- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Minecraft nak milyen gep kell? Te mirol beszélsz? Hogy vehetett volna eszre barmit ha a procit nem is használja.Elso gen i7esem van 1070-es vga val, es a legujabb jatekokat 4k ban nyomatom, na az hasznalja a gepet nem a minecraft. Kiprobalhatnad a paszianszal is lassult e./en is tudok bunko modon valaszolni, az nem kunszt/
Tegnap tiltottam be a frissitest es nem jott ra eddig semmi, tehat nem tudom nektek mi jött ra. Gondolom az adobe frissítése, mert mas nem jött. Windows 10 december 17en kapott biztonsagi frissitest utoljara. Minden nap megy a gep, es auto frissitesen volt.
Microsoft oldalan van, hogy jan 3 an jott ki, es 4en mar csak a letoltheto kozott lehetett megtalalni. support.microsoft
Itt talaljatok. KB4056892 ez kellene a gepeteken legyen. Mert utana semmi, elotte dec17. -
-
rioter
tag
Egyrészt péntek óta, mióta olvastam, hogy előrehozva adják ki a meltdown javítást, manuálisan napi 1-2x ráklikkeltem a frissítések keresésére (ráadásul intel procim van, ha jól tudom, csak amd-n nem települ), valamint nem jól tudom, hogy a mediacreation-os image-ek is csak a nagy javítócsomagoknál frissülnek? Ha ez utóbbi helyes, akkor a 1709 frissítés óta csak 3 javítás jelent volna meg?
-
pc360
addikt
Ez nem így működik. Egy mindennapi használatban lévő kezelőfelület normális esetben átszabható. Mondjuk annak a két gombnak éppenséggel semmi értelme (de legalább el lehet őket tüntetni), ettől függetlenül az a normális hozzáállás, hogy idővel mindent, amit át akar helyezni a user, át is tudjon. Csak ilyen nyomorék cégek, mint a Canonical meg a Microsoft van lemaradva ilyen szempontból. Ez a Mercis példád meg teljesen szar. Ez szoftver, és igenis valós igény a rugalmasság.
-
Azért a testreszabhatóságba a MS eléggé hátul kullog, ebben igazat adok az előtted szólónak.
A nagyon fontos és szinte nélkülözhetetlen csicsa-pi..csa asztali hátterek meg ezek percenkénti váltogatása nagyon jól beállítható, ellentétben a működést mélyebben befolyásoló finomhangolást eldugják, vagy nincs is lehetőség egyszerűen.
Pesze regedit meg cmd administrator módba, de nem így kéne működni egy magát "ablakok"-nak nevező oprendszernél.
És van ahol ezzel se lehet. -
King Unique
titán
Amióta a 7/8.1-nél is bevezették ezeket az összegző / összesítő frissítéseket, azóta általában jön azoknál is havonta ez a második összegző. De amúgy csak választhatóként ajánlja fel a WU. Bár én általában minden frissítést telepítek, szóval amúgy sem szelektálok.
Viszont vannak visszaállítási pontok, ahogyan a rendszerről is mindig kb. aktuális mentés lemezképfájlban, plusz még másik OS is a gépen. Szóval nincs para.
-
-
Bferibörs
addikt
tegnap
-
Valószínű nem tud mást rátenni, az én pc-m is csak w10 támogatott.
Meg persze némely linux disztró, de az nekem jön be pedig párszor nekifutottam, maradt a win.
És mivel a win ma, vagyis pár éven belül csakis a w10 lesz, ezzel a lehetőségek leredukálódtak 1 oprendszerre, a kör bezárult.
Igen, használom én is, de nem vagyok elégedett felhasználó, inkább kényszerszülte user,
mivel a gépem jogtiszta win10-el érkezett, mást nem lehet rátenni, ezért használom, és azért vagyok ebben a topikba is aktív kérdező, mert problémák vannak vele. Sajnos a kérdéseim 80%-a megoldatlan maradt eddig.
Ha mindenben tökéletes lenne, a topik bezárhatna, a google a win10 error keresésre nulla találatot dobna. Mintha nem így lenne, én úgy látom. -
Mondjuk, ha két gép van beállítva hálózatban és két nyomtató,akkor nem kell ahhoz semmi elavult progi , hogy ez a merénylet, hogy folyton folyvást elb@xxák a frissítéssel a bevált beállításokat, visszateszik a windows kezelje az alapnyomtatót opciót és elb@xxák a hálózati beállításokat, nembeszélve a gyorsindításról, meg az altatásról már megöli 1-2 órára a munkát! Egy szoftveres meg nem tud szaladni egyszerre 30 , vagy 50 helyre még hátsóablakos távgyógyítással sem. Úgyhogy holnap elhalasztom a fissítést 365 nappal az biztos! Pedig szeretem a dobozokat .
-
Na most képzeld el, hogy mindez nem az otthon passzióbból tartott gépen következik be, hanem mondjuk a munkahelyeden a munkahelyi gépen következik be, például egy körzeti orvosi rendelőben ahol lassan már gép nélkül hümmögni sem lehet nemhogy dolgozni. Már előre félek, hogy mi lesz holnap délelőtt. A frász kitör.
-
Downsampling
senior tag
Nekem viszonylag combos a laptopom, pont a képszerkesztés miatt. A LR és a PS is képes zabálni a RAM-ot, illetve tekerni a procit, de a VGA-t is megizzasztják, ha kell. A Camera Raw egy kis szűrőmodul a PS-ben, lényegében hasonló funkciókkal, mint a LR. Nem szeretek minden képnél egyből a PS-hez nyúlni, így ha lehet, csak LR-t használok, de van amikor LR-ből egyből nyílik a PS, ha arra van szükség. Ilyenkor párhuzamosan megy a két program, szóval ekkor már az én gépem sem annyira virgonc. Pláne, hogy nem JPG-kkel dolgozom, hanem RAW formátummal. De nem is ez a gond, hanem, hogy a 1709 előtt az LR nagyon szépen futott a gépen, és a PS sem fagyott bele a Camera Raw modulba. Amúgy nálam folyamatosan frissül mindkettő, így mindig a legújabb verzió van fent. A Ligthroomból van olyan verzió, ami ősrégi gépen is simán elfut, de az még talán valamelyik 4.x vagy 5.x verzió. Nem az a gond, hogy lassú a gépem, hanem, hogy a 1709 óta lassult be. Amúgy ezt eddig nem írtam, de minden indítás is sokkal tovább tart, addig pedig az egeret sem lehet mozdítani, míg korábban szinte berobbant a WIN10 (hiába, SSD van a gépben), most pedig kb. 3-4 percen keresztül semmi nem történik, az egeret hiába mozdítom, valami nagyon lefogja...
-
Downsampling
senior tag
Pl. a PS-ben a Camera Raw nem működik. Ahogy elindulna, azonnal le is fagy, de a teljes gép. Amikor visszaállítottam az előző buildre, megint tökéletesen működött. A Lightroom meg piszkosul belassult, minden egérmozgás percekbe telik, egyszóval használhatatlan. Visszaállítás után ezzel sem volt semmi gond.
Viszont eddig soha semmi gond nem volt a géppel, az újabb buildeknél sem volt gond. Most először nem stimmel valami. A driverek is a legfrissebbek. (Ja, és még mielőtt szóba kerülne: minden jogtiszta!)Mindegy, most megnézem újra a 1709-el, aztán majd lesz valami. Azért az nagy genyóság, hogy nem tudom megszabni, hogy melyik frissítést kérem, mint régebben. Tudom, kicsit el vagyok maradva, de csak azért, mert eddig egyetlen frissítéssel sem volt gondom, szinte észre sem vettem.
-
törölt tag
Micsoda reklám egyébként. "Kisfiam nevess új Windows frissítés!" Áhh marketingosztály... amikor feldobta azt hittem hirtelen valami skpye spam, hát mondom ez meg ki.
(#66330) Géb89
zippymovies.xyz? Ezeréves trükk ilyenkor warezoldalakra piszkos ISO-kat feltenni a népnek. Tuti jó!
Komolyan a hivatalos Microsoft telepítő miért nem jó?
Tökre nem értem az ilyet. Azt se amikor Microsoft telemetriától félnek az emberek, de egy akármilyen névtelen tweaker programot, scriptet gondolkozás nélkül futtatnak. Amikor ismert programok is malware-t tartalmazhatnak, lásd Ccleaner feltörése.(#66333) Weareus
Megnyomhattad az F12 gombot, amire felugrott a fejlesztői eszközök kisablak.
-
SharpSA
veterán
Nálam ennyi van most ott PC-n:
- 2017-10 Biztonsági frissítés a(z) Windows 10 Version 1709 rendszerhez készült Adobe Flash Player programhoz, x64-alapú rendszerek esetén
- Update for Windows 10 Version 1709 for x64-based Systems (KB4041994)
Mindkettő sikeresen telepítve: 2017.10.17.Viszont a laptop elsőre a 16299.15-re frissült.
-
pc360
addikt
Na, akkor leírom a következő jelenséget, ami most is előfrodult:
- nincs telepítve a friss rendszeren semmi a PDF-hez
- felrakom a Sumatra PDF-et, telepítéskor default pipa be
- a program elindul, de a win már közben kiírja, hogy valami nem kóser, ezért visszaállítja a PDF-ek kezelését az iexplore-ra... anyád
- amikor indítom a példa PDF-et, egyből felajánlja a programlistát, de innen megint csak eltűnt checkbox, ami fixálná is a választástAnnyi szerencsém volt a PDF kapcsán, hogy jobbklikkes Open with menünél még megmaradt a checkbox, így a Sumatra a felelős olvasó. Ezt a Win kavarja meg, mert kénye-kedve szerint leminősít programokat, és elveszi tőlük a fájltársításokat, ráadásul úgy, hogy vissza se tudd rakni azokat. Ilyesmi történt az előző telepítésen az IrfanView-al is, csak ott még az Open with és mindenféle más menütől is elvette a lehetőséget, hogy fixálhassam a progit. Totál káosz ez az egész fájltársító szisztéma, túl sokat képzel magáról a win.
Meg ha már egyszer alapértlemezetté állítok egy zene- vagy videolejátszót, akkor mi a retekért kell feldobnia megint a programlistát fájltípusonként, hogy aztán egyesével fixálgassam be őket? Semmi értelme az egésznek, a Windows 7 sokkal jobban működött ilyen szempontból. Ott, ha adminból indítottál egy progit, ki tudta magának alakítani azokat a társításokat, amikre szüksége volt, mindenféle utólagos szarakodás nélkül.
Az oké, hogy biztonsági okokból nem árt egy köztes rétegre pakolni ennek a kezelését, de akkor legalább az a réteg legyen egyféle, átlátható, és valóban használható. Na, ilyen a Winben nincs, és a menük is vagy tartalmazzák a checkboxot, vagy épp nem. Vagy működnek, vagy sem. És akkor ez a nagy és csodálatos 16299. El sem tudom képzelni, hány év lehet még, mire eljut a rendszer egy minden szempontból átlátható és működő állapotig, ami nem tartalmaz még mindig Win 95 menü-lenyomatokat, keverve az újabb felületekkel. 5? 10? 15? Röhej.
-
Tompie
őstag
Igen, itt néztem de nincs semmi gyors indítási lehetőség ki/be kapcsolás még ha megjelenítem a jelenleg nem elérhető beállításokat akkor sem.
(#65639) Geth:
Az Intel MEI drivert már frissítettem Intel MEI Driver v11.7.0.1040 errefirmware-t nem tudom melyik kell nekem
Egyelőre a jelenség a régi, nem indul újra vmi megakasztja. -
Geth
veterán
A kijelölt például egy USB2 vezérlő.
Nekem minden gépen az USB2 vezérlőknek MS drivere van, amit az OS biztosít (a driver details alatt mindig ugyanaz a 3 db. MS .sys file van).
A képen neked egy régi Intel driver látszik, ami nem tudom hogy mászott fel, esetleg régebbi OS-ről upgrade után maradt fent, passz. Nem ez a normális.Amúgy látszik, hogy Neked is van nem-Intel USB3 vezérlőd, amihez most a Win által felrakott driver van, na ehhez például van driver a linkelt gyűjteményben, de ha nincs vele gondod (stabilitás/performance) szerintem ne nyúlj hozzá.
-
Tompie
őstag
Nálam is hibátlanul fut tegnap óta
azt leszámítva, hogy ha lehajtom a laptop tetejét nem mindig kapcsol ki (mert így van beállítva, hogy akkor kapcsoljon ki
)
(De ez már az előzőnél is így volt nem a CU hibája)
Valahol olvastam, hogy erre a hibára azt ajánlják, hogy tegyek fel 10 verziószám alatti intel management engine interface drivert, csak kár, hogy őnagysága Win10 egyáltalán nem engedi, hibát ír ki, rá erőltetni sem tudom -
Nixon18
senior tag
Ezek nem úgy működnek, hogy egy mappát hoz létre a tárhely a gépen és az szinkronizál?
Mert az irodában az lenne a lényeg, hogy ezeket a tárgyakat az arcicadbe importáljuk és egy gdl tárgy segítségével kiírjuk a txt tartalmát. Tehát a mappa és fájlok helye viszonylag fix a gépeken. Nem értek a gdl-hez és nem tudom mekkora munka lenne átírni a kódot.Viszont azt hiszem a tp link 1043nd tud openwrt-t és php-t is. Lehet, hogy abba ásom bele magam. Arra úgyis szükségem lesz később.
Bár én abban reménykedtem, hogy már írtak windowsra egy olyan programot, ami tud ilyen szinkronizálást. Akár úgy is, hogy a háttértár nem a routeren van, hanem egy gépen a belső hálózaton.
-
TRob1
veterán
ui: Valszeg felrakom ma a 2 laposra is....
Kicsit féltem, mert ugye szó volt az SMB1 kukázásáról, és tartottam attól hogy nem érem el a Nas-t ezután. De el is érem, és a Win-szolgáltatásokban is ott van. (Eddig is volt 3 "almenüje"? Automatic Removal, kiszolgáló és ügyfél)
-
törölt tag
Nem dobálja azt sem. Rendesen működik. SSD-n hamar feltűnne hirtelen megeszik 20-30 GB helyet. Lehet akkor csak azoknál jön elő a bug, akik nem használják és be sincs állítva? Így büntet az MS?
Szerencsére Onedrive uninstall vagy reinstall megoldja amennyire olvastam itt-ott. -
CirrMee
addikt
Vaskalapos m$ fanok vs Barlangban élő, a "jól bevált" kőbaltát használó, tanulni/fejlődni/megszokni nem akaró/nem tudó makacs őslakosok
Barlangról szerintem ne beszéljen az, aki csak annyira követi a szoftverek fejlődését, hogy megragadt azon a pár tíz évvel ezelőtti szinten, amikor még nem nagyon volt lehetőséged az ilyesmire. A sajátoddal felőlem azt csinálsz amit akarsz, másnak meg ne akard megszabni, ha nem te fizettél érte.
-
csakany2001
senior tag
Az emberek másik fele meg kínlódik vele.(átnéztem a külföldi és magyar fórumokat is, erre senki sem tudja a megoldást, hiába az energiagazdálkodási beállítás vagy egyéb más, változatlan marad)
Semmi sem tökéletes, ez van.(amúgy egy teljesen új AM4 konfig-ról van szó, ezért nem értem mert elméletileg 100%-ig működnie kéne a Win 10-el) -
CirrMee
addikt
A classicshell-t viszont véletlenül sem érdemes feltenni a Win10-re, mert a gyári start menühöz képest valami borzalom
(Meg amúgy is utáltam mindig azt a "sztájlt")
Ott a mondat végén: nem a CS sz*r, hanem utálod.
Szvsz ha hozzám hasonlóan a régi jól bevált dolgokat szereti, mindenképpen felteszi a ClassicShell -t. Bár majd mindjárt jön a másik macskaképű jómunkásamber, aki megaszongya' a tutit: használj mindent olyan sz*rnak, amilyennek megtervezték, mert különben hülye vagy. Pár nappal később meg majd ő akar valami más rendszerbe épített hulladékot deaktiválni/kinyírni/mással pótolni.
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
Voice24
őstag
Talált, süllyedt!
Megnéztem jobban, nem a dokumentumokban volt, hanem a felhasználó/appdata/local/temp mappában vannak ezek a fájlok. Törölni akartam az éppen most is hízót, és valóban azt írta, hogy nem törölhető, mert a OneDrive használja.
Amúgy én nem használom ezt a progit, simán letörölhetem? Nem okoz gondot a windowsban?Ja, amúgy azt régóta ki szokta írni pár napos rendszerességgel, hogy probléma adódott a OneDrive frissítésekor, de én ezzel soha nem foglalkoztam.
-
Nem megy.
Amiket elkövettem,
a regedit buhera a NoLockScreen létrehozása,
netplwiz a pipa ki a jelszó kérése elől,
mivel ez Home, sajnos többet nem tudok mert nincs GPEdit, azaz van, letöltöttem egye és feettem, de sajna nem az igazi, a fele hiányzik, vagy nem használható.
a ShutUp10 program segítségével minden bejelentkező jelszó és képernyő tiltva.Kb. ennyi, ha valakinek további ötlete van a monitor-off-ból visszajövet ne legyen Reflektorfény vagy kép, és jelszókérő logon ablak, az ne tartsa magába.
-
-
Kustor
csendes tag
Én is így jártam.
2017-09-22 08:07:21.837|00007220|
C:\build\aria-cpp-v1\clienttelemetry\src\SQLiteStorage.cpp(442): int __thiscall common::SQLiteStorage::Initialize(const char *,unsigned int,struct common:ileStats *) WARNING: Integrity check failed with 1 errors, rc=26
Ezt az üzenetet tartalmazza a log file. Annyiszor, hogy az kitesz 12 Gb-t!!!!!!!!
Ez mi lehet???
-
Pityu.
nagyúr
Szoktam néha játszani,és a creators updaten kívül minden frissítés fent van,ma indításnál pl már betöltötte a színprofilt a windows,és mielőtt azzal jössz hogy a creators update miatt van elárulom hogy már azelőtt is csinálta néha.És nem a játék után nem tértek vissza,hanem gép bekapcsolást után nem töltötte be a profilt.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest