Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxbury
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
De ki is kapcsoltad a Defendert ?
-
mckay
aktív tag
válasz
azbest
üzenetére
Hello, Azbest, ez nagyon precíz segítség volt!
Kipróbáltam, tényleg megy már a hang a nem Legacy programban is!
És nagyon hálás vagyok, hogy ránéztél aggódó szemmel is a megosztott állományra - örülök, hogy te is megbízhatónak érezted.
Most minden gromek, köszi.
Fura ez az MS hozzáállás, ha egyszer megvan nekik, és még frissítik is, stb...
-
piadex22
csendes újonc
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a segítő hozzászólást.
a #23288-ra kértem megerősítést.
A gép nem az enyém, és nincs is a közelemben, így még nem volt lehetőségem megnézni.
De hidd el, amint lesz megnézem ezt is. -
King Unique
titán
válasz
piadex22
üzenetére
Mondjuk világosan leírták a #23288 számú hozzászólásban, hogy "biztonságos rendszerindítás = Secure Boot a biosban".
How to Enable or Disable Secure Boot on Windows 10/11 PC
Ahol ugye a Secure Boot bekapcsolásának / kikapcsolásának akkor van létjogosultsága, ha UEFI bootolási mód szerint lett telepítve a Windows 10/11.
A #23271 számú hozzászólásban leírtakkal mi van, meg lett nézve a Microsoft-fiókban a BitLocker helyreállítási kulcs, vagy helyi fiókkal lett telepítve a Windows 11?
-
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nekem csak egy kérdésem van, lehet, hogy írtad már: Milyen virusírtó nem fogta meg? Mert azt kerülném.
-
Noxy
veterán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Ezeréves trükk. Csinálnak egy kamu videót, hogy ezzel ezt lehet ha letöltöd.
-
Veiled Bride
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ez valami csalás lett volna egy játékhoz? Ha igen és multiplayer-hez lett volna akkor meg is érdemled, ha nem akkor bocsánat.
-
-
Sziszifeca
őstag
válasz
zsolt_64
üzenetére
Igen a 2.pont lesz a bűnös. A youtube-ról szedtem le egy .exe file-t, annak indítottam el az installer.exe fájl-ját, és felvillant csak 1 ablak. Kb 1 óra múlva letöröltem, de szerintem annak már mind1 is volt. Na ott adtam engedélyt a csávónak, be is linkelte nekem a gépemen lévő képernyőfotót a Total Commanderben, hogy mivel is adtam neki utat..
Szóval ez az én f.szágom volt. Most még félek azért, várok, de később ugyanúgy fogom használni a gépet mint eddig. Sose volt ilyen gondom.liszi70 : Igen, semmi gond nem lehet a szinkronizálással, csak ha nem mentettem volna el a jelszavaimat ott, akkor most könnyebb lett volna. Na de én voltam a béna
-
-
piadex22
csendes újonc
válasz
Doky586
üzenetére
Sziasztok!
Ilyennel még nem volt dolgom, meg általában win11-gyel sem.
A befotózott képen az áll, hogy "A Windows normál módú indításához újra engedélyezni kell a biztonságos rendszerindítást, vagy fel kell függeszteni a BitLocker programot."
Nekem ez azt sugallja, hogy ha a rendszerindítást visszateszem normálba, akkor nem kell nekem semmilyen BitLocker kód.
Így a kérdésem: hogyan lehet visszaállítani a normál rendszerindítást?
Így érthetőbb, hogy mi a kérdés?
Köszi előre is a türelemet és segítőkészséget.
p. -
-
rgeorge
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem mostanában lesz a frissítés...
-
-
rgeorge
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm. A "remove Lenovo device from list" pontosan a P51-re vonatkozik, korábban az is ott volt a listában.
-
-
válasz
rgeorge
üzenetére
Azt jelenti, hogy bár a CPU-d támogatná a W11 24H2-t, de olyan kütyükbe is bekerülhetett, ahol az egyéb hardvereknek nincs DCH kompatibilis driver támogatottsága.
A DCH illesztőprogram-csomagokat UWP Windows verziókon használják, azaz Windows 10 build 1709 óta (ez volt anno a "hírhedt" Fall Creator Update).
Tehát kizárólag CPU szempontból- nincs akadálya a 24H2 telepítésének és őszintén szólva egy Thinkpad P51 esetén nem is gondolnám, hogy lenne bármi akadálya.Page updated to remove Lenovo device from list
Itt egyes számban írnak(nem tudom milyen kütyü volt/lehetett ott előtte), azaz nem úgy, mintha az összes i7-7820HQ CPU-val szállított Lenovo-t takarították volna el.Előbb linkeltem CPU tesztre progit, használd, ha meg a W11 24H2-nek nem felel meg valami (nem hinném), akkor meg úgy is kiírja...
-
niiks
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
Újra telepítettem a Windowst.
Eddig ugyan az a hiba nem jött elő (fagyás), viszont az egyik újraindítást követően ez a kép fogadott. Valamint egyszer magától újra indult a gép.
Memóriadiagnoszitikát csináltam, ott nem jelzett hibát. A processzor normál hőmérsékletű, Samsung M2 NVMe SSD rendben van. Esetleg videokártya (Radeon RX 570) vagy alaplap hiba lehet?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Dave567
üzenetére
Szerintem érdemes lehet megvárni, amíg kikerül hozzád a frissítés.
Általában azért szokott késni, mert van valamilyen hardver, ami még nem 24H2 kompatibilis. Konkértabban sajnos nem tudom mi lehet.
Egyébként én se kaptam még meg, Ryzen5-3600 és Nvidia 3060Ti mellé. Asztali gépem van, más extra csodahardver nincs a gépemben, mégse jött még meg.
Amúgy a media cration tool-al készített telepítőt elindítva lehet frissítésként telepíteni, nem fogja legyalulni a teljes rendszert. Legalábbis, ha jó kedve van
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
1-2 dolog nekem homály az egyébként tanulságos történetben, Ha megválaszolnád az jó lenne mások okulására is.
1. Tehát volt több olyan különféle oldalakra regisztrációd a Google-val ? (gondolok itt arra hogy állandóan feldobálják az oldalak hogy lépj/regisztrálj a Google(facbuk) accountoddal ?
2. letöltötted az ominózus exe-t, majd elindítottad. Nem sivalkodott a vírusirtó ? milyen volt a gépen ? kikapcsoltad az letöltés/indítás pillanatában ? -
-
rgeorge
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt tudja valaki, hogy a listában megjelölt i7-7820HQ processzorra vonatkozó megjegyzés:
"Only select devices that shipped with modern drivers based on Declarative, Componentized, Hardware Support Apps (DCH) design principles." pontosan mit jelent? Szerencsétlenségemre nekem pont az első linken szereplő "10/4/2021: Page updated to remove Lenovo device from list" Lenovo device, azaz egy P51 van birtokomban. -
Azzal a listával nem kell foglalkozni, mármint abból a szempontból, hogy ha nem szerepel benne egy CPU, az nem jelenti azt, hogy a 24H2 ne menne fel rá.
Nekem itthon Ryzen 5 1600 van (AF-s Pinnacle Ridge), ez sincs a listában mégsem hisztizett a 24H2 miatta (anno a W11 megjelenésekor még igen, mert azt a listát vette alapul és abban nem szerepelt, csak "trükközve" lett telepítve).
Most már más a helyzet, lekérdezik a CPU-t, hogy támogatja-e az SSE4.2 és POPCNT-t és ha igen, akkor mehet a 24H2, nem foglakozik a telepítő a listával.Intel Core i7-4820K specifications - ott az SSE4.2 és POPCNT is a listában (oldal vége felé találod)
Ha "tutira" akarsz menni, akkor meg futtasd az itt javasolt progit, egyértelműen eldől a kérdés, hogy támogatott a CPU-d avagy sem. -
válasz
Sziszifeca
üzenetére
"Na ebből is tanultam.. Soha nem fogok szinkronizálni semmilyen böngészővel, és nem szedek le olyan programot."
Mi a gond adatvédelmi szempontból a böngésző szinkronizálással? Nekem úgy tűnt a leírásodból, hogy itt a vírusos program volt a probléma, amit leszedtél valahonnan, és elindítottad. Én rendszeresen szinkronizálom a különböző gépeimre a google chrome-ot, a jelszavaimat is az tárolja, aggódnom kellene szerintetek? Én jelszókezelés tekintetében inkább egy harmadik féltől származó progi használatától "félnék", nem a google-tól. Rosszul gondolom? -
piadex22
csendes újonc
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, köszi, a "normálmódú indítás" részre gondoltam. Hátha ezt a "BitLocker problémát" meg lehet kerülni.
-
King Unique
titán
válasz
piadex22
üzenetére
Mondjuk világosan oda van írva, hogy "Adja meg a meghajtó helyreállítási kulcsát".
Find BitLocker Recovery Key in Windows 11
Ha Microsoft-fiókkal történik a Windows 11-be a bejelentkezés, azzal volt használva a BitLocker meghajtótitkosítás / BitLocker alapú eszköztitkosítás bekapcsolásánál, akkor a Microsoft-fiókban megtalálható a helyreállítási kulcs.
-
piadex22
csendes újonc
Sziasztok!
Ezt hogyan lehet megoldani?
Kösz előre is. -
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére

-
Dave567
veterán
Sziasztok
A frissítésben nem jelenik meg a 24h2.
Tudom valahogy telepíteni külön, vagy win újra install kell?
Win11PRO pro van nekem. -
poirot
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Bocsi, Te tudod.
-
Ja azt már nem is említem, hogy mióta ez a 24H2 fent van, azóta a windows idő is meghülyült. Minden bekapcsoláskor elveszíti. Alaplapi elem új, Biosban a jó idő szerepel és az időzóna és a pontos idő automatikus beállítása természetesen be van kapcsolva.
-
-
poirot
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de esetleg nézd meg a Driver Easy -vel, nekem jó pár drivert megtalált, amit eddig nem is mutatott.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
évtizedek óta windowsozok és nekem sem volt ezzel eddig problémám, de látod, hogy nálam valamiért leszedte. Most itt a dilemma, hogy használjam a kártyámat egy kétéves driverrel, vagy felrakjam a legfrissebbet aztán a windows bekavarjon......
Mert most nyilván nem rakja fel a legújabbat.....
Nálad eszközkezelőben mit ír, a driver verziónál? Valamit írnia kell nem? -
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Elképzelhető, hogy a default Windows Update beállításon (ahogy default felmegy a Windows) belül beállítottál minden opcionálist, pl. "Megkaphatja a legújabb frissítéseket, amint elérhetővé válnak", netán Windows Insider, és választható frissítések telepítése?
Ilyen öncélú, ad-hoc eszközillesztő frissítgetéseket, amit írsz, nem csinál alapértelmezetten a Windows. Nekem is 24.10.1 van fent egy 7800XT-vel, de eszében sincs bármit letölteni, nem is töltött le SOHA semmit. -
válasz
Csorbi
üzenetére
Igen ma jött le.
Gondolom ezért akadtak össze. Szerintem ugyanarról a driverről van szó csak a microsoft más verziószámot használ és ebből lehet a gebasz.
Az egyéb updatekhez ragaszkodnék. nem tudom, hogy tilthatom le csak a GPU driverek frissítését.Öt perce töröltem az adrenalint de most persze egy 2022-es drivert rakott oda a windows. Megadtam, hogy frissítse de ez neki a legfrissebb.

-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Oké, akkor a Gépházon belül a Windows Update/Frissítési előzményeket nézd át, és nézd meg egyáltalán azon keresztül jött-e le a driver.
-
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Eleve nem értem, Windowsos verzió hogyan kerülhet fel.
24.10.1-et mentsd le, eszközkezelőből TÖRÖLD a drivert,
AMD driver ha van uninstall,
LAN kábel/WiFi gépről OFF,
DDU-t futtasd le,
restart,
24.10.1 mehet telepítésre,
restart,
LAN/WiFi ON újra. -
-
-
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Milyen vga driververzió van az eszközkezelőből kiolvasva?
-
Sziasztok!
Egy probléma fordult elő egy héten belül kétszer a gépemen és igazából nem tudom máshoz mint a windows frissítésekhez kötni.
Adott egy win 11 gép és egy új VGA (RX 6500XT) A szokásos protokoll szerint kivettem a régi kártyát, beraktam ezt, DDU-val töröltem a drivereket aztán újra tettem őket. Ezt az eljárást követem 20 éve és sosem volt gond.
Most is minden rendben volt, aztán pár nap elteltével egyszer elfekedtedett a képernyőm és csak újraindítás után állt vissza. Mikor meg akartam nyitni az AMD adrenalin szoftvert ezt a hibaüzenetet dobta fel:
Nem tudtam mi történhetett de újra megcsináltam a procedúrát. Azóta eltelt egy hét és újra lejátszódott a dolog. Új AMD driver nem jelent meg és ha igen akkor is frissítette volna az adrenalin.
Eddig nem volt ilyen de nem lehet, hogy a windows update valahogy bekever és erőszakkal feltesz egy régebbi meghajtót?
Nekem is meredeken hangzik a dolog de nem jut eszembe más magyarázat.
le lehet valahogy tiltani kimondottan a driver frissítéseket?
Vagy van valmi tippetek erre a problémára? -
-
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
No ez az, hogy TPM beoperálása után sem fog megfelelni a Win 11 követelményeknek, mert a 4820K CPU nincs a coco2 által közzétett listán és a win11 ellenőrzés is ezt mondta a 11-12 éves procira, pedig 4 mag 8 szál, 64bit, 3,7-3,9 Ghz és van SSE4.2.
Ezek egyébként most még csak elméleti kérdések, mert akkor akarok vele foglalkozni, ha a Win10 támogatásának vége, vagy fizetős lesz.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
DrKapocs
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszaidat.
Na megcsináltam mindent amit lehetett.. Egyenlőre még nincs gond..kopp.kopp.
Ha nagyon bele tudott volna nyúlni, akkor szerintem már rég lehúzott volna..nem írja azt hogy kapok 48 óra időt hogy utaljak 1000$-t, miközben többet simán leszedett volna amúgy is.... Megnéztem azt az emailom amit lenyúlt, ilyen netes email ellenőrzővel és 22 adathalászat meg 2 valami van még vele..nem semmi.
A steam-on volt most csak 4 Eurom, azt leszedte.. Kültse gyógyszerre
Na ebből is tanultam.. Soha nem fogok szinkronizálni semmilyen böngészővel, és nem szedek le olyan programot..
-
coco2
őstag
Nem tudom, mennyire releváns, de itt egy lista a w11 által támogatott régi cpu-król.
Edit:
És ezt a rövid thread-et is figyelmedbe ajánlom.
-
Ha veszel TPM 2.x modult, akkor -elméletben- minden W11 követelménynek megfelel a vasad, ergó már nem kell "mókolni"... Azért a W10 Retail kulcs legyen kéznél, mert -ezt nem tapasztalatból írom- előfordulhat, hogy egy külső TPM hozzáadását és engedélyezését követően nem fogja automatikusan aktiválni magát a W11, ha tiszta telepítéssel pakolod fel. Ha a TPM élesítése után a W10 nem "nyafog" az aktiválással kapcsolatban, akkor a W11 sem fog.
-
5leteseN
őstag
Laposomban(Latitude 7390) lévő előtelepített W11-et szeretném külső USB-3.0/3.1 SSD adapterrel üzembe helyezni. Az a terv ugyanis, hogy (ha lehet) "átépíteném" ezt az előtelepített és automatikusan aktivált W-11-est WinToGo-ra, ami(immáron már W11 WinToGo-t) a korábbi itt olvasott infók alapján az eredeti laposban teljes(aktivált) jogosultsággal tudok majd használni, másutt pedig az aktiválatlan WinToGo jogosultságokkal.
Más gépek megesett tapasztalataim alapján a külső adapterre telepített WinToGo nem tudott elindulni az azonos alaplap SSD foglalatában. Ez a lehetőség jó lenne, ha rendelkezésre állna.

...ahogy "jár":

-
coco2
őstag
Én még hdd-vel vagyok, és reboot után kb 5 percen keresztül akad a gép. Egyszer utána kotortam, ilyen 20k+ üzenet megy a log-ba. Régebben nem volt ilyen, de aztán jött egyik patch a másikra, szóval a tendencia azt jelzi, 11 alatt csak még olyanabb lehet. Amúgy igen, ssd-vel néztem egy laptopot, és azzal nem érzékelhető.
-
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most látom, hogy a 2013-as Intel Core i7-4820K CPU tartalmazza az SSE4.2 utasításkészletet.
Ha már nagyon nem lesz támogatott a Win10 és ne adj’ isten még vennék bele TPM modult is majd rámókolnám a Win11-et, akkor a Win11 a Win10 „kódjával” automatikusan regisztrálva lesz? -
Geth
veterán
Gondolok főleg a temérdek sok extra logolásra.
Ezt kifejtenéd? Érdekelne.Btw, támogatott rendszeren meglepően ugyanolyan a CPU és SSD terhelés, mint anno a 10-esen. Igen, szándékosan nem HDD-t írtam, olyanom win alatt nincs.
(MIndkét oprendszerből DISM-mel kioperáltam ami nem kellett capability-ket, feature-öket és beépített app-okat.) -
coco2
őstag
Sziasztok!
Sejtem, hogy lerágott csont a téma, de van valahol arról összefoglaló, mennyivel több teljesítményt eszik win 11 alapból, mint a win 10? Esetleg milyen funkciókat lehet kikapcsolni, hogy a win 11 leginkább win 10-re hasonlítson cpu és hdd terhelésben? Gondolok főleg a temérdek sok extra logolásra.
A tippeket előre is köszönöm.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
"Telefonra átmenni": Ha nem tettél fel semmilyen appot a telefonra, akkor nem.
"már nem lát bele ugye, hiába lép be azzal a jelszóval": Ha az összes eszközt kijelentkeztetted, megcsináltad az említett lépéseket, akkor nem.
"Olyan jelszavak nem voltak mentve ami bankhoz kapcsolódik": Az okés, hogy a böngészőben nem volt mentve. De vajon a különböző helyekről sem tudja összeguberálni a bankkártya adatokat, ahonnan pl. rendeltél már valaha (pl. emag, alza, stb.)? Elméletileg nem lehet csak úgy rendelgetni (2FA), de nem szerencsés, ha hozzáférhetett dolgokhoz.
-
Noxy
veterán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Má ne haragudj, de hogy tudtál elindítani egy vírust W11-n?
Kikapcsoltad a defendert?
Ja mondjuk vannak "virágbolti" programok, amik erre kérnek telepítés előtt. -
Sziszifeca
őstag
válasz
DrKapocs
üzenetére
Szia.
Köszi a részletes tájékoztatót.
Egyből gép teljes gyalulása megvolt, minden meghajtó.
Igen az egyik email címemhez volt lementve a google-ba az összes jelszó. Mindent kitöröltem.
Aztán telefonon kiléptettem az összes helyről az összes email címemet, és egy másik emailomhoz újra generáltam a hitelesítőket.
Minden fontos oldalon amit használok a meghekkelt email címemet kiiktattam.
Érdekes, mert csak az egyik email címemet piszkálgatta, amihez persze le voltak mentve a jelszók.
De hogy kiléptettem magam többször, így már nem lehet benne az emailomba gondolom, vagyis a google és firefoxba nem fogok lépni, hogy szikronizálja a könyvjelzőket...stb.
A telefonra ezzel a vírussal nem tud rámenni ugye? mármint ha telefonon módosítgatok, jelenleg azt biztosnak tartottam.
Semmi olyan programot nem szedek már le, fő a biztonság, de ez hüjeség volt amit csináltam...
3 napig szenvedtem a jelszók..stb...újragenerálással.. Azóta nem láttam semmi gyanúsat.
Ennek ellenére ő még a hekkelt emailomba benne lehet? Azt az emailt nem akarom használni már, törölni is akarom majd..
Google-ba a kártyám volt hozzárendelve (wise), de egyből töröltem, az nem ezzel az emaillal volt regelve..A képernyőkép amit küldött, az azon a napon készült amikor feltettem a vírust. Nem friss a kép. kb 2 hetes.. Olyan jelszavak nem voltak mentve ami bankhoz kapcsolódik..szerencsére. de mostmár semmi jelszót nem mentek.
Figyelgetem azért látok e valami gyanúsat, de így a gépembe már nem lát bele ugye, hiába lép be azzal a jelszóval? Használja nyugodtan, semmi olyan nincs már hozzárendelve.
Amitől félek, telefonra így akkor nem tudott felmenni ugye, csak a gépre?Utána nézek a hardverkulcsnak azért...
-
DrKapocs
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nem tudom mennyire látod át, de brutál nagy a baj. Azt sem tudom, hogy mennyire figyeltél korábban a biztonságra, használtáltál-e mondjuk Veracrypt-et, Cryptomatort (vagy valami hasonlót), jelszókezelőt. Gondolom a Google-nél tároltad a jelszavaidat és beléptek a Google fiókodba is, kvázi az összes jelszavadhoz hozzáfértek. De ez csak egy tipp. Nem tudom, hogy a bankkártya adataid ott voltak-e valahol vagy a megtakarítással kapcsolatos adataid. Szóval nehéz válaszolni ezek ismerete nélkül.
Én mit csinálnék? Első lépésként (remélem ez már megvolt) letiltatnám a korábbi bankkártyáimat, újat kérnék helyettük, illetve új netbanki, stb. azonosítókat kérnék. Ez a legfontosabb. Teljesen legyalulnám a rendszert, semmit nem tennék vissza a régi anyagok közül. Semmi hack, crack, okosban megszerzett szoftver. Nem tudhatod, hogy a Google fiókodhoz miket rendelt hozzá, jelenleg is belépve tartózkodik-e, visszaálltási kulcsok (recovery key) birtokában van-e, a kétlépcsős belépés QR-kódja, azonosítója megvan-e, stb. Szóval, szépen elmennék egy boltba és vennék egy Yubi Security fizikai hardverkulcsot. És rendelnék egy másikat, egy Token2-t is, hogy legyen tartalék. Tiszta install után az összes eszközt kiléptetném a Goolge accountomból. Nyilván jelszómódosítás újra és kb. 1-2 napi rendszerességgel egy ideig ezt megcsinálnám. Törölném a hozzárendelt telefonszámot, ugyan így az e-maillel. Törölném a Google Hitelesítőt, a recovery key-eket is. Hozzárendelném a fiókhoz a Yubikey-t, így csak fizikai hardverkulcs birtokában lehet belépni. Hozzáadnék egy frissen regisztrált biztonsági e-mail címet, mondjuk protonosat és egy újabb telefonszámot, ami más, mint a korábbi volt. Bár ez nem is igazán kellene. Majd jönne egy újabb QR-kód alapján a Google Hitelesítő (helyett az Aegis). Kimenteném az összes jelszavamat, majd gyosan használatba vennék egy jelszókezelőt, mondjuk Bitwardent. Az összes jelszavamat megváltoztatnám, ami brutál időigényes, mindenhol hasonló biztonsági megoldásokat csinálnék, mint a Google account esetén.
Tanulnék a dologból, fontosabb fájlok titkosítva vannak még a gépen is (Veracrypt vagy Crytomator), felhős tárhelyre csak Cryptomatoron keresztül töltök fel. Nem töltök le semmi tört programot, inkább kifizetem azt a kis összeget, amit kérnek érte, a biztonságom többet ér. Vagy keresek ingyenes alternatívát hozzá. Nem biztos, hogy más víruskereső a megoldás (mondjuk én korábban megvettem egy Avast Prémiumot, de még nekem sincs fenn a windows 11-re való áttérés óta, az MS megoldását is elég jónak írják). Én használok VPN-t is, nekem egy olcsóbb van, Cyberghost.
Szóval, nem fogsz unatkozni, hogy kitereld a beengedett farkast a házikóból.
P.S.: Igen, tudom, a megoldásaim nem ingyenesek, de az eszközök beszerzése a jövőbeni biztonság érdekében fizetendő díjaknak tekintendők.
-
válasz
petakpa1
üzenetére
Jól értetted, a srác mondja is, innentől hallgasd meg, amit a kódbázisról mond kb. 40 sec.
Én is írtam már róla itt, egyértelműsítve, hogy mi is ez és miért nem lehet megkerülni, de hogy kódolás szintjén is látható legyen, ezért gyorsan írtam egy nagyon egyszerű kódot, csak hogy bemutassam, hogy mit is jelent ez kód szinten.
Assembly forráskód | Debuggolva
Ha ezt a kis, 1KB-s progit valaki olyan CPU-n futtatná, ami nem támogatja az SSE4.2 és ezáltal a POPCNT utasítást, ott "csodálatos" dolgok történhetnek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Na az én hülyeségem miatt elindítottam egy vírust. (windows 11)
Axopac.exe a neve.
Utána folyamatosan kidobott a Discordról, telegramról..stb.jöttek az emailra hogy beléptek..stb.. próbáltam letisztítani a gépet, de szombaton jött 1 email, és egy ember elküldte a gépemről a képernyőképet, meg hogy mindent lementett a saját szerverére és fizessek
jelszókat váltogattam de újra belépett alkalmazásokba.
Na gyorsan hálózat off, minden kép, fontos adat lement és legyalultam az egész gépet..
Új win, majd minden bejelentkezésemet, jelszavakat megváltoztattam és áttettem másik emailra.
Így akkor már biztonságban vagyok ugye?
Tudtok ajánlani jó vírusírtót egyébként? -
petakpa1
őstag
Végignéztem a videót, de nekem az jött le belőle, hogy Phenom II-re így sem lehet telepíteni. Illetve egészen pontosan, lehet, hogy fel lehet ezzel a boot.wim cserével megmókolt telepítő segítségével tenni SSE4.2-t nem tudo CPU-s gépre is a W11 24H2-t, és lehet, hogy be is bootol vele, de amikor majd olyan programot/W11 szolgáltatás alrendszert akarsz használni, amelyhez kell az SSE4.2 akkor le fog fagyni a gép.
Vagy rosszul értem a videót?
-
VGYke
addikt
Ha már volt, bocsánat. Windows 11 24H2 - Nem kompatibilis a géped? DE IGEN! Még a 2009-es Phenom ii is! Mutatom hogyan!
Nem tűnik bonyolultnak.(?) -
-
Sziasztok!
Volt egy Halmozott frissítés a Windows 11-en és azóta lassan áll le a Windows.
Mit tudok tenni, hogy újra gyorsan kapcsoljon ki a PC-m.Köszi.
-
zsolt_64
senior tag
Az én olvasatomban ez úgy tűnt hogy egyből az install közben/vagy utána közvetlenül jött az erőszakos vpn regisztráció. Nem tűnt fel hogy elindítottad a Driver Booster-t.
Az mindenképpen jó hogy megszabadultál tőle. Minden drivered rendben van ?
jobb egér a menü ikonjára és ott eszközkezelő. Nem szabad sárga ikonos figyelmeztetésnek lennie... -
krealon
veterán
"Windows 11 operációs rendszert használok.
PC bekapcsolást követően 3-5 percen belül megfagy a képernyő és csak az egér kurzor mozgatható, de más művelet nem hajtható végre. Újraindítást követően ismét ezt produkálja.
Mi lehet a hiba?"Az explorer.exe hasal el valószínűleg.
2 opciód van:
- nem érdekel az oka, csak működjön, akkor telepítsd újra a Windowst.
- meg akarod javítan, akkor a Task Manager ([Ctrl]+[Shift]+[Esc]) segítségével el tudod inditani a Command Prompt-ot (Processes --> Run new task -->cmd), onnan elérhető az Event Viewer (Eseménynaplóeventvwr.msc+[Enter]) onnan jó esetben kimazsolázható a hiba oka.Gyakran elég a grafikus alrendszer újraindítása a
[Ctrl]+[Shift]+[Win]+[B]
billentyű kombinációval. -
5leteseN
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Újra-telepítgetések lesznek.
... azért Kösz! -
King Unique
titán
válasz
5leteseN
üzenetére
A Windows To Go alapesetben nem támogatja a standard in-place upgrade-et (kivétel "enablement package" módszer), meg ha pl. a Rufus vagy más hasonló programmal lett létrehozva, ilyenkor max. Windows To Go Upgrader és egyéb hasonló programokkal, virtuális környezetben lehet megoldani a verziófrissítést.
Ha szokványos módon lett telepítve a Windows 11 belső HDD / SSD meghajtóra, majd az utólag USB-n lett csatlakoztatva és Windows To Go módban használva (már ha jó esetben elindult átkonvertálás nélkül), akkor megoldás lehet a verziófrissítés idejére visszahelyezni a PC-be belső meghajtóként, majd a Windows 10
—►Windows 11 in-place upgrade után ismét USB-n csatlakoztatni és úgy használni, már ha bootol utána egyáltalán USB-n. -
5leteseN
őstag
Egy törlős telepítéshez túlságosan belakott W10-es WinToGo-t szeretnék átépíteni W11-es WinToGo-ra.
Lehetséges a frissítés minden eredeti telepítés (egyebek, adatok letöltések...) megtartásával?...és ahogy illik:
-
roseA580
aktív tag
-
brugo
aktív tag
Máskülönben jelenleg minden a legnagyobb rendben van nemrég jelentett a Bitdefender ,hogy minden ok . Végignéztem a telepített programok listáját ott se láttam semmi gyanusat .
A legjobb lenne ha a Mikrosoft is zárt rendszer lenne mint az Apple
és csak az általa átszürt programokat engedélyezné telepíteni . -
-
zsolt_64
senior tag
válasz
boborján2
üzenetére
Néha érdekes dolgokat dobál a Google, ugyanarra keresésre másoknak eltérőeket
Csak elmélet: Mivel tudok lengyelül, ezért sok lengyel oldalra-kifejezésre keresek rá.
Ez már LEHET ok arra hogy valahogy befolyásolják a találatokat. (amilyen jóba vannak a lengyelek az oroszokkal mostanában
) Azért zajlik a kiberháború. De lehet hogy ez csak az én paranoiám... -
zsolt_64
senior tag
Felőlem nyugodtan letölthetsz egy .ru végződésű oldalról egy vpn-nek mondott programot , és telepítheted a gépedre. Jó egészséget kívánok hozzá....
Csorbi: lehet , de én már a driver booster miatt is újratelepíteném a windows-t. Pláne hogy most történt és még nem lakta be...
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
A Driver Booster Pro fizetős. Ha nem fizetett érte akkor vmi Crack lesz. Innentől : Lerúgás...
De nem is értem ezt a driver miskulanciát, én az ilyen cuccoktól távol tartom magam."1 faszfej ajálotta a neten amikor tanulmányoztam, hogy miként kell Windowst telepiteni ."
na igen , brugo tekintse ezt tanulópénznek, szerencsére csak virtuális és nem valódi
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- SSD kibeszélő
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Facebook és Messenger
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kösz előre is.

(max vodkát valahonnan) 
ja nye durak