Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Help plíz srácok. Az irodai gépem kiír egy olyat, mikor friss boot után a start menüre akarok kattintani, hogy kritikus hiba, a start menüt nem lehet elindítani, próbáljuk meg kijelentkezés után vagy valami ilyesmi a vége, és egy gombom van, hogy kijelentkezés. Rányomok, jön egy logout, utána bejelentkezek, és az esetek kb 1/3-ában utána működik a start menü, 2/3-ában sajnos nem. Nem telepítettem semmi progit, szerintem változás nem volt a rendszerben.
Sajnos mióta a hibajelenség van, pl a korábban gond nélkül üzemelő szkennerem progija is rendszeresen fagy. Víruskeresőm van (kaspersky), megy állandóan, "veszélyes" oldalakat nem látogatok a gépen.Mi lehet a tippetek? Mit próbáljak meg? A formatcé típusú ötleteket hagyjuk...

-
vlevi
nagyúr
válasz
albiosz
üzenetére
Igen, a win10 knedrive kliense is egyazegyben ugy mukodik, mint a hetesen. Kár, mert a 8-as onedriveja jobb volt.
Ha frissitessel rakod fel, akkor megmarad minden, ha nem tetezik, 30 napig megtartja a win10 a korabbi windows telepités redszerfilejait, visszaállhatsz ra.
, de azért egy rendszermentés sosem árt. Pl macrium reflect free. -
albiosz
őstag
Urak!
W7 frissítési problémákkal küzdök hónapok óta, ezért elgondolkoztam, hogy hagyom nyerni az MS-t és felteszem a 10-est. Nem mai darab a gépem: [link]
Érdekelne a véleményetek, hogy megéri-e. Ami fontos, hogy maradnak-e a partíciók, feltelepített programok stb.
Illetve ha esetleg valaki használ OneDrive-ot: 7-esen ugyebár van egy asztali kliens, ahová szépen be tudom húzni a fájlokat és automatikusan feltölti, W10-ben is jól kezelhető ez?
-
-
Yooha
aktív tag
válasz
tatararpad
üzenetére
Nem, ezt mindenféle program csinálja, de csak ezek az új, kékcsempés dolgok.
-
worxland
addikt
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Neked láthatóan semmi. Ő viszont jogtiszta cuccot szeretne, amiből egy esetleges NAV-ellenőrzésnél se lesz probléma.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
customer114
üzenetére
Beírod a kapott kulcsot azt' kész. Mi ebben a problémás?
-
tatararpad
őstag
Csak az áruház? Nekem 2 gépen is a legutóbbi update óta áruház számológép kapcsolatok fényképek app is ezt csinálja. Eseménynaplóban arra hivatkozik hogy nem tudta regisztrálni mikor indítom, wsreset távoli eljárás hívás hibát dob, Google-s megoldások nem használtak. És CCleanert nem láttak ezek a gépek mielőtt ez lenne a baj.
-
krealon
veterán
"Én csináltam egy ilyen .bat fájlt ezzel a tartalommal mikor a laptopom atom lassan indult, azóta is használom.
@echo off
del /s /f /q c:\windows\temp\*.*
rd /s /q c:\windows\temp
md c:\windows\temp"Az otlet kivalo, de a megvalositas nem annyira, tekinteve, hogy a Windows\TEMP konyvtar egyedi hozzaferesi jogait (ACL) nem allitod vissza. Anelkul pedig a szulokonyvtar jogai oroklodnek, ami egyertelmuen biztonsagi problemakat okoz.
C:\>cacls C:\Windows\Temp
C:\Windows\Temp BUILTIN\Users:(CI)(special access:)
SYNCHRONIZE
FILE_WRITE_DATA
FILE_APPEND_DATA
FILE_EXECUTE
BUILTIN\Administrators:F
BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)F
NT AUTHORITY\SYSTEM:F
NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)F
CREATOR OWNER:(OI)(CI)(IO)F
C:\>cacls C:\Windows
C:\Windows NT SERVICE\TrustedInstaller:F
NT SERVICE\TrustedInstaller:(CI)(IO)F
NT AUTHORITY\SYSTEM:C
NT AUTHORITY\SYSTEM:(OI)(CI)(IO)F
BUILTIN\Administrators:C
BUILTIN\Administrators:(OI)(CI)(IO)F
BUILTIN\Users:R
BUILTIN\Users:(OI)(CI)(IO)(special access:)
GENERIC_READ
GENERIC_EXECUTE
CREATOR OWNER:(OI)(CI)(IO)F
C:\>Szerk:
Ooops eltevesztettem a forumot. A kijelenteseim igy is igazak, viszont a fenti ACL lista Windows 7-bol szarmazik. -
-
betyarr
veterán
apósomék gépén egy ideje elállítódik a pontos idő,pedig automatikusra van beállítva az is,meg az időzóna is.ez valami bug,vagy talán lemerülhetett az alaplapi elem?találkozott már valaki ilyennel?
-
customer114
őstag
Sziasztok,
Ennek a hirdetésnek van valami összefoglalója azok számára, akik 0-ról indulnak ebben a témában?
(azért merem ezt megkérdezni mert van 300+ hsz. alatta, csak volt róla szó itt is, de semmi kedvem órákig egyesével összefűzni a szálakat, hogy minden világos legyen vele kapcsolatban)Érdemes-e innen vásárolni, ha w10-et szeretne az ember?
Köszi.
-
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Érdekes módon a windows áruház nem indul el.
Az összes régi program működik gond nélkül, de roppant bagatell módon kellett volna egy számológép, és azt mondja töltsem le, de nincs honnan.
Az áruház csempére kattintva felugrik egy kék ablak 0,8 másodpercre és kész. A wsreset.exe sem segít, az leáll valami hibával. Meg általában a legtöbb új, kék csempés dolog nem indul el, csak a régi megszokott programok.A másik, ha már itt vagyok: Azt hogy lehet elérni, hogy rendszerinduláskor kérdezzen rá, hogy melyik fiók induljon, és ne automatikusan induljon el a legutóbbi. Ketten használjuk a gépet, és macerás folyton ki-be lépegetni, mert belép magától oda, ahova nem kéne

-
törölt tag
1. Tippre a fast startup funkció lesz, alapértelmezetten be van ez kapcsolva. Lényeg amikor leállítod bezárja a programokat, kijelentkezik eddig olyan mint egy normál leállítás. De a Windows kernelt és pár rendszer dolgot ilyenkor hibernál, aztán kikapcsolja a gépet. Ez az idő amit észrevettél még dolgozik valamit kikapcsolás előtt. Bekapcsoláskor nem nulláról kell mindent betölteni, hanem a hibernálásból visszateszi a memóriába, így gyorsabban indul a gép.
3. Ez normális, a Win10 több dolgot pakol a memóriába, hiszen nem használt RAM elpazarolt RAM. Csak akkor nem normális ha beakad valami és a procit is megeszi egy folyamat.
+1 Vezérlőpultban be van kapcsolva a visszaállítási pontok létrehozása? Mert alapból nincs, manapság a Reset this PC funkciót reklámozza az MS baj esetére. És szerintem feleslegesek az ilyen takarító programok, 10 éve még volt létjogosultsága ma már inkább többet árt mint használ.
-
artiny
őstag
Megoldható,hogy a tálcán ne mutassa a programo ikonját a windows,de megis fusson a háttérben?
pl. a beepitett STRICKY NOTES, Microsoftos egerem mouse/keyboard center programja mindig megjelenik rajta---foglalva a helyet a tálcán. -
saelin
veterán
Fogalmam sincs. Nekem még nem törölt visszaállítási pontot sosem, és semmilyen opció nincs amivel ezt engedélyezni tudnád a ccleanerben (még registry takarítással sem).
Mennyi hely van megadva visszaállításhoz? Nekem 20,42 GB, amiből 10,19 GB foglalt 2 létrehozott pont esetén. Gyakran nincs elég hely megadva erre a célra, így egy win updatekor - már ha akar csinálni visszaállítási pontot - törli a legrégebbit/nem tud újat létrehozni. De akár egy régi bug is lehetett, amit már biztos javítottak. Használd a legfrissebbet és futtatás előtt rendszeresen frissítsd a ccleanert!
Szerk.:
Ja, meg... Bőven elég lefuttatni minden modulját kéthavonta egyszer, aztán mehet egy restart a gépnek. -
ot93
senior tag
Üdv,
1. Mitől lehet vajon, hogy a win10 esetén kikapcsoláskor a monitor már elsötétül, a merevlemezek leállnak, de a gép ventillátorai még mennek mintha valamit még csinálna a háttérben (ssd-n van a rendszer). ez kb. 5-10 mp szokött lenni... win7 esetén ezt nem tapasztaltam...
2. amúgy az normális, hogy a 7-es esetén kb. fél perc volt a bekapcsolás a gomb megnyomásától számítva és most is ugyanannyi? nem kéne gyorsabbnak lennie?
3. a ramhasználat is magasabb (8gb melett kb. 700Mb-al többet eszik)
nem sok de érdekes, hogy több... 
+1: A CCleaner-nél melyik az a fájl/kulcs amit nem szabad törölni annak érdekében, hogy a Rendszer visszaállítás működőképes maradjon.. ugyan win7-nél történt, hogy ccleaner futtatása után a visszaállítási pontok nem működtek... feltételezem, hogy valami kulcs vagy fájlt törölt a ccleaner. Melyik lehet ez?
-
Visormail
addikt
Hello
Ez mi akar lenni, hogy beállítom a commander parancsikonján a kompatibilitás fülön a rendszergazdaként futtatást és minden újraindításkor elfelejti??? Mi ez a prealpha cucc? Ilyet a 8as az életben nem csinált.
-
Anno windows XP / Vista / 7 kombinációval ez működött, azóta nem csináltam ilyet, de akkor úgy tűnik sikerült az MS-nek megint úgy megokosítani a bootloadert h ha 2 system disk kerül a gépbe, akkor egyik se induljon el, még a recovery konzoljuk se

Közben találtam külföldi fórumokon is hasonlót, valahol USB-re rakott bootloadert javasolnak
Hát ez nagyon jó. Holnap teszek egy próbát a win10 installer recovery módjával, hátha be tudja tenni a saját bootloaderébe opcióként a 8.1-et, és remélem szét is cseszi a 8.1-et... -
vlevi
nagyúr
válasz
Gabesz84
üzenetére
Szerintem a kettő együtt így ebben a formában nem fog menni.
Nem az UEFI-vel van baj, hanem (legalábbis ez az én tippem), hogy a két bootmanager akad össze. Emiatt van az, hogy ha lehúzod az egyiket, akkor elindul a rendszer.
Sajnos így nem lehet összemezgerélni két windowst egyetlen működő rendszerbe
-
válasz
istvankeresz
üzenetére
Ez egy oreg g31-es alaplap, nem is hallutt meg uefi-rol

... Vagy ezt windowsban kellene netan allitani?F12-t próbáltam, tokmindegy mit valasztok, ugyanaz az eredmeny. Illetve, lehet mindketto ugyanazt csinalja, csak nem tunik fel, mert a bootlogojuk ugye azonos, csak nem jutnak tovabb.
-
Sziasztok, kéne egy kis segítség!
Eddig windows 8.1 volt telepítve a gépemben egy HDD-n, ezt kivettem ideiglenesen, betettem egy SSD-t feltettem egy windows 10-et. Visszatettem a HDD-t és nem bootol egyik rendszer sem. Hiába állítgatom BIOS-ban a diskek közti boot sorrendet.
Viszont bármelyiket lehúzom a másik bootol. Mit csináljak?
Egyelőre meg akarom tartani a win 8.1-et is, + azon a HDD-n vannak adataim egy másik partíción, szóval jó lenne ha ez így valahogy menne együtt.
-
-
Thrawnad
senior tag
Hali!
Win 10 alatt azt meg lehet oldani, hogy 2 monitoron 2 különböző háttér legyen?
(Egy gépről mennek természetesen)Thrawnad
-
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Egy kisebb problémám lenne, mégpedig az, hogy véletlenszerűen lefagy a tálca pár mp-re, ha annak valamely kis ikonjára kattintok. Annyira nem vészes, de nem tudom mitől lehet. Driverek rendben vannak, nincs classic shell sem, ssd-s a gép. Merre indulhatok el a hiba kiküszöbölésében? Próbáltam a win 10-hez való fixet, de az nem csinált semmit.
-
xyvz2
tag
válasz
worxland
üzenetére
Ha beírom a futtatásba ezt netplwiz-t. aztán pipa kivesz 1: akkor full eltűnik a jelszó, a bejelentkezéskor (jó lenne mert nagyon unom állandóan beírogatni...pint sem akarok helyette) ??? 2: be tudok jelentkezni attól még a microsoftos fiókba ??? -tehát áruház stb attól még mükszik ugyanúgy ??? THX
-
Bird
addikt
válasz
Fortum
üzenetére
Hát nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy tört windowst sóztak rád eredetiként.... Számlája megvan az oprendszernek? Ha nincs akkor ásó, kapa...
A 0xC004F074-es hibakód a KMS Server-re hivatkozik, mely esetén valószínű, hogy a korábbi rendszer, melyről frissítettél Windows 10-re aktiválási problémával rendelkezett (nem volt eredeti?). VAGY
Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha a Windows Enterprise kiadásához tartozó termékkulcsot adott meg a Windows 10 Home vagy a Windows 10 Pro kiadások aktiválásához. Adja meg az eszközön található Windows-kiadásnak megfelelő termékkulcsot.
-
Apucy01
őstag
uraim!
erre a nyavalyás tálca elrejtése utáni boot lassulásra nincs még mególdás azon kivül hogy ne használjam ezt a lehetőséget?

-
Fortum
tag
Sziasztok !

A tegnapi nap frissítettem a Win10 PRO legújabb verziójára.
Magától elindult és olyan volt,mintha újratelepült volna a Windows 10 PRO.
Aztán kiírta,hogy frissítettük a gépét,meg,hogy mindenfájl megmaradt,kezdődhet valami új... stb stb.
Azóta nincs aktiválva a windows-om.
Hibakód: 0xC004f074Elsőre bekapcsoláskor jobb alul írta,hogy aktiváljam a gépházban,manuálisan próbáltam mivel kis idő után sem akart működni.
Újonnan lett felrakva boltban a rendszer,szóval átvertek volna,vagy mi a probléma ????

Előre is köszönöm a válaszokat.

-
adise
őstag
Egy olyan gondom lenne, hogy a médialejátszóhoz szoktam megosztani egy mappát a hálózaton, amit elérek ugye mindenhonnan. Viszont, ha ebbe a mappába rakok még plussz mappát akkor újra jobbklikk-tulajd-megoszt-blabla (ekkor ki is irja mik az uj mappák) hogy a frissen belerakott mappákat is lássam a hálózat.
Ez mitől lehet? Win 7 alatt ill volt egy win 10 reinstallom, előtte Win 10 alatt se volt ilyen gondom. Amit belemásoltam egyből láttam
köszi
-
törölt tag
A katalógusból tudod telepíteni őket (az architektúrára figyelj).
-
-
shaggy
aktív tag
Hol lehet a jelszót kivenni?
Eddig amikor bekapcsoltam a gépet nem kért jelszót. De amióta beléptem az x-box alkalmazásba kéri abból már kijeletkeztem de még mindig kéri. És minden alvó állapotból való felébresztésnél is. Nem lehet ezt valahogy kiszedni?
-
-
zzola
titán
Mai w10 story: indítás után nincsen egér, restart után meg kiírta, hogy ismeretlen USB eszköz, majd 2-3 újraindítás után felismerte...

-
PuMbA
titán
Fent van a DirectX 12 minden Windows 10-es gépen, most is fent van a gépeden, de mivel a videokártya nem támogatja, így nem lehet használni, ezért ír ki DirectX 10-et, mert az a legújabb, amit használni tud

Igen, ez a laptop már van vagy 8 éves, az a csoda, hogy még működik és lehet rajta valahogy internetezni

-
Popes
őstag
válasz
Sztlaci
üzenetére
Én csináltam egy ilyen .bat fájlt ezzel a tartalommal mikor a laptopom atom lassan indult, azóta is használom.
@echo off
del /s /f /q c:\windows\temp\*.*
rd /s /q c:\windows\temp
md c:\windows\temp
del /s /f /q C:\WINDOWS\Prefetch
del /s /f /q %temp%\*.*
rd /s /q %temp%
md %temp%
deltree /y c:\windows\tempor~1
deltree /y c:\windows\temp
deltree /y c:\windows\tmp
deltree /y c:\windows\ff*.tmp
deltree /y c:\windows\prefetch
deltree /y c:\windows\history
deltree /y c:\windows\cookies
deltree /y c:\windows\recent
deltree /y c:\windows\spool\printers
cls -
Sztlaci
aktív tag
ESD mappa fontos? Ha jól látom Win telepítő van benne.
Install mappa is közel 10 gigás. Lehet takarítani, vagy félévente ezt is újra kell húzni.
(Fogy a helyem.)
Valamint egyre lassabban bootol. -
Popes
őstag
válasz
Sztlaci
üzenetére
Mekorra a WinSxS mappád? Ez akkor hoz látványos eredményt ha sok programot telepítettél és távolítottál el utána. Ha valakinek nincs teleszemetelve a rendszere akkor nincs mit eltávolítani.(az első parancs megmutatja hogy kell-e a cleanup)
Nekem most 5.83Gb a WinSxS, viszont még a 8.1-en volt 16GB-is amit szépen kitakarított. -
Sztlaci
aktív tag
WinSxS tisztítás parancs: (rendszergazdai parancssor)
Dism /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore
Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBaseMindkettőt lefuttattam, szépen elcsorgott 100 %-ig és nem történt semmi.
Más: Spybot-S&D -t hogy lehet törölni?
Törlöm és minden indítás után újra akarja magát telepíteni vírus lett? -
Apaxp
senior tag
Sziasztok!
Adott egy win7-ről 10-re frissített laptop. A dxdiag elindítása után kiírja hogy directx 10-es verzió. A kérdés hogy a frissítés miért nem dobta fel a win10 directx 12-es verzióját, illetve hogy lehet frissíteni? -
smallmer
őstag
Sziasztok,
van egy Asus k53e laptopom amire windows 10-et raktam. az miért lehet, hogy majdnem mindig 100% megy a merevlemez? Igazából annyira lassú, hogy megőszülök.Valami tippet tudnátok adni?
köszi -
törölt tag
válasz
üzenetére
Tableten használom az Edge-et, és az egyik legzavaróbb része az apró X a füleken a képernyő tetején, ebben a 8-as IE jobb volt. Elvileg a bővítmények mellett úton van a gesztusvezérlés is, szóval jó irányba halad. Az UWP meg még mindig elég friss, idő kell neki.
(#38911) D@niel: Szerintem töröld le, és használd ilyen programok nélkül a rendszert. Néhány vírusirtó mellett ezek is bezavarhatnak, így az a biztos, ha telepítve sincsenek (egyébként a rendszer elég jól karbantartja magát amúgy is, a registry pedig egyáltalán nem befolyásolja a teljesítményt).
(#38919) PuMbA: Márkától és tárolástól függ, de egyes becslések alapján akár 30 évig is olvashatóak maradnak a DVD-k. Otthoni körülmények között nyilván nem eddig, de az 1-2 év nagyon mellé ment
A Blu-ray lemezek meg felépítésükből adódóan strapabíróbbak (konkrétan karcolni kell őket valamivel, meg ezt jobban is tűrik az olvasók), de DVD-ből és BD-ből is vannak extra erősek (M-Disc), amik lazán túlélnek bármilyen merevlemezt. Azok archiválásra vannak, okkal. -
pc360
addikt
Egy laptop (Win 7-ről 10-re frissítve) látja ugyan a wifi hálózatokat, de a szokásoshoz nem tud csatlakozni, a kódot nem kéri újra. 15 percig dönnyög magában, aztán közli a rossz hírt.
Sajnos most nincs nálam a gép, és net nélkül a távirányítás sem adja, ráadásul sürgős is lenne a dolog. Mivel próbálkozhatnánk? Van erre valami bevett megoldás?
-
zzola
titán
Köszi srácok! Akko' a winfos méltó a nevéhez!

-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, én sajnos nem találtam rá megoldást.
A számítógépen Windows 10 fut és bekapcsolás után gyorsan elindul és problémamentesen működik.
Azonban, ha újraindításra kerül sor (pl. új program telepítése, vagy frissítések letöltése és telepítése), akkor jóval lassabban tölt be és a programok sem működnek megfelelően (több memóriát is használ, mint amikor nem újraindítva van). Ha ilyenkor normálisan leállítom, vagy rögtön azonnal bekapcsolom megint tökéletesen működik.Természetesen meg tudom csinálni, hogy nem indítom újra, hanem leállítom és aztán újból bekapcsolom, de mégiscsak érdekelne, hogy ez miért van?
A válaszokat előre is köszönöm!KissA
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segitsegre lenne szuksegem.
Ugyanis hiaba van magyar nyelv a gepemen, megsem tudok magyarul gepelni.Mint a 2. kepen latszik, nem tudok magyar nyelvet valasztani.
Mitol lehet ez?Az angol beallitasokat hiaba probalom torolni, nem lehet. Pedig egyik sem alapertelmezett. A magyar az alapertelmezett, megsem tudok ugy gepelni. Kezd az oruletbe kergetni.
-
junior11
veterán
Párszor már nekem is megjelent az asztali gépen, szintén nincs bt-m... Továbbá a notebookon a tavalyi novemberi frissítés óta minden egyes bekapcsolás után aktív csempenként jelenik meg a repülő üzemmód, de valójában nincs is aktiválva... Vannak itt érthetetlen dógok...
-
PeeterssoN
őstag
válasz
Pokesz007
üzenetére
Köszi!
(#38919) PuMbA: Háát.. tudtommal egy mai dvd is kibirja 10 évig ha szépen el van rakva. Sok dvd irtam ki, eddig egyik sem adta be az unalmast. Van amit 3x kiirtam már 5 év alatt a biztonság kedvéért, persze egy armageddon azt is elpusztítja... a rokonokkal együtt akinek mutogathatnám.
Ja. probáltam az sajna nem mukodott!
-
Pokesz007
senior tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Nekem Nero van fent.
Friss telepìtést ajànlok.
Előtte féreg ìrtàs. -
PuMbA
titán
válasz
PeeterssoN
üzenetére
A Windows 10-ben van DVD író program, ugyanúgy, ahogy a Windows 8.1-ben volt. Belemásolod a fájlokat a DVD meghajtóra
Egyébként bármilyen program jó, amihez írják, hogy Windows 10 kompatibilis: Burnaware, Ashampoo Free például.Egyébként 4000Ft-ért lehet venni 320GB-os vinyót, amit beraksz egy USB-s keretbe és nem kell lassú és hangos DVD-kkel foglalkozni, amik 1-2 év után már nem biztos, hogy működnek

-
zzola
titán
Üdv!
Ez a BT ikon miért jelenik meg időnként? Nincsen BT eszközöm...

-
PeeterssoN
őstag
Hali!
Tegnap frissítettem win 8.1 pro -ról és ma már teljesen összeomlott.
Igaz már ott is akadt pár gubanc; lehet fertőzött lett a gép és a "jó tulajdonságokat" megörökölhette a Windows 10 is.
Most szeretném kiírni a fényképeimet, videóimat dvd-re, hogy újratelepítsem az egész rendszert!
Melyik dvd író programmal működik a win 10? -
Shing
őstag
-
Toby888
senior tag
Sziasztok srácok.Win10 nél hol lehet kikapcsolni a dinamikus kijelzővilágítást ?? szóval ha megnyitok egy sötétebb oldalt, pl : Darkorbit, és utánna meg egy google-t aminek ugye tök fehér a háttere, látszik hogy gyengéb a világítás, és szépen felerősödik
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Hogy a charm bar jó volt vagy sem véleményes igaz, én aki a tálcát is elrejti szeretem azt az irányt ami nem kell nem muszáj állandóan szem előtt, de könnyű legyen hozzáférni. Ez mellékes most, legalább a szerencsétlen charm bar és a jobb oldali panel egységes működés volt, nem öt féle mint most. Erre akartam célozni. A 8 inkább azért volt sokkoló mert a teljes képernyős appokat és startot erőltették. Visszatáncoltak belőle, csak most meg böngészni vagy képeket nézegetni nem tudsz full screen. Nincs átgondolva semmi sajnos. Na mindegy én már két dolognak örülni fogok 1. ha Redstone-nal az Edge-t kipofozzák bár ott is vannak olyan alapvető UI hülyeségek hogy sikítani lehetne. 2. És bugmentesítsék a rendszert, aztán az UWP WTF appokat igyekszem kikerülni.
-
törölt tag
Még ezt írták megoldásnak:
Rendszergazdai parancssorba írd be, hogy
net stop wuauserv
net stop bits
Utána töröld a C:\Windows\SoftwareDistribution mappa tartalmát (ha gondolod, előtte kimentheted valahova), aztán megint parancssor:
net start wuauserv
net start bits
Ezután próbáld újra.vigyori78: De még ha valami harmadik féltől származó program is okozza ezt, elég gáz, hogy egyáltalán el lehet tüntetni a felület egy részét... Egyébként még erre is van hibakereső.
D@niel: Csak kíváncsiságból, milyen víruskergetőt használsz? Van telepítve valamilyen takarítóprogram (vagy optimalizáló), esetleg használtál Powershelles scripteket, tiltottál le valamit a rendszerben?
-
Gyick
őstag
üdv!
Az miért van hogy mostanában a laptomom ha nem nyulok hozzá 2 percig olyan mintha átmenne egy pillanatra alvo állapotra majd bejön a zárolási képernyö és be kell ujra logolnoom.Az energia bállitásoknál minden 30 percen van
-
D@niel
addikt
hát, vannak bajok ...
2 napja ment fel a leg frissebb win10, frissítve 7-ről (amit csak fel dobtam nem is használtam), aktiválva van. most kezdtek elő jönni a problémák.
1) egyik pillanatról a másikra ez a hiba üzenet fogad, ha rá mentem a start menüre:
ugyan ez történik, ha a windows logó gombot nyomtam meg. kijelentkezésnél nem változott semmi.
volt újra indítás, nem is egyszer, azóta nem történik semmi, még a hibát se dobja fel.
2) a marketplace is becrashelt, azt vettem észre először is, hogy nem vagyok bejelentkezve. ha erre kísérletet teszek nem történik semmi.
a letöltött appok egyébként el sem indulnak azóta, sőt, ha rá kattintok valamelyikre egy idő után el is tűnik a tálcáról.
3) az értesítő központ nem ugrik fel, a dátumot sem hozza elő, wifi és a hangerő ikonra szintén nem történik semmi.
van ezekre megoldás? így ebben a formában nem igazán használható.
-
törölt tag
Nyilván a külsőre és annak felépítésére céloztam
A Microsoft nem mondja meg senkinek, hogy melyik elemnek hol kell lennie, ez a fejlesztőtől és az elképzeléseitől függ. Vannak útmutatók, de azokat nem kell követni (és bizonyos esetekben nem is lehet, ha az app máshogy épül fel), esetenként még példákat is mutatnak, hogy mi nem javasolt (mint a színátmenetes gombok), ennek ellenére bármit bárhogyan meg lehet írni. Ha meg beleszólnának az ilyen dolgokba, akkor az lenne a baj, hogy XY dolgot nem lehet így megoldani, vagy hülyén néz ki az appon belül, stb. Jobb ez így.Kronk: Beragadhatott egy frissítésed. Először nézd meg ezt.
iwroteapoem: Vicces, mert a charm bar volt az egyik legutáltabb UI elem a 8-on
Szerintem is jó volt úgy, de azt is megértem, hogy miért lett ennyire szabad az egész. Attól is függ a különböző elemek helyzete, hogy mekkora az ablak mérete (vagy a felbontás), ez az egyik legfontosabb újítás. -
törölt tag
Bal hamburger, jobb pöttyök, bal alsó fogaskerék jobb panel, van itt minden mint a búcsúban.

Alapvetően a beépített megoldásokat szeretném használni, nem az a fajta vagyok aki Win install után rögtön teszi fel a Total Commander-Irfanview-Classic start-CCleaner négyest. Hiába adnám meg az esélyt az új appoknak, valami alapvető dolog miatt mind csalódás. Nem tudom ti hány appot használtok elégedetten, nálam pocsék az arány: 10-20 kipróbáltból 1-2 ami tetszik, 1-2 szódával elmegy, a többi egyenesen kuka.
3-4 darabot ha használok talán: Weather és a csempéje jól működik amire kell, Photos és Calculator már nem vagyok elégedett de egye-fene használom. OneNote-ból is jobb az asztali. Mail nagyon gyenge UI és béna szinkron miatt kapásból elvérzett, simán az outlook.com gyorsabb és többet tud.
Facebook is végre elkészült, de nem győzött meg, olyan lassan tölt be addig böngészőben háromszor bejelentkezek. A csempéje pixeles képet mutat úgy mi értelme, érdekes 2-3 éve 8-8.1 alatt a people app működött, kitűztem belőle pár kedvenc személyt és gond nélkül frissítette a csempén a képeket, infokat. Gondoltam akkor legalább értesítés miatt azért meghagyom a Facebook appot. Erre fantom értesítésekkel spammelt, jelzett 2 új belépek semmi, megnézem böngészőből is semmi. Messengert használni jobb egy fokkal, de a csempéje annak is bugos, régi üzenetet mutat és szintén pixeles képet.Telefonon (még 8.1) tetszett a Readit nevű reddit kliens, hát itt UWP formában nem tudom miért olyan szőrösek a betűk, inkább redditezek böngészőből.
MyTube telefonon szuper, számítógépen passz ennél se értem a 8.1 telefonos app tökéletesen azonnal értesít, gépen a Win10 változat napokkal később összevissza. Az appot megnyitom és nem tudok rögtön gépelni, böngészőben rögtön kereshet az ember.Groove szóra sem érdemes, a Film lejátszóról csak azért nem tudok rosszat mondani, mert anno 5 perc után kiderült alapértelmezettnek használni keveset tud. Az UWP Skype meglátjuk, most a OneDrive nem győzött meg. Viszont a Redstone utáni Edge-ben bízom még, az jónak ígérkezik persze arra is egy évet kellett várni.
Egyszerűen az új modern appok képtelenek kiváltani a régi win32 programokat vagy a weblapokat.
(#38895) Polllen
Hát vicces lenne még külön pénzt kérne az MS ezekért a félkész appokért.
Különben aki új Windows-t vesz 40-80 ezerért elég bosszantó lehet még kigyomlálni ezeket a vackokat és visszamókolni a régi gyors képnézőt például.(#38898) karak_22
Igen ez szép leírás, már a Metro bemutatkozás is szép volt és sok mindenért lehetett szidni a 8-as Metro újítást, de az legalább egységes design volt. Tudtad a beállításokhoz jobb oldalt mindig megtaláltad a charm bar-on. Most Win10 és UWP alatt userként 5 féle menü, ikon stb. típussal találkozhatsz. Meglepetés mi hol és hogyan jelenik meg, legalább az MS saját cuccai legyenek egységesek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Fotók, videók mobillal
- Micro Four Thirds
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4355
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont egy registry/system clean nem fogja őket törölni. A lényeg az lett volna. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)