- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
-
Pete55555
addikt
válasz ddt500hu #80641 üzenetére
Ezt imádom én is abban a tankban
(#80644) ddt500hu Pedig tőlem hallhattad volna. Mikor spotterrel vagyok Prokhorovkán, a 2 csapat beáll kempelni, a hegyre alig megy valaki, én meg hiába spotolok, a hátul lévő kemperek nem is látnak odáig, arty meg nincs...
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
Diarmand
senior tag
válasz ddt500hu #80605 üzenetére
Azért ennyire ne álljunk már ennyire távol az igazságtól kedves ddt500
Egyszer sem küldtelek előre, mindig magadtól mentél, de ez nem meglepő, forrófejűséged köztudott. Az ominózus Jagde100-as eset is, annyi volt, hogy pingeltem a térképen, hogy onnan lőnek miket, te meg nekik mentél azzal a baszom nagy td-vel, aztán meg csodálkoztál, hogy négyen legyűrtek. Csak tudod utána volt bennem annyi jó érzés, hogy elnézést kértem tőled, amiért "odaküldtelek" még ha ez így nem is hangzott el cseten.
Azt se felejtsük már el, mikor - ismét - előre rusholtál az IS4-gyel, aztán meg nyomkodtad az F7-et, én meg írtam neked, hogy "ésszel papi, nem rusholva". Szóval mikor küldtelek én téged állandóan bárhova is IS4/7-tel? Főleg úgy, hogy jöttél FV183-mal, Jagde100-zal, IS4-gyel, Object xxx-szel...
Ami a kemper köcsögségemet illeti, néztél te vala is visszajátszást tőlem? Megnézhetném a tegnapiakat is papi.
És ki ne felejstem a kedvencem, hogy a rusholó barmoknak mindenki más kemper köcsög aki nem megy velük, hogy aztán párban nyomogassák az F7-etÉrtem én az iróniát és a humort ddt és értékelem is, de oktalanul leszel szíves nem degradálni
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz ddt500hu #80256 üzenetére
jah... akkor BOCS!. A JP100 tényleg hozza az 1000+ dmg-t ha penetrál.
Az E100 150-ese, nem tudom hogy 750 alatti átlaggal endelkezik vagy sem, de az biztos, hogy elvétve van olyan penetráló lövés vele, ami 830-850 felett lenne, pedig 940 lenne a max.(#80258) Jolet GRATULÁLOK!
[ Szerkesztve ]
-
Diarmand
senior tag
válasz ddt500hu #80248 üzenetére
Jaa repesszel, hagyjuk már, na és az Ojjektumot hol üti be repesszel?
Az AP-ra hivatkoztál oly sokszor, ezért írtam azt amit. Nekem nem rémlik oly sok 600 feletti sebzés az E75-tel, de nagyon rég volt már az.
Ami a 750-es alfájú ágyúkat illeti, nem tudok nyilatkozni, de a témához kapcsolódik, hogy pl a T34-et messze többször látom 400 alatt lőni, mint felette. Vagy csak nekem tűnik ez így? -
Diarmand
senior tag
válasz ddt500hu #80241 üzenetére
Észrevétel: gyakran hivatkozol arra, hogy ez meg az az ágyú csak 600-hoz közelit lő (pl most is vagy az általad sokat emlegetett Ojjektum 268) és milyen már az, mikor az IS7 visszalő 610-eket. Namármost. Vegyük már figyelembe azt a nem elhanyagolható tényt, hogy hányszor fog a szerencsétlen IS7 a maga 490 alfájával 600 felett lőni. Megsúgom a legtávolabbról sem annyiszor, mint ahányszor te ezt felhozod példának
[ Szerkesztve ]
-
dfsz34
őstag
válasz ddt500hu #80241 üzenetére
Egyetértek. Annyi az összes előnye esetleg, hogy így egy lövéssel ki tud szedni mondjuk egy E-25-t, volt hozzá "szerencsém", de a tipikus ellenfelek ellen sokkal rosszabb a troll ágyú a tier8-10 WT-n. Meg ugye köpik belőle az aranyat, hogy a nyakuk beledagad az erőlködéstől.
Régebben, amikor még értelmesebb játékosok mentek a WT-vel, akkor alig volt troll ágyús, mostanában meg az a ritka, ha valaki nem azt használja. A borsigra biztosan igaz ez, alig látni normális ágyús, a tier9-10 is legalább fele-fele, ha nem rosszabb az arány. Ebből le lehet vonni a következtetést a WT játékos állomány felhígulására
-
dfsz34
őstag
válasz ddt500hu #79946 üzenetére
Nekem ez a legjobb köröm a toggal: [link]. 41e nettó kredit, prém nélkül, minimális arany lőszer használat mellett.
Na most ha a titánunk ennél lényegesen jobbat megy átlagban a TOG-al, akkor arra nincsenek szavak. Pontosabban van(nak), b.dös nagy kamu.
Az is a gond sokszor, hogy beböfög valaki egy számot, de semmi infót nem ad mellé, hogy bruttó, nettó, prém vagy prém nélkül érti? Nagyon nem mindegy.
Amúgy már ebből is látni, hogy ki mennyire érti a rendszert, mert bruttót csak a tomatók néznek, aki kicsit érti, hogy mi folyik az a nettó bevételt figyeli és a bruttó maximum érdekesség. Én pl ha megemlítem a bevételt, akkor az nettó szokott lenni és mellé írom, hogy prémmel vagy anélkül értettem, mert komoly különbség van. Illetve még az arany lőszer használat foka, esetleg használt prém kaják vagy egyéb fogyó eszközök is beleszámíthatnak.
Ja annyit a TOG-ról, hogy aranyért nem vettem volna meg, de így, hogy megnyerhető volt, szerintem rendben levő tank. Legénységet képezni benne, kreditet termelni. Valahol 15-25k sávban prém nélkül és nettóban már okés szerintem és ez lényegesen több, mint amit normál, nem prémium tankkal lehet elérni. Most a WZ111 akcióban is jól használható, mert fraget is lehet vele jól gyűjteni. Meg kell szokni a TOG-ot és kész, nem szabad irreális dolgokat elvárni, nem tud odafutni sehova, nincs páncélja stb, ebből kell valamit kihozni és szerintem a reálisan elérhetó 15-25k nettó kredit prém nélkül már egész jó.40-50 csata 1 milla kredit, az nem olyan rossz egy tier6 tanktól és közben fejlődnek a legények is szépen.
Mondjuk nekem mindig is az a véleményem, hogy ha tényleg kreditet kell termelni, akkor venni vagy az akciókban meg kell szerezni egy tier7, de inkább 8 prém tankot, mert az idő pénz.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz ddt500hu #79779 üzenetére
A tapasztalat azt mutatja TOG-al, hogy 100%-os legénységgel, de álca képesség nélkül a HT és MT tankok 250m-ről vesznek észre ha mozgok.
Kb 300 méterről lőhetem is a HT MT-ket. Azaz ha nincs a közelemben spotter vagy nagyobb látótávval rendelkező tank, akkor 300 méterről büntetlenül (spottolódás nélkül) lőhetek fedezék hiányában is.
Ezt egyetlen másik t6-os nehéz tankommal sem tudom produkálni. (asszem mind meg van)
Mindegyiken van lámpácska...
.
Akinek van sok ideje kipróbálhatja gyakorlóban.
Mezőn egymás mellett áll TOG , VK 36, KV 85 és valaki szemből lassan közelít egy t6 tankkal. Ha nem tévedek nagyot akkor nem a TOG fog elsőként felszpottolódni. -
Plasticbomb
addikt
válasz ddt500hu #78737 üzenetére
Gyönyörűűűű.. Tortoise már kihúzva, csak a top ágyú nélkül még megvenni sem vagyok hajlandó.. XD Túl sok rosszat hallottam a Teknős második ágyúval életérzésről...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Bad Pritt
félisten
-
myckey
veterán
válasz ddt500hu #77482 üzenetére
rakjál rá 2 javítót, ha úgy jobban tetszik
egyébként meg egyszer az a baj hogy a béla kemény mint a szikla aztán meg hogy a másik "papír"
Jpanthernek meg simán jó ágyúja van, lazán be lehet lőni vele szemből egy rakat tr9 gépet
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
fsb1000
nagyúr
válasz ddt500hu #75928 üzenetére
TankÁszoknak a gratuláció mindig jár. Azért a felső 1%-ba bejutni szép eredmény.
Jól képzett legénységed van. Érdekes... ezen a tankon és is rajtahagytam a BIA-t.
Szerinted miért éri meg?(#75930) Szepi1979 Úgy gondolom, az IS4-nek is a garázsban a helye. t9-ként élte a fénykorát, de most is nagyon jó tank. Más a "karaktere" mint az is7-nek.
Egy ideje nagyon élvezem hogy a WG ennyire különbözővé tudta tenni tankokat. Szerintem ezt zseniálisan csinálják. Magasabb tierben jobban érezhetőek ezek a különbségek, és ahogy ráérez az ember kezd másként játszani velük.[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz ddt500hu #75044 üzenetére
Ebben az a vicc, hogy már nagyon régóta nem kell goldot (valós pénzt) költeni a prémium lőszerre.
Már egy közepes-jó játékos is simán kitermeli az árát, annak a pár lőszernek amit érdemes betárazni.
.
(#75046) KaLeun: Végül is a közreműködésed és jóváhagyásod nélkül is el tudja mondani bárki a véleményét. Ha az zavar, hogy a tiedtől eltér az a vélemény, akkor ne olvasd és/vagy ne reagálj rá.[ Szerkesztve ]
-
Diarmand
senior tag
válasz ddt500hu #74063 üzenetére
Az AT8-nak messze nem átlőhetetlen a páncélja T6-ban, tudom, mert én is végigtoltam az ágat az FV183-ig. Én lepődtem meg a legjobban, mikor az AT2-vel megszokott rongyolok előre taktikát akartam követni és olyan hamar lezúztak, hogy csak lestem. A szintjén lévő nehezek majdnem gond nélkül beütik a frontját és akkor még mindig csak t6-ban vagyunk.
Az AT7-et tartom én a legjobbnak. Kemény páncél, kurva jó ágyú, de ami überré teszi az az, hogy a löveg kint van legszélén, így okos helyre beállva a büdös életben nem viszik be azt a kilátszó tíz centi helyet, neked meg csak annyi a dolgod, hogy láncolsz és ölsz(#74090) jano_77
tessék, itt a következő :-( egyedül kék a csapatban, többi piroska, ellenfélnél meg több zöld és még kék is van...ez biztos nem előre eldöntött!Gyöngyvirágszálam akkor tőled is megkérdezem. Ha sokkal több a piros az ellenfélnél, akkor nem manipulál a játék? Nem? Soha? Csak és kizárólag akkor, ha a nálatok vannak piroskák?
Szerk:
A spotterek látótáv buffolása brutálisan kemény lesz olyan pályákon ahol nagyon fasza passzív spotter helyek vannak... nem biztos, hogy jó lesz ez így. Nagyon megfognak szaporodni a láthatatlanul lövő bokor sírások.[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
válasz ddt500hu #74063 üzenetére
110-es átütése van az AT2-nek. Mit nem visz át tier5-ben?
Nem mindent papíron kell elképzelni. Egy ellenséges heavyt leláncolsz számára kedvezőtlen szögben és vége van a jó DPM miatt. Hamarosan visszaveszem és folytatom a brit TD vonalat mert nagyon tetszett. Szakaszban pláne durvák. Mint 2 lajhár E25... -
törölt tag
válasz ddt500hu #72883 üzenetére
23 csata 40%wr 960 átlagsebzés, 4 ász.
Ritka amikor nincs 3 arty a csatában, ha toggal megyek, és persze azok mind a könnyű célpontra utaznak.
Prohorovkán, amit elég sűrűn ad, kb egy percem van, mert engem szúrnak ki először a scoutok, és már jön is az égi áldás.
Ha viszont nincs arty.... -
h1mpi
félisten
-
dfsz34
őstag
válasz ddt500hu #72239 üzenetére
Szerintem nem sok embernek van jó emléke a hegyi csatákkal kapcsolatban. Mióta nem nagyon jár fel senki, azóta én is leszoktam róla és ha belegondolok mi van ott:
nyüves arty belövi, sőt már rá is készülnek
a tumultusban nem lehet lőni csak ha nagyon kirakja az ember a tankot
phasz scout meg kis med elfoglalja középen a legjobb támadási helyet és ott is pusztul általában, hogy még nehezebb legyen utána ott kimenni
a halszálkás támadás (sok tank srégen) csak a keményfejűeknek jó, szépen tudnak rajtuk sebezni
állandóan tk-zok valakit, mondjuk ott lehet gyakorolni a sniper nézet nélküli célzásokat, mert ha sniper nézetben vagyok soha nem látom, hogy éppen valaki be akar ugrani elém
körbemenni sem buli azóta hogy lent az utcákban lesik a kis görcsök a hegyen levőket és lövik őket (sőt északon a pályaudvarnál, a pálya széléről lőhető a hegy a ház teteje pont úgy van lerombolva, hogy át lehet lőni)Főleg a tk veszély zavar, meg az értelmetlen tumultus. Szerintem egyszerűen mindenki leszokott róla a rossz tapasztalatok miatt. Abban igazad van teljesen, ha fent van pár tank, az elég jól tudja osztani a lentieket, akár hátba is tudja egy alkalmas pillanatban támadni, szóval teljesen nem kéne hanyagolni a hegyet, de mindenki úgy van vele, menjen fel más...
[ Szerkesztve ]
-
Bingisz
addikt
válasz ddt500hu #72236 üzenetére
"De mondjuk, IS7, IS8, Panther II, T71 meg én."
Ahha, tuti sokat értek volna ezekkel szemben: 113, Bat, E50M, PTA, 2*50-100, T44, 13....
Akkora tűzerőtök volt azzal a sok TD-vel, hogy simán le lehetett volna tolni a halálutat....
"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz ddt500hu #72045 üzenetére
Ja. Csodálkoztam én is, mert a mai napon több 4-5 ezres kört mentem vele. Gondolom a kilőtt tankok és spot miatt lett ennyi az XP, pedig egyszerű volt a csata mint egy faék. Még azon lepődtem meg, hogy az arty nem talált meg (biztos amatőr volt ).
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
MoVieFaN
aktív tag
válasz ddt500hu #71919 üzenetére
Ez a WN8 nem tiszta nekem. Neked egy ilyen jó és nyertes csatánál 11615 a WN8.
Nekem a #71892-ben írt döntetlen csatánál (ahol emlékeim szerint mindenki veszít XP szempontból és ahol az alap XP 907 + a hősies védekezésért 521 + küldetés teljesítéséért 714 = 2142) 14248 a WN8.
Aslain modpackot használok és nincs prémiumom. Valahogy az XP és a WN8 nincs összhangban.Üdv, MoVieFaN /// Én ilyennek születtem! Mi a te mentséged? /// Irigylem azokat, akik több ISP közül is választhatnak. Budapest belváros 2024.
-
dfsz34
őstag
válasz ddt500hu #71885 üzenetére
Pedig észrevehetően több csökkent játék és agyi képességű rajzott ki mióta van a Tog akció. Az ászra meg csak annyit, hogy a 15:0-3 meg a 0-3:15 csaták valóban nagyon alkalmasak az ász megszerzésére, vicc akart lenni, ha így nem értenéd. Vagy loholsz, hogy egyáltalán sebezz, vagy két pillanat alatt hatalmas túlerő vesz körbe. Mondjuk hetente 1x bele lehet húzni, mint most a type58-al csináltam és nagy szerencsével valahogy túlélni a horda támadását, de ezek a helyzetek ritkák, korántsem mondható tipikusnak.
Ászt sokkal inkább valamennyire kiegyenlített viszonyok között lehet szerezni, ahol jó pozícióból nagy sebzést tudsz leadni vagy a társak segítségével le tudsz gyűrni nagyobb erőt stb, ez sokkal nagyobb téma, ez csak pár példa, de a totálisan torz erőviszonyok mellett közel lehetetlen ászt szerezni. Természetesen nem a pedo tierekről beszélek, hanem a komolyabb vasakról. Most azért nem irtom a sok Tog-ra vágyót a T67-el, hogy behúzzak vele 3-4 ászt naponta, mert már nincs benne érdekesség, sokkal inkább iparszerű a dolog azzal a tankkal. Inkább komolyabb vasakkal megyek, ott meg azért észrevehető a színvonal romlás. A pedo tierekben meg inkább hagyjuk, hogy mi folyik. A t-25-t nem merem elővenni, inkább álljon a garázsban amíg tart a togtober, mert volt nap, hogy 5 csatát buktunk sorban 60-90% nyerési esély mellett, mert az egyszerű agyszerkezetű 4-5-6 paradicsom szétlöveti magát egy pillanat alatt. Volt siegfried támadás, hogy 3 perc után azon vettem észre magam, hogy egy egyedül maradtam és rajtam kívül még két tank kolbászolt messze tőlem, a többi mind kipurcant a nagy támadásban. Nevetséges, komolyan mondom.
-
-
Dryman
őstag
válasz ddt500hu #71800 üzenetére
Épp ezért gondoltam...a páncéltörőnek 700 az alfája, de sokszor nem üt át...
Meglepő mikor eldurrantod a 152-est repeszrombolóval és a hellcat volt-nincs...pedig az 570hp ha jól tudom...
Cromwell-t is szépen lehet gyepálni vele...sőt nekem bejött a hulldown is, mert ha nem mutogatod a hull hátulját, akkor tier-jében elég tartós tud maradni a kupola...[ Szerkesztve ]
-
jr1994
addikt
válasz ddt500hu #71667 üzenetére
Eddig is hülyeségnek tartottam az xvm esélylatolgató százalékát, de ha ez igaz, tényleg felesleges. Egyszerűen ránézek a színekre, ha nincs nagy különbség úgyis az rng meg a játékosok tényleges teljesítménye, akár lelkiállapota dönti el a csatát. Hogy lehet a %-ot kikapcsolni? (Jacktor packom van)
A HP kijelzés nagyon hasznos, sokat segít pl 8-8 állásnál ha látod hogy a csapatok hp-ja kinek a javára pl 10000-6000, lehet látni hogy hamar vége lesz már.
[ Szerkesztve ]
WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"
-
Gergo_R6
csendes tag
Igen igazad van a szamitasban, de ha jol tudom 2fele keppen is lehet szamoltatni wn8 es csata alapjan is. Az esely szamitas egyebkent az esetek 90% bejon. A tankokat is nezni kell, pl 1 spotter magas wn8al siman lehozza a csatat, ugyanez igaz artyra is szerintem, inkabb legyen a csapatomban egy kek vagy lila tier8 papir spotter mint 1 zold e100. Az uj modoknak koszonhetoen megfigyelheto az is hogy pl mennyi a HP elteres a 2 csapat kozott, eleg kiabrandito tud lenni, hogy a csapatodnak 2000el tobb HP-t kell lelőni a győzelemhez.
-
mtade
aktív tag
Nekem csak a meccs végén látszik az esély. Az pont elég. Talán még az sem kellene. A jó statos játékos egy külön kaszt, egy top tier lilába tegnap majdnem belevertem egyet, bázistól 2 méterre beállt kempingezni, amíg a támadóéket szétszedték...
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
Kakumix
senior tag
válasz ddt500hu #71290 üzenetére
Tegnap, több heti szívás után döntöttem el, hogy abbahagyom és hirdettem meg az accountomat.
iwu (#71313): nem kell más, mint 1-2 alkalommal 100%-ra befoglalni, amíg a csapat a felmenőiddel és az utolsó francia arty levadászásával van elfoglalva
ui.: a védés is kb. annyit számít, mint a foglalás. Mikor kaptam védőt és foglalót is egy csatában, közel 20000-es effit számolt ki rá.[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
Új hozzászólás Aktív témák
- CPU léghűtés kibeszélő
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Villanyszerelés
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés