- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
maci25
aktív tag
válasz
kraftxld #2602 üzenetére
A serverhez csak en ferek hozza =tehat azokat szeretnem korlatozni akik a wifin csatlakoznak.
Nagy terheltseg eseten vagy hiba eseten lenne szukseg arra ,hogy kik kapcsolodnak a serverhez.Azt hogy mi alapjan azonositom be hogy ki kihez tartozik azt meg nem tudom. Talan az azonositas a MAC Address alapjan lenne....
A rendszergazdan kivul csinaltam meg par felhasznalo nevet amiket bealitgattam kulonbozo jogosultsagokkal es igy erik el a halozaton tarolt adatokat.
remelem sikerult minden kerdesedre valaszolnom,hogy jobban kepbe kerulj -
old gray
addikt
-
old gray
addikt
válasz
kraftxld #2552 üzenetére
[link]
sikerült megcsinálni!(köszönet érte snefi-nek
)
a fenti tutorial alapján.....ott b...tam el, hogy a desktop ill. documents folder helyének külön-külön adtam elérési utat, valahogy így:
\\fileserver\users\desktop ill.
\\fileserver\users\documents
és mindkettőnél u.az a beállítás kellett volna, pl.csak \\fileserver\folder
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kvótázás:
a userek adatai a folder redirection után a fileserveren lesznek.
a kvótázást ugye nem lehet mappákra vonatkoztatni csak meghajtókra?
beállítom a fileservert ( E: ), hogy:
- A kötet új felhasználóinak alapértelmezett kvótája (pl. 150MB)
vagy?
- Kvótabejegyzések, és itt felviszem a címtárból az összes usert akire folder redirection
érvényesül?
Jól értelmezem az 1. esetnél, hogy ha 1 új user elkezdi az E: kötetet használni (írni rá), rögtön érvényesül rá egy beállított alapérték és az E: kötetre összességében érvényesül a max. lefoglalható tárhely?
[Szerkesztve] -
Windows NT
tag
válasz
kraftxld #2504 üzenetére
Igen modósítottam a hszemet mert mindig növekvőbe látom és elfelejtem, hogy át kell állítani csökkenőbe ez még az első hszek.
Igen nem ingyenes, de szerintem otthoni használatra szerintem jó inkább az os legyen jogtiszta.
Kb mennyi lehet egy mui pack? De, ha jól tudom akkor ígysem az igazi rendes magyar az szerintem jobb. -
old gray
addikt
válasz
kraftxld #2501 üzenetére
brand HP gépek (EU-s pályázat eredménye)
integrált hálókarival, igen, hirtelen nem tudom a típusát, majd hétfőn melóban...
De tegnap sikerült megoldanom egy apró utillal, POWEROFF a neve. Tud keresni a címtárban, elég sok funkciója van és a lényeg a magic packet működik, a gépek beindulnak, remote desktop műxik és ki is tudom kapcsolni!
A következő lépés nem ethernet-en hanem interneten keresztül wol megvalósítása lenne, de ezt nem tudom, hogy kell, bonyolultnak tűnik....(távmenedzsment rulez)
Az itthoni gépem nem statikus IPvel rendelkeik, mikrón jön a jel, bár a szolgáltató ígéretett tett arra, hogy hamarosan kapunk fix IP-t ill. a portokkal is szabadon rendelkezhetünk....
Az iskolában meg Közháló-Sulinet internet van. -
ige
csendes tag
válasz
kraftxld #2442 üzenetére
AD-t sem tudom hasznalni, mivel nincs tartomany amihez tudnek kapcsolodni. OU es DC nem sokat mond. a google-t ember nem hasznalta egy nap ennyit mint en. vagy rosszul keresek vagy alapvetoen rosszul allok az egeszhez nem tudom.
nincsenek rendszergazdai ismereteim, szvsz az alapoktol kellene kezdenem, de nincs ra ido. megoldas sincs az ido is surget. nem jo ez igy
a gep egy szerverteremben van pesten. es tavoli asztal kapcsolattal tudnam csak megoldani a dolgokat. de nem tudom. :\ -
-
Zoldier
csendes tag
válasz
kraftxld #2388 üzenetére
helyi felhasználóként még nem próbáltam, de különböző tartományi felhasználókkal belépve (akik azonos csoporttagsággal rendelkeztek) már igen. Így néhánynak működött, néhánynak nem.
Legutóbb még ráadásul olyan felhasználónál fordult elő, aki benne van a helyi rendszergazdák csoportban (restricted groups -os GPO segítségével). -
Zoldier
csendes tag
válasz
kraftxld #2321 üzenetére
Nagy nehézségek árán megtaláltam a security templates-et a MS oldalán, de abban nem találtam valóban csak templateket. Csak beállítás templateket találtam a már egyébként is létező lehetőségekre. Lehet, hogy nem azt találtam, amire Te gondoltál, mindenesetre csalódtam benne, mert a neve alapján azt gondoltam, hogy kapok néhány új beállítási lehetőséget
Van esetleg valami más ötleted/ötletetek, vagy valami pontosítás, mert lehet, hogy csak én szúrtam el valahol keresés közben... -
hektor24
aktív tag
-
-
X-COM
nagyúr
válasz
kraftxld #1998 üzenetére
nem vagyok nam hálózat guru, de, ha 255.255.0.0-ás subnet-ba rakod az egész hóbelevancot, akkor abba nem tudsz külön 192.168.y.x/24 kis scope-okat létrehozni.
amit te akarsz, azt összvissz úgy kéne megcsinálni, hogy /24-es scope-okat hozol létre, azokat meg belevágod egy superscope-be, más kérdés, hogy ezt menedzselni kell, hogy működjön és a gépek onnan kapjanak ip-t ahonnan te szeretnéd, pölö relay agent segítségével.
[Szerkesztve] -
-
Gregorius
őstag
válasz
kraftxld #277 üzenetére
Tyan Thunder K8S Pro Bővebben: link. BIOS-ban nem lehet, vagy ha mégis, akkor nagyon eldugták.
X-COM: köszi, megnézem.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EA Sports WRC '23
- Milyen videókártyát?
- Vírusirtó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest