- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaccss
tag
válasz
adatfalo #2788 üzenetére
Akkor 2 féle wordpress van?
1 hete olvasgatom a WP-t, meg a többit, keresgélek, nem akarok még a tárhellyel, FTP-vel, stb.-vel napokig szívni.
Egyszerű, könnyű, gyors, ingyenes megoldás kell. Olyan nincs, hogy nincs ilyen 2016-ban, ami nekem is megfelel, amihez nem kell mély FTP, php, stb. tudás, és nem kell semmit telepíteni. Minden legyen meg a szerveren.
Olyan kell, amibe csak regisztrálok, ingyenes, ad min. 2-3 GB tárhelyet, működik a képgaléria, be lehet ágyazni a YT videókat, és az oldalnak saját szerkesztője van, nekem csak ezt kelljen használnom.
Nem akarok FTP paramétereket, meg más dolgokat állítgatni.
Éppen elég munka lesz feltölteni a több 100 képet, a 10-20 videót, és még nincs kész minden, kell még csinálnom képeket, videókat.Szerintem marad az alap WP a flickrrel, meg a YT. WP-ből lehet linkelni a flickrre.
-
kovaccss
tag
válasz
adatfalo #2786 üzenetére
Akkor se értem. Miért nem használhatom a wordpresst, mint tárhely, ha az alapdolgokon kívül többet akarok csinálni?
A wordpress oldal adatait se tudom, amit az FTP programba be kell írni.
Ezt olvasgatva nehéznek tűnik az egész. http://wphu.org/wordpress-kezikonyv/
Telepítenem is kell a gépemre a wordpress rendszert, meg a tárhelyre is fel kell töltenem?
Vagy csak a tárhelyre kell feltöltenem, meg a pluginokat is csak oda kell?
Nem tudok elolvasni 100 oldal leírást. -
kovaccss
tag
válasz
adatfalo #2784 üzenetére
Nem értem. Miért kéne bármit letöltenem és telepítenem, hogy a WP-en képgalériát tudjak csinálni?
A WP szerveren lévő szerkesztőt akarom használni, hogy a WP-re rakjam fel az oldalamat, a szöveget, a képeket, és ágyazzam be a YT videóimat.
Itt van ez, min. 200 oldalas a leírás. http://wphu.org/wordpress-kezikonyv/
1 hete néztem ezt, de csak ezt olvastam el:3.1. A WordPress telepítése
A WordPress használatához szükségünk lesz egy kiszolgálóra (más néven szerverre), ahol az oldalunk működhet. Ehhez igénybe vehetünk egy tárhelyszolgáltató céget, vagy akár saját kiszolgálót is üzemeltethetünk. A legtöbb hazai tárhelyszolgáltatónál egyszerűen csak annyit kell tennünk, hogy letöltjük a WordPress magyar nyelvű változatának legfrissebb kiadását a hu.wordpress.org oldalról, majd feltöltjük a szolgáltatónk által biztosított mappába. Vannak olyan szolgáltatók is, amelyek rögtön kész WordPress oldalakat kínálnak. Ilyen például a WordPress fejlesztéséért is felelős Automattic által működtetett wordpress.com, amely egy alap WordPress oldalt kínál ingyenesen, az extra szolgáltatások igénybe vételéért azonban fizetnünk kell.
Ebből azt gondoltam, hogy hiába telepítem a WP-t, a nekem kellő funkciókért úgyis fizetni kell, akkor meg miért csináljam, ott a WP szerkesztő. Ezért nem kerestem tárhelyet se.
Mire megyek a linkelt gallery pluginnal? -
kovaccss
tag
Hello.
Összefoglalom a helyzet.
Gondoltam hogy csinálok egy kis weboldalt a gyűjteményemnek 300-400 képpel, 10-20 db 10-20 perces videóval, az egészet kb. 20 aloldalra elosztva, kb. 1-2 GB összméretben, az egészet INGYENESEN, de nem találok olyan ingyenes weboldalkészítőt, ahol thumbnailokkal lehetne képgalériát csinálni rendesen kb. 5-6 képpel 1 sorban, hogy erre rányomva teljes méretre nagyuljanak a képek.Ilyesmi oldalakat akarok csinálni, simán csak képgalériával, alá-fölé szöveg, meg youtube videók beágyazása. [link]
A főoldalamon meg simán egymás alatt felsorolva lennének a dolgok, simán a cucc neve lenne a link is az aloldalamra, nem lenne kép, mint itt, a szöveg lenne a link, nem a kép. [link]Találtam 2003-as frontpage-et, ez jó is lenne, de amint képgalériát csinálok, nem lehet elmenteni a készített tartalmat, hibaüzit ír ki. Amíg csak simán teljes méretű képeket illesztek be, meg szöveget írok, addig el lehet menteni. De a publikálás és az FTP menüpontok nem működnek, halványak, nem lehet rányomni, az FTP-t se lehet beállítani. Mi van ezzel?
Néztem több weboldalszerkesztőt is itt, de egyik se jó.
http://www.websitebuilderinsider.com/website-builder/
Az 1. a web.com, minden fizetős.
wix.com, itt csak kis ablakban lehet megnézni a képet, nem lehet teljes méretre nagyítani.
weebly.com, publikálásnál mobiltelefonszámot kért, hogy SMS-sel ellenőrizze le. Lófaszt.
A bigcommerce.com, a shopify fizetős. A godaddy is. A Website builder nem jó.
A gmailomhoz picasát is próbáltam, itt sincs thumbnail, csak a képernyőméretig nagyulnak a képek. Amúgy is megszűnik a picasa, a google photos lesz helyette.A B terv az, hogy a képeket simán feltöltöm valahová, valamilyen ingyenes kép és videómegosztó oldalra, ahol a képek 1 egérkattintással kinagyulnak a teljes méretre, nem csak a képernyő méretéig. De nem találtam olyan oldalt, ahol ez minden képnél működik.
Az imgurnál csak a képernyő szélességéig lehet nagyítani. A jobb gomb, kép megjelenítése, és a nagyításra nyomva lesz csak teljes méretű, ez nem jó.
A flickrnél (ingyen 1 TB bőven elég) nem mindegyik kép nagyul ki. Az olyan képek nem nagyulnak teljes méretre, ahol a szélessége kb. 2-3-szorosa a magasságának, csak a képernyő szélességéig, pedig 2000 pixel szélességű képeim is vannak. Az 1450×550-es nem nagyul teljes méretre, az 1600×1200-as nagyul teljes méretre, egérmozgatással lehet mozgatni a képet a képernyőn, mert a kép nagyobb, mint a képernyőterület, ahol a kép látszik. Miért van ez? Itt nem lehet jobb gombbal semmit se csinálni. Csak max. 3 perces videót lehet feltölteni, ami kevés.A wordpress ingyenes verziójánál csak 584 pixel széles lehet 1 kép, minden kép ekkora, nem nagyulnak. Az egér jobb gomb, kép megjelenítése, majd az url-ből a ?w=584 kitörlése, majd bal gombbal a képre nyomva (+ nagyítás funkció) látszik csak a kép a teljes méretében. Ez így nem jó, senki se fogja ezt minden képemnél megcsinálni, amiből 300-400 lesz. Videót nem lehet feltölteni. A saját webszerkesztője jó, de nem lehet thumbnailos képeket csinálni. Csak fizetős csomagnál lehetne thumbnail, meg videók, de nem akarok fizetni.
A videókat a youtube-ra is fel tudnám rakni, de úgy semmit se ér, ha a képeket nem tudom rendesen felrakni.
Az is jó lenne, ha pl. a wordpressen (3 GB tárhely van, ide mehetne a weboldal) csinálom meg a weboldalam szöveges részét, a képekhez a flickr albumaimat linkelem, a youtube videókat beágyazom a wordpressbe, ez működik. De jobb lenne thumbnailos képgalériával és ha a wordpressben lennének a képek is.
Ha az összes képemet ugyanakkora felbontásúra kicsinyíteném, elég lenne frontpage-gel csinálni és menteni, de így a képek lényege veszne el. Ettől még nem lehetne publikálni a kész tartalmamat.Tud segíteni valaki?
A legjobb lenne egy ingyenes weboldalszerkesztő, ami tud thumbnailokat csinálni, és van benne ftp, meg fel is tölti oda az oldalakat. A wordpress jó lesz tárhelynek, ezt beállítom az FTP-ben, és kész.
Fontos, hogy semmilyen személyes adatot nem akarok kiadni, a weboldalamon, képoldalamon nem lehet elérhető semmilyen adatom, mailcímem, nevem, a képek készítésének időpontja, a képek exif adatai, a fgépem adatai, sehol senki nem írhat megjegyzést, nem tölthet le képeket, nem oszthatja meg se a facebookon, se sehol a tartalmaimat. A flickrben, WP-en már sikerült ezeket beállítanom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kés topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Keresünk dokkolókat
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged