- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TylerDurden
tag
válasz
jokeph #109312 üzenetére
Megpróbáljuk az önjavítást.
SSD-re lett telepítve. VGA driver nélkül is ez volt. Rákérdezek majd, hogy pontosan mivel próbálkozott még. Kellemetlen, mert most adtam el az alaplapot, és a vevőnél jöttek elő ezek a hibák indításnál, és azt gondolja, hogy a lap rossz (de ezek nagyon nem lap hibák), de nálam semmi hasonló nem történt, eladás előtt egy nappal még használtam, és tökéletesen ment. -
válasz
jokeph #108038 üzenetére
Közben rájöttem hogy ncore-ról töltöttem le annak idején az installert és olvastam, hogy sokaknak van vele problémája (másik gépen a vga nekem se akart megfelelően működni) de én azt hittem az ncore-os az full gyári.
Leszedtem a microsofttol a toolt ami megcsinálja a nyers pendriveot, azzal csináltam mindent, minden partícióttöröltem, reményledtem hogy ez a gond, de úgy tűnik nem. Install végefele már kékhalálozott aztán után első második harmafik indításra ks kicsivel boot után különböző üzenetekkel. Komolyan vissza kell cserélnem a lapot a p9x79-re pedig úgy örültem ennek a különleges és ritka lapnak. Vagy használjam 8.1-gyel? :D mi az úr isten okozhat ilyet? Ami még a win10 sajátja és a 8-nál más volt az ah ssd, lehet valami ritka rejtett olvasáshibája? Próbáljam még egy másik háttértárra felnyomni? -
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #107924 üzenetére
A rendszermeghajtó még reális lehet, ha legacy BIOS-os gépbe rakod át és ott is használni akarod újratelepítés nélkül. A többi meghajtó ha csak másodlagos, vagyis adatlemez, akkor azokat viszont nem érinti. Ha később esetleg váltanál, vagy már nem lehet CSM-et támogató alaplapot kapni, akkor meg ott az MBR2GPT.
-
válasz
jokeph #107844 üzenetére
"a forrás meghajtót (pendrive, ODD) pedig gyorsmenüből kiválasztod a telepítés indításához"
Pontosan ezt szoktam csinálni, bekapcsoláskor az F8-al a gyors boot-menüből választom ki (régebben dvd-t) ma már a pendrive-ot. Elsődlegesnek mindig a rendszer-meghajtó van beállítva a biosban, sosem volt más. Ennek ellenére amióta pendrive-al telepítek, a végén valamiért mégiscsak újraindul a telepítő.
Vagy a pen miatt ilyenkor elállítódik a bios, és megváltozik a bootsorrend?
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
jokeph #107839 üzenetére
A manual annyit ír, hogy mivel dualbios-os, ezért ha valami gebasz van a main bios-szal automatikusan betölti a backup biost.
Most így fejből nem vágom a buildet. A legújabb fatebringer telepítő (október 23). Eddig nem volt gondom vele. Itt sem hiszem hogy a telepítő a ludas. -
Ricco_hun
senior tag
válasz
jokeph #107833 üzenetére
Ez van igen, csak microatx-es. A telepítő pendrive eddig megbízható volt. Ez az m2 kavart be most az egész gépnek. Megölte a pcie sávokat vagy mi a brontért ment el egyik újraindításról a másikra a video jel? Próbáltam úgyis hogy lehúztam mindent csak az m2 volt benne (ekkor történt a lehalás), aztán kivettem az m2-t, vissza minden az eredetire. Ugyanaz. Gép bekapcs, no video input, kb 1 perc után ki is kapcsol magától. Ilyet még nem b*sztam hogy a biosig se jutok el. Annyi módosítást csináltam hogy valami csm-et letiltottam, save&exit és utána már sötétség.
szerk: adata gammix s11 pro 512gb. Mondom faszán látta a bios még telepítés előtt. Felment rá a win10, utána már nem látta a bios. Majd amikor ezt próbáltam megoldani jött a lehalás része.
-
commanDOS
senior tag
válasz
jokeph #107636 üzenetére
Szia!
Biztos lehetne rajta gyorsítani ilyen módon, az SSD-t akartam is a tulajnak javasolni, csak nehéz egy laikusnak megmagyarázni, hogy volt egyszer régen egy jól funkcionáló gépe és most miért nem tudom "visszagyorsítani", amikor ő ugyanazokat a dolgokat használja rajta, mint 8 évvel ezelőtt. Ezért sem szeretek ilyeneket elvállalni.
Nem volt a 10-esből valami buta gépekre való változat? Vagy én emlékszem rosszul?
@csicso82: Sajnos biztos, hogy nem lesznek hajlandók a linuxot megtanulni kezelni, illetve én sem vagyok otthon benne, de köszi a tippet. -
-
nyulnyulu
senior tag
-
válasz
jokeph #106114 üzenetére
Nem a fogyasztásával van baj, hanem a minőségével a tápnak... Szerintem az lehet a ludas
.
(#106116)nyulnyulu:
Nem a "nagyságával" lehet a baj, hanem az, hogy az nem egy jó táp.
Van itt tápos topik nézd meg miket ajánlanak, vagy kérdezz rá esetleg.
Én a helyedben kérnék egy ismerőstől egy jó tápot és azzal is megnézném. Ha azzal megy gond nélkül, akkor a tieded messzire kell eldobni... -
Core2duo6600
veterán
válasz
jokeph #105906 üzenetére
Van olyan kollega, akinél egyforma valakinél különböző.
Több féle vga is van nálunk, többek között az NV 1660 Ti és a AMD Radeon RX 580 asÚgy vettem észre, hogy független a drivertől is.
Van olyan gép ahol a win 10 által felismert van, van ahol a telepítéskori aktuális van a gyártó oldaláról, van olyan, ahol azóta frissítve lett. -
King Unique
titán
válasz
jokeph #104931 üzenetére
Az nem derült ki, hogy Windowson belül a sehol pontosan hol értendő, egyáltalán nem is működött soha, vagy csak most jelentkezett a probléma. Meg hogy támogatott, elérhető-e egyáltalán, amit pl. a powercfg -a parancs megmutat. De ha rákeresel, akkor vannak ilyenre általános megoldási javaslatok: [link], [link], [link].
-
mpo
veterán
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
jokeph #84195 üzenetére
Hogy ragasztottad be 1709-re?
Nekem ezek vannak a registryben (win10home 1709, b980 cpu):
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"DisableOSUpgrade"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU]
"NoAutoRebootWithLoggedOnUsers"=dword:00000001
"AUOptions"=dword:00000002
"NoAutoUpdate"=dword:00000001Újraindítás után ki volt kapcsolva a frissítés:
ami egy nap múlva már erre változott, de úgy néz ki, legalább már nem tölti le magától, csak jó lenne ha nem is keresne frissítéseket.
-
válasz
jokeph #82795 üzenetére
Én nem értem ezeket az anomáliákat, van egy pc otthon, van egy ssd (történetesen a SATA3 porton) van egy 500G hdd SATA1 porton, a cd rom a SATA nullán, a SATA2 az kilóg a gépből vinyótesztre és az ssd-n egy XP meg eg Linux Mint, a hdd-n egy Win7, egy tartalék XP meg egy régi BackTrack. Ez kb. 7 év alatt lett így, soha semelyik rendszer nem rondított a másikba, ha lehúzom bármelyik vinyót a másikról indulnak az azon lévő oprendszerek simán. Semmi közük egymáshoz, a telepítésnél megadtam mi hova menjen és ott van.Számomra ezért érthetetlen a W10 ezen mizériája. Vagy az uefi kavar be?
-
pc360
addikt
válasz
jokeph #82630 üzenetére
Jó hát, hisz az egy tiszta szoftver a Daemon Tools-al ellentétben. Hiába figyelsz oda a böngészésre, ha közben ilyen hulladékokkal közvetíted kifele ezerrel az adataid, amit észre se veszel kérdező módba állított tűzfal hiányában, ami elég nagy hiba. AV-t én se használok (pontosabban nincs bekapcsolva a Comodo IS ezen része, így egyáltalán nem fogja vissza a gépet), de a forgalom feletti bizonyos kontrol nem árt.
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #82625 üzenetére
Meg, amiért van benne valami nemkívánatos szemét és egy jobb AV kapásból beriaszt rá már a letöltésnél...
Akkor már inkább Virtual CloneDrive, vagy WinCDEmu, ha annyira muszáj. De pl. egy ISO-hoz nem létszükséglet egyik sem, mert a Windows 7-tel ellentétben a Windows 8.X/10 már natívan kezeli.
-
-
törölt tag
-
CsengődiGeri
tag
válasz
jokeph #80928 üzenetére
Hali.
Lehet, hogy igazad van de én ezt a projektet elengedem. Se kedvem se időm de inkább kedvem nincs küzdeni vele. Marad a 1703 vagy ha valakinek az nem tetszik megy vissza a W7 esetleg Linux. Csinálni nem tudok vele semmit mert ha hardver hibás nincs aki megcsinálja meg nem is ér annyit. Nekem is van egy pár régi gépem, néhány igen érdekes dolgokat produkál az új OS-ekkel. Némelyikkel sikerül zöld ágra vergődnöm némelyikkel nem ezzel együtt kell élni sajnos a hardver gyártók egy idő után szarnak rá hogy te még 10 éves vagy régebbi vassal is el lennél ők ebben nem érdekeltek vegyél ujjat. -
-
törölt tag
válasz
jokeph #80010 üzenetére
Ilyen újdonságokra: gyorsabb, biztonságosabb, újabb processzorok támogatása, RAM kezelés, Defender újítások, virtuális asztalok, nyelv kezelése jobb, Cortana is jó ötlet (kár régióhoz kötött), értesítési központ, quiet hours és night light funkciók például.
Lehet az áruházat kiröhögni és vannak is vele gondok, mégis jó irány a korábban több helyre szemetelő programok egy helyre rakása. Egy kattintásos install és automatikus frissítés háttérben, sandbox, kisebb registry teher.
Lehet az Edge bevezetésekor sok hibát elkövettek, mégis jó irány új böngészőt csinálnak IE után. A Mail app is egészen használható már. UWP keretrendszer miatt külön megnyitás nélkül is jelez háttérből. Csempéket leveheted külön program nélkül is, én is csak kb. hetet használok. Kinézetről, ízlésről felesleges vitázni neked úgy tetszik amit beraktál képet, nekem attól felfordul a gyomrom.
Motorháztető alatt már a 8-at, főleg a 8.1-et is érezhetően jobbnak tartottam. Win10-nél most a sietős évi két build miatti stabilitás, csúszás, ígérgetések miatt van problémám a Microsofttal, ezzel együtt sem mennék vissza 7-re. -
-
törölt tag
válasz
jokeph #80007 üzenetére
Szerintem a Win10-ben bőven van annyi újdonság megérje Win7 helyett használni. Én ajánlom. A problémám a Win10 buildek közti váltás, gyakorlatilag évi kétszer új rendszert kap az ember és ebből több a baj normális tesztelés hiányában, MS által diktált tempó miatt. Ami eddig (viszonylag) jó volt, miért romlik el az újjal egyik napról a másikra című történet. Most talán nyár végére sok plusz patch után bátorkodom feltenni a 1803-at, aztán ősszel jön a Redstone 5 és első héten felteszem megint borul vajon minden, milyen eddig használt funkciót vettek ki éppen, mi nem működik hirtelen? Ennek nem kéne ilyen szerencsejátéknak lenni.
-
Hkriszt
csendes tag
válasz
jokeph #79917 üzenetére
Frissítettem, igen, közben csinálta azt, amit képen mutattam. A pendrive nem látható ha bedugom.
Semmi gond nem volt eddig. Fel volt telepítve és ment. Kb ennyit is értek hozzá. Itt az eredeti jogtiszta de azt sem tudtam elindítani.
Lementeném a háttértárat, de sajnos nem tudom, hogy kell. Van külső vinyóm is, de amikor bedugtam, semmi.. csatolok egy képet, hogy mi jelenik meg, ez is jobb egérre. Minden csak jobb egérrel jön fel. De semmi nem működik.A netre sem kapcsolódik, sem wifivel, sem vezetékkel. A lomtárra azt írja: nem létező tokenre való hivatkozási kísérlet. a bal alsóban az a négyzet egyáltalán nem reagál. Szóval semmi nem működik.
Az adatok megvannak máshol is, csak extra macerás újra összeszedni, és holnap dolgoznom kéne. -
jasonka
aktív tag
válasz
jokeph #79533 üzenetére
Természetesen eszemben sincs a régi konfigra feltelepíteni a 64 bites Windows 10-et
(talán a gyenge hardver miatt el sem indulna a telepítés - de ha mégis, úgy természetesen azonnal "kilövöm..."
) - csak arra lennék kíváncsi, hogy bebootol-e a gép, és "elindul-e" / megnyílik-e a telepítő eszköz...
Hogy milyen a jelenleg használt "ásatag hardver" ? (nehogy megsértődjön - most arról írok ...
)
Asrock 775i65G lap, Pentium D 3,4 GHz CPU (Presler), AKASA K3 procihűtő, 2x512 MB RAM (Dual Channel), ATI Radeon X800 Pro videokártya 256 MB memóriával, egy "öreg" - de kifogástalan 300 GB-os Samsung winchster (P)ATA-s), egy 2 TB-os WD Purple SATA winchester és egy szintén (P)ATA-s Pioneer DVD-író, valamint egy 450 W-os SFX Chieftec Bronze tápegység. (Mivel a ház _ Modecom Cool - elég szűk és rosszul szellőző - pedig 3 plusz ventilátor is van benne - ezért gondoltam az SFX tápegységet, jóval kisebb helyet igényel...)
-
jasonka
aktív tag
válasz
jokeph #79368 üzenetére
Kösz, nagyon rendes tőled, hogy segítesz, de pl. : agyon van bonyolítva a Vezérlőpult (az XP után), állandóan menti a rendszert órák hosszat (ha kell, ha nem), az alsó szürke gyorsindításhoz nem enged feltenni ikonokat,
aztán "mi a fenének" a vezérlőpulton a "Képi v. megjelenési élmény 5-ös skálán" - vmi ilyesmi.... stb. - de a legjobban az akaszt ki, hogy állandóan frissít...Letölti a frissítéseket, kikapcsolom újraindításhoz, erre kikapcsolás előtt ítéletnapig "molyol" , hogy telepítse a frissítéseket, majd végre újraindul, de nem jelentkezik be, hanem megint molyol "konfigurálja a frissítéseket", majd végre elindul, és "üzenetben jelzi", hogy "A frissítés nem sikerült..." Ezután kezdhetem az egész tortúrát előről...
(Jó, persze ebben az is benne lehet, hogy a hardverem már iszonyú régi, elavult... nade akkor is...)Egyébként az XP-nél ha bármi művelet történik (másolás, telepítés...) egy színes csíkon kb. látni lehet, hol tart a művelet - a WIN7-nél viszont egy kék karika forog - forog körbe, sejteni sem lehet, hol tart, vagy meddig tart még...
)
(Na, majd az új hardver, meg a Win 10 !!!
)
-
LOTR
addikt
válasz
jokeph #77130 üzenetére
már szinte feladtam az egészet, de csak nem hagyott nyugodni, hogy ha már ennyit elszórakoztam vele és ha még van bármilyen lehetőség, ami a hibát felderíti, akkor ne jöjjünk rá, gondoltam csináljunk memtest bootolható usb drive-ot, egy 4. pendrive-ra, biosban boot prioritynél (ahol eddig csak a két hdd és a booatble... opció volt) persze megjelent egy új opció, hdd0 - usb... valami ilyesmi néven
úgyhogy most memtest végigfut, aztán erre az usbre is teszek egy win telepítőt, bár mondjuk ez azt a problémát még nem orvosolja, hogy miért nem fut rendesen dvdről sem a win10, de legalább látja a bios az usb meghajtót is -
LOTR
addikt
válasz
jokeph #77122 üzenetére
igen, a régi abit-os gépeimben nekem is award volt
az az ahci/raid mode nem befolyásolja ezt sajnos (ha bekapcsolom az ahci módot, akkor dvd-t is megjelenít a bootolható eszközök között, de az pont ugyan azt csinálja, mintha a cd-rom-ot állítanám be disabled módban, cserébe hosszabb lesz kicsit a bootolási folyamat)egy partíciót formáztam fat32-re, úgy már végre biost is tudtam frissíteni, ellenben semmi nem változott, usb-ről továbbra sem lehet bootolni, ha a win10 telepítőt elindítom ismét egyből a logonál megáll a folyamat és indíthatom újra a gépet
ez is érdekes, hogy dvd-ről miért nem megy a telepítés, lassan azt gondolom ideje lesz lemondani a win10ről azon a gépen, ha esetleg maradt még valakinek ötlete, azért továbbra is szívesen veszem
köszimod
erre elfelejtettem válaszolni, de korábban már leírtam, és a link alatt is ott van, na de hogy egyértelmű legyen
hard disk boot priority beállítás (a biosban ilyesmi), a gyors boot (f12) listában meg a kis pluszjel alatt található:
hdd1
hdd2
bootable add in cards
de kijelölve a bootable-t nem történik semmi, most utoljára ha jól emlékszem ntldr is missing hibaüzenet jött (64bites win10 telepítő pendrive volt) -
LOTR
addikt
válasz
jokeph #77116 üzenetére
biosról képek
https://ibb.co/nDShE7
https://ibb.co/hn3NE7
https://ibb.co/dqF2E7
https://ibb.co/cACFZ7
https://ibb.co/fR7tMn
és ahogy korábban írtam a hard disk alatt csak a két hdd van és a bootable add in cardsmost az van folyamatban, hogy egy partíciót felszabadítunk és fat-ra formázva talán menni fog valami biosfrissítés
-
LOTR
addikt
válasz
jokeph #77091 üzenetére
egy jelenleg is működő gépről van szó, win7 megy rajta, csak már régi és elbírna egy új/friss oprendszert, amennyit elszórakoztunk már vele a win7 telepítés és minden velejárója is régen meglenne már, de engem is bosszant, hogy mégis mi lehet a gond... miért nem akarja a win10-et
amúgy most megint nem ismeri fel biosban a pendrive-ot, ezt sem tudom hova tenni, hogy volt már, hogy felismerte, aztán most mégsem
közben kipróbáltam ezt az EasyBCD-t, pont ugyan addig jutott, mint a dvd-ről való telepítésnél, ahogy elindítja usb-ről a telepítőt, win10 logo megjelenik, és onnantól kezdve semmi (most töltsek le valami módosított win10-et és próbáljam azzal is, hátha? bár ez sem lenne igazi megoldás)
ha jól látom itt az f5-ös biost frissíti f7-re: [link]
ahogy írtam ezen f2 van (a legjúabb az f6 lenne), az M.I.T. menüpont máshol van és egész más adatokat jelenít meg, pl a bios verziót sem jelzi ott, képeket később tudok majdolyan még nem lett kipróbálva, hogy mct-vel csak frissíteni a meglévő rendszert win10-re, azzal érdemes lenne játszani, vagy nem az igazi?
-
LOTR
addikt
válasz
jokeph #77061 üzenetére
közben írom, hogy hol tart a dolog
2.0 kingston pendrive volt amivel először próbálkoztam, nem volt jó (másik gépeken működött a telepítő)
utána csak valami noname 8gigással, jelenleg is erre töltöttem le hivatalos oldalról, mct.exe-vel a 64bites win10 telepítőt, a biosban minden usb bekapcsolva, ami ide kell - szerintem
a boot sorrendnél a hard disket kiválasztva meg lehet adni, hogy mi legyen a sorrend, vannak a hdd-k és van egy bootable add in cards opció (ahogy korábban is írtam, a sima boot sorrendnél ezeken kívül csak usb hdd ésatöbbi... van, de azokkal sem jó)
tehát a bootable add in cards opcióval indítva 2 fajta hibaüzenet jön:
egy egysoros: invalid partition table - ez eddig egyszer jöttés egy teljes képernyős hibaüzenet windows boot manager-től, egészen pontosan ez: [link]
a dvdről való telepítést teljesen elvetettük? önmagában már azt nem értem, hogy arról miért nem indul el, nem függhet össze a két dolog? vagy mégis hogy kellene kiírnom máshogy iso-ból, hogy működjön? cd/dvd kép felírás opcióval működni szokott
igen, ha egyszerű lenne az eset, akkor talán már megoldódott volna, azért köszi mindenkinek
-
Zotya84
őstag
válasz
jokeph #77044 üzenetére
Akkor javaslom, keress egy régebbi, lassabb, nem Kingston pendrive-ot. Régi tapasztalat, hogy a Kingston pendrive-jaimat a régebbi Giga lapok nem mindegyike eszi meg telepítéshez - vagy igen, de az usb 3.0-st is csak USB 1.1-n kezeli 12Mbps sebességgel. Úgy is elég kínlódás egy telepítés...
-
svgyula
addikt
válasz
jokeph #77037 üzenetére
Szia! Ha rufus-al írod meg a pendrive-ot ott van lehetőség betallózni a "boot.images" állományt a letöltött ISO-ból. Ha így írod ki a régi BIOS-ból is képes lesz indulni a telepítő. Ha lemezre írod ki akkor is fontos a "boot" formátum az ilyen régi gépeken. Ha jól emlékszem a nero-ban is volt ilyen lehetőség.
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #77044 üzenetére
Ennyi erővel a legegyszerűbb a beépített eszközök használata. Vagyis a másoláshoz és az alap formázáshoz pl. a fájlkezelő, valamint szükség esetén az aktív partíció beállításához a DiskPart parancssori eszköz. Legacy BIOS módban a Windows 10-nél pedig jó a FAT32 fájlrendszer is, nem kötelező az NTFS. Már ebből is látszik, hogy nem túl modern ez a program. Illetve eredetileg kb. a Windows 7 idején lett kiadva, sőt a nevében is benne van. Amúgy meg azt sem mondanám, hogy egyszerűbb lenne, mint egy Rufus. Ráadásul az utóbbinál is a BIOS-MBR mód az alapértelmezett beállítás. Na meg az legalább portable és telepíteni sem kell, valamint kisebb méretű és magyarul is tud. Ellenben ez a WUDT telepítést igényel és magyar nyelv sincsen benne.
-
Geth
veterán
válasz
jokeph #77044 üzenetére
Biztos fel lehet tenni valamiről, semmi köze a Win10-nek a problémához
(Én is raktam olyan gépre, amihez képest amit írtál paks2)A boottal van gond. Lehet, hogy tökjól bootol hálózatról pl
De keress rá, sok probléma volt/van velük.
Van sok olyan találat, ahol triviális probléma volt (pl. override menüben USB-HDD-vel próbálta valaki, ami az én P43-as lapomon sem megy).
De van sok olyan, ami azért egy csöppet fejvakarós, pl. pont a FAT32 nem ment, de ment helyette FAT16, sőt még az NTFS is.
Vagy flippelve volt a removable bit a pendrive-on (ez mondjuk más lapon is okozhat gondot...) és ezen hidd el semmilyen pendrivekészítő nem fog segíteni
Szóval azért vannak esetek, ahol egy ilyen "triviális" dolog is képes nehézkessé válni.A legegyszerűbb programocska a diskpart
-
LOTR
addikt
válasz
jokeph #77009 üzenetére
sziasztok
abból indultam ki, hogy ezzel a pendrive-val -és persze a rajta lévő telepítővel- már több win10-es rendszert is telepítettem, és ha azokkal ment, akkor gondoltam miért ne menne ezzel is, tehát nem emlékszem, de legacy-s móddal is kipróbáltam és semmi
a dvd-t pedig neroval írtam ki, képfile lemezre írása opcióval (áltlaában így működni szokott)szerintem mindent beállítva, usb-hdd-re tettem a bootolást, addig jut el a betöltés, hogy verifying dmi pool data
innen csak ctrl alt del-lel lehet továbblépni
dvdről bootolva, pedig bejön, hogy cd/dvd-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot, majd win10 logo is betölt és onnan nem csinál semmit (újraírható dvd-re írtam ki, de nehogy már ez legyen a probléma)(#77010) Geth
dikparttal is megnéztem, active voltnem lehet, hogy az a baj, hogy régi a bios?
és akkor jól értem, bios frissítést csak fat32-es partícióról tudok csinálni, ahhoz pedig a meglévő satás háttértárról kellene egy partíciót fat32-re formázni és csak onnan fogom tudni elvégezni az updatet, mert az usb-t fel sem ismeri?viszont továbbra sem értem, hogy dvd-ről miért nem bootolhat be a win10, ha a win7 meg igen?
(#77011) Zoz
ezt részleteznéd, hogy pontosan mit és hogy kellene megcsinálni?köszi
-
-
jolti05
őstag
válasz
jokeph #75152 üzenetére
Köszi
Azt tudom, hogy szárnyra kap rendesen a gép egy ilyen cserétől, csak azzal nem voltam tisztában, hogy a fentebb említett merevlemez kevés lehet a "normális" működéshez.csicso82: Ismerem a best pracatice-ek egy részét, csak sajnos az ügyvezetőt nehéz olyasmiről meggyőzni, ami neki az érvek ellenére sem szimpatikus.
Az SSD viszont úgy néz ki, átment -
Laraxior
titán
válasz
jokeph #73328 üzenetére
Egy Sandisk pendrive-ot vettem, 32GB-os.
Mi az a legacy?
Illetve így sem tudom simán megcsinálni, mert azt írja a tool, hogy rendszergazdaként kell bejeletkezzek, addig nem csinálja.
W10 x64 kellene. DVDről sima ügy, csak ugye már nincs meg a korong. Mondjuk a W7 éppen megvan, az sem olyan rossz. -
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
jokeph #72823 üzenetére
Hasonló nálam is a szitu (775- 1151 b250 lap)Mind a kettő gépen a legújabb win 10 van fenn.A poén a régi xeonos gépen kevesebb problémával megy mint az új gépen
A 1703 simábban és hiba nélkűl ment frissítés előtt.Ezért szeretném visszarakni azt.Persze ez új telepítés el járna
de a lelki békémért simán megéri
-
Pécsi gyerek
addikt
-
-
Marci112233
addikt
válasz
jokeph #70737 üzenetére
BIOS-t átnéztem mielőtt elkezdtem volna telepíteni lemezről. Semmi olyan tiltás nem volt benne ami az USB-re vonatkozott volna. Mondjuk végül is mivel 10 ment fel azzal már nem volt gond, sőt USB3.0-ás pendrive-val USB 3.0-as portba téve vittem át az asztali gépemről az ott hozzá töltött drivereket. Vagy 14 volt, de míg az utolsó fel nem ment rá, addig instabil volt az egész gép, és nem is működött megfelelően. Nem is gondoltam volna, hogy az az egy driver ami azt hiszem a hangé volt ekkor galibát is okozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest