- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
kraftxld #2859 üzenetére
De mit is kell itt csinálnom? Tehát mi a cél? Ha ezt megérteném, talán meg is tudnám csinálni
Szedjem ki a pipákat az ipv4 mellől?
Akárhogy variálom a sorrendet, pipák ki be, nem változik semmi.
lehet újra kellene indítanom.
Ezt én is kérdeztem thomeos topicban, de nem kaptam választ rá.
Ha az ipv6-os felhasználónevemet írom be a routerba, nem kapcsolódik -
havri1
félisten
Helló!
IPV6-ot szeretném a szerverre is beüzemelni. Windows 8-on , 7-en simán működik..r2-n nem
Valakinek van tapasztalata ebben? Thome VDSL-en.
Hozzá kell adni még 1 kapcsolatot (betárcsázóst-PPPoE), a megfelelő adatokkal. Ezt megcsinálom, kapcsolódik is, de nem jó, mert ipv6 címet hiába kap, mégsem azt használja a gép. -
havri1
félisten
Hol tudom megnézni, hogy mitől fagyott le a gép? Valamit logol?
-
havri1
félisten
Sziasztok!
2 éve kb fut itthon egy gépen az R2, teljesen meg vagyok vele elégedve, torrentezik, és fileokat oszt meg helyi hálón 24/7 -ben.
Nemrég észrevettem, hogy hihetetlenül belassult. Távoli asztallal, és webes alkalmazással (Logmein) is nagyon lassan lép be, minden művelet nagyon lassú.
Valami a torrent körül is lehet, mert ha lekapcsolom, várok kicsit, és utána lépek be, mintha "lélegzethez jutna".
Igazából nem változtattam semmin..Sajnos ram csak 2GB van benne mert a másik 2 modul hibás vagy kompatibilitási hiba van, mind1, a lényeg, hogy csak 2x 1gb van benne. Létezik, hogy valami frissítés/egyéb miatt ez már nagyon nagyon kevés neki, és emiatt lassult?
Valahogyan tudom ezt ellenőrizni, azon kívül, hogy látom, 1gb van szabadon a memóriából?
Érdemesebb lenne inkább visszatérnem 2003-ra ennyi memóriával?Köszönöm!
-
havri1
félisten
Helló!
Segítséget kérnék!
Windows 2008 R2 van egy gépen itthon. Medialejátszóknak, pc meg notinak szolgál tárhelyként.
Különböző megosztások vannak, mindenkinek más, más más tartalommal. Ezzel semmi gond sincs, viszont restartkor (sajnos mostanában néha kap kékhalált vagy 1-1 frissítéskor magától újraindul), alapban az összes meghajtót rendszergazda részére megosztja. Tehát a megosztás böngészésekor minden meghajtó látszik egy $ jellel megspékelve. Ezt szeretném letiltani, tehát ha van egy restart, akkor csak azokat ossza meg, amiket én beállítottam neki. Van erre megoldás?Köszönöm!
-
-
-
havri1
félisten
Most látom, 3 hsz-el ezelőtt ugyanebbe futott bele valaki.
Ez nálam eddig nem volt hiba, nem lehet, hogy valami frissítéssel szedtünk össze valami bug-ot?Én töröltem a megosztást, újra megcsináltam, és ugyanaz
Gondoltam karakterhibára, de nem.. -
havri1
félisten
Helló!
Server 2008 R2.
Adott egy hdd, azon 4 könyvtár.Filmek
Egyéb
Képek
LetöltésekMind a 4 teljes jogkörrel megosztva az alábbi felhasználóknak :
- Rendszergazdák
- Mindenki
- VendégBiztonság fülön is mindhez hozzáadtam a jogosultságokat.
A gondom az, hogy a Filmek mappában van kb 99 mappa, ebből 3-at nem tudok megnyitni hálózaton. Sem PC -vel, sem medialejátszóval.
Pc-n azt dobja, hogy nincs megfelelő jogosultság a mappa megnyitásához, mediaplayer meg üres mappát nyit meg
Mi a bánatos fütty lehet?Köszönöm!
havri
-
havri1
félisten
Igazából nem.
Telepítettem a szolgáltatásokat, szerepköröket, kért egy újraindítást, és azóta nem látható a szerver, de még a logmein-en sem
Lemásztam a géphez, és a hálókártyát sárga felkiáltójellel látta el. Valamelyik szerepkör licencelésével volt probléma, hozzá kellett adni licenceket, de ennyire nem vágom, így leszedtem a dolgokat. Most újra él a hálózat.
Jónak tűnne ez, csak be kéne tudni állítani -
havri1
félisten
Helló!
Pár hete írtam, hogy a CUDA-t nem bírtam életre kelteni R2 alatt.
Nos, nem R2 a baj, hanem a távoli asztal!
Ugyanis a távoli asztal alatt az NVIDIA driver extrák nem működnek, így a CUDA sem.
Most ideiglenesen egy LogMeIn-t használok, de ez elég lassúcska.
Szerintetek a távoli asztalt rá lehet bírni, hogy 1:1 be mindent engedjen, mintha előtte ülnék?Köszi...havri
-
havri1
félisten
Helló!
Tettem a "szerverbe" egy CUDA képes vga-t, egy nvidia GTS250 est. Setiznék rajta, de nem akarja látni a cua képes gpu-t a boinc. Driver fent van, legfrissebb.
Létezik, hogy valahol külön engedélyezni kell a cudat 2008 r2 alatt?havri
-
havri1
félisten
Helló!
2008R2 alatt meg lehet azt oldani, hogy a hálózaton lévő gépeknek egyes mappáit rendszeresen szinkronizálja?
Konkrétan arra keresek megoldást, hogy az otthon használt 4 szgépre egyénileg feltöltött képekről legyen a szerveren egy biztonsági mentés. Jelenleg ez kézzel megy, és hát kezdek belefáradni.
Az sajnos nem jó, hogy a szerverre töltse közvetlen, és onnan használja, mert a wifis gépek lassúak.
(Talán a windows server 2011-ben hallottam ilyesmiről, és az az R2-re épül ha jól tudom)Köszönöm.
-
havri1
félisten
Végül újraraktam a 2008r2-t, és maradtam költséghatékonyságból az ingyenes szoftvereknél. Vírusirtónak továbbra is Security Essentialt használom, viszont a Kaspersky próbaverziója tesztelésénél rájöttem, iszonyatos mennyiségű támadást fogott, így egy szoftveres tűzfal is kell.
Létezik szerintetek ingyenes tűzfal R2 alá? -
havri1
félisten
Még mindig várnék vírusírtó tippeket.
Avast, Avira nem megy fel a serverre, telepítésnél hibát dob.
Security Essential nem képes megfogni a vírust, másodszor szivat meg.
Mi lenne a befutó? -
havri1
félisten
Helló!
Másodjára szedem össze a szerveren a Virus
in32/Gael.D vírust.
Már nagyon kezdem unni. Sajnos azt hittem maximálisan védve vagyok, a tűzfal+vírusírtó+ odairigyeléssel, de ezek szerint valahol van nem kis rés.
Jelenleg Security Essential van a gépe(ken). Milyen vírusirtót lenne érdemes rárakni a szerverre?
Köszi! -
havri1
félisten
válasz
CsodaPOK #1514 üzenetére
Hm, na de IIS felhasználónak, hogy engedélyezzek írást a mappára? Inkább a rendszergazdát kéne az ftphez hozzáadnom, az minden mappához hozzáfért, hozzáférése alapból megvan, igaz?
Szerk.: Megoldva. Hozzáadtam rendszergazdát, csak nem adtam hozzá az " FTP- Engedélyezési szabályok"-nál.
-
havri1
félisten
Helló!
Tudna valaki segíteni FTP beállításban?
2008 R2 van a gépen. Amit eddig megcsináltam:E leírás alapján (kivéve az FTP7 telepítését, mert R2-re nem tudtam felrakni, az így tettem fel) belőttem az IIS-t és at FTP 7.5 -t.
Létrehoztam localhoston az ftp elérés, hozzáadtam a rendszergazdát, mint engedélyezett felhasználót, létrehoztam az ftp könyvtárat, a saját kezű tanúsítványt. Engedélyeztem a tűzfalban, Totalcommanderbe belemásoltam az OpenSSL fileokat.
Viszont a TC nem látja az ftp-t.
Folyamatosan kapcsolathívási hiba. Próbáltam ftps://ip:21, ftp://ip:990, ip:21, ip:990, de semmi.
Mi a hiba vajon?
Kizárólag helyi hálón kell az ftp, és elég a rendszergazdai hozzáférés.Köszi!
-
havri1
félisten
Alapjaiban véve a 2008 server win7 alapokon fut?
A driverek miatt kérdezem. Nagyon megtetszett, lehet áttérnék a pcmen erre. Csak 1-2 driver ha nem megy, már szívok.. -
havri1
félisten
Valaki tett már fel 2k8 r2 64bitesre torrent klienst? Én a Bittorent 7.2.1 verziót használom, webuival, rá is tettem, de keményen fagy vele.
Lehet alternatíva az utorrent, nem próbáltam, de nem hinném hogy ezzel gond lenne. -
havri1
félisten
válasz
kraftxld #1501 üzenetére
Asus p5k / 3,2ghz p4 HT / 2x 1gb ddr2-800 / 2db 80gb samsung raid0 / 1,5tb hitachi
Amolyan fileszerver, hálózati mediaplayereknek.
Miután feltelepítettem, beállítgattam, sokat "gondolkodott". Ablakokat egyre lassabban adta fel. 2003 ebből a szempontból sokkal gyorsabbnak tűnik. -
havri1
félisten
válasz
kraftxld #1499 üzenetére
Sorba az összes letiltott szolgáltatást engedélyeztem services-ben. És a hálózatfelderítés is köztük volt.
Nem tudom alapból miért van letiltva, gondolom biztonsági okokból.
Sajnos a 2008 r2 nagyon megette a gép erőforrásait, visszatértem 2003-ra. De tetszik, így futok majd még 1 kört -
havri1
félisten
Megoldva.
-
havri1
félisten
Guglival keresgettem, és többeknek van ez a problémája, így valószínűleg ez így van jól.
Ezt találtam, de a szolgáltatás bekapcsolásával sem sikerült engedélyeznem. -
havri1
félisten
Helló!
Nem tudom bekapcsolni a hálózati felderítést. Amint bekapcsolom, alkalmaz, de ismét ki van lőve. Persze a szervert (annak megosztásait) nem látja a többi gép helyi hálón.
Mi a megoldás? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest