- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakumix
senior tag
válasz
dfsz34 #49121 üzenetére
E5-ön próbáltam pár hónapja, akkor ~30% körül volt az azonnali váltás a két töltő miatt. Ráadásul van/volt valami bug is, ami miatt időnként duplán lehetett vele lőni. Az időnkéntet azért írom, mert én nem tudom mit kellett hozzá csinálni, de pár alkalommal sikerült. Ennek ellenére az E5-ről is lekerült, mert ritkán volt olyan, hogy 8,5 másodperccel a lövés előtt nem tudtam, hogy kire fogok célozni. Ha meg ilyen volt akkor, nem kockáztattam, hogy nem lövök, hanem megpróbálom kicserélni a betöltött gránátot, hátha nem kell újabb 8,5 másodpercet várnom a lövéssel. Hosszabb töltésidejű, de 2 töltős tankokon (táras - van ilyen?) talán hasznos is lehet, de az E5-ön szerintem nem az, mert inkább ellövöm, hátha beadja az RNG és utána töltök mást, mint kockáztassam, hogy kimarad egy lövés.
-
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #49108 üzenetére
Az előérzet ugye 17%, két töltőnél 34% esélyt ad
"Ha mindkét töltőnek ugyanaz a képessége, akkor a hatásuk nem adódik össze"
LOOL megnéztem wotwikin és ott meg cumulative-ot ír, most akkor mi az igazság?
emre: ami a tegnapi meccset illeti, ez történik ha kényszerből játszik az ember és nem élvezi a játékot
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #49050 üzenetére
Szerintem nem veled azonos szintűekkel felesleges ebben a módban játszani, mert akkor vagy csak futsz a sebzés után ha jobbak, ha meg rosszabbak, akkor meg sose nyertek.
Jó ez a pontszám, amit ide a WG kitalált, én mikor ez alapján kerestem velem egyező vezetőt mindig jó csatákat mentünk, de ettől függetlenül unalmasnak tartom ezt a játékot és nem játszom már. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
dfsz34 #49020 üzenetére
Régebben D,E és más fórumtársakkal nagyon összevesztem, de aztán amit egyik írt azt megfogadtam, és azóta teljesen megváltozott a játékhoz való hozzáállásom. Sebezz annyit amennyit csak tudsz, használd a többit golyófogónak, és a winrate meg ne érdekeljen. Azóta szeretem a játékot az RNG-vel együtt, ami egyébként sokszor bosszantott.
Ja, és azóta sírni sincs kedvem. Úgymond magam ellen játszok. Próbálok minél jobb lenni, ennyi. -
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #49018 üzenetére
Megnézed, hogy milyen csapatba szállsz be? Én csakúgy játszottam csapat csatát, hogy velem hasonló értékű csapatvezetőhöz mentem. Így hasonló értékű játékosokkal játszottam és hoztuk a kellő győzelmeket.
Ettől függetlenül nekem abszolút nem tetszik ez a mód. Mindig ugyanazok a tankok, mindig ugyanazok a taktikák, szerintem nagyon unalmas. -
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #48985 üzenetére
"Ha lesz végeredmény, akkor leközlöm, de az a helyzet, hogy a JT8.8 esetében tényleg érezni a különbséget"
Szerintem mindenhol érezni a különbséget!
"Anyagilag viszont akárhogy csűröm-csavarom maximum annyit tudok, hogy kitermelem a prém kaja árát, de haszon nem jön belőle."
Ezzel én is tisztában vagyok, de tényleg annyi a kreditem, hogy nem is érdekel a haszon, a harctéren nyújtott plusz teljesítmény fontosabb.
Arról nem is beszélve, hogy még ha maguk a csaták nullásak is, ha lenyomok egyben 50-et, akkor az eventekkel már legalább 1 milla pluszban leszek...Kizártnak tartom, hogy ezt a WG hosszú távon fent fogja tartani!
Kinek adnak el így prémtankot? Ki vesz így egyáltalán prémium accot? (A kérdés költői volt, tudom, hogy van aki így is vesz, de kutya legyek, ha többen, mint korábban!)
Szerintem azért spájzoljunk is, és készüljünk a "szűkös esztendőre", mert el fog jönni, akár már idén! -
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #48957 üzenetére
Például a JT8.8 elég brutál gép lesz tőle. 132% -os legényekkel például úgy lövöm himmelsdorfon a t28 gyenge pontját, hogy minden lövésem sebez. Ez eléggé wow faktor (az ellen is csak lesett, csalást emlegetett a chat-ben), mert prém kaja nélkül már pattog és BiA + Venti nélkül még inkább, bár azt csak sejtem ki nem fogom próbálni.
Mivan?
Megjegyzem, hogy a BiA+venti kombó semmi esetben nem ad fix 10% bónuszt, technikailag max ~5,5-t...
-
Iron Funeral
őstag
válasz
dfsz34 #48957 üzenetére
Minek elcseszni 500k kreditet +5%-ra ha nem éri meg?
Ha van BiA akkor a ventivel összesen +10% jön bónuszba ami elgondolkodtató, de ha tök csupasz a legénységed (tehát nincs legalább 1db 100%-os skill rajtuk) akkor jobban jársz azzal ha nem erőlteted a BiA-t és ezzel együtt a ventit sem, mert egy háló (de mint említettem én inkább optikára szavazok) többet ér mint az a kevés bónusz ami bejön a ventiből. -
zsolthee
senior tag
válasz
dfsz34 #48933 üzenetére
+ (#48930) emre
Köszönöm a válaszokat! Átgondoltam ezek alapján még1x. Marad a töltésgyorsító+VS+célzásgyorsító.
Saját szintjén nagyon jó tank, és vajként lövöm át őket. Tizesek között pedig életmentő ha minél hamarabb be tudom lőni a gyenge pontot.
Az mondjuk igaz, hogy oroszoknál azért is jó a venti célzásgyorsító helyett, mert azzal inkább közelharcra kell menni és ott annyira nem kell beszűkíteni a célkeresztet.
Erről jut eszembe. Tegnap néztem egy replay egy 11k dmg-es T30-ról. A nagy ágyút nem is szűkítette be teljesen és úgy is nagyon pontos volt. A 276-os penhez persze nem is kell nagyon célozni...
Most nyomatom a T28 prototype-ot és gyűjtök a T30-ra. Egyre jobban kedvelem az amcsi gépeket és ez a 9-es TD egy szörny.Simán lehet heavyként használni. -
Angel1981
veterán
-
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #48729 üzenetére
"A másik dolog, hogy nem tudom, ki hogyan van vele, meg a WG ugye tagadja, hogy az mm-et manipulálná, de nekem mindig az az érzésem, hogy amikor megvesz az ember egy tankot (mindegy, hogy prém vagy sima), akkor ez első csaták mindig jobban sikerülnek valahogy, érdekes módon."
Én PONT a fordítottját tapasztaltam / tapasztalom!
Akár sima, akár prém, az elején cumi, prémnél különösen!
A tier is számít; minél magasabb, annál tovább, és annál kontrasztosabban érzem azt, hogy szívatva vagyok!
(A múlt hétvégén szaladt tele a tököm másodjára a T8-al, el is adtam dühömben a KV-4-et, most pár ezer csatáig megint nem próbálkozom T7-nél feljebb!).
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #48637 üzenetére
Karelia védés szerintem a legnehezebb ezen játékmódban. Egyszerűen nincs jó fedezék a hegyen kempelő TD-k ellen. Ha van egy jó med vagy light aki spotol középen, akkor az a pálya még jó játékosokkal is nagyon nehezen védhető. Általában csak akkor nyertem ott védést, ha az ellenfélnek nem volt TD-je és senki nem volt a hegyen, de ez rettentő ritka. Az egyik oldal lenyomása körbe lehet az egyik megoldás különben éppen. Pont az a lényeg, hogy el kell menni a hegyen levő artyért és TD-kért különben nincs esély max. esetleg a kivárás és időre játszás.
Erlenbergen B2-be, C2-be menni tényleg nem jó terv, ott mindig a másik oldalról mentem körbe és ahogy írod hátulról betámadtam az artyt és a várban levőket. Sokszor nem jön be, de más ötletem nem nagyon volt. Esetleg, ha sok a TD a védekező félnél akkor lehet spotolni a hídnál nekik a bázist és akkor esetleg lehet védeni. De igazad van ezen a pályán a legtöbb védés azért nem sikerül, mert sok tank veszik B-C2-ben és ezzel már el is megy a csata.
Valószínűleg a Sigfried Line-on levő assault a legkiegyenlítettebb, ott azt vettem észre azon múlik a csata, hogy a támadók hol jönnek. Ha a magaslat felől északon, akkor könnyen nyernek a védők, de a ha másik oldalon, illetve középen a városban, akkor nagyon nagy esélyük van a nyerésre.
-
Mister_X
nagyúr
-
mcwolf79
veterán
válasz
dfsz34 #48242 üzenetére
Én is megtehetném, hogy teletöltök mindent arany ammo-val, de annak mi értelme? Ha mindenki ezt csinálná akkor tényleg egy agyatlan tankos Quake lenne ebből a játékból. De az arany ammo nélküli játék által nyújtott kihívás/győzelem az,ami élvezetet nyújt.
Persze én sem vagyok mazochista. Ha szembejön egy 2 tier-rel erősebb tank én is szó nélkül töltöm befele a gold-ot, de tier-emben eszembe nem jutna betölteni a gold ammo-t. -
törölt tag
válasz
dfsz34 #48242 üzenetére
Ez a goldammó sírás és a TD rinyálás már nem ismer határokat.
Ma beírta valaki hogy WT goldnoob, meg is lett az eredménye.
Meg se merték közelíteni.
Kapott egy taslit az FV td-mtől, és maradt 19 HP-ja.
Egy háromfős lila e-75 szakasz könyörgött hogy lőjem ki, mert senki se mert bevállalni tőle egy lövést.
Kiszedtem, majd utána a mellette álló fv td-t is, de addigra már csak egy fős volt a szakasz.Az ellen a végén befoglalt, csak hogy ne kockáztassák a győzelmet, azzal hogy egyedül kiszedek 4 majdnem full HP-s T10-es heavyt és egy FV td.-t.
-
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
dfsz34 #48083 üzenetére
Amit említettem azon pont Hellcattel mentem.
Mondjuk sikerült is elég rendesen aprítani, én nagyon szeretem ezt a gépet nem hiába van már régóta a garázsban és nem is fogom eladni.emre: oké, kíváncsi vagyok bár amit a fórumtárs írt az MM bénázásáról az valóban jogos indok lehet. Viszont ezt akkor tényleg az MM bassza el hogy nem tud azonos gépeket rakni a két oldalra. Én személy szerint ezt nem is figyeltem mert most más hozzáállásal játszom mióta megint elkezdtem. Régen biztos felhúztam volna magam a tegnapi 6-7 vereséges kezdésen.
-
mrszitya
senior tag
válasz
dfsz34 #47955 üzenetére
Egyébként mindegyik AT-ra érdemes megfontolni a repeszpáncélt. AT-2 esetében például, tier 5 környékén akad jó pár HE ágyúval / trollgunnal felszerelhető tank, amik őt is hamar, csúnyán lesebezhetik. Ilyenkor szinte garantált valamelyik legénységi tag halála is.
Nagyobb tierekben pedig azért már akad pár olyan játékos, aki a megfelelő helyzetben HE-re vált egy AT ellen, artykról nem is beszélve.
-
Jolet
őstag
válasz
dfsz34 #47943 üzenetére
lehet a 150 killre gyűjtött és nem a 75e kreditre
a helyébe én is leszarnám a győzelmet és minden mást is, ha azt érezném, hogy lehet nem jön össze és reggel lejár az akció
a múltkori hasonlónál az e-25-el egy sor öngyilkos akcióba mentem bele, ha csak úgy volt esélye +1 killt begyűjteni -
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #47548 üzenetére
Én tegnap kapcsoltam ki, pedig eddig nagyon magas lehetett a nyerő százalékom ezekben a csatákban. Nálam egy csata volt a fő ok. Németekkel voltunk T8-ban. Borsigok, Ferdinándok és JPII, voltak nehéztankok is, meg medek is. Vesztettünk IS-3-ak és ISU-k ellen. Rendben, elfogadom, hogy az ISU-k nagyon OP-k, de azt nem, hogy Cliffen két Ferdi és egy JPII nem tudott megfogni két IS-3-at. Az ellen támadott. Ha védekeznek és belefutunk az ISU-kba elfogadom a vereséget, de úgy, hogy ők támadtak a papír TD-kkel és nagyon durván kikapunk azt már nem.
-
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #47533 üzenetére
Hát igen, itt jön képbe az egyéni preferencia.
Igazából én is csak azóta kezdtem el használgatni őket, amióta ilyen krediteső van, mert egyelőre nem tervezek új tankot venni, prémlőszerekből is feltankoltam anno, mégis van 35 millám, egyszerűen elgondolkodtam, hogy mire költsem?
Kipróbáltam, és érezhető volt a javulás - persze nem statokban, mert még amúgy is fejlődő ágban vagyok, de tisztán kivehetően barátságosabb volt a vas.
"Az viszont valóban egy jó kérdés, hogy a tűzoltó megéri-e, mert akkor van csak értelme, ha utána még van lehetőség harcolni és sebezni."
"a tipikus helyzet úgy néz ki, hogy körbevesz az ellenség pillanatok alatt és olyankor egy szerencsés lövés kigyújt és teljesen mindegy, hogy eloltom vagy sem, max egyet tudok még sebezni, ennyi a hatása."
Hát ez az! Ez van a "kigyújtós" esetek 90%-ban!"Ami nekem igazán dilemma, hogy a kis tűzoltó olcsó, de nincs ugye olyan hatása, hogy csökkenti a tűz esélyét alapból, illetve sokszor idő, amíg csata helyzetben reagálni tudok. A nagy tűzoltó meg drága, még akcióban is, de talán arra mégis érdemesebb a mostanában amúgy is ömlő kreditet költeni, ha valaki valóban tűzoltást favorizálja."
Én az automatát már rég száműztem, a kicsi meg rajta van a SHIFT-en, kb. 1 mp a reakcióidőm.
Hogy akkor hogy váltok arcade és sniper mód között? Közvetlen sehogy, zoommal oldom meg az egészet, már nem is tudnék visszaszokni. -
Iron Funeral
őstag
válasz
dfsz34 #47172 üzenetére
Egyértelműen nerf volt. Az egy dolog, hogy hogy mozog (1200 lovas motorral agilisebb volt), a különbség nem sok e téren, meg ha úgy nézed akkor a nagyobb végsebesség kárpótol az elvesztett lovakért. De... azzal hogy a top motor most csak tier IX kevesebb lett a Hp-ja (360->320) és jótékonyan megnőtt a tűz esélye is
(15%->20%). Ez utóbbi még amúgy elviselhető lenne mert van perk(ami -25%) meg automata poroltó (ami megint -10%), de a motort szerintem így túl könnyű kilőni belőle. Én mentem a nerf után kb 15 kört de hamar rájöttem, hogy nem lesz buli, hogy minden körben kilövik a motort úgyhogy el is adtam szépen (1100 meccset húzott le nálam), sokan mások már akkor eladták amikor berakták előre a váltó hitboxot.(#47222) Angel1981: Vagy 0.7.3 vagy 0.7.4
-
Diarmand
senior tag
-
válasz
dfsz34 #47172 üzenetére
Ha van ilyen malinovka-fétised, akkor ajánlom QB egyik (idegen replay) videóját, ahol egy T-95 elindul a mezőn keresztbe. Scout medál lett a vége
(lehet má linkeltem 1x)
-
-
válasz
dfsz34 #46788 üzenetére
Bingisz kollégával maximálisan egyetértek. Annyira fel kell tolni a goldammo árát, hogy ne lehessen spammelni. Bár akkor is lenne olyan, aki mély pénztárcából játszana és akkor is spammelné ha a mostani ár 10szerese lenne.
Korábban népszerűtlen voltam itt a magam stílusával, de most megint időszerű, így leírom újra, hogy nálam mi biztosítja az abszolút nyugodt és felhőtlen játékélményt, aranyesőben is:
Minimál modok (map addon, oszt ennyi, minden más megy skillből), se xvm, se gold-detector, se semmi.
Chat off. Pittyegni bőven elég randomban. Se a GG, se a siemka, se a noobkeklol nemérdekel.
És most jön az, amiért a múltkor többen beszóltak: nem lövök goldot. Egyet sem. Nem is viszek.
Normál lőszert lövök, akkor is ha T-54ben ülök és egy Maus jön szembe. Szépen megkerülöm és a seggét próbálom lőni.
Hétvégén csak reggel 9ig játszom
Stock tankkal nem megyek, csak ha megvan a free xp a top ágyúra.Ennyi.
Mindemellett tök átlagos player vagyok. Eszemben sincs sírni a szar MM miatt. Ha nagyon sikerélményre vágyok, akkor előveszem a Stug-ot vagy a Hellcatet, mert ezekkel a gépekkel Totó kutya is jó köröket menne. És eszemben sincs felidegesíteni magam más núbsága miatt.
-
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #46788 üzenetére
Ebben a játékban még a legutolsó paradicsomnak sincs pénzügyi problémája, mert a WG teletöm mindenkit credittel. Nem kell se prémium, se prémium tank, elég ha megcsinálod a missionokat, és van jobb esetben napi 300.000-400.000 credited.
Régen arról szólt a dolog, hogy prémium nélkül nem nagyon lehetett fenntartani magas tierű tankot (egy átlag játékosnak). Vagy tolta mellette a KV PZ4 M4 Sherman triót, vagy vett magának egy prémium tankot. Ez a rendszer szerintem rendben is volt, mert egyrészt jött a pénz a WG-nek, másrészt a jobb játékosok is masszívan játszottak alacsony tierben, hogy farmoljanak, így nem volt annyira alacsony a színvonal tier 5 és alatta se.
Most a WG szórja a creditet két kézzel, simán fent lehet tartani a tier 10 tankokat prémium tank, vagy low tier farmolás nélkül is, még úgy is hogy tolják rendesen a gold ammot. Meg is van az eredménye, mert tier 5 és alatta gyakorlatilag csak botok játszanak, ami miatt nagyon lesüllyedt a színvonal, a várakozóban meg kiakad a mérőszám a tier 8-nál, mert senki nem akar lentebb játszani. -
diegho
nagyúr
válasz
dfsz34 #46769 üzenetére
Ha egy kicsit is belelátsz a játékba és nem csak írsz a nagyvilágba, akkor látod, hogy mi a gond jelenleg. És nem ementálira kell lőni mozgás közben a 10-es heavyt. Mi ez a baromság? Ki mondta ezt? Adott az IS-4 ~10 sec töltéssel. Harcol egy másik tankkal, ellövi magát, kimész célzol, lősz, betöltesz, lősz, visszamész és nagy esélyed van sebezni szemből!!! A top heavy tankot nála 2-3-al kisebb bármilyen tankkal!!! Nem kell megkerülnöd, nem kell taktikáznod, kiállsz elé és sebzed. Ez így jól van szerinted? Az jól van szerinted, hogy ha egy E-100 ellövi magát, akkor egy T-54 3 lövést le tud adni rá és mivel heat ammo-t lő, mind a 3 át fogja ütni és sebezni fogja szemből? Ennek így kell lennie? Ezért kell heavyt játszani, hogy a medek dpm-ből szarrá szedjenek szemből? Nem tudsz mit csinálni ellene, csak reménykedni, hogy legalább 1 ne sebezzen. Szerinted miért írom azt, hogy a gold lőszer elcseszi a játékot? Pont a taktikázást, az észjátékot csökkenti. Elhiszem, hogy a buta embereknek ez kell, hogy ne kelljen egy kicsit se gondolkodni, csak elővenni a bankkártyát és játszani, de ennek így ebben a formában nem igazán van értelme. 1 komplett tank osztály lett értelmetlen, hiszen a nehéz tankoknak a sebzés felfogása a szerepe, de mit tudsz tenni, ha már van olyan 8-as medium tank, aminek 330mm az átütése? Hihetetlen, hogy még mindig vannak olyanok, akik nem látják mi a baj a prémium lőszerrel.
-
Spenike
tag
válasz
dfsz34 #46627 üzenetére
Erre a gold amos dologra csak annyit írnék itt nem az a lényeg hogy drága hanem a játék lényege veszik el ember ez a baj ezt te sem és sokan mások sem értik meg de hát ez van nincs mit tenni veletek úgy is kimagyarázzátok .....
Mert hogy:
pl gold amónál ugye már szartsem ér hogy te pl 1 heavy tankkal vagy mert goldal még a light is átlövi szemből....
+elvész az a kihívás amit te lehet sosem éreztél akartál tudtál stb hogy nem csak ráfordulsz 1 tankra és lősz hanem próbálod normál lőszerrel belőni, megkerülni stb.... -
Bad Pritt
félisten
válasz
dfsz34 #46722 üzenetére
Nálam nincs lag már több, mint egy hete. 120 fölé is csak tegnap ment, jellemzően CW közben.
Mondjuk erről jut eszembe: tudjátok vannak a böngészőben megjelenő WoT-reklámok. AMX kibukkan a szikla mögül, SPG-vel lődd ki az ellenségeket és ha megvan, bedob a főoldalra. Mikor nagy volt a lag ezekkel lehetett játszani rendesen, mert sokkal könnyebb volt eltalálni a tankokat, mint a rendes játékban.
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #46356 üzenetére
Pedig én így játszom vele. 500-600 hp-s ellenfélre simán rámegyek és meg is ölöm. Egy lövés bekapásával számolok, de utána az oldalában vagy a fenekében vagyok. Még jobb, ha mással van elfoglalva, akkor még a lövés is elkerülhető. Sniperkedni nem lehet vele, pont azokért a dolgokért, ami leírtál.
Nekem sokkal jobban bejön a 25 másodperces újratöltés 4-es tárral, mint pl. az AMX 50 100 esetében a majd 1 perces töltés 6 lövéssel. Nagyon ritka az, hogy a hat lövést ott értelmesen el lehessen lőni. Nekem egyértelműen a 4 az ideális. -
KaLeun
senior tag
válasz
dfsz34 #46237 üzenetére
A WG is akkor szokta felvenni a dinamikus csatajeleneteket amikor oldalanként van 10-12 t10 td és nincs egy arty sem. Akkor valóban érezhető a különbség, szinte mindenki többet mozog és bátrabb, már-már olyanok, mint Petőfi versében a Tisza... ...az első bokorig, aztán akit elkap a szilaj vágta (elmegy a második bokorig) azt mindjárt lehűti egy WTF E-100 vagy egy F155 sorozata.
Akik az arty miatt campelnek azok amúgy is végig campelik az egész meccset. Az a pár idióta meg aki ész nélkül rushol, az meg úgy is meghal csak max nem az arty lövi ki. Már múltkor is írtam, hogy aki olyan helyre megy ahol az arty simán beszorítja az meg is érdemli.
-
Smutz
csendes tag
válasz
dfsz34 #46264 üzenetére
azért nem nyersz mert nem tolsz bele elég zsét és nem veszel meg minden prémes járművet. Múltkor volt egy enemy IS-7. Senki nem tudta átlőni pedig már mindenki közel 300-as pennel lőtte az oldalát, seggét olyan 10 méterről, hogy dögöljön már meg és egyszerűen nem adta be.Gondoltam hogy ez biztos 45-46% wr-es nyomi lehet, sőt valszeg még költ is a játékra lehet azért ilyen kemény és tényleg csata után megnézve. Rakat premium tank Az összes tankjával 45%-48% wr. Szóval nem kicsit nevetséges ez a rendszer, de a legjobban mindig azokon röhögök akik itt mindig mondják hogy nincs belenyúlva a meccsbe. Nem dehogy...
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #46264 üzenetére
Ha kapsz plecsnit mit számít, hogy nyersz-e vagy vesztesz? Most már szerencsére semmit. Ha még egy kicsit finomítana ezen a WG, mondjuk a top3 sebző teljes xp-t kapna, akkor még nagyon picit se érdekelne. Most se nagyon. Egyedül játszom, tudom, hogy az esetek 90%-ban nincs esélyem eldönteni a csatát, így annyira engem nem zavar, hogy nyerek-e vagy vesztek.
diegho: Épp most akartam írni egy olyan poénos felkérést, hogy keresem azon 3000 wn8 fölötti játékosokat, akik nem végig goldot lőnek. Tippem, hogy az EU szerveren ilyen 100 alatt van, de lehet, hogy 50 alatt.
-
csapee
őstag
válasz
dfsz34 #46264 üzenetére
A csapat nagyon sokat jelent, tegnap volt egy ilyen helyzet pont. Prohorovkan megyek kozepre spotolni az Amx13-90-el. Erre a Top tier heavy platoon 2Is-7 meg egy Is-4 (mind 1500eff korul nem tomato) ott legeleszik full hp-n a bal also sarokban a Td-k kozott. Szerencsetlen medek meg kozepen meg a dombon probaljak feltartani az ellent. Meguntam hatramentem a sarokba, kerdezem miert nem mozognak. Erre en vagyok a kemper menjek spotolni, jah mert az Is-7 ritka pontos loveg. A vicc az hogy majdnem igy nyertek volna ha a full hp-s Is4 ki tudja loni szemtol szemben 900hp-rol az ellen Is7-et. En inkabb kirohantam mint Zrinyi meghalni, nem volt humorom a hulyeseghez.
-
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #46264 üzenetére
"Komolyan nem értem én ezt, hogy a büdös fenébe tudja így összerakni a csapatokat, hogy képtelenség egy győzelmet elérni. Ez egyszerűen nem lehet véletlen, ilyen sorozatok nincsenek, gondoljunk már bele 15 tank, ha tegyük fel nekem éppen pechesebb szériám van, ok, előfordul, de hogy mindig mind a 15 tanknak? Na ez teljesen irreális és abszolút RNG manipuláció szaga van."
A nyerő / vesztőágat, illetve hogy időnként sorozatban átlag felett, aztán meg sorozatban átlag alatt sebzek már én is észrevettem egész korán
Kezdetben hajlottam valamennyire a tudatosságra, de ezt már rég elhessegettem, mert
- semmi törvényszerűséget nem vettem észre benne, megjósolhatatlan a dolog
- ha tudatosan csinálnák, akkor azt nem ilyen feltűnően tennék, hogy mondjuk egyik nap 35, másik nap 65% a win rate
- a WG többször is "bizonyította", hogy programozás tekintetében nem mindig van a helyzet magaslatán, valahogy nem lenne túl hihető, hogy megalkotnának egy ilyen bonyolult manipulálási mechanizmust.Elismerem, létezik a jelenség, de szerintem egyszerűen valamiféle bug, hasonló, mint amikor 30 csatán át 5-6 térkép ismétlődik, pedig van vagy 40, és a WG szerint azt is random választ az MM - illetve persze van pár térkép tierlimittel, de nem sok.
-
törölt tag
válasz
dfsz34 #46045 üzenetére
JPantherrel összehoztam én is pár hónapja Campinnovkán.
Hajnali 2 körül,volt a csata. 4-5 percig semmi nem történt, majd mindenki megrohanta a hegyet.
Miután megjárattam magam a vécén átmentem a mező közepén és beálltam a foglalókörbe.
A csata 14 percig tartott. Mindkét oldalról 3 vagy 4 tank hullott el. -
joergie
őstag
válasz
dfsz34 #46051 üzenetére
nekem ma lett meg rá az ágyú, és időbe telt, kb 15csatába ráérezni, de beleszerettem. annyira könnyedén lehet vele 4k dmg-et kiadni, észre se veszi az ember. azt hiszem eddig ez a legjobb ágyú amivel dolgom volt. imádom. kapásból meg is van a legjobb tier9 átlagdmg-em vele, és emelkedni fog valszeg(ferdi ágyúval azért némileg kevesebbet sikerült).
meg merem kockáztatni az is számít, hogy nem kell megvárni amíg becsapódik, mert annyira gyors a skúló. ugye ösztönösen megvárja az ember mindig, mielőtt visszahúzódik, hogy becsapódott sebzett e ilyesmi. erről nagyon nehéz leszokni, és sokat is számít.
2163-ra én ma megkaptam az ászt... -
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #45979 üzenetére
Én is érdekesnek találom.
A legnagyobb xp-t SU-101-el értem el. 1769.
5000 sebzés, 2400 spotsebzésre.
Nevetségesen magasnak érzem főleg úgy, hogy összesen 2 nyolcast lőttem ki, a többi 7-es és 6-os tank volt. Csak a végén volt egy kis közelharc, de ennyi. A megtett km is nevetségesen kevés, csak lőttem, semmit nem csináltam. Unalmas csata volt, semmi bázisvédés, semmi cap.
Ezerszer jobb csatáim voltak akár ezzel, de más tankokkal is.
Egy Chaffee rekordot döntött meg ez, amiben Malinovkán 10-eseket spotoltam végig, valami 10 ezer körüli spotsebzéssel. Sokkal jobban megérdemelt volt az, mint ez.
Szóval érdekes. -
csoki
senior tag
válasz
dfsz34 #45979 üzenetére
akkor már csak annyi lehet a magyarázat h t29 op tank wg szerint ezért kisebb a xp szorzója mint a tigernek (pedig az is op a megfelelő kezekben a buff óta főleg)
(#45980) Tuco Ramirez : egyszer volt kutyán budavásár
amikor eléggé változtattak az SP-n akkor köv. patchben vissza lehetett igényelni a goldot
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
dfsz34 #45940 üzenetére
Ez a játék egy aranybánya és egy zseni, aki ezt így kitalálta.
Ezzel maximálisan egyetértek.
Persze, alapvetően ingyenes a játék, és kb. T5-ig arany nélkül is kényelmesen el lehet vele játszogatni. Aztán miután már rendesen rákattant a játékos a WoT-ra, és ha feljebb akar jutni (és ki ne akarna...?), már drasztikusan egyre több XP-t kell nem csak az újabb tankokhoz gyűjteni, hanem azok moduljaihoz is. Magasabb tierben már kész szenvedés stock tankokkal apránként akár több tízezer XP-t kiizzadni, mire tényleg használható lesz a masina (márpedig ki szeret "szenvedni"...?). Arról nem is szólva, hogy minden ágon van legalább egy olyan "nem szeretem" tank, amit legszívesebben a többség átugorna. Megveszik hát a prémium accountot hogy gyorsabban jöjjön az XP, a türelmetlenebbek rögtön free XP-t vesznek aranyért vagy rögtön magas szintű prémiumtankot. A garázshely is hamar elfogy, és az ember nem mindig szívesen adja el azokat a járgányokat, amikért keményen "megdolgozott" és már a szívéhez is nőttek.
Egy szó mint száz, nagyon okosan ki van ez találva. Van két ismerősöm, akik az elején esküdöztek, hogy egy fillért nem fognak kiadni a játékra, de már most bőven egy rendes játék ára felett költöttek rá. Én eddig kitartottam, de most T7-nél már úgy érzem, hogy ha nem invesztálok be aranyat a buliba, akkor az már a játékélmény rovására fog menni. Vagy maradok T5-7-ben, ami egyébként egyáltalán nem olyan vészes, jó kis csatákat lehet ott is játszani. -
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #45940 üzenetére
"Ami viszont a legfontosabb, hogy nem egyszeri bevétel, hanem folyamatos és ez ám az igazi aranybánya, ahol újranő az arany
"
Ebben én nem vagyok biztos.
Ez a játék pont olyan, hogy aki rákattan, az rövid időn belül nagyon sok pénzt rákölthet, viszont ha utána ésszel játszik, minimális összegből "karban tudja tartani".
Még akik nem játszanak ésszel, azok is egy idő után leragadnak pár olyan tanknál, ami bejön nekik, és onnantól alig költenek majd a játékra.Igazság szerint én a játék nagyon hosszútávú jövőjével kapcsolatban kicsit aggódnék a WG miatt, mert igaz, hogy most még viszonylag fiatal a termékük, és nagyon sok az új, impulzív játékos, aki költ költ és költ, de egy idő után ezek el fognak fogyni, és a meglévők sem fognak úgy fizetni, mint hajdanán, mert elérték már amit akartak - a végtelenségig meg nem lehet új tankokat berakni, illetve rávenni az embereket, hogy nyomják velük.
(Már most is inkább World of Blueprinted Tanks-nek kéne hívni a játékot!)
-
diegho
nagyúr
válasz
dfsz34 #45640 üzenetére
Azonos tudás mellett hogyan nyerhetne a T29 a tiger ellen? Az xvm hazudik, azt nem is értem minek nézi bárki is, nekem nincs is ilyen %-os baromság. Ha klónoznám magam és magamból 30 ember ülne le 15v15 tiger vs. t29, 100-ból 99-szer a tiger csapat nyerne. Egyszerűen lehetetlen azt a dpm-et kompenzálni, amit a tiger hoz, ha csapatban mennek vele és ésszel használják. Érdekes, a tigris buff előtt is megvolt nekem és akkor is azt mondtam, hogy valószínűleg jobb, mint a T29, azóta brutális buffot kapott, csak a büdös nagy helyzet, hogy egy jelenleg zöld játékos nem tud a tigrissel játszani rendesen, ahhoz jobb játékos kell, mert a dpm-et ki kell tudni használni.
-
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #45441 üzenetére
"Ezek tényleg katasztrófa játékosok."
Elismerem hogy gáz, de ha ugyanez az ellenségnél van, akkor az én győzelmemet segíti, én ehhez így szoktam hozzáállni!
Engem a trollok idegesítenek a legjobban, nem véletlenül iktattam ki moddal a chatet már a 8.10-ben, és kapcsoltam ki a szabályos keretek között a 8.11-ben.Tegnap este nyomtunk kb. 15 századot / team battle-t a .......... osztaggal - ezekre a csatamódokra nem terjed ki a chat kikapcsolása.
Mi kb. 10x nyertünk, azon belül max. 2x szóltunk be utána az ellenségnek, az is max. az volt, hogy "gold noob" (én egyszer sem szóltam; ha golddal lő, hát golddal lő, mindig tudomásul vettem).Kb. 5x viszont vesztettünk, akkor viszont MINDIG jöttek a végén "HAHAHA!
" meg "HEHEHE!
" meg "sorry kittens" meg hasonló megjegyzések - ezek tényleg erre verik ki ilyenkor?
Ezeknek osztanám a bannokat ezerrel, mert az ilyen megnyilvánulásokkal nem csak arra az egy csatára, de akár az egész napra tönkretehetik mások szórakozását! -
diegho
nagyúr
válasz
dfsz34 #45154 üzenetére
1935-re nem adta meg ma kétszer sem, nem mintha előtte nem lett volna már meg:
Victory!Map: Himmelsdorf 2014.02.18. 14:21:31
Vehicle: T71
Exp: 1 935 Credits: 39 444
Battle achievements: Reaper, Mastery Badge: "1st Class"Victory!
Map: Komarin 2014.02.18. 16:53:05
Exp: 1 935 Credits: 49 662
Battle achievements: Mastery Badge: "1st Class"Erre én azt gondoltam, hogy 2200 alatt nincs ász, hiszen ezzel nagyon könnyű jó kört menni, de ezek szerint mégse.
Mára ez volt az utolsó vele:
Victory!Map: Malinovka 2014.02.18. 18:19:36
Exp: 2 272 Credits: 63 171
Battle achievements: Scout, Patrol Duty, Mastery Badge: "Ace Tanker"Kezdem már unni a sok spotolgatást, így be is fejezem mára.
-
Angel1981
veterán
-
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #45039 üzenetére
Szerintem az volt az igazi marketinghúzás ahogy SerB-et, mint a WG gonosz főmuftiját megalkották. Adtak a fórumhuszároknak egy arcot, amin gyakorlatilag a végtelenségig tudnak csámcsogni, ráadásul a WG folyamatosan adja nekik az újabb és újabb photoshoppért kiáltó képeket. Hatalmas húzás...
-
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #45021 üzenetére
"A másik kérdés, hogy ellenben emiatt neki nincs-e bevétel kiesése."
Erről beszélek, szerintem van, és mivel 2013 augusztusa előtt ilyen bónuszözön nem volt, valami biztos rávette őket erre, valami ami miatt úgy döntöttek, hogy ezt meglépik, mert ez a kisebbik rossz.
Diarmand:
"Valahányszor feljött - akár itt, akár máshol - a WT nem egy ember írta/mondta hogy már csak azért sem fog WT-zni, mert megint újra kellene kezdenie a nulláról, míg a WoT-ban már nem egy top tier tankja van. A WG csak rásegít ezzel, elkényelmesednek a playerek, nem kell annyira küzdeni szenvedni a dolgokért, közepes teljesítménnyel is dől a lé és az xp. Aztán így kezd újra a gammát low tier gépekkel a WT-ben, mikor itt már FV-vel osztod a halált."
Szintén erről beszélek, közeleg a konkurens (vagy legalább is annak látszó) és minél több embert meg akarnak tartani!
"A bevételt meg hagyjuk már, hidd el bőven van pénzük"
Elhiszem, de miről is szól a kapitalizmus? Pénzből, bevételből, és a felfelé ívelő részvényekből soha de soha nem elég!
Ha van egy milliód, kettőt akarsz. Ha az megvan, jöhet a harmadik, stb. stb. ÉS SOHA NEM ELÉG!Nem azért akciózik a WG, mert úgy érzi, elég pénze van, és megteheti.
Jó, mindegy, figyeljük az eseményeket!
-
KaLeun
senior tag
válasz
dfsz34 #44924 üzenetére
Ez új wn csak arra jó, hogy hülyék lelkivilágának jót tegyen. Ma csak 2 csatát mentem (még mindig játszhatatlan a lag miatt), de mindkettőben még a zöld játékosok is valami ritka fogalmatlan hülyék voltak. Mondjuk a wr azért elég árulkodó volt, hogy 11-12 játékos 48% alatti volt.
Kíváncsi vagyok, hogy ennek ellenére 1-200 wn8-as "játékosok" azok miféle állatfajták lehetnek? Például múltkor láttam 27k csatával 160wn8-as E-100-at.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
dfsz34 #44559 üzenetére
Nagyon jó cucc. Féltem tőle, mert sokan fikázták, de számomra 3 dolog fontos egy medben: nagy átütésű, pontos pötyögő ágyú, sebesség, ágyúsüllyedés. Mindhárommal csak a Cromwell rendelkezik az egész játékban, a Chi-To-nak megvan kettő a háromból, úgyhogy szerintem megtartom, élvezet vele menni.
Mondjuk nem csoda, hogy a srác ezzel csinálta meg a legtöbb xp-t, könnyen el tudnám képzelni, hogy ez a legjobb tank az egész ágon. -
rolio1
tag
válasz
dfsz34 #44409 üzenetére
Ez olyan, mint a T32..azon is valaki a közepessel tolja és golddal eteti. Akkor marad az ismerkedés.
Remélem nem fordul meg a szerencsém, pont valamelyik nap írtam, hogy a béna csapatok nem tudják hozni a meccset, erre most én vagyok a potyaleső, de igyekszem...
(azért a WTE-100 ~50 sec töltését érdemesebb kivárni, kicsit nagyobb a tűzijáték...)
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #44192 üzenetére
Engem alapvetően nem zavarnak a vesztes csaták, mert tudom nemsokára jön majd győztes is. Ma reggel azt hiszem a hatodik lett győztes E-50-el, de mindegyik csatában top vagy akörüli sebző voltam a csapatomban és nagyon élveztem mindet. A WG egyre jobban abban az irányban megy, hogy jutalmazza a vesztes csatában levő jó teljesítményt nyújtó játékost is. Első dolog volt a kitüntetés után járó teljes xp, most behozták a legtöbbet sebző plecsnit is, ez is segít.
Persze, jó érzés nyerni, de én inkább a saját teljesítményemre koncentrálok. Sokkal, de sokkal jobban zavar egy olyan csata, amiben simán nyerünk, de valahol a játék elején vagy közepén kiszed az arty. Én ezt az egy dolgot nem tudom soha megszokni. Illetve zavar még az aranylőszer, de az irányba is fog lépni a WG ez már érzékelhető. -
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #44192 üzenetére
Átolvastam alaposan, nagy sok mindenben egyetértek, illetve sok mindenben magamra ismertem!
Én is lassan 1 éve játszom, és nem mondhatom azt, hogy "elegem van a játékból", de már rég evidens számomra, hogy EZ nem nevezhető klasszikus értelemben vett "játék"-nak, mert igencsak hullámzó a szórakoztatási faktora!
Már kb. 1000 csata után eldöntöttem, hogy alaposan átnézem a tankok statisztikáit, és csak azt a vonalat fogom vinni, amik az alapján szimpatikusak; pl.
- TD-k ből csak a forgótornyosak érdekelnek, egyszerűen frusztrál, hogy forgolódni kell, illetve ami egy sarokharc esetén várhat az emberre. Ja! Hogy TD-vel nem kell közel menni? Egy városi pályán ezt nem könnyű kivitelezni, és akkor sem, amikor rákényszerül az ember, mert a csapat nagy része már elhullott
- nekem a nagy átütés, a pontosság, és a gyors célzás fontosabb, mint a nagy alfa - ezzel is kiesett már egy csomó tank
- a tüzérséget tudatosan próbáltam ki, hogy tudjak "tüzér fejjel" gondolkodni; kb. 150 csatát mentem velük, de már elég, megtanultam a dolgot - max. 150 csatánként kétszer lő ki tüzér. Azokat is kipipáltam.
- stb. stb.Öcsémmel élmény menni, ketten együtt jól szoktunk szerepelni, és még beszélgetni is tudunk.
Mindazonáltal ha esetleg a hétvége mindkét napja jó játékra, általában mindketten csak az egyik nap vagyunk hajlandóak játszani, mert elég a hétvége egyik napján idegeskedni.
Azt is eldöntöttem réges-rég, hogy ha esetleg hétköznap lenne este egy kis időm játékra, akkor sem játszom, mert félek, hogy mondjuk bukok zsinórban 3-4 csatát, és idegesen fekszem le.A lényeg a lényeg, hogy furcsa egy program ez, ambivalens érzéseket vált ki belőlem; szeretem és utálom, akarom, de "félek" is tőle....
Most hétvégén egyedül leszek, valszeg farmolni fogok az E 25-el, azzal valahogy a vesztes csaták sem zavarnak úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest