- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz
Nagytalp #3232 üzenetére
Akkor ez is jó lehet: [link]
Vagy esetleg ez: [link]
Ha meg félreértettelek és linket akarsz generálni, akkor itt van a kommentek között pár egyszerű megoldás: [link]
(#3231) WestBam: A WordPress.com-ot használod vagy a WordPress.org-ról töltöttél le egy telepítőt, amit aztán a tárhelyeden futtatsz? Mert elég sok különbség van a két opció között. A WordPress.com egy leegyszerűsített, mondhatni butított, főleg blogolásra szánt ingyenes felület, sok korlátozással. Itt főleg a WordPress.org open-source, telepíthető változatával foglalkozunk.
Az utóbbi esetében bármelyik sablont tudod törölni, amit feltettél (és a beépítetteket is), persze azért egynek mindig aktívnak kell lennie és nem is lenne értelme törölni addig, amíg nincs helyette egy másik, amit aktiválni tudsz. Tehát dobj fel egy másikat, aktiváld és az összes többit tudod is törölni. Millió ingyenes és rengeteg prémium (fizetős) sablon van, szinte minden témára és kategóriára.
-
The DJ
addikt
válasz
Nagytalp #3101 üzenetére
Ez addig jó, amíg a PageSpeed modul össze nem akad valamivel a WP alatt. Nekem sajnos eddig nem túl jó tapasztalataim vannak vele. Rengeteg rejtélyes hiba okozója volt, sokszor kerestek már meg, hogy a sokadik embert bérelik fel a feladatra és senki nem tudott rájönni miért nem működik ez vagy az a funkció és miért történnek érdekes anomáliák. A modul kikapcsolása mindig megoldotta ezeket.
VPS-en kötelező a szerver oldali cache beállítása (lemez/ram), viszont magában nem elég. Az expires modul megléte is kötelező, a W3TC is csak ehhez kreál okos szabályokat ha bekapcsolod a browser cache-et.
Lényegében minden megoldható lenne kézzel is, de minek, mikor egy plugin és pár kattintás automatizálni tudja? Én nagyon megszerettem
Mellé még ajánlott az "above the fold optimization" is, ha a PageSpeed Insights pontszám kimaxolása a cél. Meg esetleg a "remove query strings from static resources" is. Ja és persze a feltöltött és a sablon képek manuális/optimalizált tömörítése, erre én a Wp-Smush-ot használom kiegészítve a PageSpeed Insights által előtömörített képekkel, így biztos megfelel majd neki a végeredmény és nem fog nyafogni, hogy még lehetne rajta tömöríteni
Aztán lehetne ezt még folytatni napestig, de tény, hogy WP mellett is el lehet érni a 90 fölötti pontszámokat és jelentősen fel lehet gyorsítani egy egyébként igen csak lassúcska weboldalt.
-
-
claire78
senior tag
válasz
Nagytalp #3084 üzenetére
Akkor azért nem talátam..
Viszont PHP-ban is meg kellene találnom, a oldal tartalmát, de mégsem..
NAS futtat webszervert, működik az oldal, csak szinte a css fájlokat tudom szerkeszteni, mert azokat látom.
Firefox elemzője szerinte html oldal, az lehet?Tervezek tárhelyet+domain-t vásárolni, csak már előtte gondoltam kipróbálom ezt a Wordpresst.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Nagytalp #3077 üzenetére
hogyha csak a footerről lenne szó akkor azt hogy tudom onnan eltüntetni? köszönöm a válaszod!
(a menüs dolgot megtaláltam)
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Nagytalp #3077 üzenetére
[link]
Hát jelenleg eléggé szembetűnő, lent. De valószínűleg igen, a footer alja.
Egyébként nem tudom hogyan tudnék a tartalom fölé rakni menüt/menü sort, most ez a probléma jött elő még, ugyanis csak tartalom alatt, és oldalsávba tudok rakni, ha jól látom a wp-admin/widgets.php oldalon. -
Dexter68
addikt
válasz
Nagytalp #3065 üzenetére
Én ezeken úgy látom, hogy a wpp könyvtár helyét határozzák meg, viszont találtam egy ilyet:
$makeitlocal = trim(get_option( 'siteurl' ), '/') . '/';
Amiről viszont azt írja a kódex, hogy elavult.
Helyette ajánják a site_url-t viszont nem tudom, hogy milyen szitaxissal lehet ebben az esetben cserélni.
Ha egyáltalán jófelé kaparászok. -
Dexter68
addikt
válasz
Nagytalp #3051 üzenetére
A plugin a woocommerce pdf and print
-
-
_ak_
addikt
válasz
Nagytalp #2899 üzenetére
Miközben összedobtam egy homokozót, megleltem az akadályt. A .top-bar-hoz van egy clearfix includolva alapból, ::before,::after tagok szivattak.
Most már egész olyan, mint amire szükségem van. már csak egy sticky footer kell.
Bár az átméretezgetés, néha eléggéé összekuszálja a mérteket, no de normális helyzet nem is csinálnak ilyesmit.GG888:
ki is kell, hogy takarják egyes elemek, de a fixed az totál nem volt jó nekem, el is vetettem. -
Slapy
aktív tag
válasz
Nagytalp #2580 üzenetére
Csináltam ilyet is, hogy pontosan ezt írtam-e bele azt majd holnap meglesem!
Azt viszont tudom hogy nem volt languages mappám hanem lang és átírtam function.php-ban ezt a részt, de utána se volt jó, lehet nem jól adtam meg az útvonalat?!
Ha mégsem jönnék majd rá akkor azért súgjál légyszí -
TheProb
veterán
válasz
Nagytalp #1844 üzenetére
No, átnyálaztam a leírtakat. Sok hasznos infó volt benne, köszi
Olyan kérdésem lenne még, hogy az oké, hogy különböző php file-okból építi fel a tényleges oldalt a WP, de ha én olyan contentet akarok csinálni a single-site oldalon ami nincs benne az adott témában akkor mivan? Abból akartam kiindulni, hogy van a témában egy olyan rész, hogy "news", ugye ez alap esetben az újdonságok, hírek prezentálására szolgálna, ha én nem ezt akarom, hanem mondjuk a referenciáimat vagy a szolgáltatásaimat bemutatni akkor azt hogy oldom meg?Jól érzem, hogy ehhez már vágni kéne a php-t?
Valamint észrevettem, hogy azon szövegek amit a téma szerkesztőjében nem lehet szerkeszteni azt f12-vel megnéztem, hogy hol van és átírtam közvetlen a kódban. De ami a szerkesztőből lehet módosítani arra egy hivatkozás van csak beszúrva az adott html tag-ek közé (mint angular-nál a {{ }} között, ezt ismerem csak, ezért tudom ehhez hasonlítani). Ezeket hol kéne tudnom elérni, mert nem nagyon találtam még ilyen jellegű php fájlt.
-
-
-
TheProb
veterán
-
adatfalo
senior tag
válasz
Nagytalp #1797 üzenetére
Köszi srácok a tippeket, tanácsokat. Amint időm engedi próbálom elhárítani a maradék problémát is, annak örülök, hogy többségében jó visszhangja van az oldalnak. A TinyPNG-t pedig már én is elkezdtem használni még az ajánlás előtt, remélem a havi 500 kép-es korlát minden hónap elsején nullázódik.
Egyébként írtam a template supportjának a problémámmal kapcsolatban, még várom a választ, ha kiderül valami majd jelentkezem!
-
adatfalo
senior tag
válasz
Nagytalp #1792 üzenetére
Íme a weboldal:
LINK
Az alapja ez a fizetős template, amit csak tudtam próbáltam admin felületről módosítani, de azért vannak php és css módosítások is benne, de semmi olyan ami a weboldal lassulásához vezethetne. Minden tanácsot szívesen fogadok.A cache ürítéses frissítéssel kapcsolatban tudtommal a shift+f5 és a ctrl+f5 is ugyan azt csinálja.
Gyanakszom, hogy a tárhelyszolgáltató se a legjobb, mert valami kisebb szolgáltatóról van szó (a megbízó intézte valami ismerősön keresztül, és voltak problémák már az elején is a jogosultságokkal stb.)
Ami elég sokat segítene a weboldal gyorsulásán, ha a gzip , azaz a tömörítés működne, mert jelenleg erre is panaszkodik a PageSpeed Insights , hogy az:
icomoon.svg
icomoon.woff
fontello.svgjó lenne ha tömörítve lenne, csak ezt még nem álmodtam meg, hogy hogyan kéne megcsinálni.
-
|AP|
veterán
válasz
Nagytalp #1763 üzenetére
megpróbáltam beállítani a domain kezelőfelületén, ez nem sikerült. Kértem is, és arra érkezett az a válasz, hogy: "Az átállításhoz az új névszerver meg kell feleljen műszaki elvárásoknak. Ehhez az NS1.WORDPRESS.COM -on be kell előzetesen állítani a domaint."
A wordpress.com-on viszont nem tudom beállítani a domaint...
-
martin66
senior tag
-
_ak_
addikt
válasz
Nagytalp #1617 üzenetére
Gyorsabban írtam, mint rákerestem volna, az újratelepítés, csak a core fájlokat tölti le még egyszer, minden adat megmarad.
A fájlokat nagyjából átnéztem, azóta nem panaszkodtak, most az adatbázisban is találtam ilyen link szerű bejegyzéskét a wp-terms táblában, azokat is töröltem (a főmenümmel együtt
).
Úgy gondolom, hogy ez elegendő lesz. -
_ak_
addikt
válasz
Nagytalp #1607 üzenetére
Jónak tűnik, (mappák 755, fájlok 644), de tény és való, hogy régen volt már frissítés is az oldalon. Most lassan egy hete már nem tapasztaltam fájl változást, lehet, hogy elég volt a törlés / frissítés, noha a napokban megjelent 4.2.4 elég furán települt.
Pontosabban kiírta, hogy van frissítés, de hiába böktem rá, elkezdte frissíteni, de 1mp múlva visszadobott a frissítős oldalra, hogy van van egy új frissítés...miközben kaptam egy emailt, hogy az oldalam frissült.. Végül is átírtam version.php-ban a verziót, azóta nyugi van, de nem érzem egy jó megoldásnak.
A frissítés menüpontban az újratelepítés opció mit tesz? Nulláról kéne megint mindent csinálni?
-
Dexter68
addikt
válasz
Nagytalp #1544 üzenetére
Egyszerűbbnek tényleg egyszerűbb csak akkor meg kell oldani, hogy aki szerkeszti az oldalt, az ne jelenjen meg az analytics eredményei között, mert befolyásolja a statisztikát. A pluginben meg van egy rakat beállítás, hogy milyen szerepköröket zárjon ki, meg ilyesmik... Én ezek miatt jobban szeretek plugint használni.
-
-
Domike84
csendes tag
válasz
Nagytalp #1515 üzenetére
Szia Nagytalp,
Kicsit átalakítottam az oldalt/hirdetéseket viszont megakadtam
Tudnál segíteni merre keresgéljek?
Manuálisan rakom be a hirdetéseket az oldalra de mivel a blogom főoldalán az utolsó bejegyzés van mindig így minden bejegyzésbe kell a hirdetés illetve utólag módosítanom kellene az összes bejegyzést.
Lehetne hogy az összes oldalon pl. legalul egy hirdetési sáv legyen?
Nem tudom melyik fájlba kellene beszúrni a kódot hogy működjön.
page.php?Egyébként a twenty fifteen sablont használom azt szeretném ha mondjuk ott lenne a hirdetés az oldalakon ahol Proudly powered by WordPress szöveg van.
Tudnál segíteni? Vagy más esetleg?
Köszi
-
Domike84
csendes tag
válasz
Nagytalp #1513 üzenetére
Köszönöm
Ahogy olvasgattam a témában valakinek egész jól szokott menni, én első körben csak az oldal költségeire szeretném használni. Mivel még most tanulom a webszerkesztést már az is siker élmény lenne
Ha viszont meg csinálom manuálisan a hirdetési kódot és beillesztem a régit lehet törölni vagy csak az adsense profilom alatt hide-olni kell a hirdetéseket?
Akkor ezek a lépesek lennének?:
-Wp Adsense plugin kikapcs
-hirdetés elrejtése/törlése
-Új kód generálás
-Beillesztés az oldalraNem szeretnék összevisszaságot az oldalon belül azért kérdezem
-
The DJ
addikt
-
The DJ
addikt
-
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #1339 üzenetére
php_value memory_limit 64M
ExpiresActive On
ExpiresByType image/gif A2592000
ExpiresByType image/png A2592000
ExpiresByType image/jpg A2592000
ExpiresByType image/jpeg A2592000
<ifModule mod_gzip.c>
mod_gzip_on Yes
mod_gzip_dechunk Yes
mod_gzip_item_include file .(html?|txt|css|js|php|pl)$
mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$
mod_gzip_item_include mime ^text/.*
mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.*
mod_gzip_item_exclude mime ^image/.*
mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.*
</ifModule>
<Files wp-login.php>
Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from all
</Files>
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress -
-
Domike84
csendes tag
válasz
Nagytalp #1307 üzenetére
Köszi a linket, nézem mik vannak!
Az lenne a cél hogy a pinteresten levő képeimet egy galériában meg tudjam osztani.
pin it gombot már sikerült hozzáadnom.Dexter68 forumtárs írta hogy flickr-nél van ilyen plugin azt meg is találtam tök jól műxik ha más nem lesz akkor át rakom oda a képeket.
-
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #1296 üzenetére
A kivétel jó ötlet, most az a helyzet, hogy inaktív a cache plugin és töröltem minden cachet és így is kuka
Más:
Egy webshopból szeretném kinyerni a termékeket (név, leírás, ár, kép).
Először arra gondoltam, hogy termékkategóriánként lementem a html kódot és egy makró segítségével kinyerem a szükséges adatokat (ilyet már csináltam korábban), de a kategória oldalon nincsenek ott a termékleírások és egyébként is lehet van egyszerűbb módja ennek.Van ötletetek?
-
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #1292 üzenetére
Sziasztok!
Fent van most az egyik oldalunk egy teszt lapon: [link]
Bekapcsoltam a cache-t és azóta nem lehet a keresőmezőbe írni...(Ajax Search Lite).
Van ötletetek? Egyébként dög lassú az oldal és a pagespeed insightal még nem tudtam 78 pont fölé vinni.
Ha bekapcsolom a CSS/JS minimalizálást pedig szétesik az oldal vagy nem működnek funkciók. -
spiritex
veterán
válasz
Nagytalp #1280 üzenetére
Mert te megcsinálnád 0-ról HTML5 alapokon a fél perces bonyolult animációkkal teli bannert úgy, hogy megvan szinte az egész, és csak módosítani kell rajta?
Amúgy engem nem a megoldás érdekelt, mert tudom, hogy be kell tenni a "Trusted Location" közé, engem az érdekelt volna, hogy más hogy csinálja azt, hogy ha másik gépen indítják (tehát nem a helyi gépén), akkor miért indul el neki.
-
V.Stryker
nagyúr
-
BcAdm
csendes tag
válasz
Nagytalp #1164 üzenetére
melyik resze nem ertheto?
van egy vagon plugin (mobiloud,appresser stb....
google: 'native android app from a wp site')ami azt a celt szolgalja,hogy egy wp sitebol (annak rss-bol) native android appot keszit es feltolja google play-be. Csak epp ezek a pluginek 1k usd felett kezdodnek,erre iranyult a kerdes,hogy van e valami ingyenes - keves kodolassal jaro plugin.ios-re mar talaltam, igaz az is bugos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest