a játékkal kapcsolatos dolgokat, észrevételeket?
-
Scheff
tag
válasz
zsolthee #49615 üzenetére
Pedig azt az utolsó stream adást már végig dumáltam, bár a miértekre lehet tényleg nem tértem ki.
Másrészt ez egy oktató videósorozat lesz elsősorban kezdő játékosok számára, vagyis én úgy kalkuláltam, hogy egy ilyen (viszonylag lassabb) beszédtempó dukálna hozzá. Szárazon, röviden és objektíven.
-
Arpee78
senior tag
válasz
zsolthee #48995 üzenetére
T34-re GLD+Vstab+Venti vagy GLD+Vstab+Rammer. Az utóbbi megfelelőbb lehet a gyengébb játékosoknak akik nem tudják a gáz szituációkat elkerülni.
A ventilátor felcserélhető töltésgyorsítóval. Egy picivel (~2,2%) lassabban céloz, pontatlanabbul lő és gyengébben manőverez, cserébe ~8%-al gyorsabban újratölt.
Szvsz minél hosszabb egy löveg töltési ideje annál kevésbé fontos neki a töltésgyorsító. A T34-el lősz egyet, majd elbújsz, helyezkedsz, majd megint lősz. Legalábbis ez a számára kedvező stílus. Persze lehet olyan szitu amikor ezt nem lehet, de a rendeltetésszerű használattal nem annyira fontos a rammer. Ellenben a T34-nek nagyon pocsék a célzás ideje, mozgékonysága. Továbbá nála a célzókör is jobban szétugrik haladáskor/forduláskor a többi járműhöz képest. Töltésgyorsítót felszerelve nagyobb az esélye, hogy meglóg a célpont vagy a T34 nem ússza meg sérülés nélkül, célzáskor ált. ki kell menni fedezékből ugye.
T34 töltési idők:
100% crew parancsnoki bónusszal 14,384 +BIA 14,066
Plusz ha
van venti 13,76
van rammer 12,659
van rammer+venti 12,385 -
dfsz34
őstag
válasz
zsolthee #48928 üzenetére
A venti kb 2,3%-t segít, a célzásgyorsító meg 10%-ot ugye, de a venti so minden másban is segít.
Mindezzel együtt én is azt gondolom, hogy modulokkal az adott tank gyengeségé(ei)t érdemes javítani.
Lassan tölt a T34, tehát töltésgyorsító kell, az alap.
A másik gyengesége a célzás idő és ugye a vert stab + célzásgyorsító adja a legjobb célzás időt.
Érdemes viszont egy dolgot megfontolni, jelesül a tank látótáv növelését. Én sokat próbálgattam a modulokat és minden csatában van olyan helyzet, amikor a nagyobb látótáv konkrét előnyhöz juttat, nem is beszélve a spot dmg után kapott plusz xp-ről. Győzelem vagy vereség is számtalan múlik azon, hogy ki látja meg az ellenfelet hamarabb.
Úgyhogy nálam a látótáv növelés is kötelező, T34-re binot tettem, mert egy eléggé statikusan használható tank a hull down miatt és az alap látótávja elég kicsi, tehát a plusz 25% juttat igazából stratégia előnyhöz.
Az igazi kérdés, hogy akkor most a vert stab maradjon vagy a célzásgyorsító. Ez erősen használattól függő dolog, hogy melyiket érdemes meghagyni. A VS úgy általában jobb hatásfokú, ha mozogni kell. A célzásgyorsító meg akkor jobb, ha mozdulatlanul lövök többször.
Ez egy igazi dilemma és végül a vert stab-ot használom, bár tudom, hogy ez ellent mond a bino-nak. A helyzet viszont az, hogy nem kizárólag egy fajta stratégiát kell használni egy csatában és sokszor nem kell a bino-t használnom, hanem mások által spotolt ellenfelet kell lőnöm vagy közelharcban. A tank fejét ilyenkor én meg nem szoktam kint hagyni, akkor sem, ha az ellenfél nehezen lövi meg, hanem ki-be mozgok és olyankor jobb a VS, illetve közelharcban is jobb. Összeségében tehát a VS több helyzetben ad előnyt, mint a célzásgyorsító, ezért a VS maradt harmadiknak.
Szerintem venti olyan tankokon lehet jó választás, amik alapból is nagyon gyorsan célozni, pl a Jt8.8-ra hót felesleges célzásgyorsítót tenni, azon ventit használok.
-
Diarmand
senior tag
válasz
zsolthee #43754 üzenetére
Tényleg!
Ami számomra örömteli volt, hogy Hihgway-en végre változtattak a déli oldalt (északin még nem mentem). Mennyitszidtam a jó édes ku*va anyjukatfohászkodtam én Serbékhez, hogy a déli oldalról nem lehet bejutni a városba és lám, most már be lehet. Kijjebb hozták a várost, hogy délről is be lehessen érni, most már lehet odabent verekedni a E100-zal. Ellenben - hogy megszüntessék a báziskempet -, eltűntek a hídhoz vezető lejtőnél lévő bokrok, nem lehet hova beállni a láthatatlan tdk-nek -
válasz
zsolthee #43754 üzenetére
Ezen a modos dolgon már én is gondolkodtam. Ha már ennyire népszerűek (kiváncsi lennék a gamerek hány százaléka játsza minden mod nélkül a wot-ot) párat berakhatnának. pl. már annyira megszoktam a célzó modomat, hogy nagyon idegen és kissé zavaró az alap célzóval játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest