- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- body007: # Raspberry Pi Zero W + Alpine Linux Wi-Fi Telepítési és Konfigurációs Útmutató
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ldave: New Game Blitz - 2025
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Octopus21
aktív tag
Igen. Közben néztem, hogy valami mégiscsak történt, mert átment néhány dolog az üres vinyóra, de nem minden. Ezek szerint a háttérben fut ilyenkor ez a feladat és nem látni a dos ablakot amikor elindul?
Nade akkor miért nem másolt át mindent? De olyan fura, mert a mérete a mappának ugyanakkora mint a forrás mappáé. A kötegfile-ban az xcopy /e /y paranccsal írtam meg a másolást, tehát minden almappát meg file-t át kellett volna másolnia. -
klambi
addikt
élőben nem lesz megvalósítva, szakdolgozatban lesz kb 7 oldal erről, meg 1 vmware-el demozva, de annyi kellene hogy melyik klienst éri meg, milyen oprendszerrel és a telepítésről néhány dolgo, hogy mi merre, csak élő rendszer nélkül nehezen boldogulok
vagy ha tudsz néhány dologban segíteni privátban meghálánám!!! -
klambi
addikt
-
-
kraftxld
félisten
-
brd
nagyúr
Ha a Hyper-V Serverre gondolsz, akkor a M$ által ajánlott memóriaigény nem változott a 2008 R2-höz képest. Ha mondjuk fél-1GB-ot hagysz szabadon a Hyper-V serveren, a legtöbb esetben, az már bőven elég bármire (többnyire még az 512MB is), nem kell külön számolgatnod (főleg, ha dinamikus RAM-ot is beállítasz a Guesteknek). Amúgy az első Guest GB-nak 32MB, minden továbbira 8MB overhead kell (pl. egy 3GB-os Guest esetén tehát 32+8+8MB-ot kell pluszban számolnod), és ezt persze minden guestre ki kell számolni, tehát, ha mondjuk 3 guested van, akkor mindegyik Guest első GB-jára 32MB-ot számolj, a továbbiakra 8-at, és add össze a végén.
Ha viszont Hyper-V alatt azt érted, hogy egy teljes értékű server részeként fusson a Hyper-V, mint Role, akkor olyan 2 GB-ot számolj a host OS-re (plusz sok-sok GB RAM, és 10+Guest esetén a fentieket is számításba veheted, de nem valószínű, hogy mondjuk 32GB-nál többel találkozni fogsz, és lesz vagy 10-16 virtuális géped). -
DopeBob
addikt
Azért így írják, hogy Server + CAL, mert szerver licenct is és CAL-t is kell venned, ha megnézed a táblázatot, az Essential változathoz nem kell CAL, 25 főig lehet használni.
Tehát akkor összefoglalva, létezik olyan, hogy SBS Standard CAL amiben bele kell érteni az Exchange CAL-t is.
Képhez: legalább olvasd el, amit bekereteztél... azt írják, hogy mennyi a MEGTAKARÍTÁSOD nem azt, hogy mennyit kell fizetni... Total: $23,97
-
kraftxld
félisten
-
CsodaPOK
senior tag
Bitlocker a bekapcsoláskor rántja meg a vinyókat, amig először végigtitkositja a kötetet. Utána már nem jár jelentős teljesitményveszteséggel.
Viszont a recovery key-t nagyon jól el kell rakni, illetve letesztelni, leirni, hogy mi van ha... Mit kell csinálni stb. Különben nagy sirás lesz.
-
kraftxld
félisten
Az SBS azért nem olyan horror összeg, elég sok cégnél láttam Mo-on, itt szinte mindenkinél SBS van ahol kevesebben dolgoznak mint 50 fő.
A közhiedelemmel ellentétben a linux nem olcsó bárki bármit mond (a plusz mérnökóradíj simán az SBS licensz töbszöröse), és én még nem láttam olyan linuxot ami mondjuk egy SBS 2008 / 2011 szolgáltatás szintjét nyújtotta egy gépen. Persze az SBS se tökéletes vannak hülyeségei, de ha egyszer megy aztán nem sok gond van vele ha a "hozzáértők" nem piszkálják -
brd
nagyúr
Az operációs rendszer felülete a Windows 8-tól megörökölt Metro UI, amely a korábbi Windows Serverekhez szokott rendszergazdáknak elsőre zavaró lehet, és az alkalmazások is Metro stílusra váltottak.
Gyönyörű, eddig azt mondták, a GUI-hoz kell a nagy teljesítmény, most mit fognak, a színes téglalapok rajozgatása foglalja le a gépet? Azt már az Amiga500-as is tudta...
A Windows Server 8 elődeivel ellentétben csak opcióként ajánlja fel a grafikus felhasználói interfész telepítését, a GUI külön szerepkör az operációs rendszeren, alapértelmezésként a GUI nélküli Server Core települ.
No, kellett hozzá ~30 év, de csak sikerül nekik is...?
Adattárolás terén számos új képességgel bővül a Windows Server 8, amelyek alapja a ReFS (Resilient File System) nevű fájlrendszer.
Remélem, ezt jó ideig semmi nem fogja kötelezően használni, mert eléggé gyerekcipőben jár.
Hihetetlen, hogy ennyi év csúszás után még mindig ezt a hulladékot tudták csak kihozni (a WinFS-re gondolok).
A Hyper-V-s újdonságok viszont.
(Viszont kár, hogy 2008-ra nem lesz megoldható, ha jól tudom, és megint OS-t kell majd cserélni a virtualizációs rendszer újításához. De remélem, legalább a Hyper-V Server marad olyan, amilyen.)
picinrossi: Pl. így.
-
Spa4aPaSWebr
csendes tag
-
_NCT
addikt
Hogy még nagyobb legyen az a réteg, ahol teríteni tudja a piacot a termékeivel
Kvázi egy Serveren jó esetben nem futtatsz mindenféle programokat, mint a Deskto-on, az nem arra való. Aki ért valamennyire a Server-hez, az be tudja magának is konfigolni a gyári tűzfalat, vagy ha a védelmi vonalat erősíteni akarja, akkor másik server-re feltesz egy TMG-t vagy egy Linux védelmi rendszert használ.
Nincs hatalmas tapasztalatom, csupán amit sikerült ellesni eddig az életben, viszont szerverre ismerős rendszergazdák a gyárin kívül nem nagyon szoktak + szoftveres tűzfalat telepíteni, mert felesleges. De ez csak az én tapasztalatom, majd a hozzáértőbb kollégák mondanak okosat
-
_NCT
addikt
Nekem hirtelen 2 ötlet ugrik be, egyik CMD-ben a NET SHARE parancs, ami megmutatja a rejtett megosztásokat is.
Ha pedig kliens gépen akarod kipróbálni, hogy működik-e a rejtett megosztás, akkor a megosztott mappa pontos nevét beírod az Intéző navigációs sávjába ($ jel a végén kell) a nevét és működik.
-
Drag77
senior tag
Én, ezt úgy oldottam , meg, hogy a gépek hajnal 4:50 kor bekapcsolnak majd 6:00 kor ki.
A WSUS 5 re van időzítve így 6 ig felmásznak a telepítendő progik + a win update is végez, a felhasználók meg semmit nem vesznek észre:-). A reader es a flash egy közepes gépen is viszonlag hamar felmászik.
Win 7 ten érdemes bekapcsolni a beszédes rendszer indítást leállást és akkor a felhasználó, nem a csak a kérem várjont látja, hanem látja pl., hogy telepűl a program és nem hiszi azt hogy lefagyott. -
Drag77
senior tag
-
Mahesa
tag
Lehet Linuxosokat is. Kell hozzá Kerberos, Samba és Winbind. Ezeket kell aztán konfigolni meg a PAM-et. Itt egy leírás arról, hogy hogyan kell konfigolni a Sambát, Kerberost, mit kell belőni az nsswitch.conf-ban - a leírás Samba megosztások eléréséhez van AD autentikációval, a PAM rész nincs benne: http://lcb.hu/linux/samba_vs_ad.html
Itt egy leírás, ami tartalmazza a PAM módosításokat is: http://www.enterprisenetworkingplanet.com/netsysm/article.php/3502441/Join-Linux-to-Active-Directory-With-Winbind.htmVan egy Likewise nevű cucc is, viszont azzal még nem volt dolgom csak hallottam róla (https://help.ubuntu.com/8.04/serverguide/C/likewise-open.html).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Diablo IV
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- E-roller topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BMW topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest