- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
-
GD
őstag
+a vm-eknek megfelelő poweroff action beállítása hyperv console-on + powershell távoli engedélyezése
-
prax_l
csendes tag
-
Jeti1
tag
Ez az, hogy elvileg működnie kellene, de nem teszi. Lehet megpróbálom nemsokára leszedni a szerepkört, aztán újra feltenni és beállítani. Ha úgyse megy, akkor a pontos hibaüzenetet majd beírom ide, hátha tudsz segíteni. Én már több mindent is megpróbáltam, de egyelőre nem sok sikerrel.
Többek között próbáltam már azt is, hogy a 66-os és 67-es beállításcímkét a DHCP kiszolgálónál manuálisan megadtam.
-
Jeti1
tag
A DHCP és a WDS egy szerveren van és természetesen emiatt beállítottam:
- ne figyeljen a 67-es porton
- a DHCP 60-as beállításcímkéje "PXEClient" értékűMég egyszer sem működött normálisan. A már említett hibát kapom illetve olyan, mintha hiányolná a 66-os és 67-es beállításcímke megadását (#66 = Boot Server Host Name, #67 = BootFile Name) a DHCP szerveren, pedig szerintem nem kellene.
-
kraftxld
félisten
-
DopeBob
addikt
Csak akkor gond, ha sysprepelt gépet telepítesz, ugyan az az azonosítójuk ( nem tudom melyik ) és az összes gépből csak egy fog látszani.
Hogy ennek minek van külön azonosító a tucatnyi másik mellé, az jó kérdés
-
Drag77
senior tag
-
Jeti1
tag
Utólag nem lehet valahogy átvarázsolni magyar nyelvűről angol nyelvűre a rendszert? Rémlik, hogy van language pack, bár sosem kellett még ennek utána olvasnom: [link]
Lehet majd a kezdeti beállítások után átvarázsolom a felületet angolra, amikor már nem nagyon nézegetik, hogy mit csinálok és hogyan csinálok. -
brd
nagyúr
Én úgy csinálnám meg, hogy kikapcsolnám (*), és a másik DC-nek a PDC legyen az elsődleges időforrás, de ha az nem elérhető, akkor ugyanúgy, mint a PDC, kintről kérdezze le az időt.
*: Ettől függetlenül a Hyper-V host órája is legyen szinkronban, mert induláskor a Guest OS-ek az alapján kapják ugye az emulált HW-es órájukban látható időt.
-
brd
nagyúr
Van másik DC is a tartományban/erdőben? Nem lehet, hogy onnan kapja a rossz időt? Az eseménynaplóban látni a beépített S(NTP) kliens próbálkozásait/eredményét, ott mit látsz (Time-Service forrással keresgélj)? Vagy nem lehet, hogy a Host gép terhelése miatt mászik el az idő? Olvasnivaló.
-
Polemius
senior tag
Igen, azt szeretném. Hogy a VPN-en keresztül elérjem a belső hálózaton megosztott meghajtót. Ám mivel külön hálózatként működik, közvetlenül nem tudom.
Csak azt érem el, ami tagja a VPN-nek. A külső gép és a szerver része, ám amit el akarok érni az nem. Annak csak a helyi hálózaton (LAN) megosztott könyvtára van felcsatolva olyan gépen, amely tagja a VPN-nek. Arra nincs mód, hogy az elérendő meghajtó maga is része legyen. Viszont a felcsatolt meghajtója már nem látszik a VPN-en.
-
kraftxld
félisten
A preferences (nem kötelező) ág is ugyanúgy jut érvényre mint a másik, csak annyi a különbség, hogy később az user által felülbírálható. Tehát pl ha te group policy preferencessel felcsatolsz egy hálózati meghajtót azt a felhasználó leválaszthatja. A "rendes" gp-nél ilyen lehetőség nincs.
-
kraftxld
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest