- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
Pfff, ez biztos nagyon szep meg nagyon jo, de arazasban nem egy magyar cegre talaltak ki :/ . Ha betolok egy hdd-t a szerverbe, hogy arra mentsen a windows a sajat elcseszett modjan, majd onnan filecopy-zom ezt a mentest nasra/neten keresztul mashova, az mukodo megoldas tud lenni?
-
bugizozi
őstag
Szia!
_msdcs...
_sites
_tcplátszódnak..
Amikor csatlakozom akkor azt írom a gépbe, hogy domain.local, de próbáltam már simán domainnal, de így sem ment, ua írja, mint amit linkeltél...
tiszta ciki, pedig már csomószor csináltam ilyet, és nem tudom hogy most mi lehet a hibalehet nagyon vasárnap van
-
DopeBob
addikt
Nah, most tudok nekifekudni megint.
Az SP1-et próbálom telepíteni, az event logban is ez van: kb976932 frissítés és 0x80070643 hibakód.
Feltettem az Update readiness tool-t. Talált hibát kijavította. Gondoltam öröm bódogság. Hát sajnos nem, elakadt megint 32%-nál most várhatok kb 2 órát, mire rájön, hogy nem tudja feltenni. Átnézem a logot, de ahogy néztem, ez valami 60megás borzadály lesz, nem tudom, hogy lehet benne értelmesen keresni...
-
-
Octopus21
aktív tag
Nem állítom le, azt írtam is, hogy ez a fajta mentés nem a serveren ment hanem egy kliensen mással kapcsolatban.
Workgroupban minden felhasználó ugyanazzal a felhasználóval jelszóval csatlakozik és én is és minden kliens látja az újabban megosztott mappák tartalmát csak az enyém nem. Az enyém csak a régebben megosztottakat látja. Van ötlet?
-
Octopus21
aktív tag
Volt olyan is, hogy írtam egy .bat file-t, amiben megírtam a mentést, vagyis másolást az xcopy /e /y paranccsal. Ez nem a serveren volt. Ugye ehez is rá kellett kattintani csak a parancsfile-ra nap végén. Amúgy egy shutdown parancsot is írtam a végére, hogy ha végez akkor lőjje le a gépet. Ez most is jó megoldásnak tűnne, vagyis inkább köztes megoldásnak. A probléma a következő ezzel:
Az egyik az, hogy ha elindítom fél 6kor akkor nyilván az előző napi este 10es mentést másolja át, aztán 10kor meg következik az az napi, tehát van majdnem 20 óra késés a 2 mentés között.
Másik:
Ami még mindig problémám és fel is tettem már itt a kérdést, de senki nem tudott megoldást és azóta én sem, hogy ha megosztok mappát a két külső vinyón (azért, hogy hálózati meghajtóként tudjam használni a kliensemen) akkor azok tartalmát mindegyik kliensről látom, csak az enyémről nem és ugyanazzal a felhasználóval, ugyanolyan jogokkal csatlakozok a hálózathoz. Erre ha valaki ad nekem értelmes magyarázatot akkor azt nagyon megköszönöm. Látom a mappákat csak a tartalmukat nem. Olyan mintha csak írási jogom lenne, de nem így van. -
klambi
addikt
azt nem tudom, hogy mikor megvan a kliens, elviekben ugye előre telepített oprendszerrel érkezik, na ezt nem választottam ki, melyik legye.. esetleg tanács?
aztán ha megvan mi a következő lépés? (hp thinpro-nál annyit láttam, hogy rdp csatlakozást és a szokásos dolgokat kell beállítani, de azt szeretném, hogy egyből csatlakozzon a szerverhez, ne a hp oprendszer töltődjön be mert felesleges... hanem gombnyomás után automatában csatizzon rdp-vel a szerverhez!, csak a felhasználói adatokat írja be a júzer.. és ennyi) -
Drachoo
senior tag
-
bugizozi
őstag
jogos...utánanéztem, az eseménykezelő szépen mutatja is, hogy melyik az utolsó át nem helyezhető fájl...áthelyeztem máshova, visszamásoltam, és most másik fájllal van neki nyűgje...ezeket az "át nem helyezhető fájlokat" nem lehet valahogy áthelyezni, hogy ne a kötet vége felé legyenek?
-
DopeBob
addikt
Az a baromi nagy szopás ezzel, hogy a szerver működik ugyan, tehát hébe hóba még a pingre is válaszol, de baromi lassan. Hiába van másik DC ami tökéletesen működik, mégsem lehet belépni mert először gondolom itt keresi minden kliens, és válaszol ez ugyan, csak nem lehet kivárni
-
Gdi
senior tag
Az is lehetne, miután utánaszámolva egy Standard Exchange 2010 egy szintén Standard 2008 R2-vel (5-5 CAL) majdnem 3* drágább mint egy SBS 2011 Premium... és akkor még a többiről nem is beszéltünk.
De mivel a kliens gépek/eszközök száma (már) nem éri el a 15öt, így egy Essential is elég lenne, mivel Sharepointról le tudnak mondani.Kraft kérdésére is válaszolva; azért szerettem volna átjáróként, mert anno (Standard) 2003-mal ISA-ban nagyon jól be tudtam állítani a hálózat-hozzáférési szabályokat. Persze itt megint hamarabb beszéltem, mint gondolkoztam volna, hiszen írtam is hogy 2008-hoz nincs már ISA, és az RRAS NAT elég gyenge ilyen téren, ami miatt borul az egész... (azért reménykedtem hogy valami ISA szerű dolog még létezik... mondjuk TGMakármire átnevezve ami megy SBS-sel.)
(volt egy csomó oka, hogy miért volt még jó, hogy az egész hálózati mizériát miért a szerver "felügyelte")Exchange-Outlook-os dologra van azért valami tippetek?
Bár kicsit filóztam azon is, hogy lehet valami tanusítvány para van a dologban, és az nem tetszik neki hogy ön-aláírt tanúsítvánnyal rendelkezik az exchange, amit nem vettem fel a kliensen trusted rootba? De mondjuk ez nem lehet, mivel nem SSL-en keresztül próbálkozik az outlook alapból... vagy igen? -
_NCT
addikt
-
-
kraftxld
félisten
-
Pingan
tag
GPM-ben létrehoztam egy új GPO-t (Enforced), beállítottam, hogy csak domain userek-re terjedjen ki ez a policy, valamint beállításoknál a user configuration/policies/windows/security settings-->software restrictions-->additional rules-->new path-->%program files%-->ennek adtam egy disallowed értéket.
Elméletben így kellene, gyakorlatban sajnos nem működik, pedig update-eltem a group policy-t.
Computer configuration-nél pedig megadtam a mappát, de úgysem
Mit csinálok rosszul?
-
iwu
addikt
Minden forgalom elvileg "csak" az internet forgalom?
Igazából ez még az sbs 2k3 premiumból maradt rajtam.
Kis cégnél nem generál nagy leterhelést, és 95% ban utólag úgy is kitalálja a főnök, hogy logolni akar ezt+azt, meg tiltani kell ezt+azt, és így egyszerűbbnek gondolom én.
Az sbs2008-ból már mondjuk kihagyták ezt a lehetőséget, és csak 1 kártya van, és old meg a fentieket külön géppel/szoftverrel - de személyes tapasztalatom az, hogy a kis cégek nem tehetik meg, hogy ilyen célra beruházzon még egy szervert. -
gardener
senior tag
Igen ezt olvastam.
Csak ne szakadjon meg a netes kapcsolat.
Vagy ha megszakad, akkor hazaérve rá kell csatlakozzak a hálózatra, hogy lefrissíthesse?Már csak az mappa megosztására ill. utána netről való elérés módjára nem találtam rá.
..gondoltam file explorer, mappa jobb gomb aztán offline share folder....
hát nem így vankicsit még láma vagyok a serveres dolgokban
-
OddMan
őstag
Egyszer elindítottam, de aztán mindjárt ki is léptem a programból, mert negatív értékeket írogatott az adatmezőkbe. De mondom, a hangsúly itt a 64bit-en van. Ezek a régi 32bit-es programok emulálva futnak a 64bit-es Win.-on és nagyjából semmi hatásuk nincs a rendszerre. Ez kb. olyan, mintha egy nagyon régi 16bit-es windows-os programmal szeretnénk egy 32bit-es xp memóriakezelését befolyásolni.
Azért kíváncsi lennék, hogy a 2008 R2-vel is vannak-e ilyen gondok?
-
OddMan
őstag
Szerintem egy 64bit-es OS memóriakezelését nem igazán lehet egy 32bit-es programmal menedzselni. Amúgy is ezt dinamikusan kell állogatni, mert hiába állítod be ezzel a programmal 32bit-es rendszeren a cache méretét, ha azt utána egy másik program átméretezi.
A DynCache pont ezt próbálja megoldani. Ráadásul a DynCache-nek van 64bit-es változata is. -
brd
nagyúr
Az a progi önmagában kevés ehhez. Beállítja ugyan a kívánt értékeket, de a Windows simán felhasznál többet, ha úgy gondolja, hogy szükség van rá (legalábbis eddig minden gépen ezt tapasztaltam). Ezért ehhez olyan megoldás kell, ami folyamatosan "flush-ölget" a kívánt értékekre. Tehát vagy parancssorból néhány másodpercenként lefuttatja az ember, mondjuk időzítve, vagy olyan programot használ, ami ezt automatikusan megteszi. Pl. a CacheMan tudja ezt.
-
gaborbol
őstag
Lehet kicsit megkevertelek a hsz szerkesztessel, meg egyszer akkor.
A gepek jelenleg munkacsoportban vannak, minden ami jelenleg van, az a local profile alatt van. Megcsinalom az uj domaint pl OFFICE, megcsinalom ugyan azokat a usereket a domainbe.
Eddig volt a gepen local profile volt pl. joe, most akkor lesz joe.office amit tok ures,mert minden cucca a sima joe konyvtarban van.Erre van e valami okossag vagy szkript ,hogy ne kelljen kezzel atmasonli mindent a sima joe-bol a joe.officeba.(roaming profile mar/offline folder mar okes ha a cucc mar )
-
Tier555
csendes tag
Üdv !
Van routerem, de most a következőt csináltam. Router a DHCP szerver és a Windows Server-ben nem csináltam forwardot a router IP-jére.
Viszont a kliens Windows7-eken a DNS_t átírtam a fixesített local Windows Server IP-jére.
És beenged a domainba.Ez így elvben rendben is van, vagy hibázok valahol, amit javítani kell?
-
Tier555
csendes tag
Ez olyan jól hangzik, de más lesz a baj. Amint hozzáérek a router confighoz azonnal szétfagy és onnantól nincs jel.
Semmilyen restart, ki-be kapcs nem segít -> Disconnected, LOST IP FROM Server.Ez a PPPOE-re vonatkozik, de akármit teszek semmi.
Ugyanaz, mint a múltkor: router reset. PPPOE account újra és megy minden.Gondolom a routerrel van probléma, kipróbálok egy másikat, és megcsinálom, amit javasoltál.
-
kraftxld
félisten
Igen, tudom
Virtuális gépen már ki is próbáltam elhajt a fenébe.
Majd megpróbálom kideríteni, hogy mit figyel a telepítő.
Röviden a sztori:
Volt egy Win2K8 Core szerver, ami Hyper-V hostként szolgált több mint egy évig, a főnök kitalálta, hogy neki mindenképp kell GUI hozzá, mert ő ugyebár nem tanul meg semmi parancssoros izélgetést, meg hogy a többiek is tudják piszkálni.
Frissítettem a szervert R2-re, engedélyeztem a távoli management-et, minden megy kivéve a lemezkezelőt, bár valami oknál fogva az én gépemen működik. Az összes mmc konzol, meg szerver management működik távolról. Arról nem beszélve, hogy diskpart-al parancssorban 2 perc alatt meg lehet csinálni mindent, az elmult 1 év alatt senkinek nem kellett partícionálni, meg a főnök úgyse nyúl hozzá.
De nekem fel kell küzdeni a teljes 2K8 R2-t -
Dimitryj
aktív tag
-
kraftxld
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest