- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jeti1
tag
Köszi az infókat! Dokumentálás miatt akartam a DNS kiszolgálót és AD DS szolgáltatásokat külön feltelepíteni ebben a sorrendben, de lemondtam erről a tervemről. Nem bonyolítom az életem, a dcpromo.exe-t fogom inkább használni és az Active Directory-val együtt hozom létre a DNS szervert, ahogy már más is javasolta.
Ha így csinálom, akkor jól sejtem, hogy Active Directory integrated lesz a telepítés után létrejövő címkeresési zónám? Gondolom így már biztonságosan lehet majd a dinamikus frissítéseket engedélyezni és nem kell kézzel felvennem a DNS szerveren a kliensek címeit.
A névkeresési zóna típusának érdemes ugyanazt választani (jelen esetben Active Directory integrated), amit a címkeresési zónának vagy teljesen mindegy? A DNS kiszolgáló írható tartományvezérlő. -
varga.tamas
tag
Sziasztok
Csinálni szerettem volna VPN szervert Win 2k8r2 alapokon.
A Windows 7 kliensem Error 720 hibaüzivel nem kapcsolódik.A szerveren ezt a hibaüzit kapom:
CoId={AC8D81B6-5D8A-4675-9C41-27741E294479}: The user domainem\userem connected to port VPN3-127 has been disconnected because no network protocols were successfully negotiated.Mit néztem félre???
Előre is köszi!
-
Immy
őstag
Először is köszönöm a válaszokat!
Nem pontosan tettem fel a kérdést. Arra gondoltam, hogy az egész vason mennyi memóriára lesz szükségem, ha sbs2011-et fogok használni hyperV-n? (8GB-on felül)Nem akarok még 1 PC-t beállítani csatasorba, ha jövőre bármilyen más "fontos" szolgáltatásra van szükség, amire nem jó az SBS2011. Akkor hyperV alatt felrakok egy linux disztribúciót vagy egy kiherélt win7-et.
Vmware ESXi 5.0 és 4.0 esetén ha jól emlékszem 2Gb alatt nem is indult el a telepítés, szóval annyit hagyni kellett a vmware-nek.
-
DopeBob
addikt
Oké, most néztem meg jobban a képet, szerintem mindketten félreértettük. Szóval egy lemez van, viszont hálózati megosztra akarsz menteni, így már értem
A WS-Backup ua-al az accountal futna le, mint amivel bejelentkezve vagy? Ha próbaképpen a gépnek adnál jogot a megosztára?
Esetleg Filemon?
Lehet, hogy a helyi gépre nem tud írni valahová, úgy emlékszem volt ilyen hiba, ha 2k3-ról frissített volt a gép.
-
_NCT
addikt
Értem én...
Max ha felhív az ügyfél, megkérdem hogy ugyan nyomjon már egy jobb click--->tulajdonságokat a számítógép-re, ha kinn van az asztalon,vagy start menüből és diktálja be a PC nevét... Bár kezdem kapisgálni mit mondasz, egyszerűbb leredukálni mindent a minimumra, a szájukba rágni a dolgokat
. Bár ennyire csak nem sügérek a felhasználók, h nem tudják megmondani
(Igaz, találkoztam már olyan HelpDesk figurával, aki 20 éve dolgozott egy nagyobb cégnél, de életében nem telepített még OS-t, csak jóban volt a főnökkel....)
Teamviewer nem működik csak belső hálón? Mindenképp kell hozzá net? Mert ezt eddig nem is tudtam :S
-
_NCT
addikt
Az igaz, bár én általában ezt a gépekre ragasztva, kinyomtatva papír formában láttam ezidáig
Amúgy távmenedzsment-nél nem elég az hogy beírom Remote Desktop-ba, hogy Mucika-PC és már csatlakozok is? És rögtön ott vagyok a gépében, látom mire van szükségem.
Ha meg 3rd party távmenedzsment progit használok, mint pl Teamviewer, ott meg ugye van egy fix szám/vagy név, amit mindenki megkap,és azt bediktálva már mászok is a gépében.
-
DopeBob
addikt
Köszi, egyik sem segített. A jó hír, hogy megvan a megoldás. Illetve nagyon úgy néz ki. Bár azt még nem tudom, hogy pontosan mi a baja, a Cisco switch-eken nem volt bekonfigolva rendesen a smartport, ha default-on van hagyva -> netlogon hiba. Desktop-ra áttéve tökéletes. Ennek még utánaolvasok, ha lesz egy kis lelkierőm hozzá
-
DopeBob
addikt
Köszi, de ezeken már túl vagyok, az egész netet feltúrtam, de semmi. Próbáltam többféle hálókártyával is, ugyan úgy ott a NETLOGON hiba. Ha leveszem a kártya sebességét 10Mbitre, akkor is.
Az az érdekes, hogy pár gép csinálja csak, és ezek közül is van olyan, ahol a mappaátirányítás tökéletesen működik, viszont néhány gépen nem találja meg a mappákat a szerveren, gondolom valahogy összefüggenek, de nem jöttem rá. Még este futok majd vele egy kört, bekapcsoltam most pár gépen a netlogon debug logot, hátha abból kiderül valami.
Illetve a hiba csak és kizárólag Win7. XP-s gépeknek semmi baja.
Már csak a kecskeáldozás maradt hátra
-
gardener
senior tag
thx
Nah ezt kell majd valahogy szűkítenem.Még nemtom,hogy kevés ram?(4Gb a serverben)
Víruskergető még nincs is a serveren
Víszont érdekes,hogy sokszor megfogja.
A háló gigabites.-ezt elfelejtettem mondani.
Sokszor 45-48000kbyte/mp-vel is másol a Total commander,
de egy idő elteltével belassul 5-6000-re. Aztán időnként felmegy15-24000körül. Stb.
Viszont servert és klienst is fogja a másolás. Aztán átmásol vagy 120giga adatot és dob egy "Hozzáférés megtagadva"-t.
Elég sok a lehetőség. Hogyan tudnám szűkíteni? -
Cheesy
őstag
Sokat hánytam-vetettem magamban a dolgot, végül arra jutottam, hogy nincs értelme a drágább sandy-bridge vonalnak. Nem lenne kihasználva az ereje.
Így az LGA775 család marad. Intel alaplapban az intel-féle lan vezérlő miatt gondolkodtam, de ez egy külön intel lan kártyával kiváltható más alaplap esetén szerintem, megkockáztatom nagyobb hatásfokkal.
A saját asztali gépemben q6600 van, annak a teljesítménye elégnek tűnik. Egyébként is a hdd gyorsasága és a ram mennyisége ami számítani fog, a processzor teljesítménye nem játszik akkora szerepet.
Így egy jó Giga alaplap + gbit lan kártya szerintem fedezni fogja az igényeket.Erre gondoltam:
GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR
Intel PRO/1000 PT Desktop Adapter
Q6600
2x4GB 1066-os DDR3 ram (későbbi bővíthetőségre gondolván 2x4-nek még lenne hely)
+ hdd-kMinderre pedig Win2k3 kerül. (A 2008 nem tud olyat nyújtani pluszban ami ki is lenne használva - ahogy láttam - , valamint a gépigénye is nagyobb, bár nem jelentősen)
Az alaplapon pont elég sata2 csatlakozó van, hogy az igényeket jó darabig lefedje. A processzor is nagyobbra cserélhető igény szerint (Q9xxx sorozat), a RAM is bővíthető (+8g későb), ráadásul DDR3, a hálózati forgalom sem terheli majd a procit a külön lan kártyának köszönhetően.Viszont amire nem találtam meggyőző adatot: az Intel gyártmányú eszközök (jelen esetben a lan kártya) problémamentesen működnek gyártóidegen más gyártó alaplapjában is? Ilyen téren még nincsenek tapasztalataim.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Sikerült beállítani a MySQl szerver elérését, de csak úgy működik, ha felveszem az MMC-ben a távoli részhez a kliensek IP címeit. Milyen beállítás függvénye, hogy enélkül is menjen? (Bár szerintem így fogom hagyni - biztonságosabb, viszont dinamikus IP-nél ez már nem lenne kivitelezhető.)
-
_NCT
addikt
Hmm, minden nap tanulok újat, a Resultant PSO-t eddig csak az AD bővített nézeténél, az Attribútumoknál kerestem, de ott nem találtam. Köszi, sokat segített a HSZ-ed.
PSO konténernél ahol a Distinguished Name-eket és User-eket lehet hozzáadni akikre érvényes legyen a beállítás, nos ott domain users helyett simán csak user-eket írtam, és így már működött. Default Domain Controllers Policy-t nem piszkáltam. Nekem amúgy is azt tanácsolták még régebben,hogy a Default Domain Policy-t és a Default DCP-t ne piszkáljam, csináljak GPO-t és linkeljem oda ahová szeretném.
-
ql0qxo
csendes tag
Köszönöm a javaslatott. A helyesírás miatt bocsi.
A XP is a hyper-v alatt fut, a servertől kapja az ip címet. bekapcsoltam rajta a távoli hozzáférést, kikapcsoltam a tűzfalat. Probáltam ping-et is, de nem tudom pingelni sem a server alól a ip címét. Kb ennyi egyelőre.
Köszönöm a segítséget.
-
bnorbert989
tag
"De csak 64bites host kell alá"
Ezt hogy érted?
Igen 64 bitessel próbálkozok ,szóval akkor nekem kell az is hogy a virtualbox-ból is a 64 bites verzió fusson,ez megoldható mivel 64 bites win7 em van,persze csak ha erre gondoltál.
A töbit azt értem,kivéve a VT-x-et ,fogalmam nincs hogy az mi
De akkor megpróbálom 64 Bites Virtual Boxxal,egyáltalán ha van ilyen,de sztem tuti van.kraftxld:Igen az
-
Macibook
tag
Kiprobaltam a tuzfalat letiltva es tenyleg mukodott.
Ezekutan biztos volt hogy tuzfal hiba. Neked volt igazad teljesen az SQL browsert nem engedtem ki es az volt a ludas.
Nem tudom elegszer megkoszonni a segitseget.
Jovok neked egy teljes sorosrekesszel.Jah es megegyszer koszonom.
-
Macibook
tag
Hello!
Igen SQL. Mindent beallitottam a tuzfalat nem kapcsoltam ki de a portokat es az SQL-t atengedtem. De semmi. A rohej az hogy magan a szerveren akar tav asztallal akar fizikailag elotte el tudom inditani. De hiaba adom meg a kliens gepeken az elerest es mas adatakot nem hajlando kapcsolodni, se VPN-en se a local halozatban. Felhivtam a ceget kozoltek hogy ez azert van mert 32bites a program es 64bites szerverre telepitettuk. Ezt nem ertettem kristalytisztan, de lehet viszont akkor hogy lehet mukodesre birni a klienseken is? Mivel ha nem futna sehogy akkor en ugy gondolkodom hogy magan a szerveren sem futna...
Esetleg valami hasnloval talalkozott valaki? -
Panthera
őstag
De nem a távoli asztalon, hanem a helyi gépen ugye (egyik helyen sem találtam "default" könyvtárat)?
Egy helyen találtam olyat, hogy kellhet az RDP 6.1 és a .NET Framework 3.0 Service Pack 1. A 6.1-et letöltöttem, de nem ment fel, mert újabb szervicsomag van fenn. A NET az komolyan kellhet hozzá? -
PaDoViLm
csendes tag
Szia Brd!
Nem lesz Exchange. Csak ennek az alkalmazásnak (TS) kell erőt biztosítani. Fontos, hogy 40 user simán tudjon párhuzamosan dolgozni jó reakcióidővel és bővíthető legyen további user igények felé.
A másik szerveren lévő MSSQL-felé külön gigabites net a másik gigabites egy tűzfal felé és azon túl az internet. Ez az elképzelés. Segítsetek ezt bírálni, kritizálni! A szerver persze valami szerverközpontba kerülne redundáns táppal. Archiválni az SQL-t tervezem éjszakánként teljesen. A TS szerver védelmében inkább a teljes lekorlátozást és minimális jogokat.
Véleményetek? -
DopeBob
addikt
Nem, 8530-on van/volt ez tuti. De közben már megvan a gond, mégha nem is értem pontosan
Volt az AppPoolban egy 32bites progi is, a wsus telepítés pedig feltett egy http tömörítőt (vmi xpress nevű, suscomp.dll) ami a sémák között van tehát globális beállítás. Na most valahogy nem kedvelik egymást 32bit <> 64bit amíg nem kapcsoltam ki, semmi nem ment, se wsus, se semmi. Elvileg ha szerzek egy 32bites WSUSból egy ilyen fájlt, akkor menni fog, de ezt majd holnap.
Így hogy ez a fajta tömörítés ki van kapcsolva, egyenlőre megy minden.
-
DopeBob
addikt
-
OddMan
őstag
Hát szerintem, ha egy 3TB-os merevlemezen dynamic MBR alapú partíciót használunk, akkor is csak 2TB-ot fog látni a 2008 server a hdd-ből.
Én legalábbis úgy tudom, hogy dynamic MBR alapú partíció csak akkor mehet 2TB fölé, ha spanned vagy RAID-0 vagy RAID-5 kötetet használunk, de itt is vannak megszorítások. A lényeg, hogy MBR alapú partíció lemezenként maximum 2TB lehet.Az igaz, hogy 3TB-os merevlemez még nem jelent meg, de ha jól tudom idén már kapható lesz. Na nem mintha ilyet akarnék venni, de azért jó tudni, hogy meddig ér a takaró.
-
brd
nagyúr
Online chat az Intel supporttal, részben kivonatos verzió:
Én: 2008-cat használok egy P55-ös chipsettel ellátott alaplapon, AHCI módban, minden jól működik, egészen addig, ameddig software RAID1-et nem akarnék használni, az ezt követő újraindításkor ugyanis a HDD-detektálás közben az AHCI BIOS lefagy.
Support: Milyen alaplap?
Én: Gigabyte P55-UD3.
Support: Kérem forduljon a Gigabyte supporthoz.
Én: Igen, próbáltam, de ők nem tesztelték ilyen OS-sel, blabla..., viszont az AHCI BIOS az Intel, nem? Maga a chipset támogatja ezt az OS-t.
Support: Ez egy OEM termék.
Én: De önök írják az AHCI BIOS-t, nem? Vagy a Gigabyte készíti, esetleg csak módosít rajta?
Support: Ez nem Intel BIOS.
Én: Akkor a detektálás előtt a Serial ATA AHCI BIOS Version iSRC 1.20E Copyright Intel Corporation mit jelent? Az nem valós állítás? Egyébként a verziószám alapján az összes ilyen chipsettel és viszonylag újabb BIOS-sal ellátott alaplapon ugyanez az AHCI BIOS van, tehát vagy mindenki egy gyártóét használja fel, vagy mégiscsak önök készítik.
Support: Élveztem a beszélgetést, köszönjük, hogy igénybe vette a terméktámogatást, legyen szép napja.
[Kapcsolat megszakad.]Miért is vártam mást?
Miért akarom, hogy a HW-gyártók, meg úgy az egész világ kapja be a bííííííííííp? Az egész úgy 1 hete kezdődött.
(Egyébként lassan a Microsoft is csatlakozhat a csapathoz, a "hogyan telepítsünk EBS-t olyan gépre, amelynek nincsen integrálva a hálókártyadrivere a Windows telepítőbe" c. eposz kapcsán.) -
kraftxld
félisten
Kaptál már bullshit-en kívül valamit bármelyik gyártótól?
Mert én még nem. Multkor a HP-nál valami level 3 engineer rángatózott pár hetet egy problémán, a javaslata az volt, hogy cseréljek meg két kábelt, (Egy P400-as raid kártya nem akart megfelelő array-ról bootolni), de a hosszuk miatt nem lehetett megcserélni
Így a korábban mókolt Acronis OS Selectoros megoldást kellett használni.
Szintén mult héten leveleztem vagy 10-et a Trend Micro Support-al, mert a "Worry Free" Business Security Server nem frissítette magát automatikusan ,csak manuálisan. Ment a rángatózás, logok bekérése, tanácstalanság, kecskeáldozás keresztútnál holdtöltekor éjfélkor, aztán bemérgeltem magam, leszedtem az egész szart, újratelepítettem 30 perc alatt és működöttMost ezek után hogy töltse ki a kérdőíveket a supporttal kapcsolatban?
-
brd
nagyúr
Aha, rájöttem. Köszönjük Intel (és talán a Microsoft is tehet róla, mert valami olyat ír a HDD-re) a bugos AHCI BIOS-t.
A dinamikus lemez önmagában még nem baj, de amint mirror lesz belőle, a forrás HDD detektálásába belefagy az AHCI BIOS.
Az R2 jó ötlet volt, az annyiban jobb, hogy az a mirrort meg tudja csinálni (de utána persze nem indul a gép, erről a vezérlőről, a másikról igen). Még a sima 2008-cal is megnézem, hogy az alaplapon lévő másik vezérlővel (csak az sajnos lassabb) is problémás-e neki a mirror készítése, és beírom, ha nem (tehát ha nem írok, akkor azzal működik). -
gaborbol
őstag
Azok hat, dell,de ilyen primitiv hiba es nem jovok ra ,hogy lehetne megoldani.
A masik szerveren elol, tapnelkuli kulsok vannak. Ezen viszont kulso tapos van elol.Valahogy ujra kene raknom neki a drivert csak nem tudom honnan talaljak neki drivert..
Ha egy masik 2008-rol leszedem a drivert es atrakom ebbe az mukodhet?
Talan csak megserult.A beepitett driverrel ment rendesen, egesz addig mig egyszer le nem huztam rola, a masik gep detto ezt csinalta...Mivel a kulso vinyok hetente rotalodnak, mindenkeppen le kellett huzni.
-
riska1982
aktív tag
Én annak idején létehoztam magam egy tanusítványt! Be is tettem a legfelső szintű tanusítvány kiszolgálóba! De folyamatosan azt írta ki, hogy a tanusítvány nem megbízhatóó és nincsen a legfelső szintú tanusítvány kezelőben (pedig ott volt) Még a gép neve is stimmelt.
"azaz te telepítesz egy Root CA-t, és azzal készítesz egy tanúsítványt+
Ez egy külön letölthető program, vagy a windowsos beépítettre gondolsz, amit az előbb írtam? -
Tier555
csendes tag
Ez a helyzet pontosan. A router oszt DHCP-vel. Azt hittem ez nem gond.
A probléma az, hogy tudok MAC alapján fix local IP-t adni a szervernek, de csak elméletben.
ASUS WL(? ) router van és ha ezt beikszelem, szétfagy az egész. A múltkor, miután már az admin oldalt sem tudtam elérni, reset lett a vége.Akkor szintén 1 azaz 1 db fix local IP lett volna a cél.
-
Tier555
csendes tag
Az a hibaüzenet, hogy nincs ilyen domain. Pontos hibaüzenetet holnap reggel tudok írni.
Viszont a DNS lehet, hogy baj, mert nincs is semmi megadva ( DHCP ).Egyáltalán Local-ban kivitelezhető ez FIX Local IP nélkül ?
Nem ugye ? Csak a múltkor amikor fix local IP-t akartam adni ( ASUS Router ), annak router reset lett a vége..Ja és csak LAN-ban gondolkodom, nem lesz távoli asztal vagy VPN.
-
ticzi01
aktív tag
2003Server alatt nem találom a Conditional Forwarders fület.
Hol van pontossan?Én a felügzeleti esyköyöknél a dns-t indítóm majd ott jobb gomb tulajdonságoknál van sima továbbító.
de nekem feltételes továbbító kellene amit hirtelen nem találok.
Azért ide írtam mert ezelőtt is itt tettem fel a kérdést köszi -
DopeBob
addikt
nem változik semmi. Domain nincs még egyenlőre, egyik bekapcsolás után nyilvános profil van ergo nem megy semmi, újraindítás után pedig vállalati amire be lettek állítva a tűzfalszabályok.
Egyenlőre most a "nem javasolt" megoldás lett, nem tudom mi okozhatja a hibát, 3 ugyan olyan gépből 2 csinálja, egy nem
-
anulu
félisten
driverből volt egy, amit elég régóta használtam (64bites Vista driver), tegnap lehúztam gyártó oldaláról este a legfrissebbet. valamitől egyik napról a másikra jött ki a dolog, csak semmihez nem tudom kötni
és pontosan azt sem tudom mikor, hogy nekiálljak eventlogot túrni
alaplapi hálókártyát nehezen cserélek
-
canniball
nagyúr
"Valószínű, nem lesz szükséged a 2008 újításaira."
Senki többet harmadszor, megyek is a 2003 topikba."A magyar verziót én azért nem javaslom, mert nehezebb a hibakeresés, a magyar nyelvű hibaüzenetek miatt."
Merthogy Servernél ilyen gyakori hogy hibát kell keresni?"Fileservernek egyébként (szerintem) felesleges (és drága mulatság) Windows Server...ha már ragaszkodsz a Windowshoz."
Ezt tudom lőni MSDNAA-ból, Linuxhoz meg nem értek. -
bobsys
veterán
igaz, csak a LABunkban probaltam, eles rendszeren nem de van a StarWind iSCSI cucca, az ingyenes 2 TB lemnezkapacitasig mukodik
Itt egy technetes blogon a cikk rola -
Gregorius
őstag
-
Gregorius
őstag
-
Gregorius
őstag
Szerveren általában másodlagos, hogy a képernyő milyen tempóban frissül. Legyen inkább hamar készen. Egyébként meg a CP->System alatt lehet próbálkozni a performance módosításoknál, hogy ne a background taskokra optimalizáljon az ütemező.
Öhm. Hyper-V nincs véletlenül telepítve? -
Gregorius
őstag
Nevezd át a 2008 adminját (jav.: mármint a beépítettet), oszt' jó lesz
Ezt azért tenném inkább óvatosan, mert egyszer egy ilyen akció után nagyot szívtam, amikor pár rezidens vacak illetve startup/shutdown script megadta magát.A profilmásolással is ütköztem már hasonló kockázatokba és mellékhatásokba.
Még annyi ötletem van, hogy a profilba a network credentialok közé felveszem, hátha, bár az nem a biztonság csúcsa.
-
kraftxld
félisten
Nem kell sokat tökölni a parancssorral, csak addig amíg beveszed mondjuk a tartományba meg a winrm-et engedélyezed. Utána bármilyen másik gépről mmc-vel tudod heggeszteni.
Amúgy kevesebb patch, biztonságosabb, meg hyper-v alapnak tökéletes. Valamint egy kis gép (legalább 512 rammal) sokkal gyorsabban szolgál ki vele dolgokat. Pl komplett AD, DNS, DHCP, printszerver stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest