- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- MIUI / HyperOS topik
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
Octopus21 #2902 üzenetére
A Cobian Backup nem alkalmas a muveletre?
-
DopeBob
addikt
válasz
Octopus21 #2904 üzenetére
Pár éve csináltam, nem biztos, hogy jól emlékszem, mindjárt megnézem: úgy rémlik, a másik hdd-t már csak parancssorból lehet hozzáadni, a disk guid-ját kellett megadni, és ment nálunk szépen amíg használtuk. Egyik nap egyik vinyóra, másik nap a másikra. Úgy rémlik csak SBS-nál van úgy megoldva, hogy GUI-n lehet hozzáadni több mint egy vinyót.
Ez az onsite offsite a mentés tárolására vonatkozik. Offsite, ha fogod a vinyót és mondjuk hazaviszed, vagy valami távoli telephelyre feltöltöd, ftp, akármi. Ha összedől az épület, akkor is van egy használható mentés.
Ez az egyszerre 2 helyre már nagyon túlbiztosításnak tűnik, hiszen a szerverben (ahol feltételezem a raidet) lévő HDD-knek is tonkre kell menniuk pont akkor, amikor a mentés hdd-nek. Rá kell nézni minden nap az eseménynaplóra, hogy nincs e gond. Ha disk hiba van az úgyis látszik.
-
DopeBob
addikt
válasz
Octopus21 #2902 üzenetére
SBS-nél meg van oldva rendesen a tobb vinyo kezelés
Sima 2k8R2-nél úgy emlékszem, csak parancssorból lehet hozzáadni több vinyot, de akkor ez megvan.
Egyébként szerintem annak nem sok értelme van, ha egyszerre több helyre megy a mentés, inkább úgy csinálnám, hogy az egyik HDD-t mondjuk hazaviszed/páncélba elzárod stb a lényeg, hogy ne a szerver mellett legyen, hanem máshol. Így ha modnjuk ellopják a szervert a mentos vinyoval egyutt, vagy leég a szerverszoba, akkor sincs gáz
Szerintem olyat nem tud, hogy egyszerre két helyre csináljon mentés, max ha a parancssori részének meg lehet adni kézzel, hogy mi a dest, akkor úgy, írsz hozzá két parancsfájlt és azokat futtatod.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
Octopus21 #2863 üzenetére
Valaki ötlet?
Még annyit hozzáfűznék, hogy írni tudok a megosztott mappába, tehát létre tudok hozni benne mappát pl, és azokat látom is, de magát az eredetileg megosztott tartalmat egyáltalán nem. Segítsetek légyszi, mert nagyon idegesít. Minden más gépen látom a mappa tartalmát és tudom írni, olvasni.Köszi.
-
DopeBob
addikt
válasz
Octopus21 #2728 üzenetére
Szia,
jó régi de működik, ez a hét napnál régebbieket törli. Teszteld azért, fejből nem is tudom már, hogy mi micsoda, csak el volt téve, hátha kell még
%windir%\system32\forfiles.exe /p e:\ /m *.bkf /d -7 /c "cmd /c del /q @file"
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753551(v=ws.10).aspx
-
kraftxld
félisten
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Octopus21 #1439 üzenetére
Neked is és Forza_JUVE-nak is:
Szép dolog a kísérgetezgetés és a "majd magamtól rájövök a dolgokra" típusú megközelítés, de kell egy alap tudás először.
Technetklubon és Technetklub TV oldalon rengeteg magyar nyelvű leírás, bemutató, videó van. Ezeket nagyon ajánlatos előbb végignézni.
Aztán pl. Szak kiadónak vannak magyar nyelvű könyvei a témában. Microsoft Press-es könyvek is nagyon jók, de angol nyelvűek. (Ami szakmailag inkább előny, mint hátrány.)
Illetve vannak különböző angol oktatóvideók: Trainsignal, VTC, CBT stb. cégek. Ezek fizetősek, de nagy az internet.Ezt a hosszálósát nem letolásnak, lehurrogásnak szántam. Épp ellenkezőleg, építő jellegű kirtikának
-
DopeBob
addikt
válasz
Octopus21 #1439 üzenetére
Rendszerfelügyelet rendszergazdáknak
Ezt a könyvet nem tudom ismeritek e, ingyenes és viszonylag hasznos, az elején mindenképpen. Ha jól emlékszem, még vista/2003 szerver van benne, de ezekben az alap dolgokban nincs igazán nagy különbség
-
kraftxld
félisten
válasz
Octopus21 #1398 üzenetére
Röviden:
szerver fix ip, átjáró a router, dns saját maga.
parancsssorban dcpromo, tartományvezérlő megcsinál.
dns-ben forwarder-nek beállítod a szolgáltató dns szerverét.
dhcp-ben az átjáró a router a dns szerver a fix ip-s szerver.
kliens bekapcsol, ip-t kap, tartományba léptet, örül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Futás, futópályák
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- EAFC 25
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest