Aktív témák

• Воланд

titán

válasz fatal` #41935 üzenetére

Nem is az erőforrással van a probléma, hanem, hogy a windows mappa ~50%-át a winsxs mappa teszi ki, ami a visszamenőleges kompatibilitás miatt tárol minden cuccból régebbi verziókat (dll fájlokat, ha kell valamelyik programnak, akkor ott van, használja). Na ettől jó lenne megszabadulni a win8-ban. Úgy nem fog fejlődni semmi, hogy "jah, benne van még a win98 kompatibilitás, akkor minek írjuk újra az adott programot, hiszen úgyis menni fog." Vagy nem.

Értem én, hogy kell, mert a szoftvergyártók b@sszák tartani a lépést az új oprendszerrrel, nem is lehet, mert iszonyat sok szoftver létezik és ha valamelyiknek éppen kell a winsxs mappából valami és nem találja, akkor csak szívás van.

Elférni meg tényleg elfér, főleg a mai merevlemez árak mellett, csak egy kicsit zavaró számomra, hogy a rendszer ~50%-át a kompatibilitási módhoz szükséges mappa teszi ki.

Amúgy, ha lesz időm, akkor teszek fel vm-be win7-et (ie9-ről szóló cikknél már írtam a telepítéssel kapcsolatban, mert nekem nem jött össze, hogy újraindítás után felmenjen és kíváncsi vagyok, hogy mit csinál egy szűz rendszernél) és nyomok egy shift+del-t arra a mappára, kíváncsi leszek, hogy mi lesz az eredménye.

Aktív témák