- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macibook
tag
Ezzel en is szivtam 2008 alatt. Amig a 2003 siman mukodott 1723 as portot kinyitva plusz az 500asat. Adigg ez a jo eletert se akart menni. Nem is ertettem ragugliztam es akkor lattam hogy itt kell a 47 protokol is amit nem tud mindegyik router es ez nem csak az artol fugg mert a home piacra szant 20k korulikbe is volt olyan aki siman nem tudta.
Oh most olvastam tovabb hogy mar tobben is megvalaszoltak bocsi.
-
bobsys
veterán
A 47 az nem port hanem protocol szam, teljes neve IP Protocol 47 alias GRE. Na ezt kell tudnia forwardolni a routernek. Csak port az keves.
Raadasul a 1723 sem eleg. A kinyitando portok szama fugg az authentikacio fajtajatol.PPTP
TCP 1723
UDP 500L2TP
TCP 1701
UDP 500IPSec/ESP
UDP 500 -
bobsys
veterán
hardveresnél gondolom még telepítés előtt kell a raid tömböt megcsinálni, de szoftveresnél? Egyik vinyót telepítéskor partícionálom, felhúzom rá az oprendszert, és utána kapcsolom a másikkal raid tömbbe, vagy hogy van ez?
Pontosan ugy ahogy irtad. Os telepites utan lovod be a software raidet. Bizonytalansagot nem okoz csak lasabb mint a hardware raid. Szetesni nem szokott.Halozatot en ugy csinalnam, hogy modem->router->switch->server es kliensek. DHCP meg a serveren fut.
-
DopeBob
addikt
Szerintem a korábban linkelt ugyan ilyen, vagy nagyon hasonló szerverrel jobban jársz, igaz, hogy gyengébb a proci, de bőven elég lesz, memória szintén, viszont az olcsóbbra nincsen csak év garancia, szemben a másikkal, ahol 3 évig ha bármi HW hiba van, következő munkanap megcsinálják. Szerintem ez nagyon nem mindegy, és egy ilyen garanciakiterjesztés ára több, mint a proci meg a ram ára.
Pláne, hogy 3 emberről beszélünk. Gyakorlatilag PIII-1000 és 512MB ram (Win2k8 minimum) felett bármi jó
-
Fex
tag
Szia!
Szerintem jobban jársz, ha megveszed a FUSI szervert. Csak pár indok. Ha összeraksz egy gépet alkatrészenként, és valami tönkremegy benne, egy garanciális ügyintézés minimum 3 hét. Míg ittt van 3 év "nekszt biznisz déj on szájt" gari, szóval mérföldekkel előrébb van. Nem beszélve esetleges nehezen felderíthető inkompatibilítási hibákról. Ha ugyanazok maradnak a szoftverek, és szinte csak adatok tárolására kell a szerver, akkor ez a vas még nagyon sokáig ki fog szolgálni, max diszk és ram bővítés fog kelleni, de az sem biztos. Az i5 gyors, de úgysem a processzor lesz a szűk keresztmetszet a gépen, hanem 98%, hogy a hálózat, vagy esetleg még a diszk rendszer. A Quad-Core Xeon X3220 is bőven ki fogja szolgálni a céljaidat, ramból összesen 4 gigát tennék azért bele, de ez csak az én megláátásom, ha az oprendszert és az alkalmazásokat simán kiszolgálja a 2 giga is, akkor azzal sem foglalkoznék. (szerintem...)
Üdv,
Fex
-
kraftxld
félisten
Tudomásom szerint csak brand szerverhez kérhető, de csörögj fel pár HP reseller-t, hátha akad nekik a sarokban egy elfekvő foundation
Szerintem nem olyan nagy bűn másik gépre feltolni ha megvetted legálisan és 1 példányban megy, de azért ezt ne vedd ajánlásnak/preferált módnak. -
Peetry
senior tag
jah és még annyit, hogy mivel ez a foundation géppel együtt vásárolható (ha úgy van ahogy az előzőben leírtam), akkor vajon azt lehet csinálni, hogy a forgalmazónál összeállítok egy konfigurációt, és nem egy listán szereplő szerverkonfigot választok? már a licence szempontjából, nyilván a forgalmazó mondhatja azt hogy nem lehet nála összepakolgatni...
-
kraftxld
félisten
A ROK azt jelenti, hogy egy HP reseller tudja rendelni egy szerver mellé.
És ezt csak mondjuk egy szerver mellé tudod legálisan megvenni.
A ROK kit-et nem szokta előretelepíteni a forgalmazó hacsak nem fizetsz neki pluszban ezért.
A foundation abban tud többet, hogy nem kell hozzá CAL, 10 user korlátlanul csatlakozhat hozzá, és jól érted, nem jár hozzá se Exchange se Sharepoint. Amúgy "teljes" értékű server 2008 R2. -
kraftxld
félisten
Egy SBS minimálisan drágább mint a sima Server 2008 (R2) standard.
De ha tényleg ennyire minimál dolgok kellenek, akkor bármilyen sima brand desktop gép 3 év garanciával, vagy akár használt cucc is jöhet, ha jófajta anyagból van simán elmegy még 5-6 évet. Veszel hozzá még egy kis ramot, 2 db ugyanolyan belső vinyót szoftveres raid 1-ben (win xp, vista, 7 is tudja nem kell az alaplapi chip, az nem annyira rugalmas), plusz egy külső vinyó backup-ra aztán kész
Vagy még érdekes lehet a Server 2008 R2 foundation: [link] -
kraftxld
félisten
Ha a kliensek notebook-ok, akkor a szervert elérhetik otthonról Outlook Anywhere-en keresztül (levelezés), Offline file-okon keresztül, word doksikra, képekre meg mittoménmire. Egyéb cuccra meg VPN
Az SBS-ben lévő Exchange nem vészes, még 3 user is profitálhat belőle, közös naptár, telefonos szinkronizáció, levelezés teljes szinkronban a laptopokon lévő Outlook-al, bárhol ahol van net csatlakozik szépen Outlook Anywhere-el.Amit linkeltél,az csak a CAL, ha több van mint 5 felhasználó ezt kell megvenni és kiszögelni a falra, gyakorlati haszna nem sok van.
Maga a szerver OS az Exchange miatt csak 64 bites, itt van pl egy link: [link]Nem igazán kajálja az Exchange 2007 az erőforrást, a korábban linkelt minimál G6-os szerverre raktam már pár SBS 2008-at, 4GB rammal simán elvisz akár 10-15 aktív usert is, szerintem többet is.
Én mindenképp az SBS-t erőltetném ha van rá pénz, ha nagyon nincs csak akkor bütykölnék munkaállomásból szervert. Hosszabb távon jobban megéri.
-
kraftxld
félisten
A remote web workplace az egy sima weboldal, ahol a neten keresztül a felhasználó a kliensre tud csatlakozni. Igen, bekapcsolva kell hagyni a gépet. Alternatív megoldás a logmein, ha a szerveren is van agent és a WOL engedélyezve van a gépeken akkor be tudod kapcsolni őket.
Pontosan így megy a saját vasas dolog. Nem a premium kell, mert abban van egy további Server 2008 standard és SQL licensz amit egy második szerverre kell raknod.Hirtelen csak helyi linket tudok az SBS+szerver kombóra: [link] De a hp szám alapján a magyar értékesítők is tuti tudnak árakat adni.
Amit te linkeltél ahhoz nincs OS, gondolom lehet hozzá kérni ROK (Reseller Option Kit) SBS 2008-at.Az SBS 2008-ban elég kulturált image alapú mentő cucc van, magát a vinyókat a szerveren Raid1-be, valamint 2 db külső USB-s vinyót hetente váltogatni, értelemszerűen sűrűbben ha a nép úgy akarja.
Én úgy szoktam a partíciókat, hogy C: OS, E:Exchange adatbázis, F:Adatok, WSUS, egyéb szirszarok -
kraftxld
félisten
Szeritnem egy sima SBS 2008-al jól jársz, ahhoz alapból jár 5 CAL.
Gyárilag nem ajánlott az SBS-t kinevezni terminal servernek, de a remote web workplace-n bejöhet a nép a saját gépére dolgozni távolról.
Nem érdemes már 2003-al foglalkozni.
Legalább dual core proci, 4 giga ram 2x500GB vinyó. Belépő szintű HP meg egyéb szervereket elég jó áron lehet kapni SBS2008-al összecsomagolva.
Saját vasra is fel lehet rakni az OEM SBS 2008-at.
Kell egy alap router, mert az SBS 2008 nem tud routerkedni, mindenképp az mögé kell berakni. Erősen ajánlott hozzá a fix ip cím és egy tanusítvány mondjuk a godaddytől. -
DopeBob
addikt
Szia,
nem tudom ezt ismered -e, szerintem érdemes megnézni jól összeszedett anyag.
http://sbs2008.falatrax.hu/default.aspx
SBS 2008 Üzemeltetés Tananyag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest