-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
válasz
adatfalo #5428 üzenetére
Nagyon köszi a tippet, szerintem ez működni fog.
Lenne még egy kérdésem: az ügyfél erősködik, hogy a wordpress.com-on akar Business tárhelyet venni a domainje alá havi 25 euróért, ami sokkal több, mint egy normál tárhely, ami évi 35 euró. Miért ilyen drága a wordpress.com-os, mit tud az és hogy tudnám lebeszélni? -
mm00
aktív tag
válasz
adatfalo #5372 üzenetére
Manapság már elég az mp4, viszont az megfelelően legyen kódolva. Nyisd meg direktben telefonon az mp4 fájlt, ha úgy lejátssza, akkor nincs kódolási hibád.
Kódolás hiba esetén ffmpeg-vel parancssorban:
ffmpeg -i eredeti_video.mp4 -vcodec h264 -acodec aac -strict -2 output.mp4
Ahhoz, hogy az autoplay menjen, azt jól állítottad be, hogy le van némítva a videó, viszont kell még egy extra attributum, hogy inline játszódjon a videó.
playsinline
<video autoplay loop muted playsinline webkit-playsinline>
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.mp4">
</video>Ami még lehet, hogy a height 100% miatt nincs magassága a videónak. Próbáld meg először fix px mérettel. Ha úgy jó, akkor 16/9-es videó esetén: (9/16*100 = 56.25%)
<div style="position: relative;padding-bottom: 56.25%;height: 0;">
<video autoplay loop muted playsinline webkit-playsinline style="position: absolute;top: 0;left: 0;width: 100%;height: 100%;">
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.mp4">
</video>
</div> -
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #5315 üzenetére
Találtam egy ilyen kiegészítő plugint: Address autocomplete Contact Form 7 ez a célnak nagyjából meg is felel. Tudom ajánlani azoknak akik szeretnék ha a cím megadásakor az űrlap a Google Places API-n keresztül automatikusan felismerje amit elkezdesz beírni címet!
-
Shodan
őstag
válasz
adatfalo #5089 üzenetére
Köszi a választ. A licensz oldalon ezt írják :
Project Use:
Register this file for a specific project. You then get an ongoing license for that project, which remains valid regardless of whether you remain a subscriber.
Viszont továbbra sem értem ezt hogy hogy ellenőrzik azt le ha én egy másik projecthez is felhasználom, mert így 29 dollárért akár 5 plugin is jó deal lenne nekem.De arra lennék a legjobban kíváncsi mi lesz a pluginekkel ha lemondom, továbbra is működnek majd az oldalon.(A leírás szerint igen, de azért egy real life tapasztalat is jó lenne)
-
Shodan
őstag
válasz
adatfalo #4966 üzenetére
Ezaz element susbscription hogy működik pontosan? mert valahol azt olvastam hogy a témák és a pluginek csak az éves előfizetéssel elérhetők.
"The WordPress themes and plugins are only included in the annual plan."Viszont az elements oldalán a monthly 29 dolláros előfizetésnél hogy 520+ WordPress themes & plugins.
Ha most reggelek egy 29dolláros monthly-t és letöltöm az összes plugint és lemondom akkor mi van? vagy hogy van a licensz? -
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #4953 üzenetére
Saját oldalamon is Your website is: Compliant
Ajánlom figyelmetekbe az elements.envato.com előfizetést, mert gyakorlatilag ~plugin áron beregelhettek egy hónapra és a plugin-on kívül millió template, grafikai elem és más bővítmény is letölthető. Ráadásul többször is felhasználhatod az innen letöltött dolgokat, ha új projekthez adod hozzá.
-
Flowtation
őstag
válasz
adatfalo #4788 üzenetére
Köszönöm szépen, a leírás szerint megcsináltam és minden rendben.
Ez mennyire szép megoldás mondjuk adatbázis szempontjából? Ha későbbiekben törlöm, sok "szemét" marad utána? A szolgáltatónak lehet ezzel a megoldással problémája? A sulinetre gondolok, most azon oldottam meg...
(#4790) topjoyy
Nem tudom segítség-e, de én nagyon sok elemet a jobb kattintás/elem vizsgálata funkcióval kerestem meg a böngészőben. Ha megvan, akkor meg már rá tudsz keresni az adott fájlban, css-ben.
-
spiritex
veterán
válasz
adatfalo #4784 üzenetére
Köszi, és elnézést a hibákért.
Bár ez, amit leírsz számomra egyenértékű azzal, hogy nem lehet:
"Lehet almappába is wordpress-t telepíteni, viszont onnantól kezdve ha a fődomainhez tartozik egy olyan oldal, ami az almappára hivatkozik (teszem azt www.alma.hu/proba/ akkor nem az alma próba oldala jön be, hanem a proba almappa tartalma)."
-
Met
nagyúr
-
topjoyy
tag
válasz
adatfalo #4572 üzenetére
Ez bejegyzés, amit küldtél. Én meg oldalakat csináltam és ott nincs olyan menüpont ami a küldött képen szerepel.
Szerk: Vagy lehet, hogy oldalakba nem szabad írni? Vagyis oldalakba kell egy vagy több bejegyzést tenni és azokba írni kell írni? Mint mondtam kezdő-haladó vagyok még.
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #4566 üzenetére
Bocsánat, hogy 3x egymásután én írok, de megválaszolom magamnak a kérdést:
A functions.php-be írva
function remove_quick_edit( $actions ) {
unset($actions['inline hide-if-no-js']);
return $actions;
}
if ( current_user_can('author') ) {
add_filter('page_row_actions','remove_quick_edit',10,1);
add_filter('post_row_actions','remove_quick_edit',10,1);
}Ezzel sikerült eltüntetnem a gyorsszerkesztést a Szerző jogkörből.
-
sz.j
nagyúr
válasz
adatfalo #4524 üzenetére
Időközben annyi kiderült, hogy mobilon nézve csak a Chrome böngészőjénél jelentkezik a hiba, a Xiaomi Redmi 3S telcsi saját (gyári) böngészőjével hibátlan.
Arra viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy csak az én telómon lévő Chrome-val jelentkezik a hiba vagy más telefonon lévő Chrome böngészővel is.
Ha esetleg mobilról megnéznétek és beírnátok az Üzenet mezőbe (nem kell elküldeni), akkor azt megköszönném.
-
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #4316 üzenetére
Kifutottam az időből, ezt akartam linkelni.
-
rii
nagyúr
válasz
adatfalo #4306 üzenetére
már feltettem korábban a mailchimp plugint .-/
MailChimp for WordPress by ibericode. 4.1.14 verzió
- egy másik site-on a woocommerce-t választottam már kínomban, mert az fel is van téve az oldalra, de ilyen adatokat is kellett a CPANEL-en állítani: https://kb.mailchimp.com/accounts/email-authentication/set-up-custom-domain-authentication-dkim-and-spf
a Verified Domain / Domain Authentication alatt
de onnan már megy a hírlevél-küldés
-
Flowtation
őstag
válasz
adatfalo #4152 üzenetére
Ahh, teljesen hülye vagyok. Ez a kód működik is, amit írtál, csak én nem azon az oldalon próbáltam, hanem egy másik általam szerkesztetten: ovi
Szóval elnézésedet kérem, roppant kellemetlen, de benéztem. Félve kérdem, esetleg ránéznél akkor már erre az ovis oldalra is? Gondolom azért nem megy mert más a sablon, illetve az oldal elemei. Amiket eddig leírtam, azok mind erre vonatkoznak. -
Flowtation
őstag
válasz
adatfalo #4150 üzenetére
Kipróbáltam, sajnos nem segített. Az elsőnél az történik, hogy a disz az égő elé kerül, ezt alig vettem észre, mert csak a két szélén látszódik. A diszsor viszont ugyanúgy marad takarásban. Átírtam a padding-top értéket, de igazából nem is mozdul, szerintem a 70 pixeles értékkel sem. Csináltam egy képet, a tartalom vizsgáló segítségével megkerestem a lebegő menü hátterét és átállítottam transparentre, igy talán látszódik, mi a gond:
A menüre csak azért mentem rá, hogy látszódjon, hol van. Az égősor position értékét ugye meg tudtam változtatni, de ennek a hülye dekornak nem. Azon is gondolkodtam, hogy ha a menü átlátszó lenne, az ok, de akkor meg a menü elemek színét (betűszineket) kell megváltoztatni, mert így az se látszik. Lehet,h hagyom a .csába az egészet.
szerk: átírtam a 8-as z indexet 10000-re, na akkor ott marad a disz minden felett.
viszont nincs így menü, mert takarja.
-
RAiN91
őstag
válasz
adatfalo #4141 üzenetére
Lenne még egy kérdésem.
Vannak kis ikonok az oldalon, amiket a Font Awesome oldalról ki tudok nézni, ha tudom a kódját, és beírni.
<div class="service-icon">
<i class="fa fa-gears"></i>
</div>Hogyan tudok saját ikont betenni?
-
Flowtation
őstag
válasz
adatfalo #4144 üzenetére
Először is köszönöm a türelmedet! Amit megtaláltál az ugye a hóesés, én viszont a fenti díszítés és égősor plugint szeretném előtérbe hozni, vagy minden tartalom elé rakni. Tehát arra gondolok, hogy ha görgetek, akkor is fixen az oldalon maradjon, nem is tudom, hogy írjam, mintha a böngészőhöz tartozna.
Az oldal vizsgálatánál találtam egy ilyet:
Itt az xmas lights résznél ha átírom a positiont fixedre, akkor jó lesz, tehát görgetésnél is megmarad, de viszont ezt nem tudom, hogy css-be kellene-e beírni, vagy sem, mert ez egy div-ben van.
A decoration pluginnál ilyet nem találok. Az additional.css-ben ugyanezt átírva nem jó, illetve ha lefelé görgetek, akkor a menü (ami fehér hátteret kap) eltakarja. Tudom apró hülyeség ez, de nekem jó lenne, mert ezzel is tanulok valamit. -
Met
nagyúr
válasz
adatfalo #4097 üzenetére
Köszi, ugyan úgy beletette a keretet, valószínűleg a sablonban van így beállítva, viszont véletlenül találtam a Data Tables Generator by Supsystic plugint amivel sikerült megoldani.
Két dolog van még amire keresem a megoldást.
Az egyik az oldal címének elrejtése (a fejléc kép alatti)
A másik, hogy amikor üzenetet küldenek a contact form-ról akkor ne az én címemre jöjjön az üzenet hanem arra amit a pluginban (by SiteOrigin) beírtam. -
Met
nagyúr
válasz
adatfalo #4076 üzenetére
Ezt a kódot valahogy meg lehet úgy oldani hogy csak a főoldalon legyen érvényes?
Az a bajom hogy így most jó a főoldalon a 3 problémás rész viszont máshol volt egy 3 hasábos sor ami között volt szünet (margo, paddig nem tudom mi a szakszó), a kód miatt nincs szünet, ha átállítottam 5 hasábra (tartalom-szünet-tartalom-szünet-tartalom) akkor meg nagyon keskeny lesz a szélessége.
Gondolom ez így nem érthető, az oldalon már átalakítottam. Este tudok képet mutatni.
Eset valamelyik pgc-t kitörölni? Csak mint laikus kérdezem. -
Flowtation
őstag
válasz
adatfalo #4079 üzenetére
Ehhez hasonló kérdésem lenne nekem is. Nekem egy pluginnel van bajom, egy bizonyos részét el kell tüntetni, erre megkaptam a készítőktől a megoldást, viszont a plugin egyik php fájljába kell beírni két sort, ami viszont plugin frissítéskor eltűnik. Jól gondolom, h erre nincs más megoldás, csak ha mindig átírom?
-
Gabis
őstag
válasz
adatfalo #3862 üzenetére
Kérdezd meg szolgáltatót mert sokan már vásárlócsalogatóként biztosítanak valamilyen ingyenes SSL-t automatikus hosszabbítással. Utána már csak egy redirect kell .htaccess-ben Http-ről. SEO szempontjából kezdeti visszaesés tapasztalható, de idővel beáll. Nemzetközi oldal esetén a Cloudflare mint ingyenes megoldás is jó. Mindössze egy regisztráció és névszerver módosítás kell.
-
-
infectedmann
őstag
válasz
adatfalo #3518 üzenetére
Az én esetemben úgy kéne kinéznie, hogy
Magyar oldal: magyardomain.hu
Német oldal: nemzetkozidomain.atA leírás ha jól értem pont erre ad megoldást, csak kérdés működik e. Sajnos tesztelni még nem tudom, mert a nemzetközi domaint még nem vették meg :-/ És nincs felesleges használaton kívüli domainem
-
sz.j
nagyúr
válasz
adatfalo #3483 üzenetére
"De most jól működik már nem? Nekem bal oldalt látható a sidebar melette a content ( ez két oszlop így)."
Nem tudom, hogy tenálad hogy jelenhet meg kétoszloposan az oldal, mert bármit is csinálok nálam, bármelyik böngészővel is nézve, továbbra is egyoszlopos megjelenés látható és a sidebarban lévő tartalom a főoldal alatt jelenik meg ....
A W3TC-t akár kikapcsolom, akár ürítem (Purge All Cache) semmi változás nincs, marad az egyoszlopos elrendezés
-
sz.j
nagyúr
válasz
adatfalo #3480 üzenetére
Biztos, hogy a style.css-ben kell keresni a hibát, esetleg nem a 1 Sidebar, Left oldal sablonminta page-sc.php-ben?
Ha az utóbbinál, akkor az így néz ki:
<?php // Template Name: 1 Sidebar, Left ?><?php get_header(); ?>
<div id="content" class="cf">
<?php do_action('frontier_before_content'); ?><?php if ( is_active_sidebar('widgets_before_content') ) : ?>
<div id="widgets-wrap-before-content" class="cf"><?php dynamic_sidebar('widgets_before_content'); ?></div>
<?php endif; ?><?php
the_post();
get_template_part( 'loop', 'single' );
?><?php if ( is_active_sidebar('widgets_after_content') ) : ?>
<div id="widgets-wrap-after-content" class="cf"><?php dynamic_sidebar('widgets_after_content'); ?></div>
<?php endif; ?><?php do_action('frontier_after_content'); ?>
</div><?php get_sidebar('left'); ?>
<?php get_footer(); ?>Ui.
Ezekből a php-ből van 0 sidebar-os php, 1 sidebar-os jobbos, 1 sidebar-os balos és 2 sidebar-os php is.
-
sz.j
nagyúr
válasz
adatfalo #3477 üzenetére
Az All in One SEO Pack plugin lett először frissítve, ezt követően még nem volt gond a megjelenéssel csak akkor amikor a Frontier sablont frissítettem.
Lehet, hogy muszáj leszek az előzőleg lementett adatbázis mentést visszaállítani, pedig szerettem volna ezt elkerülni ...., de még próbálkozom.
-
Magga
aktív tag
válasz
adatfalo #3317 üzenetére
Igen ez egy oldal, akkor lehet ez a probléma. De az oldal szerkesztésénél lehet engedélyezni a hozzászólásokat és más honlapomon is van olyan oldal, ahol van komment lehetőség.
Van esetleg valami ismert, jó, használható, egyszerű vendégkönyv plugin? Elég sokat találtam, amiket eddig próbáltam, nem nyerték el a tetszésemet...szerk.: kicseréltem bejegyzésre, így sem lehet kommentelni és nem is jeleníti meg, ha hozzáadok egyet!??
-
olloczky
senior tag
válasz
adatfalo #3238 üzenetére
Szia
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, ez a chrome-os megoldás tetszik! A sulinak már újabb honlapja van, nem az az 5mp-es. Bár be se linkelem, mert az talán még gázabb (meg nem is én csináltam)..
Annyira nem is érdekel, hogy néz ki, mert a célközönség sem az, akinek az számít, hogy hogy néz ki egy weblap. A tartalom legyen rajta normálisan feltöltve és kész. Viszont a téma váltás biztos lesz, amiket most linkeltél még nem is láttam ezelőtt
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #3147 üzenetére
Újból én.
Van valami jó raktározási plugin a woocommerce-hez, ami oda-vissza működik. Tehát ha eladnak egy terméket az üzletben, azt egy excelben rögzítik, valamint ha webshopon is történt készlet változás akkor ezt a kettőt összesöpri a plugin (vissza exportálják a .csv fájlt)?
Vagy ezt, hogy a legcélszerűbb megoldani, mert alapból a webshopon keresztül vezetni a raktározást volna szerintem a legjobb, de az ügyfél túl lassúnak tartja a rendszert (excelben gyorsabban tud módosítani).
-
spiritex
veterán
-
spiritex
veterán
-
kovaccss
tag
válasz
adatfalo #2788 üzenetére
Akkor 2 féle wordpress van?
1 hete olvasgatom a WP-t, meg a többit, keresgélek, nem akarok még a tárhellyel, FTP-vel, stb.-vel napokig szívni.
Egyszerű, könnyű, gyors, ingyenes megoldás kell. Olyan nincs, hogy nincs ilyen 2016-ban, ami nekem is megfelel, amihez nem kell mély FTP, php, stb. tudás, és nem kell semmit telepíteni. Minden legyen meg a szerveren.
Olyan kell, amibe csak regisztrálok, ingyenes, ad min. 2-3 GB tárhelyet, működik a képgaléria, be lehet ágyazni a YT videókat, és az oldalnak saját szerkesztője van, nekem csak ezt kelljen használnom.
Nem akarok FTP paramétereket, meg más dolgokat állítgatni.
Éppen elég munka lesz feltölteni a több 100 képet, a 10-20 videót, és még nincs kész minden, kell még csinálnom képeket, videókat.Szerintem marad az alap WP a flickrrel, meg a YT. WP-ből lehet linkelni a flickrre.
-
kovaccss
tag
válasz
adatfalo #2786 üzenetére
Akkor se értem. Miért nem használhatom a wordpresst, mint tárhely, ha az alapdolgokon kívül többet akarok csinálni?
A wordpress oldal adatait se tudom, amit az FTP programba be kell írni.
Ezt olvasgatva nehéznek tűnik az egész. http://wphu.org/wordpress-kezikonyv/
Telepítenem is kell a gépemre a wordpress rendszert, meg a tárhelyre is fel kell töltenem?
Vagy csak a tárhelyre kell feltöltenem, meg a pluginokat is csak oda kell?
Nem tudok elolvasni 100 oldal leírást. -
kovaccss
tag
válasz
adatfalo #2784 üzenetére
Nem értem. Miért kéne bármit letöltenem és telepítenem, hogy a WP-en képgalériát tudjak csinálni?
A WP szerveren lévő szerkesztőt akarom használni, hogy a WP-re rakjam fel az oldalamat, a szöveget, a képeket, és ágyazzam be a YT videóimat.
Itt van ez, min. 200 oldalas a leírás. http://wphu.org/wordpress-kezikonyv/
1 hete néztem ezt, de csak ezt olvastam el:3.1. A WordPress telepítése
A WordPress használatához szükségünk lesz egy kiszolgálóra (más néven szerverre), ahol az oldalunk működhet. Ehhez igénybe vehetünk egy tárhelyszolgáltató céget, vagy akár saját kiszolgálót is üzemeltethetünk. A legtöbb hazai tárhelyszolgáltatónál egyszerűen csak annyit kell tennünk, hogy letöltjük a WordPress magyar nyelvű változatának legfrissebb kiadását a hu.wordpress.org oldalról, majd feltöltjük a szolgáltatónk által biztosított mappába. Vannak olyan szolgáltatók is, amelyek rögtön kész WordPress oldalakat kínálnak. Ilyen például a WordPress fejlesztéséért is felelős Automattic által működtetett wordpress.com, amely egy alap WordPress oldalt kínál ingyenesen, az extra szolgáltatások igénybe vételéért azonban fizetnünk kell.
Ebből azt gondoltam, hogy hiába telepítem a WP-t, a nekem kellő funkciókért úgyis fizetni kell, akkor meg miért csináljam, ott a WP szerkesztő. Ezért nem kerestem tárhelyet se.
Mire megyek a linkelt gallery pluginnal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Notebook táska topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest