- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
válasz
DopeBob #3807 üzenetére
Hát ez baj. Esxi alatt most egy 32 bites van telepítve, helyette akarom feltenni a 64-t (gyárilag adták hozzá mindkettőt).
Az átmeneti időszakban, ameddig nem éles az új rendszer, meddig lehet húzni az aktiválást? Nem akarok úgy járni, hogy még nem működik rendesen, a korábbi rendszert meg letiltja az újraaktiválás miatt. Mi erre a biztos megoldás? -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
DopeBob #3731 üzenetére
Server 2008 R2, Exchange 2010 (ennek az adatbázisa nem a rendszer partíción van. Meg egy 20 GB-os program, ami nem lehet más meghajtón sajnos. Állítólag az elődöm törölgetett kézzel valamilyen frissítéseket, de automatán nem takarítja magát. Mit tudnék kitakarítani esetleg manuálisan? Exchanget kellene frissítenem, mert vannak fele olyan problémák, amiket a frissítés megold, de nem akarok úgy nekiállni, hogy fél GB helyem marad esetleg a végére.
-
Snoop-y
veterán
-
Sasos
senior tag
válasz
DopeBob #3240 üzenetére
Na játszottam vele kicsit...
Ugyan az Abbyy FineReader kihasználja a multi-core procikat és annyi feldolgozót indít ahány magot lát a rendszerben. Így működik is szépen minden, proci terhelés közel 100%-on. Ellenben a Corporate Edition-höz járó Abbyy Hot Folder (ami egy megadott mappát figyel beállított időközönként, és a beállítások szerint lefuttatja az OCR-t) nem indít csak egy feldolgozót. Vagyis ha a Abbyy FineReaderrel dolgozom fel manuálisan a fájlt, akkor ~4x gyorsabb, mint a gyári direkt erre kitalált automatizáló szoftverével. Küzdök még vele, hátha van megoldás rá, de eddig elég faramucinak tűnik a helyzet. Ráadásul egy 3GHz-es kétmagost cseréltem egy 2,83GHz-es 4 magosra, így gyakorlatilag a feldolgozás lassabb lett mint volt, az egy mag használata miatt.
-
Sasos
senior tag
válasz
DopeBob #3240 üzenetére
Köszi a válaszokat!
A leírása szerint támogatja a több magos feldolgozást. (Abbyy FineReader CE) Ugyanez a szoftver PC-n, G620-as procival (2 mag) 2x indítja a feldolgozó .exe-t és 2x közel 50%-ig (összesen 100%) hajtja a procit Win7 x64 alatt. 2008 alatt csak 1x indítja a feldogozót. (2008 R2 is támogatott OS)
Nem lehet, hogy a 2008 limitál valamit? -
válasz
DopeBob #2934 üzenetére
DC esetében kidob, aztán telepítesz egy újat. BackupRestore ugye nem játszik, inplace sem szerencsés, legegyszerűbb egy másikat berakni, ezt meg kidobni. Nem véletlen mondják, hogy semmi programot nem szabad DC-re rakni, csak az egy AD DS szerepkört.
Gondolom PSS szerződés nincsen, mert arra még lehetne menni. Bár ők is azt mondanák, hogy kuka.
-
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob #2933 üzenetére
Hát nem jártam sikerrel. Se a sima update-ek, se a security update-k nem mennek fel, ugyan az a jelenség mint a SP1 telepítésekor. 32%-on áll majd még kb 3 órát, mire meg tudom nézni mi a baja...
Milyen lehetőségeim vannak? In-place upgrade játszik DC-n? (csomó szar program van még rajta, úgyhogy a full újratelepítést meg kellene úszni)
-
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob #2927 üzenetére
2013-05-23 17:15:54, Error CBS SPI: (SPIRegQueryStringValue:700)Failed to query registry value: MiscString2 er=0x2
2013-05-23 17:15:54, Error CBS SPI: (CSystem::GetMachineName:395)Failed to query machine name from RAC hr=0x80070002
2013-05-23 14:27:31, Error CBS SPI: (SPIRegQueryQWORDValue:341)Failed to open the registry root: n/a, key: SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup\ServicePack\SP1. er=0x2
2013-05-23 14:27:45, Error CBS SPI: (CreateSystemRestorePoint:1090)Failed to load srclient.dll GLE=0x7e
2013-05-23 14:27:45, Error CBS SPI: Failed creating system restore point. hr: 0x8007007eNah, végigbogarásztam, kb ezek a hibaüzenetek vannak. Van amiből összesen 4 találtan van googlen :-D
Még nyomozok, most már szeretnék a végére járni...
-
Octopus21
aktív tag
válasz
DopeBob #2903 üzenetére
Köszi a választ. Az lenne a célom ezzel a több helyre mentéssel, hogy ha esetleg tönkremegy az egyik külső vinyó akkor a másikon meglegyen és akár arról vissza lehessen állítani ha valami gáz van. Minden nap megy egy növekményes mentés a teljes serverről. Ezt nem én csináltam, mert nálunk van 2 rendszergazda. Az egyik az aki a servert meg a hálózatot csinálta a másik meg én vagyok aki itt helyben megoldja a kisebb problémákat. Nekünk a server csak file kiszolgáló, nincs AD. Fel van telepítve két program és a kliens gépek azt használják. 7 kliens van.
Azért nem értem ezt a 2 vinyós mentést, mert benne van a backup-ban ez a lehetőség. Akkor miért van benne? Olvastam a súgót is angolul, mert nem magyar nyelvű a server és igazából az offsite meg onsite kifejezéseket nem értettem csak, hogy azzal mit akar mondani. Ez a több vinyós mentésnél volt írva.
Még amire gondolok, hogy esetleg csak teljes mentésnél lehet több vinyóra menteni? Incremental esetén meg nem? Bár ezek csak tippek. És parancssorból működne szerinted ez a 2 vinyós megoldás? -
Octopus21
aktív tag
válasz
DopeBob #2901 üzenetére
Hello!
Windows Server 2008 R2, tehát rendes, bár nem tudom mi lenne a különbség a kettő között, mert még nem volt dolgom SBS-el, meg ezt is csak most tanulgatom. Gondolom ha SBS lenne azt jelezné a rendszer tulajdonságaiban. Lényeg, hogy 2 vinyóra szeretnék menteni egyszerre vagy egymás után az mind1. Este 10kor csináljon 2 példányt. Ezért kötöttem be mégegy vinyót. Meg is címezte mind a kettőt, meg ott szerepel a destination-nél mindegyik de csak az egyiken van adat a mentés után.
-
klambi
addikt
válasz
DopeBob #2727 üzenetére
engem ver az isten...
Sikertelen megnyitás: merevlemez C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP ThinPro\T5X31014-VM\T5X31014-VM.vmdk.The medium 'C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP ThinPro\T5X31014-VM\T5X31014-VM.vmdk' can't be used as the requested device type.
Eredmény kód: E_FAIL (0x80004005)
Komponens: Medium
Interfész: IMedium {29989373-b111-4654-8493-2e1176cba890}
Callee: IVirtualBox {3b2f08eb-b810-4715-bee0-bb06b9880ad2}
Callee RC: VBOX_E_OBJECT_NOT_FOUND (0x80BB0001)nem akarja megnyitni azt vmdk-t
-
Drag77
senior tag
válasz
DopeBob #2713 üzenetére
esetleg a Windows Thin PC is járható út ha vannak úgy is meglévő vasak
-
ticzi01
aktív tag
válasz
DopeBob #2456 üzenetére
Amikor explorer 9-el rámész egy letöltendő xy.mpeg fájlra a böngésző alján kiírja, hogy mentés.
Ráböksz előugrik egy ablak amivel betudod tallózni azt a helyet ahová le szeretnéd menteni, ez a win explorer része emlékeim szerint.
Alapból két részből áll bal oldali és jobb oldali. Bal oldalán a navigációs ablak/Ide szeretnék betenni pl.: v: vagy hasonlót/, jobb oldalán tudsz tallózgatni a fájlstruktúrában.
Felül meg egy címsor aminek a használata okosban le van tiltva-
És mindezt policy szinten természetesen. -
válasz
DopeBob #2433 üzenetére
Sajnos ez nagyon komplex probléma is lehet, részletesen ismerni kellene minden beállítást. De azért pár tipp így vaktában.
http://buildwindows.wordpress.com/2012/12/04/windows-hangs-when-accessing-a-cluster-shared-volume/
http://support.microsoft.com/kb/2008795
De aztán még érdekes lehet, hogy véletlen nem-e Broadcom hálókártyáitok vannak, rendesen van-e beállítva a cluster-ben a hálózat, értsd, minden forgalomnak dedikált kártya, offload, chimney, netdma kikapcsolva-e, és még tudnám sorolni reggelig.
-
válasz
DopeBob #2362 üzenetére
BackupExec-en nem lepődök meg, 5 éve kidobtuk már mindenhol.
Amúgy ha az aktív node elveszti a lemezeket, akkor is természetes a restart, ahogy akkor is ha az egyik node meghal. Így működik ez.
Ha meg mindkettőn újraindult minden, akkor ott tuti a másik sem látta egy pillanatra a lemezeket, vagy aközben halt meg az aktív node, hogy redirected mode-ban volt.
-
Jeti1
tag
válasz
DopeBob #2246 üzenetére
Tudom, hogy két ága van, csak a felhasználói ágon nem találtam/találom a beállítást.
Bár igazándiból egy másik probléma most jobban izgat. Ilyen üzeneteket kapok:
- „A(z) Felhasználói profil szolgáltatás nem tudott bejelentkezni. A Felhasználói profilt nem sikerült betölteni”
- A Windows nem töltötte be a központi profilját, ezért a helyi profiljával próbálja meg bejelentkeztetni. A profilon végrehajtott módosításokat kijelentkezéskor nem fogja másolni a rendszer a kiszolgálóra."Valamit elrontottam a mozgó profil létrehozásakor. Ha jól sejtem már néhány felhasználónak már a profil létrehozása előtt generálódott SID a rendszerben azona néven, amin most futna a profilja. Jól gondolom? Mit lehet ilyenkor csinálni, ami egyszerű és praktikus?
-
GD
őstag
válasz
DopeBob #2231 üzenetére
pedig a sysprep-nek pont az lenne a lényege, hogy új SID, új objektum az AD-ban, onnantól új partner a WSUS-nak.. én capture előtt mindig sysprep-elek, anélkül ugye nem is engedi rögzíteni a referencia gépet és a wsus-ban szépen feljönnek az új gépek
elhiszem, hogy létezik a probléma, de nálam valamiért nem jött elő -
logaritmus
tag
válasz
DopeBob #2123 üzenetére
Most jelenleg RAID1-ben van két winchester és fenntartok most egy darabig egy partíciót csak a backup részére (150GB), ezt fogom majd jövőhéten egy kicsit megvariálni, mert veszek egy 160-as winchestert csak backup adatok fenntartására.
Szóval azt mondod ha már nem lesz elegendő hely az aktuális backup létrehozásához, akkor az egyik előzőt automatikusan felülírja az újjal?
Azt hittem, hogy helyhiányra hivatkozva már nem fogja megcsinálni
de akkor köszönöm ezt az információt!!
-
Immy
őstag
válasz
DopeBob #2090 üzenetére
Köszi a választ, így már érthető... ma már nem iszok többet, pedig még1 legénybúcsú is hátravan
A lényeg, hogy akkor kell +5darab SBS2011Standard CAL 75rugóért
1 TB rendelkezésre álló hely esetén, Ti hogyan osztanátok fel a winchestert?
Win-nek C:60Gb, E:80Gb exchange-nek és F:maradék Adatok+wsus+szarságok -
Immy
őstag
válasz
DopeBob #2085 üzenetére
Tudom nem ez a reklám helye, de innen szedem a CAL árakat:
link
Tehát megveszem az SBS2011Standard-ot (nem az Essential-t (szerintem ti ezzel keveritek)) és SEMMILYEN külön licencet nem kell hozzá vennem, hogy 10ember egyszerre belegyen jelentkezve AD-n és közben levelezget???
Microsoft oldalán a licensing résznél ez van: Server + CALs required -
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob #2052 üzenetére
Na akkor az utókornak:
Újabb AMI BIOS-os lapoknál nem mindenhol van rendesen kitoltve a GUID/UUID, ami megkeveri a WDS-t/RIS-t rendesen, mivel ez alapján azonosítja a gépeket.
Elvileg rá lehet venni, hogy ez az azonosítás a MAC-cím alapján történjen, de egyik megoldással sem jártam sikerrel.
Ami segített:
DOS-USB-Boot pendrive: [link]
AMIDMI tool: [link]Boot pendrive-ról amidmi /u pedig generál egy gyonyoruseges random UUID-t.
Biztos nehéz lett volna gyárilag rendesen megcsinálni...
(hogy szopnának le egy talicska aprómajmot
)
-
kraftxld
félisten
válasz
DopeBob #2036 üzenetére
Ha a PDC-t futtató tartományvezérlőd virtuális és az külső forrásból szinkronizál akkor ki KELL kapcsolni. Különben olyan szép time skew jön létre, hogy csak úgy borul az egész tartomány.
A linkelt cikkekben meg a snapshotról írkálnak, DC esetén meg ugyebár nem snapshotolunk, mert abból meg USN rollback lesz. -
-
brd
nagyúr
válasz
DopeBob #1961 üzenetére
Igen, azzal az acc'al futna le, adtam a computer accountnak is hozzáférést a megosztáshoz próbaképpen (de egyébként nem kell). Viszont kiderült a hiba: a C:\System Volume Information mappába nem tudott írni.
A könyvtárat persze nem bántotta senki, file, és jogosultság szinten, amióta telepítve lett a server (csak Shadow Copy lett beállítva, és az működött is, visszaállítás is volt már pár file esetén)...
-
_NCT
addikt
válasz
DopeBob #1934 üzenetére
Köszi szépen a tanácsot, ezt a differencing disk-et nem ismertem, de elvileg lehet, linked clones a neve VmWare-en belül, megnézem
Sajnos a HDD árak nagyon fenn vannak az égben, ezt a vinyót 2 éve vettem 14ért, most 28 az új ára
SSD meg ugye tárolókapacitásban nem a legjobb, viszont a pénztárca is véges, 30-nál többet nem akarok adni érte.
-
brd
nagyúr
válasz
DopeBob #1907 üzenetére
Akkor még az alábbiból csinálj egy .reg file-t és duplakatt a problémás gépen:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"GpNetworkStartTimeoutPolicyValue"=dword:0000003c
"WaitForNetwork"=dword:00000001[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\Kerberos\Parameters]
"MaxPacketSize"=dword:00000001[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters]
"MaxDgramBuffering"=dword:00040000(Ill. próbálhatod őket egyenként is, de bajt eddig egyik bejegyzés sem okozott nekem sehol.)
Ha ez sem segít, akkor: másik hálókártya próba volt már (nem driver, konkrét kártya, lehetőleg másik típus)? Ill. lehet végigtúrni az itt található leírásokat (az Mxxxxxx-ként hivatkozott linkek az xxxxxx-nek megfelelő M$-os KB cikket jelölik, pl. M947861=KB947861).
-
-
kraftxld
félisten
válasz
DopeBob #1858 üzenetére
Lehet most elveszik tőlem az MCSE+S minősítést, de én nem szarakodnék túl sokat, a belső tűzfalon kinyitnám az AD portokat csak a két bridgehead szervernek, hogy tudjanak replikálni rendesen, megcsinálnám külön site-ba, és ennyi. Tehát egy teljes értékű DC be és ennyi.
Persze ha arról van szó lehet külön tartományt csinálni a DMZ-ben, de eléggé szívás a külön adminisztráció.
Láttam már pár khmm.... kókánykonfigot ahol a DC-nek publikus IP címe volt a mellette lévő IP-n meg figyelt egy Exchange szerver a tűzfal workplace-re volt állítva a domain miatt, se egyéb tűzfal, se semmi, RDP az alap porton, és évek óta nem volt gond vele.
-
Cheesy
őstag
válasz
DopeBob #1800 üzenetére
Idáig ami adott az egy házikó és egy táp.
Tehát még az elején vagyok, de megpróbálok mindennek a döntés előtt utánajárni, hogy ne dobjak ki pénzt feleslegesen. Erősen viaskodok magamban az LGA775 VS LGA1155/56 párharcon.
Eleve hátrányból indulok, mert asztali konfigot állítok össze szerver célra, de nem szánok rá olyan sokat, mint amiből kitelne egy profi megoldás. Ha elegem volt belőle, majd hazahozom, használom, ha nem akkor eladom a végén.A használatához nem is a cpu-n van a hangsúly (lásd fent), hanem a memórián és a vinyókon. 8GB-ot raknék majd bele, vinyókból is legalább 3+1-el akarok kezdeni.
Mindezt pedig egy olyan oprendszerrel megfejelve, ami lehetőséget ad több távasztal egyidejű használatára. Lehet, hogy a win2k3 is elég lenne egyébként.
A keretet nem döntöttem még el, de szeretnék 150 alatt kijönni belőle. Tudom, hogy szürreális vágyaim vannak, de ennyit szánok rá indulásnak. Szerintem csak telik belőle pár "kacatra"...
-
Cheesy
őstag
válasz
DopeBob #1796 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
A szerver feladatai közé fog tartozni néhány távasztal biztosítása is. A linux + xen + win triótól eltekintenék, Win2008 R2 ami a vasra kerülne oprendszerként.
Viszont mivel ez magánakció, és a büdzsé sem feneketlen ezért költséghatékony megoldásként desktop alkatrészek mellett döntöttem. Idáig a ház és a táp van meg.
Intel i5 köré építettem volna, LGA1155-ös alaplapra. Viszont az, hogy a kinézett alaplapot a Win2k8 nem támogatja, kicsit elbizonytalanított, nem szeretnék meglepetésekbe futni, ha már kiadok rá annyi pénzt, szerintem ez érthető.Azt a tanácsot kaptam, hogy egy használt szerver alaplappal jobban járnék. Na igen, de melyik családdal? Pl. LGA 1366, ami a 775 leszármazottja és belépő szintű szervereknél is alkalmazzák? Maradjak inkább, a 775-nél, ami mivel kifutott széria egyre drágább (alkatrészek)?
A hdd-k is jó részét fogják kitenni az összköltségnek mondjuk, de minél több marad rájuk annál jobb. -
DopeBob
addikt
válasz
DopeBob #1693 üzenetére
manualbol:
"Multiple Sessions: Allow multiple sessions from one or more initiators to connect to the same iSCSI Target at
the same time. To protect your files from corruption or unexpected data loss, it is strongly suggested that you
use a shared file system or cluster system such as VMware Virtual Machine File System (VMFS) and Oracle
Cluster File System (OCFS)."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest