- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz
Doky586 #133897 üzenetére
Eddig szenvedtem vel,most feladom.
Felirtam rufus-al a win7 iso-t,beraktam egy másik gépbe hogy feltelepítsem a wint-t de probléma lett.
Sztem az volt a gond hogy vmiért a "d" meghajtón volt az előző win egy 150 gigás partíción,a maradék 10-re meg nem ment fel mert azt írta hogy nincs elegendő hely a 10 gigáson miután már ugye felmásolta win telepítőit előzőleg.
Fogtam magam és letöröltem a 10 gigás partíciót a win7 telepítőjén meg letöröltem a 150 gigás partíciót is hogy egyben lássam a vinyót.
Restart után egyben is volt de még sem megy tovább a telepítő mert azt írja ki hogy nincs elegendő hely.
Van most 1 70 megás partíció és egy 150 gigás a 70-es a rendszerlemez.
Visszaraktam az én jó gépembe egy másik vinyó mellé amin nincs rendszer,bebootoltam a penről és kiválasztottam a 150 gigás partíciót hogy arra telepítse fel.
Fel is ment mert ott vannak a dir-ek meg a file-k de nem indul el a win,IO hibát ír ki!Itt tartok most,kicsit katyvasz a fejem,megyek szellőztetem!
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Doky586 #133361 üzenetére
Én tökéletesen értem, hogy miért jó a szeparált adatpartíció / asztalin még a cache is külön vinyón van / csak az érdekelt hogy manapság mennyire para, ha mégsem. / ultrabookon kisebb a játéktér /
macbook userek osx mellett nem filóznak partíciókról adatbiztonság miatt / pláne, mert icloud / Winnél meg még mindig ENNYIRE para? A többség véleménye szerint látszólag igen.
Geth: Nálam nagyjából ugyanez a helyzet.
Nem életem legfontosabb filejait szeretném a gépen tartani egy példányban, csak nem félteni az adatokat pl. egy updatettől. Ezek szerint nem kell."Cserébe alig kell állítgatni, hogy mi hova kerüljön, nem kell jogosultságokkal foglalkozni, hiszen az alapbeállítások jók. A "mennyi helyem van még" kérdés leegyszerűsödik"
Pontosan ez a hozadéka az, ami miatt hagynám egyben.
King Unique:
"A hatalmas kérdés meg arra vonatkozott, hogy ha a user nem tudja azt eldönteni, hogy létrehozzon-e vagy sem"Nem "létrehozzak vagy sem", hanem hogy 'életbevágó ez, vagy sem'!
Ha csak a durván eseti win reinstall meg vírus a fő érv / nálam 4 év alatt nulla /, akkor ezek szerint nem, és ezzel meg is kaptam a választ.
-
bringasisti
őstag
válasz
Doky586 #133264 üzenetére
Lényege a dolognak hogy egy pendrive-ra közvetlenül összeírnám az összes jelszavamat, banki kontakt is bele értve és közvetlenül kinyomtatnám. Tehát ha az eszközt a PC ből kihuzom és később megtörik a gépet akkor hozzá tudnak jutni az adatokhoz vagy az sose kerül át SSD re ?
-
trialboj
őstag
válasz
Doky586 #132996 üzenetére
Szia köszi a gyors és hasznos választ, King Unique-nak is.
Tehát ha az alap windows boot creation tool, megírja mindkét féle képpen, akkor elméletileg én csak annyit hibáztam hogy nem az UEFI-s verziót választottam elsőnek a boot menüből?
Illetve hogy nem nyomtam egy bios reset-et... (- A biost(uefit) érdemes alapra állítani (bios defaults betölt). (vadiúj gép esetén felesleges))
De komolyan, ennyi, ha visszaállítom alap beállításra a biost, és kiválasztom az UEFI-s boot opciót, akkor minden gond nélkül fel kellene települjön, és ennyi az egész? -
válasz
Doky586 #132845 üzenetére
Doky, nem.
Telepítésnél a helyi fiókot választottam, többször ki is írta hogy szerinte jobb lenne Microsoft fiókkal.
És most nem akarom végigvinni a Virtualbox telepítést hogy lefényképezzem neked hogy nem engedett továbblépni amíg nem adtam meg a helyi, lokális fiókhoz jelszót.
Rányomtam 5x a Továbbra és mindig kiírta hogy a jelszó nem lehet üres.
Ilyet életemben nem láttam, ezért kérdeztem itt.
King Unique,
Közbe beugrott hogy a jó öreg userpasswords2 eddig még sose hagyott cserben, és most is jól tette a dolgát, jelszókérés kihagyása megoldva.
A másik, a reflekorfény, köszönöm, sikerül.
Megmondom a frankót, mivel a melóhelyi gépek hálistennek jól működnek, meg az én 2 Winem is, kiesek a gyakorlatból ez ilyenek babrálása terén.
Telepíteni kb. 8 hónapja telepítettem Wint.
Nem a ToGo módszerel csináltam hanem Virtualboxba telepítettem egy VHD diszkre, konfigok után ezt áthúztam egy hordozható, cserélhető usb eszközre és bootképessé tettem.
Semmi ToGo meg Enterprise, mezei W10pro.
Az aktiválással bajba vagyok akkor, legfeljebb egyik gépen beaktiválom. és csak nem üti agyon a szoftverrendőrség a tulajt hogy nem 7 darab licenszet pazarolt el.
Köszi mindenkinek a tanácsokat. -
-
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #132718 üzenetére
Ha nincsen róla pontos statiszta, akkor ez max. tipp, ami ugye nem feltétlen reális, meg home usernek alapesetben a Home kiadás adott, W10-zel előtelepített hardvereknél, laptopoknál is az a gyakoribb.
De egyébként megnyugodhatsz, ha most nem is, de korábban említette itt többször a Pro kiadást, vsz arról lehet szó most is.Vagyis annál, ha WTG-t akar létrehozni, akkor a free WinToUSB kilőve és marad a fizetős vagy ingyenes programként a Rufus. Ha WTG-re konvertálni, akkor meg ki kell próbálni az előbbivel, aztán vagy / vagy.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #132716 üzenetére
És szerinted most 2021-ben és a program 5.8-as verziójánál mégis kit érdekel és mit számít az, meg egyáltalán hogyan jön most ide, hogy mi volt 3-4 éve a 3.X verzióknál?
Aztán mégis ki írta, hogy az Enterprise és Server kiadások otthoni használatnál reálisak?Az lett leírva, hogy azoknál van korlátozás a free programverzióban, ellenben Home és Education esetén nincsen, ahol az utóbbi 2 home user, illetve tanuló szinten reális lehet.
+ Miért lett is ennyire kihegyezve a téma a Pro kiadásra, talán említette a kérdező? Nem! -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #132714 üzenetére
Igen, de ezt eddig is tudtuk, hogy a program ingyenes verziója Pro, Enterprise és Server kiadást nem támogat, ellenben pl. Home és Education kiadásokat igen. + A WinToUSB-vel kreálható WTG Home kiadásnál is, pont az előbb lett linkelve hozzá a leírás, nem világos a Home miért ne lenne jó.
+ Ha Pro kiadásnál kell WTG, akkor ott van a Rufus, annál nincsen az előbbi korlátozás. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #132711 üzenetére
Igen, konkrétan a 2019-ben kiadott 3.5-ös verzió óta támogatja a Rufus, most meg a 3.13-asnál jár.
A WinToUSB 5.X free verziójával pár hónapja konvertáltam W10 local installt WTG-re és nem volt semmilyen korlátozás, vagy hibaüzenet, meg ugye az is már az 5.8-as verziónál jár. Amit viszont nem enged az ingyenes verzió, az a létrehozásnál a screenshoton lévő MBR - BIOS+UEFI és a meglévő partíciós séma megtartása, ez utóbbi kettőhöz már a fizetős változat kell.
-
válasz
Doky586 #132439 üzenetére
Ok, aktivált lesz, de ilyenkor már csak a digitális licence általános kulcsa látható, olvasható, ha jól tévedek.
Mit kell ahhoz csinálni, hogy már ne legyen aktivált egy korábban beaktivált win? Tudom, furcsa kérdés, mert általában az ellenkezője szokott igényként fölmerülni.
Csak elvi szinten kérdezem.
#132440King Unique
Jogos! -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #132373 üzenetére
Nyilván úgy, hogy vagy a telepítésnél létrehoztak a C mellett külön adatpartíciót is, illetve nem a teljes lemezterület adták meg telepítési célnak. Vagy másik opció, hogy utólag lett átméretezve a C, illetve SSD esetén pl. OP célra a gyártó szoftverével leválasztva unallocated terület.
De ugye normál esetben ha a screenshoton szemléltetett módon a teljes lemezterület van megadva telepítési célként, akkor nyilván nem lesz unallocated terület a céllemezen telepítés után.
A WinRE partíció alapesetben mindig közvetlenül a C után van, lásd BIOS/MBR és UEFI/GPT szerinti telepítésnél is. Illetve az utóbbinál ≤ 1909 verzióknál az volt az 1. partíció, de 20H1 (2004) óta clean install esetén már a C után van a WinRE. -
Gabesz87
veterán
válasz
Doky586 #132114 üzenetére
Őszintén szólva nem emlékszem már, hogy adtam-e meg telepítéskor jelszót. De eddig nem is volt gond, nem kért jelszót, csak tegnap telepített frissítéseket, és azt hiszem azóta "zaklat" ezzel. Kioktatás helyett inkább arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom ezt kiküszöbölni most.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Doky586 #131265 üzenetére
De most minek ez a be-bézés? Ha tudtam volna, hogy lehet/így ajánlott/hogy kell, lehet én is külön partícióra telepítem, persze. A Win10 telepítő alapbeállítása meg nem az és nem is ad semmi infót erről, hogy lehetne. És nem telepítek fél havonta Windows-okat, hogy a kisujjamban legyen minden csínja-bínja. Meg akkor sosem gondoltma volna, hogy ez lenne az akadálya, hogy biztonsági mentést csináljak a rendszerről...
----
Amúgy vettem egy mély levegőt és csak végrehajtottam az AHCI átállítást, szerencsére minden rendben ment. No ennyit erről, ill. még csinálok egy Crystal tesztet, hogy lett e valami gyakorlati hozadéka esetleg... -
Nerazim
őstag
-
hamikike
tag
válasz
Doky586 #130710 üzenetére
Nem: a vezérlőpulton van a biztonsági mentés és visszaállítás, és ott baloldalon fent Lemezkép létrehozása.
Ez a rendszerlemezről készült teljes mentés, csak egyben használható, az oprendszer teljes visszaállítására, és csak hdd-re engedi.
A mentési célnak én pent használnék, de nem lehet, külső hdd-re nincs pénzem. -
szanozs
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #130349 üzenetére
Nem feltétlen, mivel támogatja a Secure Boot funkciót, külön bekapcsolható a program kezelőfelületén, kipróbáltam már többször és nálam simán bootolt bekapcsolt Secure Boot mellett anélkül, hogy bármit is matatnom kellett volna az UEFI-ben.
-
mefistofeles
veterán
-
-
-
Dictator^
veterán
válasz
Doky586 #129199 üzenetére
Elnézést, hogy ha a szöveges teszttel meggyűlt a bajod. Ami amúgy ugyanazt mutatja (mutatta) mint a grafikus teszted (a CrystalMark).
Az utóbbi időben több a prohardveren ez a fajta komment, ami csak kötözködés, ahelyett, hogy vagy ignoreálnád, vagy építő jellegűen hozzászólnál a poszthoz.
Esetleg megpróbálhattad volna úgy, hogy "Figyelj, egy CrystalMarkos tesztet nyomj már, sokkal könnyebben átlátható".
Ezt valószínűleg megköszöntem volna, és a hirtelen felindulásból előkapott tesztet azonnal cseréltem volna erre.
Így szerintem tudod mit kívánok most neked... ja igen és kellemes ünnepeket is.
#129204Doky586 lanszelot #129201 2020-12-26 02:07:23
Doky586
nagyúr
LOGOUT blog
Nem használnék (helyedben) kiterjesztett partíciót.
A formázást meg parancssorból intézném.Azért vicces, hogy itt meg pont szöveges parancssorból tevékenykednél, és nem a grafikus felületűből.
-
lanszelot
addikt
-
-
Tosee
őstag
válasz
Doky586 #129114 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget! Úgy döntöttem várok pár napot, majd utána teszek egy próbát vele, ma már nem lesz időm újra telepíteni! Már nem bajlódok vele ha 2 esélyes a dolog!
Pont a linkelt blogbejegyzésed olvastam előtte, ennek hatására kezdtem el utána járni a secure boot-nak!Csak ugye nem mertem élesben piszkálni utólagosan, nehogy aztán elhasaljon a rendszer pont ma... Érdemes egyébként új kulcsokat generálni vagy jó a meglévő? Nem régen egy plusz hdd került az ssd mellé...
Fire/SOUL/CD
Neked is köszönöm! -
törölt tag
válasz
Doky586 #129091 üzenetére
Te ugyan azokat a dolgokat ismételgeted, amiket mondok arra nem is reagálsz. jó a leírásod, egy alap esethez. de itt volt egy csomó más gond, nem tudom miért, inkább megkérlek ne reagálj a hozzászólásaimra, nem releváns hogy mit tudsz előállítani egy teljesen más biosban.
Lehet régi, elavult, de semmit nem vettem észre ebből. a gép villám gyorsan betölt és működik. A másikkal meg el sem indul, szóval annál jobb. Nem tudtam megoldani 1 nap alatt sem, így ez marad.
#129092 tothjozsi96 készítettem rufussal is, media creation toolal is, két külön pendriveon is, mégse ment. [link] itt leírtam hogy legfrissebb telepítő letöltve pendrivera - ez az mct verzió volt. Ekkor már 5-6 órája olvastam a fórumot és a googlet, de eggyik megoldással sem intult.
Az mbr telepítés után megjelent a boot manager, máshogy nem. Mindenféle fajta létező összes bios beálítással telepítő boot loop volt, vagy a hibaüzenet, leírtam ezerszer már lassan.
#129093King Unique mct-vel kreált legacy telepítő a telepítéskor kiírt ahogy nem telepíthető erre a meghajtóra. Többi kérdésre nem tudok válaszolni, nem értek hozzá, minden tudományom fórumok olvasgatásából szedtem össze és próbáltam megoldani a dolgot. Így sikerült.
-
törölt tag
válasz
Doky586 #129081 üzenetére
Mégis mi van beképzelve? nem érted hogy nem az történik amit ott leírtál?Hányszor írjam le ha mindent ugyanúgy csinálok, nálam nem folytatódik a telepítés a 9 kép után hanem újra az 1 jön be.
beleképzelve - ilyenkor kicsit idegbeteg leszek, mert már mindenkinek a jószándékú leírását kipróbálom, 5-6 óra google és fórum olvasás után írok csak, és ezt kapom.
-
Piftuka
veterán
válasz
Doky586 #128297 üzenetére
"Ott az volt leírva hogy kell átállni legacy-ról UEFI-re.."
Egy éve telepített, használatban lévő Win10 rendszernél lehetséges biztonságosan, adatvesztés nélkül váltani MBR-ről GPT-re?
Mondjuk "Acronis Disk Director", vagy "Minitool Partition Wizard" segítségével...
Vagy inkább érdemes újratelepíteni a Windows-t?
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Doky586 #128300 üzenetére
Van egy csak mindenféle adatok lementésére, tárolására egy WD 1TB vinyó a gépembe de valamiért véletlen lett rajta 2 partició mondjuk egy F: meg G:
Az F:-en van vagy 800giga fájl a G:-n meg semmi de egy 100gb-os partició
Ha ezt a "volume"-ot törlöm a "disk management"-ben akkor az a 100giga hozzálesz adva az F: meghajtómhoz?
*szerk: az a 100giga jelenleg még nincs is particónálva elvileg -
kisselandras
senior tag
válasz
Doky586 #128281 üzenetére
ott csak a 2 db van fel tüntetve de itt a kép
#128280King Unique amit nem lát a lemez kezelő azt hogyan formázod le? ezt nem értem
tárolohelyeknél is ott van látja hiába adok neki másik nevet akkor se tudok vele mit kezdeni mert nem engedi másik meg sajnos 2 szer lett újra rakva a gép 1 szer se engedte ssd re rakni a rendszert pedig a hdd le volt húzva
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Doky586 #128218 üzenetére
Semmilyen harmadik fék progija nem volt, a secure boot letiltást nem én találtam ki, de feloldotta magának. Annyit kérdeznék, hogy Újraindult a telepítő, de a pendrájvot nem tudtam kihúzni, mert nem állt le és így elölről kezdi, mikor húzhatom ki a gépből?
King Unique
Telepítés előtt szerettem volna menteni, de nem volt módom rá freeDos alól amúgy sem tudom hogy lehetne. A Win telepítéseknél mindíg azt írják,hogy az egész lemezt törli, én jártam már így, nem szerettem volna egy új gépnél. Ok tudom fárasztó vagyok, bocs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest