- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
-
DopeBob
addikt
Szia,
Ha egy gép domain tag, az röviden annyit jelent, hogy felhasználó azonosítását nem a helyi gép végzi, hanem az úgynevezett tartományvezérlő. Maga az Active Directory a Microsoft címtár megoldása.
A fájlmegosztás ettől teljesen független, ugyan úgy egy helyről lehet szerkeszteni a fájlt, ha van domain, ha nincs. Esetleg az alkalmazás (pl Excel) támogathatja, hogy a fájlt egyszerre több helyről megnyissák szerkesztésre.
-
brd
nagyúr
A server az IP-t lehetőleg ne a routertől kapja, hanem kézzel állítsd be, annak megfelelően, hogy mit oszt(ana) a DHCP (maszk, IP-tartomány megfelelő legyen). Aztán a routeren a DHCP címosztási tartományából szedd ki ezt az IP-t, nehogy kiossza másnak (és állítsd be DNS servercímnek ezt a fix IP-t a router DHCP konfigjában). További lényeges dolog még, hogy, ha esetleg nem így lenne, akkor a serveren, a hálókártyán állítható DNS cím saját magára mutasson (127.0.0.1, vagy lehet az IP címe is, én az elsőt jobban szeretem, mert ha esetleg a server IP-je változik, akkor is saját magára fog mutatni), és a DNS konzolban, a Továbbítók (Forwarders) fülön kell beállítani a külső DNS(eket), pl. a router címét.
-
brd
nagyúr
Akkor szerintem a következő a helyzet: a router oszt DHCP-vel, de mivel az nem tud róla, hogy a serveren is van DNS server, ezért a saját IP-jét osztogatja DNS-nek, az viszont nem rendelkezik a domain-hez szükséges bejegyzésekkel, ezért nem találják a kliensek a domain-t. Tehát pl. azt csinálhatod, hogy a router-en úgy állítod be a DNS servercím kiosztását, hogy az egyik (lehetőleg az első) a serverre mutasson (ha lehet ilyet, sajnos találkoztam olyan routerrel, amelyen nem volt erre lehetőség), vagy a serveren telepítesz DHCP-t és azt állítod be rendesen, és letiltod a router-en a DHCP-t (nem tudom, mennyire végleges a domain, ill. hogy mennyire probléma neked egy DHCP telepítése/beállítása). Én az utóbbit csinálnám, mert egy server biztosabb megoldás (főleg, ha mentegetve is van
), mint egy (SOHO) router. A fix IP-nek itt nincs jelentősége kliensoldalon. Meg is őrülnék, ha minden kliensnek fix IP-t kellene adni domain-ben...
-
bobsys
veterán
gep beleptetese igaz xp-hez de azert win 7re is lehet alkalmazni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest