- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
• Turn On BitLocker for Operating System Drive in Windows 11
• Enable or Disable BitLocker to Unlock OS drive at Startup with PIN and USB in Windows 11Azért itt nem szimplán a felhasználói fiókba kell csak belépni, hanem pl. a rendszermeghajtó titkosításánál tudni kell a feloldáshoz már indításnál a PIN-kódot vagy a helyreállítási kulcsot, vagy csatlakoztatni az ehhez szükséges USB-s meghajtót, ha az utóbbi lett beállítva.
Na persze ha mindenhol automatikus feloldás lett beállítva, akkor az úgy nyilván nem igazán véd az illetéktelen hozzáférés ellen. -
-
Geth
veterán
-
-
-
-
Az AF egy rövid idő kényszerterméke. Akkor jelent meg a 3xxx sorozat, az még drága volt, a 2xxx még nem érte meg, és az 1600-as lett a slágertermék jó ár/érték aránnyal, de már nem gyártották. Az AMD akkor még a piacszerzési, bizonyítási időszakban volt, így megérte nekik, hogy egy kicsit butított 2600-ast adtak 1600-as néven. A piacra kerülés után a vásárlók észrevették, hogy az AF végű típus szám egy jó vétel, és elterjedt a hír, de hivatalosan sosem volt külön termék és nem sokáig volt a piacon.
-
Ezeken a gépeken is teljesen használhatóan (alap dolgokra értelem szerűen) fut a W10 IOT, persze szigorúan x86 változat. MSI CR650 | Acer Aspire 5735z (itt a képen épp a W11-t erőszakoltam fel rá)
Ilyen régi laposokon markánsan megmutatkozik az x64-s lomhasága az x86 társával szemben.sz.j HP 250 G3 laposán is "eldöcögne". Egyetlen szépséghiba, hogy a HP ezen szériájához nem biztos, hogy van mindenhez 32 bites driver, lehet külön kell levadászni (legalábbis úgy rémlik, de lehet, hogy rosszul emléxem)
-
Geth
veterán
Nem ugyanazt állítják... [link]
Power plan vs Power Mode
Utóbbi (a Gépházban) csak a proci és tsai paramétereit állítgatják, de pl. azt, hogy mikor pörögjön le a vinyó, mikor kapcsoljon ki a kijelző, azokat nem.
Egyébként itt 3 mód van, hasonlóan a Vezérlőpultoshoz. De ez Intel, hogy Nálad miért van ennyi, azt az AMD-től kellene megkérdezni -
5leteseN
senior tag
HDMI-n van, korábban is azon volt, mikor még minden jól működött.
Az előbb megnéztem egy DP=>HDMI átalakítóval az egyik DP kimenetet a háromból, ott sincs kép, de semmi(W11 sem).
Ezt a vonalat hagynám is, mert korábban jó volt a HDMI kimeneten, a hajnali BIOS-kattintás óta vannak ezek gondok!
-
-
5leteseN
senior tag
Igen, erre és a hibernálás miatti problémákra emlékeztem, alapból kiszoktam kapcsolni, most is ki van.
A biztonság kedvéért az "Újraindítást" most is ellenőriztem, de sajnos jól emlékeztem, hogy így (is) jelen van az eredetileg említett "fekete képernyős BIOS ", + gyártói logo nélküli indulás. Egyből a W11 tekeri a karikákat az indulásnál, ahogy szokta.Gyors indítás ki van kapcsolva, a TMP is.
Windows-ból vissza tudom állítani a Legacy BOOT-ot?
-
pinnacle
nagyúr
-
movax
őstag
Vagy pedig az jön, hogy "jéé, ez sokkal egyszerűbb". Az egy régi és makacs mítosz, hogy a linux bonyolult, meg parancsorban kell youtubeozni stb. Ezzel szemben egy felhasználóbarát disztró telepítése és beállítása kb. fél óra. Úgy, hogy ebben az oprendszeren kívül benne vannak az alapszoftverek is.
-
King Unique
titán
"Ha a rendszert újra kell húzni, formazassal, mindennel, akkor az adataim megmaradnak."
Mármint ha a klasszikus tiszta telepítés, akkor igen, hasznos lehet, ha külön partíción vannak a cuccok, meg ha előtte nem lettek külön fizikai meghajtóra lementve.
Ha alaphelyzetbe állítás, akkor annál viszont van személyes fájlok megtartása opció is, ami megőrzi a C-n a felhasználói mappákban lévő fájlokat. -
cigam
titán
Pontosan milyen hátrányt jelent a mindennapokban a bekapcsolt BitLocker?
Semin
Ez nem törés, csak kiolvassák a kulcsot. Ahogy a videó végén is írták, ha bekapcsolod a TPMandPIN-t, már nincs meg 1 perc alatt.
Ha a BitLocker-ből kiveszed a TPM-et és lecseréled egy jelszóra, egy digitális aláírásra, máris nem működik ez a módszer.
Az ellen tökéletes védelmet nyújt, hogy az alkalmi tolvajok(vagy ha beviszed a szervizbe) ne férjenek hozzá a jelszavaidhoz, fájljaidhoz. Előbb fogják leformázni a háttértárat, minthogy ezzel tököljenek. -
Csorbi
addikt
Nekem csak az a kérdésem, hogy miért van beállítva az időzóna automatikus beállítása, főleg ha asztali gépről beszélünk?
Értem én, hogy biztos default setting, na de ezek azért vannak hogy átnézzük, átgondolva felülbírájuk őket...
Jellemzően ilyen-olyan rendelkezésre álló adatokból (ha van GPS abból, ha jó a WAN IP akkor abból és így tovább) próbálja kitalálni hol vagy, ez vagy sikerül, vagy nem. Most épp nem sikerült.
Kapcsold ki az automatikus beállítást, nem lesz többet gondod vele. -
ricsi99
addikt
ezt az asszony (asztali) gépén is feldobta ma... néztem is... de mi Angliában voltunk a gép szerint
.. A verzió... windows feature... B verzió, mire az agyar internet user csatlakozik a világhálóra addig a szolgáltató szerverein átfut (pl baráti (товарищ) országok védelni rendszerén... ) így nem jól detektálja a helyet
-
Geth
veterán
Én pl. arra használom, hogy amikor a Terminalban pötyködök, de csak az egyik kell a snap-pelt doksiból/akármiből, akkor külön-külön is be lehet hozni fókuszba csak az egyiket. Illetve ha a csoport kell, akkor mindet egyszerre hozza fókuszba, nem kell ablakonként matatni.
Elég menő -
Zoz
őstag
"Sajnos a helyi gépen, a BIOS-ban nincs időzóna, nyári jelzés meg végképp nincs"
Nyári jelzés azaz "daylight savings" egyébként lenne hardveresen, a CMOS 0Bh regiszterének 0. bitje. Csak valamiért b...nak használni PC-n.
Talán még 386-os időkben láttam olyan BIOS-t amiben lehetett használni. -
Geth
veterán
Nem használok több OS-t szerencsére, főleg nem több ugyanolyat.
De ha használnék, akkor vagy az automatikus szinkronizációnál (alapból talán 7 nap nem-domain rendszeren) gyakrabban tenném, vagy röpülne be a scheduled task, hogy induláskor mindenképpen szinkronizáljon (ez 1 db. OS-nél felesleges).
A problémát észrevetted, csak a megoldás maradt leLinuxal párhuzamos használat esetén pedig a linuxban érdemes kikapcsolni a hardwarees óra UTC-n beállítást, mert az össze zavarja a windowst.
Nem zavar össze semmit sehol, csak eltérően működik a két fajta OS. Egyébként ugyanúgy megoldás ha a Win-t állítod át, a lényeg, hogy ne rángassák oda-vissza az RTC-t. -
Geth
veterán
40 év alatt nem sikerült megcsinálni azt, hogy téli/nyári átálláskor ránézzen a központi időre, és ahhoz képest állítsa át a gép helyi óráját, ahelyett, hogy észnélkül hozzáad 1-et?
Ha ez megnyugtat, itt egyik rendszeren sem volt soha probléma se az időszinkronnal, se az óraállítással (router szinkronizál magyar ntp-vel, minden más meg a router-rel). Hozzál részleteket (melyik OS-en milyen timeserver-rel, milyen gyakorisággal sync-el, ha nem sikerült neki, mi volt a hibaüzenet, stb.), akkor még nyomozhatunk.
-
-
-
-
-
King Unique
titán
A KB5031455 telepítése után sem ajánlja fel a 23H2-t?
A rendszerkövetelményeknek megfelel a hardverkonfiguráció? -
Geth
veterán
Windows Device Encryption-ről mit írtak (NEM egyenlő a BitLockerrel - bár ember legyen a talpán - és nem pcforumos - aki kisilabizálja)?
If your device doesn't support BitLocker, you may be able to use Windows Device Encryption instead.
Ez van Home-ban is, ami részben érthető, hiszen a Home az otthoni felhasználókat célozza meg, náluk is fontos lehet a titkosítás. -
King Unique
titán
Ha sikerólt elolvasni azokat a cikkeket, akkor ott eleve le van írva, hogy az EU-ban az MI-alapú Microsoft Copilot és az MI-t használó funkciók egyelőre nem érhetők el, viszont ez nem jelenti azt, hogy a Moment 4 frissítéssel ne tudná a megfelelő régiókban a leírt funkciókat a Windows 11 22H2.
+ Ugye a funkciók aktiválásához nem elég szimplán a KB5030310 számú opcionális kumulatív frissítés telepítése, hanem a KB5030509 konfigurációs frissítés is kell.
Na akkor az olyan olcsó termékkulcsoknál most szívás lesz, ahol Windows 10/11 termékkulcsok helyett eddig Windows 7, 8/8.1 termékkulcsokat küldözgettek.
Viszont hogy miért pont most szüntették meg ezt az aktiválási lehetőséget és miért nem akkor amikor 5-6 évvel ezelőtt bejelentették hivatalosan, az elég fura, ennyi erővel engedhették volna tovább is, ha már eddig sem korlátozták.
-
King Unique
titán
Bemondásra nyilván nem is feltétlen, ellenben ha eleve linkelve van erről egy összehasonlítás, ami pontokba szedi, minden egyes pontnál magyarázó jelleggel külön részletezi is pár mondatban a Windows 11 új funkcióit, akkor már inkább, + ugye eleve említve lett mellé a tényleges kipróbálás lehetősége is mint legrelevánsabb módszer a döntéshez.
Egyébként meg felesleges most ezt az átlagos, laikus felhasználó oldaláról firtatni és offolni azzal + XP, W7, 8.1 stb. témával, mivel egyrészt a jelen esetnél sem pont ezekről volt szó, másrészt az átlagos, laikus felhasználónak alapesetben nem is feltétlen kell ezzel az egésszel foglalkozni, meg ha leokézza pl. ezt akkor úgyis megkapja a Windows 11-et és azt használja tovább, stb.
-
Ezért kérdeztem hogy "Mi újdonság van a fizetős verziójában ami szükségessé tenné a fizetős verziót?"
Ha nem tudsz ilyet mondani (mert nincs) akkor nekem 10 év múlva is jó lesz a free macrium iso mert mindent tud amit még a konkurens fizetős program sem tud.Egyébként a 20 éves Ghost dos floppy img is sokmindent tudna, de azóta mbr mellé kijött a gpt és a 640kB is túl lett lépve, de ez a Macrium 8.0 és win10PE nek nem akadály. Amíg nincs az mbr/gpt váltáshoz hasonló kaliberű módosítás addig elmegy.
-
cigam
titán
A backup image böngésző nem hiányzik. Ill. megkerülhető úgy, hogy egyszerűen csak duplaklikkel megnyitod a lemezképet, majd elindul az AOMEI (varázsló), és megkérdi, hogy a lemezképbe mentett partícióknak milyen betűjelet adjon:
Igaz unmount opció tényleg csak a fizető verzióban található, de újraindítás után eltűnnek az így felcsatolt meghajtók. -
-
De a Macrium iso boot free verziójában is ott a image browser. Mi újdonság van a fizetős verziójában ami szükségessé tenné a fizetős verziót?
-
Taci
addikt
Én azt nem értem, hogy miért fájna testreszabhatóra csinálni a rendszert. Néhány plusz checkbox, legördülő menü, bármi, plusz pár sor a kódban, és mindenki boldog. Nem kell minden apróságra, de ami ennyire szem előtt van (Start menü és a tálca elemei), arra azért illene.
-
oravecz56
aktív tag
Szia
A hibernált állapot letiltásához a Windows 11 rendszerben kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:
Futtassa a parancssort rendszergazdaként, vagy jobb gombbal a Start gombra kattintva nyissa meg a Windows terminált rendszergazdaként.Írja be a parancsot: powercfg -h ki
és nyomja meg az Enter billentyűt.
Nem jelenik meg sikerüzenet, de a hibernált állapot le lesz tiltva. -
-
xrvman
őstag
Igen, AMD... én is most AMD-t vettem, mert az nem száll el játék alatt fogyasztásilag. Nekem elég régóta csak Intelesek voltak eddig, ilyen gondok valóban nem voltak.
Ám kérdéses, ahogy mondod tétlen mód alatt nem fogyaszt-e kevesebbet az intel konfig hasonló proci alatt. Passz, csak akkor derülne ki ha lenne itt egy ugyanolyan gép. -
isti732712
aktív tag
Szia!
Köszönöm a tanácsokat! javaslatokat! Jelenleg a probléma megoldódott,hogy mitől már nem tudom, de rendesen üzemel! A másik rack kérdése miért ismeri fel másként és nem szilárdtest meghajtóként e kérdés még nyitott, de az általad javasoltakon végig fogok menni!!
Mindenkinek köszönöm a segítséget!!
-
Taci
addikt
Esetleg munkahelyi profilod is van? Rákerestem angolul (Sign in to turn on offline access to your lists), többek közt ez is feljött. Van pár megoldási javaslat is benne, bár úgy láttam, egyik sem az igazi, max egy workaround. De hátha megfelel valamelyik a célra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- World of Tanks - MMO
- Medence topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest