- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
válasz
bozsozso #155754 üzenetére
Azt írtad, " Eszközkezelőben a hálózati kártya rendben ". Akkor elvileg működik a kártya.
Nem lehet, hogy le van tiltva a megjelenítése a tálcán, a hálózati ikonnak?
A 169.254.x.x IP cím azért van, mert nem tudott kapcsolatba lépni DHCP szerverrel.
Próbálj meg egy kábelcserét, a gép és a szolgáltató eszköze közé. -
válasz
bozsozso #155744 üzenetére
Elsőre Én is csak azt tudom kérdezni, amit Top cat, hogy most akkor mégis csak van hálózati ikon? (korábban azt írtad, hogy azzal is gond van, mert meg sem jelenik vagy csak pillanatokra)
A control.exe /name Microsoft.NetworkAndSharingCenter parancs nem jelenít meg semmit parancssorban, csak elindítja a Vezérlőpultot, annak is a Hálózat és megosztási központ része jelenik meg.
-
5leteseN
senior tag
válasz
bozsozso #155733 üzenetére
Ha több (meglepően)sikeres Windows 10-11-es hibaelhárításom módszereit összerakom, akkor kb az jön ki belőle, hogy sok hibát az Eszközkezelő-ben rejtőző (nem látható) eszköz és azok drivereinek a közben felrakottakkal történő összeakadása okoz.
Erre gyanúsan nekem a DDU sikeres megoldása jutott jó példaként eszembe, amely kb ugyanezt(és még néhány dolgot) csinál: ezeket az Eszkökezelő-ben a "Rejtett eszközök megjelenítése" bekapcsolása után láthatóvá váló és az összeakadásokat okozó "sorokat" kiszedegetve úsztam meg több(nagy veszteséggel járó) Windows-os újratelepítést!
Az eltávolításkor a drivert általában nem szedettem le a W-zal amikor volt azzal a driverrel aktív eszköz(VGA PöLö), mert akkor az újraindítási gondokat okozhat. Emlékeim szerint ez(nálam ! ) elég volt.Volt, hogy fél óráig szedegettem az Eszközkezelő-ből a halvány-szürke sorokat, de a CAD-CAM-es cég imába foglalta a munkámat és szép prémiummal díjazták az "IT-favágásomat"(kézzel törölgetés).
Pár éves munkájuk maradt meg, gyorsan csináltak is Back-Up-ot! Helyesbítek: kettőt a siker utáni héten!Ha régóta futó az OP-rendszer, akkor sok korábbi eszköz-bővítés után marad ez-az. Ezekből sajnos csak idő kérdése az összeakadás.
PöLö: Saját gépen volt, hogy a szokásos keddi W-frissítés akadt össze az eszközkezelős "maradékkal".
Ez nem is kimondottan a W hibája volt: 4. éves Windows-ról van szó, kb 2-3-tucat hardver tesztelgetés és csere és azok "maradéka" után.Szóval én megnézném a helyedben ezt a lehetőséget.
Pár kattintással látható lesz, hogy az itt található sok rejtett eszköz lehet-e a gond forrása, vagy nézni kell a következő hibakeresési lépést! -
válasz
bozsozso #155737 üzenetére
Ezek a "semmiből" megjelenő jelenségek a legkellemetlenebbek. Ilyenkor végig kell gondolni, hogy mikor jelent meg a hiba, pl. telepítettél-e valamilyen progit előtte, aminek van köze a hálózathoz(tűzfal, víruskergető, network manager/monitor stb stb, de lehet olyan progi is, aminek semmi köze nem kellene, hogy legyen a hálózathoz.
Próbáld meg a beépített hibaelhárítót futtatni, hátha megoldja a dolgot.
Kicsit várj még, hátha valakinek lesz még hasznos ötlete. Ha minden kötél szakad, akkor újra lehet húzni az OS-t, telepítéskor van lehetőség az adatok megtartására.
-
King Unique
titán
válasz
bozsozso #123516 üzenetére
Bővebben? Előzmény mi volt, egy frissítés telepítése után jelentkezett ez, 3rd party antivírus szoftver telepítve van?
Ha rákeresel, akkor vannak ilyen hibára különféle megoldási javaslatok, megpróbálni csökkentett módban indítani a rendszert, registry-ben matatni, ha volt visszaállítási pont, akkor arra visszaállni, stb.: [link], [link]. + Szükség esetén előtte mentést készíteni, amire egy másik leírás is felhívja a figyelmet. -
-
-
Colos1
őstag
válasz
bozsozso #43852 üzenetére
Jaja. Egyszer megadod a kódot, utána arra a HW ID -re beírja magát, és ha ugyanarra a gépre teszed, akkor nem is kell a kódot megadni. Ha új gépre tennéd, de nem fogadja el, akkor az MS valamit buzerál rajta, és azon is jó lesz. Gyanítom kapsz egy másik kódot.
(#43853) sz.j: Nem lehet, hogy azért szedte le a minialkalmazásokat, mert azt a winnyóc óta nem tolerálják? Tudtommal alapból nem is lehet rátenni, telepíteni kell valami gadget progit, ami nekem minden 3. indításnál lefagyott.
-
törölt tag
válasz
bozsozso #43829 üzenetére
Ha a boltban veszed, lennie kell benne egy matricának is, legalábbis 8.1-en még így volt. Ezen van a telepítőkulcs. A gyárilag Windows-zal felszerelt gépeknél a licenckulcs a BIOS-ba/UEFI-be van égetve. Ezeken a gépeken egy Windows logót ábrázoló matrica van, és itt ez a matrica igazolja a rendszer eredetiségét.
De ha külön veszed a Windows-t, ott kell lennie a kulcsnak. Én utoljára 8.1-es OEM telepítőlemezt láttam, a mostani Win 10-em frissítve lett az egy éves ingyenes időszak alatt. -
Colos1
őstag
-
JanR
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest