Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
válasz
Szirtimorc #71198 üzenetére
HD sentinel fut a gépen nincs hiba. Wu is ki van kapcsolva
cigam: hát az sajnos nincs szerintem.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
erikke17 #71195 üzenetére
Én egy HDD Sentinellel kezdenék, ha már megy valamennyire.
Illetve a frissítéseknél is körül lehetne nézni, mert w10 alá jött valami, ami használhatatlanná lassította a gépeket. Lehet a W8.1 is megkapta. Manuálisan szoktam frissíteni, most pár napig nem kísérletezem[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Semmi nem volt legutoljára PowerPoint.
Meg próbálom majd, hogy minden kimeneti portot tiltok biosban aztán úgy mit produkál. Ha jó akkor egyesével el kezdem vissza kapcsolni. Ami fura olyan fokozatosan kezdett romlani.
Sfc scan talált hibát de nem tudta javítani, esetleg egy: dism /online /cleanup-image /scanhealth ? -
erikke17
őstag
Sziasztok
Húgom gépén egy (HP Elitebook 6930p) Windows 8.1 fut. Pár napja system proces teker mint az állat, process explorerrel ki nyomoztam, hogy azon belül az ACPI.sys terhel. Amióta ez a hiba fent áll nem hajnlandó a windows le állni gép továbbra is megy sötét kijelzővel restart szintúgy esélytelen. Kikapcsolni csak hosszú bekapcsoló gombbal lehet.
Tanácstalan vagyok, jó lenne valahogy helyre pofozni előre is köszönöm a tippeket ötleteket -
Sziasztok!
Nem teljesen Windows specifikus a kérdés, de hátha tudtok iránymutatást adni.
Szóval Windows alatt kéne egy olyan kis egyszerű batch fájlt összehozni, amellyel ip-címet tudok módosítani.
Röviden a cél: Internetelérést tiltani, hálózati hozzáférést meghagyni.
Lekérni a gépen lévő aktuális IP-címet és alhálózati maszkot, majd ezt fixen beadni, és az alapértelmezett átjárót üresen hagyni.
Erre valami kisokost.
-
MeroM
senior tag
Egy kis érdekesség: Most már az AMD után a Geforce legújjabb generációjához (jelen esetben a 1650S kártyához) nincs már hivatalos 8.1 es driver. csak win 7 vagy 10.
-
pn4hvq
senior tag
Érdekes probléma merült fel: adott egy iskolai PC folyamatosan frissített jogtiszta Windows 8.1 Enterprise-szal. Az elmúlt időszakban 2-3 alkalommal előfordult az, hogy az admin felhasználó mellett lévő helyi fiókos user felhasználót bejelentkezéskor nem engedte belépni, mondván nem megfelelő a jelszava. Egy megoldást tudtam, az adminnal beléptem és visszaváltoztattam az illető korábbi jelszavára. Ma ismét ugyanez jött elő. Emellett a felcsatolt hálózati meghajtók jelszavai is félig elvesznek. Azért félig, mert a kettőből az egyik megmaradt, a másik viszont a Hitelesítőadat kezelőben a Windows-hitelesítőadatoknál sem látszott, amíg újra fel nem csatoltam a meghajtót. Mindegyik eset azóta jelentkezett, hogy home office lévén az irodai PC nincs bekapcsolva napokig (egy-két hétig). Pontos állásidőt nem tudok, mert nem tudom, mikor ült előtte utoljára a gépen dolgozó.
Valaki találkozott már ilyennel? -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #71187 üzenetére
Köszi.
-
King Unique
titán
Az normális, ha a frissítés telepítésénél, vagy akár még újraindítás után is rövid ideig magasabb processzorterhelést okoz az említett rendszerfolyamat. Viszont utána már nem szabadna, illetve normál esetben nyilván nem tartós ez az állapot. Ha nálad igen, folyamatosan teker nonstop, akkor lehet próbálgatni ez ezen és egyéb hasonló leírásokban lévő megoldási javaslatokat.
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Üdv!
TiWorker (Windows Modules Installer Worker) 20%-on pörgeti a processzort a tegnapi havi frissítő csomag telepítése után. MI lehet a gond ?
-
cigam
titán
válasz
#63718632 #71184 üzenetére
Eddig nagyon jól működött minden.
Meddig? Mi változott. Nem tudom mennyire ástad bele magad, de én már öreg vagyok a distro hopperkedéshez. Szóval inkább megkeresném a hibát. Pl. A W8-on telepítve van az extension Pack? Annak a verziója egyezik a host vbox verziójával?
Downgrade-elni egy régebbi, de még jól működő verzióra? Ami nem romlott el, nem kell megjavítani. -
törölt tag
Próbáltam már így is. Sajnos azt tapasztalom, hogy random eldobja a csatolást az OS, így hiába van jól konfigolva a mentő program. Indulásnál, ha nem aktív a megosztás, hibával kezd.
Valami nem teljesen kerek a VBox (6.1) Kubuntu 18.04 párossal.
Szóval több rétű a problémám.
Nézek egy olyan host rendszert, ahol a legfrissebb VBox rendesen benne van a tárolóban és minden van hozzá, mert így felerőltetve nem nyújt teljes funkcionalitást.
Eddig nagyon jól működött minden.
Köszi szépen. -
törölt tag
Sziasztok!
Hogyan tudom megváltoztatni egy megosztott helyi lemez betűjelét?
Az Win8.1 Pro virtualbox-ban fut és a host-al (Kubuntu 18.04) van egy megosztott mappa, amibe a Win8 alól egy másik lemezre. FreeFileSync-el mentem a felhasználó adatait.
Lecseréltem a VBox verziót újabbra és megváltozott a megosztás betűjele F-ről Y-ra. A mentő programban meg F:\........\......\, a hivatkozási útvonal, de ez mivel nincs. Így az automatizált mentés hibával indúl, mivel nem találja a megadott útvonalat.
Szóval vagy visszaírom F-re a megosztás betűjelét vagy az új elérési úttal új mentési sémát hozok létre.
A betűjel megváltoztatása gyorsabbnak tűnik, csak nem tudom, hogy hogyan. -
cocka
veterán
válasz
Takács850314 #71179 üzenetére
Nincs is hely fül. Általános, Megosztás, Biztonság, Testreszabás van.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Takács850314 #71179 üzenetére
"Hely" fül nálam sincs. De az "Általános" fül alatt szerepel leírásként
-
Takács850314
friss újonc
Sziasztok.
Olyan gondom lenne hogy ha rákattintok jobb gombbal bármilyen mappára és rámegyek a tulajdonságokra akkor ott nekem hiányzik a "Hely" fül. Hogy lehet megoldani hogy legyen? Win 8.1 Pro-m van.
Ha valakinek volna ötlete kérem segítsen.
Köszönöm. -
jimmedly
senior tag
válasz
jimmedly #71127 üzenetére
Üdv megint! A multkor jártam itt mert a vaio laptopon levő win 8.1 nem akart frissíteni. Ma elkezdte letölteni a frissítéseket. Annyi változott hogy most a gyári eredeti akku van rajta, nem az utángyártott. Plusz kicseréltem a cmos elemet. Ezeknek elvileg nem kéne befolyásolni a win update működését nem? Vagy rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD #71172 üzenetére
Igen a GTA5 vcredist installere is kidobta hogy hát sajna nem sikerült felrakni... Mindegy már Win10 van rajta... köszi a segítséget ettől függetlenül az infó hasznos volt ill lesz a későbbiekben
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD #71170 üzenetére
Én is erre gondoltam, de valami félremehetett akár a frissítésnél akár a telepítésnél, mert konkrétan kiírta hogy nem sikerült a telepítés meg kaptam valami hibakódot... Inkább egy friss telepítéssel felraktam a Win10-et
-
válasz
bacsis #71169 üzenetére
Megfelelő verziójú vcredist csomag van fenn avagy csak a Windows Update-ről frissítettél, nem pedig újrahúztad a teljes vcredist csomagot? erre gondolok
UI: Az is lehet, hogy a GTA5 telepítő fájlai közt is megtalálod a megfelelő verziójú vcredist telepítőfájlokat, azt telepítsd fel újra, ez is megoldást hozhat
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Srácok! Mi a fenét kéne feltelepítenem még a gépre? Állandóan ezt dobja ki az Office is meg a GTA5 is hogy az api-ms-win-crt-heap-l1-1-0.dll hiányzik
vagy épp a API-MS-WIN-CRT-STDIO-L1-1-0.DLL hiányzik.
A Microsoft Visual C++-okat lefrissítettem... De valami akkor még gondolom nem oké? van ere valakinek valami bevált módszere? köszi előre is -
cigam
titán
válasz
Elydan #71165 üzenetére
Eseménynaplóban nézted mi történik? Mit telepítettél tuningolták rajta?
zoli62
Ha OEM-et vásároltál, akkor buktad a licence-et.
A slmgr.vbs -upk paranccsal vedd le a licencet a virtuális gépről (hátha lejelenti az MS kulcsszervernek), és ezután próbáld meg aktiválni a fizikai gépre telepített verziót.Esetleg egy telefon az MS ügyfélszolgálatnak, hogy segítsenek aktiválni.
-
zoli62
addikt
Virtuális gépre telepítet egy Windows 8 Pro-t, amit aktiváltam a megvásárol kulcsommal, majd telepítettem rá egy Windows 10 Insider Prot, ami a Hotmail fiókommal így digitálisan aktiválva lett. Időközben a laptopomon is telepítettem a Windows 8 Pro-t, de elfelejtettem, hogy a virtuális gépen már aktiválva van, így most nem lehet aktiválni, mert a kulcs egy másik gépen már használatban van. Mi a teendő ilyenkor?
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
egyik napról a másikra elromlott a shut down funkció. hiába klikkelek rá, nem kapcsolja ki az asztali gépet. Van vkinek ötlete mi lehet gond, és hogyan lehetne megoldani?
Előre is köszönöm.
Bálint[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
válasz
King Unique #71110 üzenetére
Köszönöm a Bing verzió jó lett! Beemelte a BIOS-ból a szériaszámot utána a neten aktiválta magát.
-
Ðávid
aktív tag
-
cocka
veterán
Van 3×1 tera a gépbe rakva, minek foglalkozzak vele. Ha majd nyomorogni kezdek a C:-n, nagyobbra méretezem a partíciót, ha az sem elég, akkor az azután következő D partíciót egyesítem a C-vel, D-ről meg megy a másik két vinyó valamelyikére, ami nem fér. Szóval meg tudom oldani. Amúgy 100 gigára állítottam a C-t, a maradék 830 gigás a D.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
Az nagyon kevés. Hiába telepíted a programokat másik partícióra, ha a fiókod mappája(c:\users\valaki), és a rejtett c:\ProgramData, a rendszer temp mappája ott marad. Meg még ki tudja mik vannak telepítve és azok hol tartják a "szennyest".
Mondom ezt úgy, hogy 47GB-os a C: partícióm, abból 19GB szabad, de én ritkán használom a Windows-t, csak 1-2 célprogram miatt tartomA HDD-n miért nem számít mi mennyit foglal
.
-
Ryder62
őstag
Köszönöm a válaszokat. A Unity elég sok Cache fájlt halmozott fel a AppData/LocalLow-ban. ~20GB. Ezeket töröltem, a generálást meg átirányítottam egy másik meghajtóra.
A CCleaner is 15 GB szemetet törölt. De még így is 20 GB a felhasználói mappa. Ez szerintetek elfogadható? Az AppData 12 GB.
A Temp üres a Local mappában. -
cigam
titán
válasz
Ryder62 #71150 üzenetére
A windirstat megmutatja melyik mappában mi foglal sok helyet.
-
cocka
veterán
válasz
Ryder62 #71150 üzenetére
Total commanderrel meg lehet nézni.
Úgy szoktam, hogy kiszűröm a sokat foglaló mappákat.
Ugye ha tudod, hogy pl. az AppData a ludas, akkor ellépdelsz odáig, aztán Alt+Shift+Enter, így megtudod melyik a legtöbb adatot tartalmazó mappa, aztán a következő mappában ugyanez, és végül csak eljutsz oda, hogy mi az ami ennyire felhizlalta a mappát.
Mondjuk nem tudom a linkmappákat (symbolic links vagy junctions) beleszámolja-e, de van olyan progi, ami belezavarodik a linkek nyomonkövetésébe.
Nekem pl. van egy "Application Data" nevű junction mappám az Appdata\Local-ban, ami ugyanarra a mappára mutat. (azaz a Localra) lol
És ha valami ezt megtalálja és nincs beállítva a mappamélység pl. keresésnél, akkor simán végtelen ciklusba kerülhet a keresés.
-
Ryder62
őstag
Sziasztok,
A felhasználói mappám a C:\Users-ben folyamatosan hízik. Az AppData csak 45 GB. Mit lehet ezzel kezdeni? Gondolom az egész AppDatát nem lehet törölni, de ide valami nagyon beleszemetel.
-
-
zolee001
őstag
válasz
Graphics #71147 üzenetére
Nem teljesen a probémád megoldása jelenleg a storage spaces aminek a lényege,hogy 2 db vagy több disket teszel redundássá
A Raid (vezérlökkel) ellentétben teljesen transzparens hardware szempontjából,tehát ha meghal a gép és vele együtt a raid vezérlö is akkor nehezen férsz hozzá a raid tömbhöz,magyarul sehogyMillio meg egy sync és back up program tudja amit keresel pl hasznos lehet (?) a shadow copy vagy ujabb nevén a file history ami a windows része
A win 8 ban még létezik a 10 böl mostanában szedték ki a synchost szolgáltatást,magam részéröl a sync toyt használom ami már rég megszünt de neten fellelhetö -
-
Sziasztok!
Adott egy gép, ami a munkahelyemen van ,egy viszonylag erős PC, amit 0-24-ben használok.Van benne 2db 4TB WD Red. Nem terveztem külön most RAID-ezni , viszont szeretnék egy olyan dolgot, hogy napi szinten mondjuk reggel 6-kor és délután 6-kor lefusson egy program, és az egyik HDD-ről a másikra klónozza a dolgokat.
Csak ami változott.
Sejtésem szerint tud ilyet a Windows, ha nem akkor esetleg külsős programmal ?
Előre is köszi, remélem érthetően írtam
-
Zoltann85
kezdő
Sziasztok. Segítséget kérnék Windows 8.1 rendszerrel kapcsoltaban. Átáltam AM3+ról AM4re és a Microsoft nem támogatja A Ryzen CPUkat 10 elötti rendszereken , véleményem szerint a 10 egy borzasztóan rossz nulla hánytatott oprendszer amit minden frissítéssel elszarnak ahelyett hogy jobb lenne. Viszont most a Ryzen 5 2600 processzor miatt folyton kiírja hogy nem támogatott. Elötte az FXel müködött rendesen de a Ryzennel már nem , igy megpróbáltam a wufuc nevű programot amit több helyen ajánlottak a tiltás feloldása érdekében de sajnos nem működik. Van esetleg más megoldás? Köszönöm :)
-
cocka
veterán
Tudtommal kell még egy harmadik is:
Windows8.1-KB2908279-v2-x64.msu
-
jimmedly
senior tag
-
cigam
titán
válasz
Pedi elég szájbarágósan leírja a teendőket.
- Letöltöd a KB3173424, KB3172614 javításokat. (A verziódnak, és telepített rendszer nyelvének megfelelő verziót.
- Kikapcsolod a frissítések automatikus keresését.(Start > Control Panel > System and Security > Windows Update > Change settings > "Never check for updates")
- Újraindítod a gépet
- Elindítod a korábban letöltött KB3173424 telepítőjét, ami felteszi a szükséges javítást.
- Újraindítod a gépet.
- Felteszed a másik KB3172614 javítást.
-Újraindítod a gépet, és visszakapcsolod a frissítések automatikus keresését. -
szotadi
tag
válasz
Szia!
A microsoft oldaláról letöltöd a szükséges telepítőt. [link]
Az összefoglalóban is linkelt [link] oldalról a 2 db frissítést kell telepíteni:
KB3173424; KB3172614 (a KB3021910 régebbi win8.1-hez kell).
Gépet ujraindítod és utánna már aránylag gyorsan működni fog a win. update.[ Szerkesztve ]
-
jimmedly
senior tag
Sziasztok! Win 8.1 van a Vaio laptopomon, járt hozzá, eredeti jogtiszta. a múltkorában winyó csere miatt újraraktam. Ámde azóta nem megy a windows update. Letöltöttem a microsoft oldaláról a windowsudpdate.diagcab programot, szépen lefut, azt írja mindent kijavított, a frissítések mégse jönnek. Próbálkoztam a többi ötletükkel, de semmi eredmény. Itt az összefoglalóban linkelt oldal réginek tűnik, nem is értem igazán. Próbáltam a hozzászólásokban is keresni, de béna voltam, mert nem jutottam érdemi eredményre. Ebben kérek segítséget, hogy beindítsam az automatikus frissítések letöltését! Köszönöm előre is!
-
-
-
Hello,
Ismerős gépe csinál furát : tetű lassú volt, és lassan áll le. Win8.1, és tényleg, leállíáskor a folyamatjelző hamar eltűnik, de még vagy egy percig megy a gép. Meg lehet valahonnan tudni, mire vár ilyen sokáig? -
Technoman
őstag
válasz
King Unique #71120 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Ráhibáztál, pont az NTFS/ExFAT lehet a "hiba" forrása -
King Unique
titán
válasz
Technoman #71119 üzenetére
Itt valószínűleg az eltérő fájlrendszer lehet a gond a forrás- és a célmeghajtó között, lásd az ennél leírtakat. Ha esetedben az előbbi pl. NTFS, az utóbbi exFAT (adatlapja szerint az), akkor reális lehet emiatt a probléma. Tehát vagy hagyod így, leokézod és másolod tovább a fájlokat, vagy a célmeghajtót is átformázod NTFS-re. De az utóbbit mondjuk az elején kellett volna, nem utólag, amikor már tele van másolva. Meg az exFAT úgyis csak a kompatibilitás miatt van erőltetve, mert azt a Windows és a macOS is natívan olvassa + írja. Meg azért, mert a 12 TB-os lemezt már nem tudták FAT32-re formázni, max. 4Kn szektorméretnél ment volna...
Ellenben alapesetben naplózó fájlrendszert (pl. NTFS, HFS+, Ext4) szokás használni egy ilyen eszközön, ahol Windowson adja magát az NTFS.
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok segteni (a gugli nem tudott)
Adva van egy több éve jól müködő 8.1-es laptop. Nemrég vettem egy új WD My Bookot, hogy a sok külső, 1-4TB-s vinyóimon lévő adatokat egyesítsem.
Rengeteg -több TB-nyi-adatot kell mozgatnom két külső USB-s vinyó között.
Időnként kidob egy ablakot: Biztos, hogy mozgatni akarom ezt a "tulajdonság nélküli fájlt"?
Mit jelent ez? Lecsekkoltam a fájlt, másolás után lejátszható, tehát nem sérült.
thx -
cigam
titán
válasz
King Unique #71117 üzenetére
Szerintem az eredeti magyar nyelvű verzió volt, szóval ilyen szempontból egyedi volt (plusz rajta volt az összes hozzávaló driver, és a recovery készítés lehetősége).
Hogy ez a letöltött rendszer mennyire sértetlen, talán sose derül ki. -
King Unique
titán
Vagyis speciális kiadás volt rá előtelepítve, ahhoz való a licenc, ezért nem meglepő, hogy a sima Core/Home telepítése után nem lett aktivált. Ellenben az új infók alapján a with Bing kiadást telepítve láss csodát igen, azaz mégiscsak érvényes az, amiről eredetileg volt szó.
A megadott letöltési forrás lehet nem microsoftos volt, de ha működik és nincs vele gond, akkor nem kell ezzel foglalkozni.
-
cigam
titán
válasz
zolee001 #71115 üzenetére
Pont hogy W10-alol menekülnék. pl kétszer kell a pin kód mezőbe kattintani, hogy feljöjjön a billentyűzet. A W8-nál nincs ilyen. Nem csak a rendszer tűnik pörgősebbnek, de az érintőkijelző is pontosabbnak tűnik.
Kipróbátam a Bing ISO-t, de angol nyelvű a felülete. Csak a bill. és a régió magyar. Viszont azt írja magáról, hogy aktivált, és telepítéskor nem kért kódot. -
cigam
titán
válasz
King Unique #71110 üzenetére
Sikerült a végére járnom. Ez a fajta tablet 3 féle rendszerrel került forgalomba:
- WIN8.1 W BING LT9 TABLET
- WIN8.1 W BING LT9 TABLET/OFF365PERS
- WIN8.1 W BING SKYVagyis mindenik a Bing-es verzión alapszik. 9000+ÁFA áron ráhúzzák a szervizben, amit kicsit sokallok, hiszen maga a készülék sem ér sokkal többet (nincs HDMI kimenet, csak 1GB RAM,..)
Bevallom őszintén az internet archive-os link nem győzőtt meg róla, hogy nincs benne valami "ajándék". Ugyanakkor máshol nem is találtam... -
Sotho
őstag
válasz
King Unique #71112 üzenetére
Ez pontosan így van.
Az ms oldaláról letöltött 8.1-ből az N verziót is próbáltam az se volt neki jó. Sok opció nincs...
Ha a telepítés elején beemelné a kulcsot akkor a nem megfelelő verziót fel sem kínálja.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Akkor ott lehet mégsem stimmel a telepített Windows verziója, kiadása, mert normál esetben nyilván el kellene fogadnia. Ha BIOS OEM kulcs van, akkor meg automatikusan aktiválódnia, feltéve hogy az annak megfelelő verzió és kiadás lett telepítve.
Ha megvan arra a gépre a digitális jogosultság, akkor az nem meglepő, ha W10 a megfelelő kiadás újratelepítésénél simán beaktiválódik. Viszont ez esetben a digitális licencnél a generic key lesz bent a rendszerben, azt fogják kiolvasni a ProduKey és társai programok.[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
válasz
King Unique #71104 üzenetére
Ja ehhez én is így álltam hozzá de nem fogadja el a kulcsot ( nem gépeltem el
). De ezt már írtam fentebb.
Viszont most feltettem a win10-et amit előtte a ms oldaláról töltöttem le és csont nélkül beaktiválta, de nem ugyanaz a kulcs mint a biosban. -
King Unique
titán
Ahogyan nézem a téma topikjában tavaly már meg volt járatva ez a kérdés. De akkor ezek szerint ott végül mégsem tudtak segíteni, azóta sem sikerült megoldani. Amúgy pl. itt van with Bing ISO, a Microsoft weboldalán pedig ott a Single Language kiadás 8.1-hez.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #71108 üzenetére
Igen, a telepítéskor kérte, hogy írjam be a szériaszámomat. Majd már a telepített rendszeren nem fogadta el a BIOS-ból kiolvasott kulcsot.
Az nem lehet hogy nem home verzió volt rajt, hanem valamelyik egyedi kiadás? pl. Windows 8 Single Language, vagy Windows 8.1 with Bing,...Már csak azért is gondolom, hogy valami egyedi cuccos lehet rajt, mert még a support oldalon sincs PDW0AE modell:
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Mármint maga a telepítés nyilván megy, csak az aktiválás nem, ha jól értelmezem. Az utóbbi meg azért érdekes, mert ha BIOS OEM Key van, akkor alapesetben a telepítő nem fog külön kulcsot kérni, hanem azt olvassa ki és automatikusan az annak megfelelő kiadás kerül telepítésre, majd utána aktiválásra. Arról pedig korábban is volt szó, hogy attól mert sikeres 7/8.1->10 ingyenes upgrade történt, utána akár a korábbi Windows is visszatelepíthető - amiről az upgrade történt - és használható azon a gépen, nem vész el annak licence, próbáltam már és működött. Ha esetedben nem, akkor az eszközgyártónál, vagy a Microsoft telefonos ügyfélszolgálatánál lehetne érdeklődni, megpróbálni ott az újraaktiválást.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #71106 üzenetére
Pedig nem megy. Az általános kulcsa telepítettem, és amit kiolvasott a nirsoft programja a BIOS-ból, azt nem fogadja el. A hibakód szerint blokkolva van. Mondjuk az érdekes, hogy a kulcs mellett nincs product ID-t.
Ha van ötleted, szívesen fogadom hogyan tudnék továbblépni.[ Szerkesztve ]
-
-
cigam
titán
válasz
King Unique #71104 üzenetére
Elméletben ez jól hangzik, de nekem sem sikerült downgradelnem egy Toshiba Encore2-t. Már úgy vettem hogy W10-re frissítették, de sehogy nem sikerült visszatáncolnom W8.1-re.
-
King Unique
titán
Ha megfelelő verziót (8.1) és kiadást (Core/Home) telepítettél, akkor márpedig el kellene fogadni a telepítőnek a termékkulcsot, feltéve ha nem gépelted el és tényleg megfelelőt adtál meg. Meg ha a telepítésnél nem megy, akkor ott a generic key, majd telepítés után a gépházban aktiválni, ott megadni a termékkulcsot. Sőt, ha Windows 8.1-gyel előtelepített gép, akkor UEFI BIOS OEM key van, vagyis nem kell semmit külön kiválasztani, kulcsot megadni stb., mert normál esetben a licencnek megfelelő kiadás kerül automatikusan telepítésre, ami később automatikusan aktiválódni fog.
Sima W8-at telepíteni amúgy nem sok értelme volt, már rég nem is támogatott.
Meg ha gyárilag az is van / lett volna rajta, akkor használható a 8.1 telepítője is, max. annál a telepítésnél generic kulcs kell, majd utána a gépházban aktiválni a 8-as kulcsával.
-
cigam
titán
Fizetsz egy kicsi még a Lenovo-nak. Mondhatni tanulópénz, hogy mielőtt bármit csinálsz készíts mentést. Legyen az lemezkép, vagy recovery media.
Esetleg keress egy hasonló yoga tulajt, aki megcsinálta a helyreállító médiát. -
Sotho
őstag
válasz
King Unique #71100 üzenetére
Így van korábban történt az upgrade, az a kulcsról pontosan nem tudom hogy mihez tartozik lehet hogy 8.0-ás azt is kipróbálom, eredetileg ezen 8.1-es volt ami persze egy upgrade eredménye is lehet. köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Interactive Brokers társalgó
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- 1991 - játék a PC-n
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc