- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordring
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4131 üzenetére
1. Kínomban visszaállítottam a klienst egy vasárnap esti rendszervisszaállítási pontról, így minden megjavult.
2. Miután az általad írtak alapján beállítottam az időszervernek a hálózati szervert, már szinkronizál rendesen.
Köszönöm!
-
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4131 üzenetére
Szerintem ez a legjobb megoldás, domaintag gép esetén:
w32tm /register (csak a biztonság kedvéért)
net start w32time (ez is csak azért)
w32tm /config /syncfromflags:domhier /update
w32tm /resyncBár ennek egy része a domaintagsággal együtt meg kellett volna történjen.
A serveren (domainvezérlő) pedig hálózatfüggő; ha nincs másik, saját ntp server a belső hálón, akkor marad az internetes szinkronizálás:
w32tm /register (csak a biztonság kedvéért)
net start w32time (ez is csak azért)
w32tm /config /syncfromflags:manual /manualpeerlist:time.kfki.hu /update (mondjuk, de más time server is választható, ill. szóközzel elválasztva több is írható be -de akkor az egész opciót idézőjelbe kell tenni-, és akkor ha az egyik nem elérhető, próbálja a másikat is.)
w32tm /resync -
lordring
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4128 üzenetére
Megcsináltam a registry beállításokat. De a parancssorba írt parancsok nem jönnek össze:
[link] -
lordring
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4126 üzenetére
Megpróbáltam, de azt írja: "A számítógép a szinkronizálást nem végezte el, mert nem volt használható idő adat."
-
ticzi01
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4119 üzenetére
Köszi szépen!
-
lakisoft
veterán
válasz
Hedgehanter #4061 üzenetére
az én esetemben a sqlserver száll el miatta és egy adatbázisszerveren ez elég nagy gondokat tud okozni.
-
Boolash
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4045 üzenetére
Pf, ez így elég sok (felesleges) meló. Az Outlookban, a kliens gépeken sem lehet valahogy megoldani? Ha nem is olyan profi módon...
-
Boolash
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4043 üzenetére
Igen! Pontosan
-
Boolash
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4038 üzenetére
Köszi! Igen, ezt megtaláltam. Akkro még annyi, hogy hogyan vegyek fel több száz tagot? Mert ha jól látom a terjesztési csoport->tulajdonságok->tagok->hozzáadásban csak már előre felvett Userekből lehet válogatni.
-
ticzi01
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4039 üzenetére
Okés megköszönném!!!!
-
attis71
tag
válasz
Hedgehanter #4032 üzenetére
Köszi.
-
ticzi01
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4031 üzenetére
nincs benne, de már néztem.
Ahogy kipróbáltam eddig az egyetlen megoldás hogy kitörlöm az all user és a default userből lokálissan. Vagyis csak gépenként lehetne ami azért nem jó mert egy gépen van amikor 20felhasználó is bejelentklezett és mindenhonnan ki kellene még törölni.
További ötletek? -
old gray
addikt
válasz
Hedgehanter #3962 üzenetére
Természetesen be van állítva a hatókör. Az utolsó mondatod inkább ignorálom, neked lehet poénos, nekem nem.
-
dybu
tag
válasz
Hedgehanter #3945 üzenetére
megbírkózom vele sztem pár nap alatt, hozzászoktam a sz*páshoz
-
old gray
addikt
válasz
Hedgehanter #3928 üzenetére
A folder redirection már használatban van egy csoportra, vágom is hogyan működik, de nem szeretném több felhasználóra kiterjeszteni, eléggé lassítaná a rendszert +100 user-re beállítva és a file-server kapacitása is véges. Nem az lenne a cél, hogy a userek adatai ilyen módon legyenek tárolva és minden gépről elérhető u.olyan módon.
Az első módszer sem megfelelő, u.is minden egyes usernek más-más mappa kell, hogy elérhető legyen. Ezzel u.ott vagyok mintha egyesével létrehoznám a usereknek a mappákat és jogokat adnék rá.
Én scriptre gondoltam, v.ki nem ért a WMI sciptinghez?
-
old gray
addikt
válasz
Hedgehanter #3901 üzenetére
Akkor így néz ki a dolog:
\\fileserver\netlogon\scriptek\con2prt.exe /cd \\fileserver\HP-INFO
De nem működik, egy adott szervezeti egységre vonatkoztatott csoport-házirend -> felhasználó konfigurációja -> bejelentkezési parancsfájl-ba van bepakolva a parancs ami egy printers.bat-ban található.
Más: a DNS eseménynaplót bönészgetve ezket a hibákat találtam:
Eseményazonosító: 4015
A DNS-kiszolgáló kritikus hibát talált az Active Directoryban. Ellenőrizze, hogy az Active Directory megfelelően működik-e.Eseményazonosító: 4004
A DNS-kiszolgáló nem tudta befejezni a zóna (ormisk.local) enumerálását a címtárban. A DNS-kiszolgáló úgy van konfigurálva, hogy a zóna információit az Active Directoryból vegye, így a címtár nélkül ne tudja betölteni a zónát.Hol és mi lehet a gond?
-
old gray
addikt
válasz
Hedgehanter #3890 üzenetére
\\fileserver\netlogon\scriptek\con2prt.exe /cd \\fileserver\Printerneve
Ez így nem működik. A linken található képen melyik az a név amit Printernév-nek meg kell adni? [link]
-
old gray
addikt
válasz
Thx, kipróbálom. 2K3 Standard van tényleg, Kraftxld jól tudja. (Lehet még emlékszik a régi konzulációink idejéből?)
-
kraftxld
félisten
válasz
Nem lehet tudni
Vagy ha van server 2008-a akkor Group policy preferencesből is lehet dobálni megosztott printert az usereknek.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Ja majd elfelejtettem ha van space a printer pathben mint \\server\Office printer 1 akkor aposztrofok koze kell tenni "\\server\Office printer 1" amugy nem fog menni...
Ja es meg egy a /cd kapcsolo az defaultta fogja a printert tenni. A tobbi printerhez a /c kapcsolo kell csak....
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #3888 üzenetére
Ez csak Server 2003 R2-ben van
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #3867 üzenetére
Még nem volt időm kipróbálni
Mindenféle hülye jelentéseket kellett csinálni... majd holnap -
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #3857 üzenetére
Na, majd kipróbálom a jövö hét elején, köszi
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #3855 üzenetére
Az a baj, hogy next-eket is kér, itt meg lenne nagy óbégatás az angol szövegtől
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #3853 üzenetére
Megtörtént, nem nyert
Az emco msi package builderrel csináltam.
Esetleg másképp is át lehet nyomni msi-be? -
adm
őstag
válasz
Hedgehanter #3848 üzenetére
tipped esetleg az xp@sp2 kompatibilitásra? végig néztem a pack-okat is, de egyik sem használható. valami "fordított" admin pack kéne nekem
-
adm
őstag
válasz
Hedgehanter #3844 üzenetére
szted?
ha már a telepítőben is tiltás van... support pedig annyit írt, hogy nem támogatják.
kormámy, egér, 3dx pöcök minden megy csak a tuner nem.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Hedgehanter #3815 üzenetére
Persze!
Különböző nemzetiségű (grúz stb) userek tárolják hálózati drive-on a fontos dokumentumokat. Csak a fontos dokumentumok fileneve ugye nem feltétlenül angol, és nem feltétlenül 10 karakter hosszúságú
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Hedgehanter #3811 üzenetére
Megnéztem pontosan a hiba okát. Nem is igazán a folderrendszer a probléma. Elmondom miről van szó.
Vagy ugyebár a fileszerver, azon 1 könyvtár megvan osztva valamilyen néven. Ezen belül ugyebár kialakul egy szép folderstruktúra. Addig nincs is komolyabb gond, amig a folderek csak az angol karaktereket tartalmazzák. Azonban ha csinálunk mondjuk egy 10 folder mélységű, folderenként mondjuk 20 cirill(!!!!!) karakterből álló struktúrát, akkor kb az 5-6-ig tud lemenni az intéző és az összes folderlistázó utility (igen a treesize is
). Tehát mondjuk a 7. mélységű folderbe már nem tudsz belelépni, és hibaüzenet sem keletkezik az eventlogban. Nyomsz rá egy entert és nem történik semmi.
Itt jön a furmány, ha a 6. mélységű foldert megosztod valamilyen néven, akkor onnan már lejjebb tudsz menni megint egy darabig.
Erre varrjatok gombot (ja és próbáljátok ki, érdekes
).
Szerintem az a gond, hogy a cirill karakteres foldernév unicodeként tárolódik, több byte helyet foglal el egy karaktere, és igy betelik valami buffer/cache/bármiegyéb, és ezért nem tud lejjebb menni a folderstruktúrában pl az intéző.
Érdekes viszont hogy a ms backup programja az ilyen "kretén" folderstruktúrát is csontnélkül lementi. A backup felületén keresztül bele is lehet menni, bármilyen mélyre.
Lenne egy offtopic (mysql) problémám. Esetleg ha vki tudna segiteni, feltenném itt a kérdést...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Hedgehanter #3805 üzenetére
Köszi!
Ez úgylátszik beválik! Mármint a treesize. Tud listázni owner alapján, már csak az a kérdés lemegy-e 250 foldernél mélyebbre, akkoris ha további megosztások vannak, illetve kilistázza-e a misztikus karaktereket tartalmazó fileokat.
A diskuse (MS tool) ugyanis itt vérzik el, az R2-ből használhato report manager pedig csak az első 100-at listázza ki...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Ez a treesize a 2k3 (R2) része, vagy külön progi?
Tud file-okat listázni (teljes elérési úttal) owner alapján?
-
kraftxld
félisten
válasz
Ezt quota-val automatizálni lehet. Csak beállítod, hogy figyelje az usert, és mondjuk 2GB-ra beállítassz egy warning-ot, aztán már küldi is a dörgedelmes levelet
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #3793 üzenetére
Hmm.. én nem így tudom, de akkor majd átnyálazom a doksikat.
-
takos
tag
válasz
Hedgehanter #3789 üzenetére
És ezzel látom mindenki előzményét...
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #3787 üzenetére
Forest root domainnél nem lehet.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Hedgehanter #3677 üzenetére
Olvass kicsit feljebb és megleled a választ...
Nem zavar, csak megkértek, hogy segítsek valakinek és ezért teszem. Egyébként szerencsére megvan már a válasz.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Hedgehanter #3651 üzenetére
Egyes szolgáltatásoknak mint pl http,voip,mail egyéb egerészések használnák az egyik kapcsolatot. Másikat meg meghagynám az ftp meg egyéb olyan cuccoknak amik rabolják a sávszélt.Azért lenne lényeges megadni ,hogy mi mit használjon mert az egyik kapcsolatunk az forgalmi korlátos ( max 250 gb/hó ) és nem lenne jó ha a nagy forgalom azon menne.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Hedgehanter #3649 üzenetére
Ha jól értem akkor ez egy gépen nem fog menni. Lehet akkor egy dual wanos eszköz lesz a megoldás.
-
iwu
addikt
válasz
Hedgehanter #3640 üzenetére
Te nyertél, bár az én módszeremmel minden attribot lehet módosítani (elvileg
)
-
iwu
addikt
válasz
Hedgehanter #3635 üzenetére
áááááááááááááááááááá
mert ez eszembe sem jutott, hogy ott engedi ezt a fület...fától az erdő esete
thx, csak kicsit későn jött
én így oldottam meg hátha kell vkinek:
Dim inicount
for each objUser in GetObject("LDAP://OU=Users,OU=,DC=,DC=,DC=")
if objUser.class="user" Then
objUser.put "streetAddress", ""
objUser.put "st", ""
objUser.Put "postalCode", ""
objUser.put "l", ""
objUser.Put "c", ""
objUser.Put "co", ""
objUser.SetInfoinicount=inicount +1
WScript.Echo inicount, objUser.displayNameEnd if
next -
ticzi01
aktív tag
válasz
Hedgehanter #3629 üzenetére
Itt nem a link a kérdéses hanem a többi ha akarja valaki akkro simán megtalálja
-
gege71.hu
addikt
válasz
Hedgehanter #3622 üzenetére
hat en le nem tiltottam
mar a telepites utan a legelejen se ment.
Mivel elso server 2003 telepitesem aszittem ez a normal és nem foglalkoztam vele. Igazandibol, mostmar, h eleg jol kezd belövődni a cucc nincs különösebb jelentősége csak fura.
Na megnezem ezt a group policyt. Sejtettem, h valahol ott kell turkaljak. Mostmar a méretkvóták megvannak amugy Tehet pl joska felhasznalonak megvan hogy hol randalirozahat, mely meghajto mely folderében. Már csak azt kell vhol megtaláljam hol an az, hogy azon a folderen kívül semmi mást ne lásson a gépen. Természetesen nincs jogosultságuk semmi más területre másolni, törölni, futtatni, szal nagy kárt nem okozhatnak, na meg javarészt ismerősi körrel használjuk, tehát ha vki gányolni akar elpusztítom fizikailag és mentálisan -
Cyberslider
őstag
válasz
Hedgehanter #3613 üzenetére
Köszönöm, furcsáltam mert nem volt fent semmi ilyesmi, meg nincs is rá szükség..
De asszem az apple talk protokoll csinálta, leszedtem és most nem írja. Thx... -
Cyberslider
őstag
válasz
Hedgehanter #3608 üzenetére
Köszi! Csináltam is 1-2 tesztet, úgy tűnik menni fog..
Ilyenkor az AD-ben át kell irni a hivatkozásokat a \\névtér-re igaz? (mostantól ne a serverre mutasson a profil mappa,hanem a névtérre?) -
c41r0^
őstag
válasz
Hedgehanter #3604 üzenetére
sajnos nem lehet, mert ott is meg kell adni az elsődleges irányt, és a célről áthelyezi a már meglévő állományokat egy általa generált könyvtárba, persze ezt amint írtam vissza lehet helyezni, de az összehasonlítást tartalomra csinálja vagy nem is tudom (időigényes) és az u.oylan állományokkal is rengeteg időt foglalkozik a szerviz...de ha már 1ből 2irányú replikálást állítok be, iszonyat lassú lesz, "nem éri magát utól" (a weblap kiszolgálást is lassítja)
-
c41r0^
őstag
válasz
Hedgehanter #3600 üzenetére
azért, mert ha 1ből 2irányú replikálást állítok be, akkor minden fájlt le kell ellenőriznie és az úgy vettem észre nagyobb hálózati forgalmat és terhelést (vinyóknak) generál, mint ha csak át kell másolnia a fájlokat először egy irányba, majd utána a "verzió változás listája" alapján a műveleteket megcsinálni velük
és sajna ~2 nap (kb. 33 órára saccolom), mert 3 GB adat volt 2.5 óra, de úgy, hogy csak egyirányú volt a művelet
ugyanis a DFS szerviz egy TEMP könyvtárat használ, minden fájlt végigellenőriz ebben a TEMP könyvtárban, majd vmi verzóbejegyzést tesz egy adatbázisba (SVN-hez és CVS-hez hasonlít a folyamat), és ez hosszú tud lenni, főleg 15 MBos PDFeknél...a szerverek között pedig 100MBit/s-os LAN van (evvan...)
lehet, hogy 1ből is rá lehet ereszteni 2irányú replikálással, de nem tudom az időt megsaccolni, valamint ekkor a destination megosztásnál csinál egy "már létezett" könyvtárat és mindent odapakol be, magyarul ő is "áthelyezi" a már meglévő fájlokat...persze ezt vissza lehet helyezni az eredeti helyére, minden jogosultsággal együtt szerencsére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest