- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Mobil flották
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
kovaccss #2789 üzenetére
Szia!
Egy teljesen kezdőtől:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy nekem abszolúte fogalmam se volt ilyenekről, hogy wordpress, meg joomla, stb. Nekem ez az egész "tartalomkezelő rendszer" egy nagy újdonság volt. Amint sikerült megértenem a dolog lényegét, egyből felfogtam, h miről van szó. A tartalom kezelő rendszert úgy képzeld el mint a frontpage-et egy notepad++-hoz képest. Mindkettőben meg lehet csinálni egy weboldalt, csak előbbiben sokkal könnyebb a keretrendszer miatt megoldani dolgokat. A cms (tartalomkezelő) egy keret, ami segitségedre van, hogy összerakj egy weblapot. A legnagyszerűbb benne pedig az, hogy az alapoktól kezdve a profi lapokig szinte mindent meg lehet oldani vele. Természetesen a profi lapokhoz kell nagyon sok kiegészítő tudás is. Mint emlitettem nekem fogalmam sem volt ezekről a keretrendszerektől mégis viszonylag egyszerűen összehoztam ezt. Itt is van galéria, nagyitós, bejegyzés, blog szerűen, stb. És ez még semmi, csak a jéghegy csúcsa. Pedig én is csak a weblap működése után találtam erre a fórumra. Segitség van rengeteg és itt is nagyon korrektek a kollegák, a szakmai hozzáértésről nem is beszélve. -
The DJ
addikt
válasz
kovaccss #2789 üzenetére
Hűha, nagyon sok a kérdés és nagyon el vagy tévedve.
Van a WordPress.com ingyenes szolgáltatása, főleg bloggereknek, alap weboldalak számára, erős korlátozásokkal, ingyenes aldomainnel. Neked ez NEM lesz jó, mert itt nem tudsz egyéni plugineket telepíteni, egyéni témákat se használhatsz, videókat, képeket se tölthetsz fel úgy, ahogy szeretnéd, tehát ugorjunk.
Ami neked kell az a WordPress.org-ról letöltött WordPress telepítő, amit egy meglévő tárhelyre tudsz telepíteni. Itt nincsenek megkötések, nincsenek korlátozások, azt pakolsz fel, amit akarsz. Választhatsz az ezer meg egy meglévő galéria bővítmény közül és ezek telepítése is két kattintás mindössze. Ugyanez igaz a sablonokra.
Tehát kell egy tárhely egy szolgáltatótól. Itt nem fogsz ingyenest találni több GB méretben, de ne is garasoskodjunk már, pár ezer forintért kapni normális prémium tárhelyet cPanellel, ahol két kattintás magának a WordPress-nek a telepítése is. A tarhelypark.hu-t tudom ajánlani. Ha megvan a tárhelyed, akkor felteszed a WordPress-t cPanelen keresztül (így nem kell FTP-vel és egyéb számodra ismeretlen dolgokkal időznöd), utána pedig csak beállítod, amit szeretnél. Felteszed a kiválasztott galéria plugint, keresel egy sablont, feltöltöd a médiatárba a dolgaidat és nagyjából ennyi.
Egyébként nem véletlenül létezik a webfejlesztő szakma, ha mindenki 2 perc alatt össze tudna kattintgatni egy oldalt mindennemű ismeret nélkül, akkor nem itt tartanánk. A WordPress nagyon felhasználóbarát és felettébb egyszerű, de azért kell hozzá tanulgatni és olvasgatni. Messze áll ez még a programozástól, de kell hozzá hajlandóság, nyitottság és technikai érzék. Ha nem megy, akkor profikra kell bízni. Neked 1 hónap, nekik 2 óra. Nem mindegy. Vagy türelmes vagy és megtanulod, vagy kifizetsz X összeget, hogy egy profi gyorsan összerakja neked, amit szeretnél.
-
adatfalo
senior tag
válasz
kovaccss #2787 üzenetére
"Nem keverendő össze a WordPress.com szolgáltatással, amely a WordPress alapszoftvere köré épített szolgáltatás, amelyet szintén bárki igénybe vehet."
A wordpress.com egy igényes blogger szolgáltatást nyújtó felület, ha minden oda regisztráló kénye kedve szerint módosítgathatná az egész forráskódját azzal nagyban megnehezítené az oldal üzemeltetőinek dolgát, hiszen megannyi biztonsági rést és problémát eredményezne. Ezért csak bizonyos fix szolgáltatások érhetőek el, hogy a tudatlan user még véletlenül se tudja elrontani a dolgokat. És mivel a te óhajod-sóhajod túlmutat ezeken, így kénytelen leszel a rendszert máshova telepíteni!
Ingyenes megoldást akarsz, 2 klikkelésből, lehet van ilyen, de azt neked kell megtalálnod, itt a wordpress fórumon főleg ezzel kapcsolatos kérdésekre tudunk választ adni. Van sok-sok telepítéssel kapcsolatos videó is, ha meg ennyire nem egyértelmű a dolog, akkor nem értem, hogy miért nem tudsz rááldozni pár ezer forintot és/vagy időt.
-
adatfalo
senior tag
válasz
kovaccss #2785 üzenetére
Fogsz egy ingyenes tárhelyszolgáltatót, beregelsz, ftp-re feltöltöd a wordpress cms rendszert, és van egy korlátok nélkül használható CMS rendszered, amihez millió ingyenes plugin, téma stb. letölthető.
A wordpress.com-on keresztül a rendszernek viszonylag kis részelemét éred el, az leginkább blogolásra lett kitalálva, de az általam említett úton, viszonylag egyszerűen tudsz egy neked megfelelő oldalt létrehozni.
-
adatfalo
senior tag
válasz
kovaccss #2782 üzenetére
Huhh!
Egy szuszra sok volt amiket leírtál: Igazából azon sok lehetőség közül amivel ingyen tudnál weboldalt létrehozni, egy kicsi utánajárással szerintem mindnél lehetne képgalériát létrehozni.
Viszont mivel ez egy wordpress fórum, így ebben próbálok segíteni: Mélyülj el egy picit a wordpress felépítésében és használatában: Majd a Gallery plugint letöltve és aktiválva, használd vígan. Millió ingyenes sablon elérhető a wordpress-hez, amit szintén pár kattintás aktiválni, viszonylag felhasználó barát módon tudsz hozzájuk tartalmat feltölteni.
A fent említett galéria pluginnak is van nagyobb tudású fizetős társa, de az elvárásaidnak ez is megfog felelni!Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Milyen légkondit a lakásba?
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Star Trek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged