- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunzi
aktív tag
válasz
huntompi #2330 üzenetére
nem protocol, hanem license..
[link]
A legrosszabb esetben, 5 CAL-od van. Ha több authentikált kapcsolat akar hozzáférni (ha jól rémlik 5 felett még enged párat, ha nem, akkor a töbiek javítanak), az nem nagyon fog menni. Vásárolni kell annyit, ahány device/user hozzáférésre van szükség.
Ha ez a gond, akkor lennie kellene az eventlogban erre vonatkozó bejegyzéseknek, ahol ''Event Source: LicenseService'', ''Description: The product Windows Server is out of licenses. Use License Manager from the Administrative Tools folder for more information on which users are out of compliance and how many licenses should be purchased.'' -
Sunzi
aktív tag
A probléma megoldódott, de, az oka még homályba vész, nyomozom:
Az alaplapi Gb ethernet ugyanazon a 64/133-as PCIX buszon volt, mint az Adaptec 2820SA raid vezérlő. Az adaptec-et egy másik buszon levő (bár, csak 100MHz-es) PCIX foglalatba rakva minden jól működik. Mint mondtam, 2003server event logban semmi hw ütközésre utaló bejegyzés nem szerepelt, és az intel proset utility saját tesztjei is lementek... Vagy az adaptec, vagy az intel, vagy a supermicro a hunyó...
Ha valakinek van ötlete, mi lehetetta gond, ne tartsa magában -
Sunzi
aktív tag
Némi matatás után a következő probléma maradt állva:
Windows 2003R2 biztos, ami biztos, frissen telepítve. Adott egy 10/100 as switch. Ha az alaplapi intel pro1000MT adaptert használom, akkor folyamatos hálózati problémák vannak (összes offload kikapcsolva, auto-neg bekapcsolva)
Ha a szintén alaplapi intel pro100S adaptert használom, minden tökéletes.
Mindez a 2003-ban levő, és a legfrissebb intel driverrel is így van.
Kábeleket felcseréve is ugyanez a helyzet.
Ötlet? -
Sunzi
aktív tag
Na, a dolog kiscit egyszerűödött, hátha így már van ötlet...
Ami bekavart, az a TCP segmentation offloading a Gigabites vezérlőn. vmware nem szereti ha be van kapcsolva...
Ami továbbra sem megy, az annyi, hogy ha a Host 2003 R2 std-n szimplán megosztom az adatokat, egy adott kliens képes 800Mb-ot lemásolni hibátlanul, de, a következő 500-nak egy file-ját már képtelen, többszöri probálkozásra sem, de, előfordult, hogy 3-4 után már azt is.
Az is gond volt, hogy az R2 telepítésekor 2 NIC volt aktív, ha a másodikat jumperrel kikapcsoltam, minden működött, de, megnyitni, másolni csak szökőévente lehetett bármit.
Most teaming-elve vannak az intel driver által, de, a team létrehozásakor kaptam egy üzenetet, miszerint a 2. NIC remote management funkciókhoz van rendelve. Ezmiez? Én ilyesmit nem állítottam be, RRAS nem is fut...
Jogosultságok, DNS rendben van, Network monitor a szerveren nem jelez hibát.
Event log-ba nem történik ezzel akpcsolatban bejegyzés, az összes érintett HW változatlan, csak az OPrendszer változott, illetve a klienseken ADMT-vel domain csere...
Ja, és a HOST gép csak workgroup ban van.
[Szerkesztve] -
Sunzi
aktív tag
Jónapot.
Az alábbi probléma adódott:
Egy szerveren Windows 2003 R2 std alatt fut egy VMware Server 1.0.1-ben egy Windows 2003 SBS Sp1.
Az SBS-re windows 2000 adv.-ról került átmigrálásra az AD, exchange, sqlserver.
Alapvetően minden működik, eventlog-ban nincs hibaüzenet, ámde, van egy furcsa hiba/jelenség.
Ha pl. párszáz kb feletti file-t akarok másolni/megnyitni az XP workstation-ok bármelyikén (ADMT-vel a kliens migrálva, felhasználó domain user és lokál admin, bejelentkezés simán megy), akkor a másolás, mintha elindulna, és, 2-3 percig nem történik semmi látszólag, de, ez idő alatt a másolt file még valami process által használatban van, majd a 2-3 perc elteltével hibaüzenetet kapok, miszerint a kiszolgáló/file nem elérhető, így a másolás sikertelen. Ezidő alatt a map-elt drive-ok disconnected-é válnak, de, a hibaüzenet után ismét minden elérhető.
Gyanítom, a probléma forrása miatt anomáliák vannak Outlook használatakor is. Az exchange mailbox-ot megnyitja, de, nagyobb csatolmánnyal, vagy tartalommal bíró levelek-et nem jelenít meg, viszont itt annyi a különbség, hogy néha igen...
A pontos hibaüzenetet, ha visszaértem, post-olom.
Ja, és, ha az R2-ben mappelem ugyanazt a drive-ot (r2 csak workgroup-ban van), akkor jó a másolás pl.
Na, erre varjak gombot...
Ötletek? -
Sunzi
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #1 üzenetére
2.-es kérdés:
\\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\AutoAdminLogon(1)
Szóval, ha nem létezik, akkor a Winlogon alá kell egy újy String típusú értéket felvenned, a fenti névvel. Az értéke 0 vagy 1 lehet. ha egy, akkor automatikusan belép, mint:
DefaultUserName
DefaultPassword
Ezek is ugyanitt String típusú értékek.
Hátránya, hogy a registry-ben ekkor titkosítás nélkül szerepel a jelszó, tehát élből illik a Remote Reistry Service-t leállítani. (Ha van más gépen szerver perf. monitorozás, akkor ez bezavarhat...)
Elvileg mennie kell, bár 2003-alatt nem próbáltam,de feltennék egy kisebb összeget, hogy müxik.
Ja, magyarítás még szerintem sincs...
Üdv:
S.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest