- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Octopus21
aktív tag
Sikerült!
A jogosultságokkal lehetett valami gond a megosztásnál. Az Everyone csoportnak csak olvasási joga volt a mappához, de a videok szerint elég az. Megadtam neki a full controlt és kész. Egy adobe reader-el próbáltam ki és az ikonja egyből ott is volt a kliensen reboot után. Viszont egy másik progi csak a start menübe került be és az asztalon nem volt ikonja. Ezt hogy lehetne megoldani, hogy minden esetben legyen inditófile az asztalon?
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült megoldanom a tartományba léptetést. Felraktam mégegy virtuális XP-t.
Azt próbáltam megcsinálni GP-ban, hogy egy adott telepítő csomagot feltelepítsen egy adott tartományi gépre következő bejelentkezéskor. Sikerült is betennem a software installation-be, és mégsem települ.
Amikor kijelentkezek és újra be az XP géppel akkor elkezdi kiírni a bejelentkező ablakban, hogy "Kezelt szoftver telepítése: " de mégsem történik meg.Van ötletetek, hogy miért nem?
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Fizikai gépen adott egy win7 + vmware workstation-ben egy virtuális server 2008. A célom, hogy gyakoroljam a tartományi menedzselést. A problémám az, hogy nem tudom tartományba léptetni a fizikai win7 gépet. Eljutok odáig, hogy a tartományba lépésnél bekéri a felhasználónevet és a jelszót. A tartományban a serveren létrehoztam egy felhasználót jelszószabályokat betartva és mégi azt írja, amikor be akarok lépni tartományba hogy hibás felhasználónév vagy jelszó.
Azt szeretném egyelőre, hogy a router ossza a címeket ne a server DHCP. Az IP címek meg az átjárók terén sem világos minden. Virtuális Serveren beállítottam a TCP/IP-ben a 192.168.1.10 címet, átjárónak a router címét: 192.168.1.1, Preferred DNS-nek pedig a server saját IP-jét: 192.168.1.10-et.
Fizikai gépen (win7) pedig a router ossza 192.168.1.100-at neki. Itt a TCP/IP automatán van, mivel a routeren be van állítva hogy ez az adapter mindig a 192.168.1.100 címet kapja.
AKkor a fizikai gépen van még két vmware adapter is, ami automatán kapja az IP-t viszont itt már nem értem, hogy mi hogy van mert pl a vmnet1-nek 192.168.241.1 a címe, a vmnet8-nak meg 192.168.137.1.
AD és DNS fel van telepítve a virtuális serverre. Elég kezdő vagyok ebben, légyszi segítsetek. Az sem baj ha valaki az elejétől elmagyarázza.
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Sikerült megoldanom. Amúgy a Cobian is jó lett volna végül is. SZóval csak azt hittem, hogy nem indul el a feladatütemezőben a .bat file-om. Elindul az szépen, csak a háttérben fut xcopy néven és eltart azért egy darabig, mire végez. De így végülis elértem, amit akartam
Lehet, hogy átállítom az ütemezést heti 1-re. Így is túlbiztosítottam most magam
Amúgy ez a növekményes mentés mennyire biztonságos? Próbált már valaki teljes servert visszaállítani windows backup-ban növekményes mentésből?
-
Octopus21
aktív tag
Igen. Közben néztem, hogy valami mégiscsak történt, mert átment néhány dolog az üres vinyóra, de nem minden. Ezek szerint a háttérben fut ilyenkor ez a feladat és nem látni a dos ablakot amikor elindul?
Nade akkor miért nem másolt át mindent? De olyan fura, mert a mérete a mappának ugyanakkora mint a forrás mappáé. A kötegfile-ban az xcopy /e /y paranccsal írtam meg a másolást, tehát minden almappát meg file-t át kellett volna másolnia. -
Octopus21
aktív tag
Kitaláltam ezt a másolás ütemezést a feladatütemezőben. Megírtam kötegfile-ban a parancsot és beraktam feladatütemezőbe, de sajnos valamiért nem indul el az ütemezett időben
Ez mitől lehet?
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Nem állítom le, azt írtam is, hogy ez a fajta mentés nem a serveren ment hanem egy kliensen mással kapcsolatban.
Workgroupban minden felhasználó ugyanazzal a felhasználóval jelszóval csatlakozik és én is és minden kliens látja az újabban megosztott mappák tartalmát csak az enyém nem. Az enyém csak a régebben megosztottakat látja. Van ötlet?
-
Octopus21
aktív tag
Volt olyan is, hogy írtam egy .bat file-t, amiben megírtam a mentést, vagyis másolást az xcopy /e /y paranccsal. Ez nem a serveren volt. Ugye ehez is rá kellett kattintani csak a parancsfile-ra nap végén. Amúgy egy shutdown parancsot is írtam a végére, hogy ha végez akkor lőjje le a gépet. Ez most is jó megoldásnak tűnne, vagyis inkább köztes megoldásnak. A probléma a következő ezzel:
Az egyik az, hogy ha elindítom fél 6kor akkor nyilván az előző napi este 10es mentést másolja át, aztán 10kor meg következik az az napi, tehát van majdnem 20 óra késés a 2 mentés között.
Másik:
Ami még mindig problémám és fel is tettem már itt a kérdést, de senki nem tudott megoldást és azóta én sem, hogy ha megosztok mappát a két külső vinyón (azért, hogy hálózati meghajtóként tudjam használni a kliensemen) akkor azok tartalmát mindegyik kliensről látom, csak az enyémről nem és ugyanazzal a felhasználóval, ugyanolyan jogokkal csatlakozok a hálózathoz. Erre ha valaki ad nekem értelmes magyarázatot akkor azt nagyon megköszönöm. Látom a mappákat csak a tartalmukat nem. Olyan mintha csak írási jogom lenne, de nem így van. -
Octopus21
aktív tag
válasz
DopeBob #2903 üzenetére
Köszi a választ. Az lenne a célom ezzel a több helyre mentéssel, hogy ha esetleg tönkremegy az egyik külső vinyó akkor a másikon meglegyen és akár arról vissza lehessen állítani ha valami gáz van. Minden nap megy egy növekményes mentés a teljes serverről. Ezt nem én csináltam, mert nálunk van 2 rendszergazda. Az egyik az aki a servert meg a hálózatot csinálta a másik meg én vagyok aki itt helyben megoldja a kisebb problémákat. Nekünk a server csak file kiszolgáló, nincs AD. Fel van telepítve két program és a kliens gépek azt használják. 7 kliens van.
Azért nem értem ezt a 2 vinyós mentést, mert benne van a backup-ban ez a lehetőség. Akkor miért van benne? Olvastam a súgót is angolul, mert nem magyar nyelvű a server és igazából az offsite meg onsite kifejezéseket nem értettem csak, hogy azzal mit akar mondani. Ez a több vinyós mentésnél volt írva.
Még amire gondolok, hogy esetleg csak teljes mentésnél lehet több vinyóra menteni? Incremental esetén meg nem? Bár ezek csak tippek. És parancssorból működne szerinted ez a 2 vinyós megoldás? -
Octopus21
aktív tag
válasz
DopeBob #2901 üzenetére
Hello!
Windows Server 2008 R2, tehát rendes, bár nem tudom mi lenne a különbség a kettő között, mert még nem volt dolgom SBS-el, meg ezt is csak most tanulgatom. Gondolom ha SBS lenne azt jelezné a rendszer tulajdonságaiban. Lényeg, hogy 2 vinyóra szeretnék menteni egyszerre vagy egymás után az mind1. Este 10kor csináljon 2 példányt. Ezért kötöttem be mégegy vinyót. Meg is címezte mind a kettőt, meg ott szerepel a destination-nél mindegyik de csak az egyiken van adat a mentés után.
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Windows Server Backup-al kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Eddig egy külső vinyóra ment a mentés, ami incremental, a teljes rendszerről meg minden meghajtóról. Most rákötöttem mégegy külső vinyót a serverre, mert szeretném ha több helyen meglenne a mentés. Beállítaottam, hogy mindkét vinyóra mentsen, de a dátum alapján csak az egyikre mentett (az újabbra), a régin meg meghagyta az utsó mentést. Hogy lehet elérni, hogy mindkét vinyóra mentsen? Minden nap ment este 10kor, és a destination résznél mindkét vinyó meg van adva.
Sürgős lenne!
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
Octopus21 #2863 üzenetére
Valaki ötlet?
Még annyit hozzáfűznék, hogy írni tudok a megosztott mappába, tehát létre tudok hozni benne mappát pl, és azokat látom is, de magát az eredetileg megosztott tartalmat egyáltalán nem. Segítsetek légyszi, mert nagyon idegesít. Minden más gépen látom a mappa tartalmát és tudom írni, olvasni.Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Server 2008-on megosztottam 4 mappát a hálózaton. Az egyiket ma, a maradék 3 meg már évek óta megvan osztva. Ki van osztva minden jog mindenkinek. Lehet olvasni és írni, tehát a megosztásokban semmi különbség nincs. A kliens gépeken hálózati meghajtóként vannak csatlakoztatva. Vannak XP-s gépek meg WIN7-es gépek is. A mai mappamegosztásomat minden gépen látok, kivéve az enyémen. Pontosítok: a megosztott mappát látom a hálózaton, csak a tartalmát nem, akármit csinálok. Minden másik kliensen látom a tartalmát, legyen az XP vagy WIN7, gond nélkül működik, csak az enyémen nem (XP). Természetesen a másik 3 mappa tartalmát ugyanúgy látom én is mint eddig, de ezt a rohadt legújabbat nem. Szerintetek ez mitől lehet? Várom az ötleteket.
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Sikerült megoldanom a mentést
10 órán keresztül csinálta. 52GB lett a vége. Azt nem értem még mindig, hogy a cobian ikonja miért halvány a tálcán? Amúgy azért írta hogy engine was not found, mert már folyamatban volt egy mentés csak nem állítottam le.
Még lenne egy kérdésem. Server 2008-ban szeretném néha üríteni a memóriát. Van erre valami parancs vagy mindenképp újra kell indítanom a servert a memória törléséhez?
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Hoppá lett egy kicsit nagyobb gondom :S
Segítsetek légyszi. Most halvány a gomba ikon a tálcán és nem akarja elindítani a mentést. Azt írja: The engine is not found
Ez mitől lehet? Server 2008 és két felhasználó van. Akármelyikkel indítom el, ezt írja, pedig csak kiléptem és újraindítottam.
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Még egy kérdés a Cobian mentéssel kapcsolatban. Eljött a 6 óra, ugyani arra van ütemezve és a következő hibaüzenetet írja:
Couldn't contact the Volume Shadow Copy requester. Please check that the service is installed and running
Mi az a Volume Shadow Copy? Azt mit csinál? Ha bemegyek a settingsbe ott úgy jelzi, hogy ez nincs is installálva.
Installáljam és akkor jó lesz? Vagy kell valami extra dolgot tudnom installálás előtt? Enélkül is lefut a mentés?Server 2008-ról van szó amúgy.
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Köszi mindenkinek! Megvan
Annyi még, hogy most beállítottam a teljes mentést és hogy 5-öt tartson meg. AZ a kérdésem, hogy az 5. mentés elérése után mindent töröl, vagy mindig csak az új mentés után a legkorábbit?
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Windows 2008 Serveren Cobian Backup-al készítek mentést minden nap SQL adatbázisról plussz a többi adatról ami kell. 41 GB egy napi mentés. 7 nap alatt megteleik a vinyó amire mentek és mindig törlöm az előzőeket mert nekem mindig csak az aktuális legfrissebb napi mentés a fontos. Be van ütemezve este 6ra. Olyat lehet e csinálni szerintetek, hogy ha megvan pl 5 napi mentés utánna törölje az előzőeket automatán, vagy esetleg azt, hogy meghagyja mind az 5öt és elkezdi előlről felülírni. Ezzel a felülírással az a baj, hogy mindig az új dátum a zip file neve.
Köszi a segítséget előre is!
Üdv.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
kraftxld #1441 üzenetére
Jaja. Azért kezdtem el rögtön a 2008 servert, most a nyáron, így suli után, mert szeptemberre már érteni szeretném legalább az alapokat a hálózatban, meg persze megismerni a 2008-at is 2003 után. Természetesen szeretnék majd ebben a szakmában dolgozni, és minél többet megtudni róla, de ha már elboldogulnék egy 24 gépes hálózattal, annak már nagyon örülnék. Az angol is egész jól megy, felsőfoku vizsgára készülök, remélem majd hasznát veszem egyszer. 27 éves vagyok, remélem nem késtem le semmiről
Köszi a segítséget, majd még lehet, hogy kérdezni fogok ha nem baj
Üdv.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
CsodaPOK #1449 üzenetére
Én nem is annak vettem. Tisztában vagyok vele, hogy az elején tartok, és nagyon szeretném átlátni fejben az egész hálózat témát, megérteni mi miért van, mert egyenlőre úgy érzem, hogy a sötétben tapogatózok.
Köszi a tippeket meg a linkeket. Nekem is az a bajom, hogy időhiányban szenvedek melo, suli, angol, barátnő stb. miatt.
Üdv.
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Végre sikerült beléptetnem a kliens gépet tartományba.
A TCP/IP beállításoknál a kliens gépen kivettem az automata IP és DNS kérést. És beírtam azt az IP címet, amit automatán is megkapott, DNS-hez meg beírtam a server gép IP címét és jó lett. Gyorsan is lépett be, nem sokat gondolkozott.Én is ugyanilyen 2 éves suliba járok. Hát mi is csak nemrég kezdtünk bele a server 2003-ba, de én teljesen nulláról indultam, viszont ott mindig be tudtam léptetni tartományba.
Sajnos nem túl sok idő ez a 2 év, főleg így, hogy csak szombatonként járunk.Üdv.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
kraftxld #1414 üzenetére
Ja a TCP/IP-re gondolsz?
A kliens gépen azt nem álíítottam, hanem hagytam automatán az IP címet is meg a DNS-t is. Vagy ott is írjam be a dns kiszolgálóhoz a 192.168.0.10 címet?Amúgy természetesen el fogom olvasni amiket linkeltek, meg láttam vannak videok is. Biztos sokat fog segíteni.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
kraftxld #1408 üzenetére
Hello!
Nem tudom, akkor, hogy mit csináljak. 2003-nál nem voltak ilyen gondok.
Kérhetnék egy olyat, hogy leírnád mint a hülyegyereknek konkrét IP címekkel, meg hogy mit hol keressek, mit hogyan állítsak, be, esetleg ha az AD, DHCP, DNS telepítésénél tudni kell valamit stb.Tartománynevem az AD-nál: x.local
Server gép IP címének a következőt állítottam(TCP/IP):192.168.0.10
255.255.255.0
átjáró:192.168.0.1
elsődleges DNS:192.168.0.10DHCP hatóköre: 192.168.0.10-192.168.0.100
Kliens gép megkapja automatán a 192.168.0.11 címet.
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
HAli.
Tegnap próbálkoztam tovább és nem volt jó, aztán ugye nekem a tartománynév az x.local és az volt a baja, hogy a kliens gépet mikor be akartam léptetni így írtam be, Aztán megpróbáltam a .local nélkül, tehát csak egy X-et írtam, és már kérte is a felhasználót, meg a jelszót, majd kiírta, hogy üdvözöljük a tartományban. Örültem, mint állat, majd jött a következő pofon. Kliens gép újraindul, belépésnél beírom a tartományi felhazsnáló nevét és jelszavát, majd azt írja, hogy az X tartomány jelenleg nem elérhető
Aztán sehogysem akar belépni azóta
Mi lehet a baj?
-
Octopus21
aktív tag
válasz
kraftxld #1397 üzenetére
HEllo!
Hát lehet, hogy inkább én vagyok a hibás és nem a suli. Nemrég kezdtünk el a Serverrel foglalkozni és nem mindent értettem
, főleg az IP címeknél.
Ezt sem igazán értem, amit leírtál. Most elment a kedvem a kérdezéstől is, mert nem akarok még hülyébbnek tűnni
Legjobb lenne, ha az elejétől megkérdezném, hogy mit hogyan.
Leírnád, hogy az AD, a DHCP és a DNS feltelepítése után mit hogyan csináljak?
Az jó hogy a server gépen a TCP/IP protokoll-ban az IP címet 192.168.0.10-re állítottam? És akkor itt milyen IP címet írjak be az átjáróhoz és a DNS kiszolgálóhoz?A kliens gépen hagyhatom automatán a TCP/IP protokollt? Mert a kliens gép kap IP címet a servertől. (192.168.0.11).
Tartománynévnek az AD-ban egyébként az x.local-t állítottam be.
Bocsi de kezdő vagyok még Server téren
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem meg a szoftverüzemeltetői részképesítést egy 2 éves képzésen belül. Még van vissza egy év. A lényeg, hogy szeretném megismerni a 2008 servert is, mert a suliban a 2003-at tanultuk.
Tegnap virtuális gépre feltelepítettem, meg van egy xp-s kliensem is virtuálisan. Egész nap azzal szórakoztam, hogy be tudjam léptetni tartományba a klienst, de nem sikerült.
Úgy kezdtem, hogy a serveren a szerepköröknél hozzáadtam az Active Directory-t majd a DHCP-t és a DNS-t. A DHCP hatókörnél beállítottam a 192.168.0.10 - 192.168.0.100 hatókört. A Server gépen a hálózati beállításoknál az IP címet automata helyett 192.168.0.10-re állítottam, az átjárót meg a dns kiszolgálót 192.168.0.1-re (ez a routerem IP címe).
A kliens gép meg kapja a 192.168.0.11 címet, tehát a server oszt neki IP-t, de a tartományba nem enged belépni.
A fizikai gépemen (WIN7) letiltottam a wmvare program DHCP-jét, és mindkét virtuális gépemen a hálózatot Host Only-ra állítottam.Szerintetek mit nem csinálok jól?
Köszi a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- PlayStation 4
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Anime filmek és sorozatok
- Acer notebook topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest