Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz King Unique #71355 üzenetére

Basszus, nincs net*, és nem aktiválja... Amúgy mindent jól csináltam...
    * valamiért nem jó a wifi kártya drivere (5-6 éve sz0pt@m vele 8-8.1 frissítésnél), le is akartam menteni pendrive-ra hdd-ssd csere előtt, de most külső usb-s házba rakva megoldottam...
    Hiába mutatja a wifi ikont, hiába max a "térerő", böngészőt nem indítottam el, mert mindenáron aktiválni akartam előtte a windows-t.
    Úgyhogy köszi a segítséget és türelmet :R

törölt tag

válasz King Unique #71353 üzenetére

8.1 telepítéshez nem kellett kód gyártó honlapjáról leszedett telepítővel, szerintem a core (home) verziót rakta fel, mert félreértettem a mondókád, és a témaösszefoglalóban szereplő kulcsokkal próbálkoztam aktiválni ideiglenesen, és a pro-nál nem megfelelő verzióra panaszkodott, a core kulcsot beírva ez fogad:
    "Alapértelmezett termékkulcsot írt be, Az ilyen kulcsok aktiválásra nem használhatók"
    Szóval nekem ebből annyi jött le, hogy a core (home) verziót telepítette, de aktiválni nem tudom, hiába gyári kulcsos a gép. De akkor megpróbálom az nmag-ról szedett őskori telepítőt és az összefoglalóban szereplő kulcsot.

Szerk.: őskori telepítővel (msdn "N"-es verzió) nem is enged tovább:
    "a megadott termékkulcs telepítésre elérhető windows-lemezképek egyikéhez sem illik. Adjon meg másik termékkulcsot"
    De másik kulcs beírására nincs lehetőség :DDD

Le tudnád írni szájbarágósan úgy, hogy egy enyhén értelmi fogyatékos is megértse?
    Ssd-t raktam a gépbe, szeretnék új rendszert húzni, és a gyári (oem bios key) kulccsal aktiválni. 8-at nem tudok telepíteni, csak 8.1-et tudtam idáig összehozni.
    Félreraktam vész esetére a gyári hdd-t, mert vannak rajta adatbázisok és egy speciális célszoftver, szükség esetén visszarakom, hátha abból több infót lehet kinyerni.

Sry, szerintem olyan vagyok, mint a 80-as szeg, hiába töltök 10 perc alatt 140 vagy afölötti iq teszteket, sajnos a handicap hatványozott. Amíg nem értem valaminek a logikáját, addig vannak gondok :B
    Kisgyerekként 95 kódját fejből tudtam, 98-at is, ME már necces, szóval nem ma kezdtem, de minden eddig tapasztalt logikát nélkülöz ez a 8-8.1-es témakör.

törölt tag

Sziasztok!

Újratelepítenék egy win8-as notebook-ot, csak windows logós matrica van a gépen, szóval nem coa matricás. Jelenleg csak 8.1-es telepítő van a gyártó honapján, azzal nem aktiválta "magát". Nmag-ról szedtem le régi msdn 8 telepítőt, és nem telepít "kulcs"-ra hivatkozva.
    Ilyenkor mi van?

Nem sűrűn találkoztam win8-as géppel, 7 után 10-re váltottam, és főleg coa matricás gépekkel foglalkoztam.

Régebben olvastam valamilyen programról, amivel ki lehet nyerni a gyári kulcsot a "bios"-ból, az komoly, hogy legális windows esetén is mókolni kell?!

törölt tag

válasz cigam #71249 üzenetére

Lanon (kábelen) nem néztem, de viszek holnap egy kábelt. Eleinte a wifire fogtam volna, de a tárgyalóba nem húztunk kábelt, így az ottani gép wifin van, és működik az RDP oda-vissza. Csak win 10-es gépek vannak a win 8-as notebookon kívül, és mindent elérek mindenről notit leszámítva. Egy elrottyant zsanér miatt az irodában hagytuk ezt a gépet, előtte erről csatlakozott otthonról kolléganő vpn-en keresztül a helyi hálózatra, és ip alapján elérte a többi gépet. Igazából még egy hétig érdekes a dolog, a célszoftver utána 3/4 évig nem lesz bolygatva, de át fogom rakni egy másik gépre, csak nagyon időigényes a fapados szoftver miatt.
    Portot így messziről nem mondom meg, de nem módosítottam rajta. Alapvetően az lett volna a kérdés, hogy ha win10-es gépről win8-as gépre akarok csatlakozni távoli asztallal, akkor van-e bármi extra dolog, amire figyelnem kell?
    szerk.: most esett le, hogy csak azon a gépen van egyedül eset vírusgyilok, annak a tűzfala is be tud zavarni.

törölt tag

User error lehet, hogy képtelen vagyok csatlakozni egy win 8.1-es notebookra RDP-vel?
    Egy speciális célszoftver van az adott notebookon, kapott pár "csattot", így mozgatni már nem merjük, de távoli asztalra szükség volna.
    VPN-en keresztül elérjük az összes gépet lanon és wifin is, de ha fejen pörgök esőtánc után, akkor sem tudok erre a win 8-as gépre csatlakozni. Mivel az összes gépet én állítottam be (VPN, RDP, stb), így nincs kihez fordulni ez ügyben.
    Sok éve erről a gépről csatlakozott kolléganő a benti gépekre vpn-en keresztül, de fordítva nem akar működni.
    Engedélyezve van a távoli asztal, ip-t fixáltam, esőtánc, fejen pörgés, élő áldozat, mindenen túl vagyok :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés