- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aske
aktív tag
Régóta akartam már egy gépet, ami nem tartalmaz mozgó forgó alkatrészeket, szóval mindig csendes.
Ez a core-m széria nagyon betalált nálam, ha jól tudom ez (Core M 5Y71) már újabb gyártástechnológiával készül, és a kisebb fogyasztás mellett a számítási kapacitása is nagyobb mint a régié. Mindez ventilátor nélkül. Remélem élesben is beválik.
-
-
-
A baytrail atom 2 giga rammal , alap dolgokra eleg, netezes , full hd filmnezes,irodai appok futtatasa , teamviewer , mellette tomoritest is birta ,futtatam mar android emulatort azon belul jatek ,proba keppen es furgen tette a dolgat (igaz melegedett is ezerrel). Amugy sokszor inkabb memoria limitbe lehet utkozni sem mint cpu limitbe . Az a baj hogy a fejlettebb atom proci se erosebb lenyegeben , igy ha kellene a plussz ero ,na az nincs . Ha tisztaban van az ember a hw korlataival , akkor kezes barany a vi 10 is .
-
A chuwi vi 10-hez nincs toll , a hi 10 prohoz van [link] , a billentyuzet nem felcsatlakoztatasa win bug , nalam az egerrel jatsza , esetleg megnezhetned az usb energiagazdalkodasi beallktasokat hatha lehet ott valamit kezdeni vele , de azert eros ketsegeim vannak ez ugyben , a wireles eger erzekeloje nalam ha nncs boot idejen bedugva akkor az egerentyu nem mukodik az istennek sem , de ez mar a th2 ota igy van (lehet hogy funkcio)
-
A sajat tabletem , meg nem igazan tudtam 65-70° fole kuldeni ,pedig tokban van tartva baytrail atom , nix lassulas es tarsai , mint a rosszabb hoelvezetesu core m tableteknel . Chuwi vi10 pro ...
tigomigocika
Arra boven eleg lesz az atomos tablet , bar a teamviewer be tud neki futteni , de birja... -
Noveld meg a recovery particio meretet es az osszes driver ami szukseges masold be vagy letre hozol egy plusz particiot a drivereknek es oda pakolod be oket, majd elrejted a particiot illetve iras vedette teszed , igy ha gond van barmikor elerheto , a windows meg maradhat ,vagy barmikor kiirhato pendrivere es onnet telepited.
A regebbi win 10 lehet hogy csak a szokasos ms szerver lehalas miatt nem aktivalodott, vagy pesig amiatt mert a th2 lassan kivezetesre kerul, uj funkciok buildek nem varhatoak ,hanem csak biztonsagi updetek, ha jol emlekszek minden windows10 fo verzio csak ket evig kap teljes koru tamogatast. -
Nlitevel kellene egy telepito lemezt,img filet kesziteni , persze legyenek benne a megfelelo driverek is ...neked nem is recovery particio kellene hanem egy recovery image file , ahonnet a rendszer gonds eseten ujra fel tudna epiteni,telepiteni magat.
Tableteket kevesbe szoktak matricazni , a biosba van egetve a regisztracios kulcs, ha meg az eszkozon mar volt win10 akkor hw id alapjan barmikor be azonositja es aktivalja is .
-
-
-
-
Az i2c driver a lenovorol innen toltheto le bar kellene a tableted pontos tipusa mert tobb fajta van ez pl Helix (Type 20CG, 20CH) Laptop (ThinkPad)
Ez pedig [thinkpad 2 intel drivere ] ez utobbi tartalmazza szinten az i2c drivert,gpio es egyebeket is ez utobbihoz change log [link] -
Megfelelo drivereket szedtel le? Pontosabban a windows architectura verzionak megfelol pl x86-ra nem tudsz x64 drivert felrakni, forditva viszont igen . A sajat es az altalam javitott tabletekbol kiindulva kozel sem ekkora szivas, sot flottul szokott mukodni , ezert erthetetlen kisse igy tavolrol , hogy nem akar semmi sem sikerulni neked. Amugy eloszor az i2c drivert telepitsd ,utana mehet az intel driver packja veful amit meg sargan jelez pl sd kartya olvaso , bluetooth es tsai ...
bitpork
Eszkozkezeloben torolni az adott hw elemet a driver torlese opcioval , esetleg bevetheted a Rapr driver takarito programot , nem e maradt fent valami a gyro driverebol es ha azzal is kitakaritottal mindent , akkor kezzel betallozni a gyro driveret (inf file es egyebek).. -
Jo eselyel atirta a win8.1 recovery particiot , bar elotte kerdezni szokott... amugy egy szuk 500megas recovery,100mega efi ,es egy x meretu system C: particionak kellene lennie .., win 8.1-r nem fogsz tudni vissza maszni belole , mert a recoveryben csak a legfontosabb rendszer osszetevok vannak. Ha meg bele irt a w10 akkor ugy is veszett fejsze nyele,anno nalam felul irta a w8.1 recovery particiot , kicsit hapogott a kis merete miatt de ettol fuggelenul feltelepult a w10.. azota meg csak tiszta telepitesem volt (igaz nekem dd mentesbol mennek vissza a driverek,kiveve a touch panel drivere mert az kulon telepitobol rakhato csak fel)
-
Ha torlod a particiokat utana vissza tudod tenni a w8.1-et , amugy az az 500 megas particio a win recovery particioja , meg kell meg lenni 2-3 kis meretu partocionak is... az aesus partition masterrel meg rudod nezni . Ha van lenovos tool hozza akkor a legjobb ha azzal hozol letre egy telepito mediat w8.1-re ...
Ha win8.1 telepito mediarol bootoltatsz biosbol , utana egyeni telepites es torold kezzel az osszes particiot utana pedig tovabb .... vagy tukrozes mar amenyiben a lenovo tool ezzel a modszerrel dolgozna ... -
Csak nagyjqbol lenne ,lesz hasonlo recovery particiod , mert a gyartok a recovery particioba,pontosabban a lemezkepbe integralni szoktak az adott eszkoz drivereit , Az ms-tol letoltott windowsban ezeket nem tartalmazza az img file. A stylus mukodesre birasa lehet nogy nehezebb feladat ...
-
Nekem jól működött az asus, de ott korlátozó volt az atom proci és a 2 gb ram, hangszórók kezdtek el recsegni, de az lehet a sok hurcolásban kapott portól.
Dell Venue-t én is néztem, de nekem amire kell a surface 1-2 jobb, a dellnél nem annyira pontos a ceruza, amennyire láttam.
Kínaikat nem ismerem sajnos, de van itt néhány topik a kínai gyártókról, érdemes oda benézni. -
Nos igen, nem olcsó..
Billentyűzet szerintem nagyon hasznos. Érintővel nem lehet olyan kényelmesen gépelni.
Ha a ceruzáról lemondasz, akkor egy asus t100 szintű gép is elég lehetne neked. Azok már vannak 40-50 körül.
Surface pro emelett melegszik is eléggé, ráadásul ez nem is igazán tablet. Inkább slate PC-nek mondanám.
Én t100-ról váltottam surface-re. Pont a ceruza miatt. Na meg az i5 és 4 giga ram miatt.Esetéleg a kínai gépeket is meg lehetne nézni. Cube, Chuwi, ezek vannak aktív ceruzával.
-
Szerintem ennel osszetettebb a dolog, az intelnek nincs konkurenciaja a piac ezen szegmenseben igy nem toeik magukat , talan 10nm-en ha mas nem fogyasztasban ,hotermelesben majd lesz egy kis pozitiv elore lepes. A gyartoknak sincs vagy akaratuk/forrasuk a meglevo architekturak megfelelo hutesere, ezek mellett a fizikat se lehet meg szexualni , szuk hely , hotermeles ,tobbnyire zart haz , ez nem egy opti alis allapot a tokeletes hutes eleresehez, igy jon a trheles alatti kikapcsolas,reboot,thermal trottling.
Best bay vsz nincs , csak kompromisszumos megoldasok , atlag felhasznalatra atom passziv hutessel (persze utana kell olvasni mely eszkozok a megbizhatoak , ha kell az ero akkor core M, i3U,i5U..stb.
Egy kinai csodat nyuzok , ennek az akksin kivul semmi gondja.
Ha most vennek tabletet akkor 64bites OS,4 giga ram,minimum 64giga hattertar,a legerosebb atom proci , esetleg a croe M vagy a valamely i3U procis gep lenne a kiszemelt. -
Inkabb kikapcsolnia kellene sem mint rebootot inditani. A hutes moding az a passziv hutes fajtajatol is fugg , mert vagy ontapados rezlemez es egy hoatado muanyag szeru foliaval oldjak meg a hoelvezetest (itg a paszta semmit sem er) ellenben a hopasztas, csavarozott hoelvezeto lemezzel szerteknel , sikerrel lehet javitani a hutesen ..
-
Akkor mar csak egy dolgot tehetsz , keresni egy szakember , a bios chipet le ki kell venni(forrasztani belole) es epromm iroval rarakni a megfelelo bios, vagy uj bios chip es arra a megfelelo verzioju vezero sw/fw .
Chuwi tabot elesztettek mar fel jo parat ezen modszerrel (ott biosbol az osszes usb portot le lehetett kapcsolni , igy hasznalhatatlan lett a tablet) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest