- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
King Unique
titán
válasz
zsolt_64 #25039 üzenetére
Már a Rufus 3.22 béta verzióban benne volt a BitLocker tiltása, a stabil 3.22 verzió meg 2023. március végén lett kiadva, vagyis lassan 2 éve (1 éve és 9 hónapja). Akkor pedig 24H2 Windows 11 még sehol nem volt, tiszta telepítésnél max. akkor kapcsolódott be automatikusan a BItLocker, ha az előbb linkelt feltételek maradéktalanul teljesültek.
Ha már nekiállt titkosítani csak aktiválásra vár, vagy letitkosította teljesen a partíciót, akkor is adott a lehetőség utólag kikapcsolni, max. várni kell X ideig, amíg a kikapcsolás (visszafejtés) befejeződik. Vagyis nem világos miért kellene ehhez okvetlenül újraformázni a partíciót / teljes meghajtót, újramásolni rá a fájlokat, stb.
Egyébként maga a titkosítás nem feltétlen rossz dolog, mivel ugye véd az illetéktelen hozzáférés ellen. A gond akkor van, ha pl. elfelejti a felhasználó a feloldáshoz szükséges jelszót, de még akkor sem feltétlen, mert ott van a helyreállítási kulcs ami alapesetben a Microsoft-fiókban megtalálható, beállítható akár automatikus feloldás is, stb.
-
King Unique
titán
válasz
zsolt_64 #25025 üzenetére
Nem feltétlen kell letiltani a BitLocker szolgáltatást, elég utólag kikapcsolni, ha bekapcsolódott. Ha a Rufus által lett létrehozva a telepítési adathordozó, aminél eleve kikapcsolható még a telepítés megkezdése előtt, akkor meg nyilván pláne nem téma.
Automatikusan bekapcsolt állapot csak és kizárólag tiszta telepítés után lehet, ha megfelel a PC a megadott feltételeknek, vagy 24H2 és annál újabb verzió van telepítve. Ellenben verziófrissítésnél (in-place upgrade) nem, vagyis ha adott verzión 1x ki lett kapcsolva, akkor egy új verzióra frissítésnél nem fog bekapcsolódni.
#25026 rumkola:
Pro kiadástól van a standard BitLocker, Home kiadásnál meg a BitLocker alapú eszköztitkosítás. -
Armagedown
őstag
válasz
zsolt_64 #25028 üzenetére
Szerintem is jó választás az LTSC, nincs benne semmi bloatware, mondjuk azok utólag is törölhetőek
Ezzel egy bat filet tudsz generálni, amivel sok más dolog mellett törölheted azt, amit nem használsz.
Előtte azért olvass utána, hogy mire szolgál, ott vannak a linkek is minden opciónál. -
coco2
őstag
válasz
zsolt_64 #25025 üzenetére
Oké, azzal a tool-lal az a bajom, hogy dvd nincsen a laptopban (és szerintem a múzeumot leszámítva már máshol sincs), pen drive-om meg most csak egy van, és azon jelenleg win 10 van végszükség esetére. Ha a win 11-el nem sikerül elboldogulni anélkül, akkor most legyalulom, maradok 10 alatt, és majd jövő év végén próbálkozok meg vele újra.
-
rumkola
nagyúr
-
coco2
őstag
válasz
zsolt_64 #25020 üzenetére
Én nem találkoztam a rufussal. Gyártottam új partíciót, mountoltam a letöltött iso-t, setup.exe, másolt egy sort, aztán újraindult, befejezte, frissítések fel, és lezsugorítottam 45 gigára a drive-ot arra az esetre, ha sokáig szüttyögne a titkosítás eltávolítása. És ha normál módon nem lehet megszabadulni tőle, akkor gyanús, hogy még te sem vagy túl rajta. Frissítettél már legújabb verzióig?
-
-
válasz
zsolt_64 #24340 üzenetére
Igen az elavult biosokkal működik a ventoy sb, de a 2024 ben kiadottakkal nem. Mert a régi biosokban még ott a sebezhetőség.
Hónapokig használtam a Macrium 8.1-et így, azzal nem jelentkezett korlátozás, de a 10 es még csak pár napja jelent meg. Gondolom ugyanolyan, de letesztelheted ha előreállítod az órát..
-
-
-
Geth
veterán
válasz
zsolt_64 #24080 üzenetére
úgy emléxem hogy a jól működő tallózás és a router sambaV1 valahogy összefüggött.
Igen, SMBv1-ben a szolgáltatás része a tallózás.Ezen nem lehetne beízzítani valamit ami megoldaná a tallózást ?
De, a SAJÁT megosztásait simán tudja publikálni SMBv1 nélkül is. Ha a túloldal is támogatja a WS-Discovery-t, akkor ott minden további nélkül meg fognak jelenni a htpc megosztásai.lehet hogy a router samba megosztástól el is köszönök
Ez egy előre mutató döntésnek tűnik, bár a tárhely méretek nem tudom hogy jönnek ide. -
Geth
veterán
válasz
zsolt_64 #24076 üzenetére
Bármi jobb, mint az SMBv1.
Látni a router megosztását viszont csak akkor fogod, ha a router támogatja a WS-Discovery protokollt, amit erősen kétlek.
OpenWrt router esetén ilyenkor a wsdd2 csomaggal próbálkoznék, ennek megfelelője van fent a linuxos szerveremen is.
Elérni továbbra is el fogod érni, ha direktben hivatkozod meg a címet és/vagy mappeled egy meghajtóra, csak a tallózásnál nem fog megjelenni. -
Geth
veterán
válasz
zsolt_64 #24073 üzenetére
SMBv1-el egyáltalán nem foglalkozom, abban nem tudok segíteni, ahol érem tiltom.
Itt mindenhol SMBv3.11 van, mindengyik Win11 alatt látom a többi Win11 megosztásait és a linuxos samba server-ét is. Felhasználó/jelszó természetesen minden megosztáson van.
Az a két szolgáltatás játszik, amit korábban említettem a téma kapcsán, illetve az Advanced sharing settings gépház oldalt és a tűzfalat érdemes ellenőrizni. -
coco2
őstag
válasz
zsolt_64 #23591 üzenetére
Időnként össze lehet futni cégeknél cukorfalat népekkel. Az azért nem baj, ha ismered a hátterét annak, akibe belekötni készülsz. Nehogy az derüljön ki róla, hogy aránytalanul nehezebb súlycsoport. A többit tényleg inkább privibe, ha van még "utószó". Ide eleget offoltunk.
-
coco2
őstag
-
válasz
zsolt_64 #23580 üzenetére
Noigen...
Az érvelés valami olyan homályos alapon nyugodott, hogy ha a Windows rendes rendszer lenne, akkor nem lenne ekkora mizéria áttérni (oda-vissza) a definíció szerint rendes rendszer Linuxra.
MaCS
UI: Windows szerver... Az egyetemen tán a biztonsági gyakorlati vizsgán volt, hogy a linux-szerveres feladatokra 90, a windowsosokra 110 percet adtak -- mivel már kitapasztalták, hogy a Windows Szerver kb. 20 percet homokórázik...
-
-
Sziszifeca
őstag
válasz
zsolt_64 #23277 üzenetére
Igen a 2.pont lesz a bűnös. A youtube-ról szedtem le egy .exe file-t, annak indítottam el az installer.exe fájl-ját, és felvillant csak 1 ablak. Kb 1 óra múlva letöröltem, de szerintem annak már mind1 is volt. Na ott adtam engedélyt a csávónak, be is linkelte nekem a gépemen lévő képernyőfotót a Total Commanderben, hogy mivel is adtam neki utat..
Szóval ez az én f.szágom volt. Most még félek azért, várok, de később ugyanúgy fogom használni a gépet mint eddig. Sose volt ilyen gondom.liszi70 : Igen, semmi gond nem lehet a szinkronizálással, csak ha nem mentettem volna el a jelszavaimat ott, akkor most könnyebb lett volna. Na de én voltam a béna
-
-
-
boborján2
senior tag
válasz
zsolt_64 #23179 üzenetére
Én is rákerestem. Nem találtam magam cirill betűs oldalon.
Az itopvpn.com egy egész kultúrált weboldal, telefonról a playstore-ba irányít ha le akarom tölteni. Itt az appnak 100e+ letöltése van.A telepítő exe-re ezt mondja a virustotal:
Hogy ez jó vagy nem,az passz. Láttam korábban már nem egy globálisan elterjedt és felkapott progit amire kb. hasonló infót ad a virustotal.
-
brugo
aktív tag
válasz
zsolt_64 #23179 üzenetére
Megjelent a jobb alsosarokba egy bankkartya nagysagu ablak hiaba
klikkeltem ra semmi se tortent amig fel nem telepult az" ïTop VPN "
gondolom normalis program nem ilyen agressziv .
megkaptam a telepitett programok kozott es toroltem onnan ki is torlodott most mit csinaljak hogy ellenorizzem nem maradt valami szemet ? -
-
westlake
félisten
válasz
zsolt_64 #22636 üzenetére
Nem értem, miért meglepő számodra, hogy bármelyik kártevővédelem kártékonynak ítél valamit, ami pont a Windows gyári védelmét hivatott kiiktatni. Nincs semmi logika a gondolkodásodban. De akkor te ugyanúgy "meglepődsz" azon is, hogy a crackek, aktivátorok mind-mind kártékonynak vannak titulálva, ugye?
Nem, nálam nincs Bitlocker, de az egy külön állatfaj. Annak nem csak a Windows-hoz van köze, hanem a hardverhez is. Én is láttam már olyan friss telepítést (konzumer), ahol félig aktív volt már. De a Bitlockernek több státusza van, nem csak on, meg off.
-
-
westlake
félisten
válasz
zsolt_64 #22630 üzenetére
Nem fogok LTSC-t telepíteni, hogy kiderüljön az igazság, de nálam tökéletesen működik (26100.x), nem kapcsolódik vissza, akárhányszor indítom újra a rendszert. Egyébként pedig biztos vagy benne, hogy valóban működik? Remélem nem abból következtetsz erre, hogy a tálcán zöld a Defender ikonja.
-
Geth
veterán
válasz
zsolt_64 #22621 üzenetére
Én VM-ben ha erre volt szükség, kikapcsoltam a Defender-ben a Tamper Protection-t (ez restart után is úgy marad), és a Set-MpPreference powershell cmdlet-tel állítgattam dolgokat (ez csak akkor megy, ha a Tamper Protection ki van kapcsolva).
Például valósidejű védelem kikapcsolása (admin jogosultsággal):
Set-MpPreference -DisableRealtimeMonitoring $True
Ezt ütemezheted ahogy szeretnéd, például induláskor, mert pl. ez visszakapcsol restart után. -
teptep
senior tag
válasz
zsolt_64 #22619 üzenetére
Kikapcsolva
Nem kell kivételezni. Kézzel kikapcsolod az antivírust és utána aktiválod a sordum tiltást. -
teptep
senior tag
válasz
zsolt_64 #22613 üzenetére
https://www.sordum.org/9480/defender-control-v2-1/
B@sszus! Egyetlen másodperccel beelőztek
-
norba69
senior tag
válasz
zsolt_64 #22613 üzenetére
Defender Control.
Ezzel szoktam kikapcsolni, ha nagyon muszály. 11 alatt is működik. -
válasz
zsolt_64 #22610 üzenetére
Nem tudom mire szeretnéd használni, max. csak tippelni tudok, hogy azon a gépen nem lesz telepítve semmi és netet sem fog kapni esetleg gonosz tréfát üznél valakivel...
Keress rá afake antivirus list
-re, jópár találat lesz ill. régebben volt ez (nem tudom W11 alatt fut-e még ill. le lehet-e még tölteni valahonnan) Furkó AntivirusArra azért ügyelj, hogy az ilyen fake víruskergetők önmagukban vírusok szoktak lenni.
-
válasz
zsolt_64 #22607 üzenetére
Erre a kérdésre csak ezt tudom mondani.
Most komolyan: Vírusvédelem nélkül akarsz használni gépet?
-
válasz
zsolt_64 #18442 üzenetére
- a gyári ison duplaklikk, a megnyílt új meghajtóról mindent átmásolsz egy üres könyvtárba.
- a \sources\appraiserres.dll filet nevezd át .bak ra, TC-ben shift+F4 új file létrehozása: \sources\appraiserres.dll néven majd mentés. Ezzel létrejött egy új 0 byteos file.
- ezután az egész könytár be zipelhető. Kész.- telepítéskor majd kicsomagoljuk a zip-egy egy pendrivera. (Ha MCT vel készült az eredeti iso akkor lehet fat32, egyébként meg ntfs pen legyen)
- telepítés: Bootkor az UEFI: kezdetű pendriveot választani a bios gyors bootmenüben. Ennyi. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged