Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
A linkelt partizionwozard-is cikkben szereplő információk nem teljesen pontosak. AMD CPU esetében is kell az SSE4.2 önmagában az SSE4A nem elegendő.
2 fórumtárs tesztelte az AMD CPU-k W11 kompatibilitását már az alábbi toolnak a segítségével: https://x.com/TheBobPony/status/1779029298101239926Phenom II ami SSE4A-t tud, de SSE4.2-t már nem bootolt
AMD FX ami már ismeri az SSE4.2-t is bootol és Win11 kompatibilis.Ha valakinek sikerülne csak SSE4A-t tudó CPU-ra feltennie W11-et, ne tartsa magában, hogy csinálta
. -
válasz
poirot
üzenetére
Ki kell deríteni, pl. admin joggal futtatott parancssorból, hogy mi ébreszti fel a gépet (2. parancsot nem kell futtatni)
Itt a parancsok sorban azt jelentik, hogy mi ébresztette utoljára, milyen eszköz, ami tud ébreszteni és hogy van-e valamilyen időzített ébresztés.Leggyakrabban a LAN kártya a ludas, amit így lehet megszüntetni: első kép, nyíllal jelzett opció elől pipa ki, vagy kompletten a Az eszköz felébresztheti a gépet elöl pipa ki, gép restart.
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy éjszaka arra ébredek, hogy a gépem bekapcsol, van amikor 2-3-szor is. Nem minden éjjel, de hogy lehetne ezt letiltani? (Nem akarok power gombot használni, az egérrel, vagy a billentyűzettel szoktam újraindítani a gépet.)
Mit kell ahhoz beállítani, hogy csak akkor induljon el, mikor én akarom?
Köszönöm a válaszokat. -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Van még opció helyi fiók használatára Win11 friss telepítéskor.
Eddig Rufus-t használtam erre, de most egy nagyon friss laptopnál nem működik a módszer, mert a telepítő el sem indul megfelelően

Szerk.: Más volt a hiba... SSD-s külső meghajtóról nem akart elindulni... Pendrive-ról meg már működik, érdekes hiba...

-
sony309
őstag
-
Geth
veterán
válasz
sony309
üzenetére
Én nem win-ről játszok le, így csak tippjeim vannak:
- A HDMI hangeszköznél a beállításoknál az Advanced és Spatial sound füleken lehet állítgatni formátumot, illetve a Supported Formats fülön ki is írja, hány csatornát tud és milyen formátumokat.
- A lejátszó progiban passthrough (vagy hasonlóan elnevezett) módot kell beállítani. Pl. MPC-HC-nál az MPC Audio Render-nél nézz körbe (Allow bit-exact output).Nekem egy régebbi TV-n (HDMI 2.0) sikerült Dolby Atmos-t varázsolni így, de volt ott delay meg kihagyás, így hagytam - nem HDMI-n keresztül játszok le.
-
Tosee
őstag
Kikapcsoltam a PIN-kódos bejelentkezést, a Microsoft fiók jelszavára állt vissza. Úgy osztottam meg a mappát, és azóta működik helyi felhasználónévvel és microsoft emailcímmel is. PIN-kódos bejelentkezést visszakapcsoltam, és továbbra is változatlanul működik... nem értem mi (volt) a kínja

#22180 Doky586: Erre én is gondoltam, de reménykedtem, hogy van más megoldás... Ne kelljen már emiatt helyi fiókot csinálni.
-
sony309
őstag
Üdv mindenkinek!
A PC HDMI-n keresztük kapcsolódik egy AVR-hez, majd az AVR szintén HDMI-n a TV-hez. A PC-n LibreELEC (pendrive-ról) és Win 11 (SSD-ről) fut, mikor mit indítok el.
LibreELEC alatt a Kodi továbbítja a térhatású hangokat az AVR felé.
Win 11 alatt képtelen vagyok beállítani a Kodi-n, VLC-n vagy MPC HC-n, hogy továbbítsa az AVR felé a DD, DTS hangokat, csak PCM érkezik.
Mit és hol rontok el? -
-
Geth
veterán
Hibátlanul működik MS fiók + PIN kód mellett az SMB megosztás használata, csak ott az MS fiók "mögötti" lokál felhasználónevet és az MS fiók jelszavát kell használni.
Ami valóban dokumentáltan nem megy, az a jelszó nélküli (passwordless) fiókkal történő hozzáférés, hiszen ott nincs jelszó. -
Tosee
őstag
Üdv Urak!
Az megoldható, hogy PIN kódos (Windows Hello) bejelentkezéssel, működjön a fájlmegosztás? Microsoft fiókkal lett telepítve.
Egyszerűen nem tudom működésre bírni, pedig nem először csinálom. Windows 10 alatt működött, csak aztán frissítettem és azóta szívok ezzel! Hiába osztom meg az adott mappát olvasásra, a másik gépről nem enged bejelentkezni, hitelesítési probléma miatt, pedig jól írom be az adatokat. Ha leválasztom a microsoft fiókot, és kikapcsolom a PIN-kódos bejelentkezést, akkor nincs gond... -
sb
veterán
Sziasztok!
Az érdekelne Win11 alatt mennyiben más a kijelző kezelés mint Win10 alatt.
Ami konkrétan érdekelne:
1. Skálázás: Win10 alatt a default skálázások működnek csak több kijelzőre függetlenül, a custom scaling már nem megy kijelzőnként. Tehát pl. be lehet állítani egy 100%-os és egy 150%-os kijelzőt külön. Ha viszont mondjuk 140%-os custom scaling-et állítok be akkor mindkét monitorra ez lesz érvényes.
2. Cleartype monitoronként. Ez elvileg működik Win10 alatt, de a gyakorlatban hiába kérdezi meg melyik monitorra akarom ki-/bekapcsolni, kiválasztom a monitort, átkapcsolom és mindkettőn változik.Ezekben van bármi előrelépés Win11 alatt?
Keresgéltem más fórumokban de nem nagyon találtam összeszedett leírást ezekről.
Köszönöm! -
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lehet a telemetria szerint egy szemmel jól látható mennyiségű W7 felhasználójuk van még. Mivel nem szeretnének "piacot"/felhasználókat veszteni, így kitolják a támogatást még 1-2 évvel. Aztán ha már tényleg eltűnnek a W7 felhasználók (1% alá esnek?), csak akkor szüntetik meg a támogatást.
Ugye sokan ragaszkodnak a régi rendszerükhöz, a W11-re se tömegek váltanak ...
Worldwide - August
Win10 64.17%
Win11 31.62%
Win7 3.03%
Win8 10.41%
WinXP 0.4%
Win8 0.28% -
Ez igen, bravo bravissimo!

2023 óta kint volt a bejegyzés, leírták, hogy költségessé válik a karbantartás kb. nem érdemes vele foglalkozni, majd érkezik egy vadegér, aki pár napja módosítja a bejegyzést, ugyanúgy benne van, hogy költséges a karbantartás és kb. nem érdemes vele foglalkozni, de azért kitolják 2025 márciusig a támogatást...Komolyan mondom, Mozilla-nál pár embertől (vagy részlegtől) bekérnék egy vizelet mintát, mert ott biztosan tudatmódosító szeren vannak jó páran, az hót ziher....

-
King Unique
titán
Igen, valóban, kösz a pontosítást.
Tehát akkor még + fél év, aztán végleg vége az FF támogatásnak.Amúgy én is inkább az angol nyelvű leírásokat preferálom, csak egyesek nyafogtak a Windows topikokban miatta és azért szoktam egy ideje amit lehet magyarul is linkelni, de úgy látszik nem mindig jó ötlet.

-
cog777
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon koszonom a valaszod!
-
Geth
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Eredetiben angol nyelven márciusra frissítették a dátumot. Ilyeneknél inkább az angol nyelvet javaslom.
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na tessék ...
Ugyanakkor a támogatás lejárta után 4 évvel fejezte be. Ha 2025-el számolok, és tartják magukat ehhez, akkor 2029-ig nem lesz problémád afrissbiztonságos böngészővel.
Köszi a kiegészítést, pontosítást! -
King Unique
titán
"Még a W7-et is támogatja a legújabb Firefox"
Dehogy támogatja a legújabb (130.0.1), max. csak a 115-ös ESR, aminek a támogatása pont most szeptemberben fog megszűnni, azaz már lényegében az sem támogatja a jövőben.
A netbankolásnál meg ugye eleve kétfaktoros azonosítás van már egy ideje a legtöbb banknál, vagyis pl. az okostelefonra küldött megerősítő kódra is szükség van egy utaláshoz.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Még szeptember végéig, nem?

-
"Még a W7-et is támogatja a legújabb Firefox"
Nem, nem támogatja
-
King Unique
titán
válasz
cog777
üzenetére
• Install Language Pack in Windows 11
• Add a Language in Windows 11
• Change Display Language in Windows 11Van lehetőség nyelvi csomagot telepíteni és átállítani a megjelenítési nyelvet a Windows 11-ben is. Ami normál esetben rendben működik, bár előfordulhat hogy nem mindenhol lesz 100%-os az új megjelenítési nyelvre váltás.
Másik lehetőség a tiszta telepítés a kívánt nyelvű telepítővel, ahol meglévő digitális licencnél ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadást telepítve nem kell újraaktiválni a Windows 11-et, amit amúgy a telepítő is világosan leír.
-
cigam
titán
válasz
üzenetére
Mert a Windows kernel, a különféle programkönyvtárak úgy lettek lefordítva az új verzióban, hogy ne használja ki az új utasításkészlet opcióit?
Nem azért nem fog elindulni, mert hasra ütésre kiszűri a régi CPU-kat, hanem mert aktívan használatba vesz olyan utasításokat amiket a régi CPU-k nem ismernek.
A GRUB, rEFInd,... sem fogják tudni betölteni a Windowst, mert olyan kódot tartalmaznak amit a CPU nem ismer.Na és ha arról bankolsz? Még a W7-et is támogatja a legújabb Firefox, pedig annak a támogatása nem tegnap lett befejezve. Arról nem is beszélve, hogy egy W11 kompatibilis használt desktop már 60-70kért megkaphatsz. Ha pedig tudod, hogy 2025-re kell egy "új"gép, havi 10k-t már most elkezdhetsz félrerakni.
Sokmindenhez nem szükséges a W11, gördülékenyen megoldható Linux alatt is. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a válaszod, így már tiszta.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Ha többször is le lett írva és linkelve, hogy pl. a Home és Pro kiadásoknál 2025. november 11-ig támogatott az aktuális 23H2 verzió, akkor talán nem egyértelmű, hogy "meddig jönnek rá még a biztonsági frissítések"?
Ha a "Most egy rufuszos 11 van a nemkompatibilis gépemen" alapján eleve nem támogatott PC-re lett telepítve a Windows 11 és eddig sem kellett új PC-t venni, akkor nyilván a 24H2 verzió miatt sem kell, meg ha a CPU támogatja a POPCNT utasítást.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha nem lesz telepítve, meddig jönnek rá még a biztonsági frissítések? Magyarul, mikor kell majd tényleg új gépet vennem?
-
törölt tag
Nincs pézzem új gépre. Egyszerű feladataim vannak, de erről a gépről bankolok is. Kellenek még sokáig a biztonsági frissítések.
Még az jutott eszembe, hogy régen, még a w7-nél valami bootvírusom volt. Nem indult a gép. Linuxot telepítettem mellé és a grub indította el a windowst. Régen volt, de lehet itt is így lehetne elindítani a 24h2-es által letiltott indulást?
-
cog777
őstag
Kozben nekem is lenne egy kerdesem. Vettem regebben egy Acer laptopot, osztrakoknal, gondolvan hogy ugy is lehet magyarositani. Hat, teljesen nem lehetett, mindig vannak nemet nyelvu szovegek itt-ott.
Tehat, ha fogok egy (barmilyen nyelvu) telepitot, ramasolom a pendrive-ra es legyalulom a rendszert, akkor utana fel tudok telepiteni egy full angol v magyar Windowst? Tudom utana aktivalni a Windows? -
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Ha olyan i3 CPU-ról van szó, akkor igen, az támogatja, meg amúgy is, ha már a legelső Core i generáció is támogatja.
Le lett írva az előbb lényegében, hogy a Windows 11-nél a Windows Update verziófrissítést csak az olyan PC-ken ajánlj fel, amelyek maradéktalanul megfelelnek a rendszerkövetelményeknek.
Ellenben ha a Rufus-féle trükközés kellett már a tiszta telepítéshez is, mert nincsen pl. TPM 2.0 (vagy PTT a BIOS-ban) vagy a POPCNT mellett egyéb szempontból is kompatibilis Intel CPU, akkor nyilván nem és max. csak manuálisan lehet megoldani az újabb verzióra frissítést, lásd #22126. Amit ugye nem feltétlen muszáj azonnal megejteni a 24H2 verzió megjelenésénél, ráér még 1 évig, mivel 2025. november 11-ig támogatott a 23H2 verzió a Home és Pro kiadásoknál. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon örülök neki! Köszönöm, hogy megnézted! Ez akkor azt jelenti, hogy felajánlja a 24h2 frissítést? Nekem kell engedélyezni, hogy telepítse? Engedélyezzem?
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Jelenleg még nem tudom megnézni, de köszönöm a segítségeteket.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Esetedben eleve fel sem fogja ajánlani a Windows Update mint már említve volt, nemhogy automatikusan telepíteni.

Mármint ellenőrizted Coreinfo vagy CPU-Z programmal, hogy tényleg nem támogatja?

Csak mert ahhoz intel vonalon is elég muzeális CPU kell, mivel konkrétan már a legelső Core i generáció is támogatja a POPCNT utasítást. -
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
"a Windows Update sem fogja automatikusan telepíteni."
Ez megnyugtató.
Az én processzorom egy i3 6-os széria. Ősrégi.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
A nem kompatibilis PC-ken eleve fel sem fogja ajánlani a Windows Update a 24H2 vagy bármilyen más verziófrissítést, meg a követelményeknek megfelelő PC-ken is csak opcionális frissítés lesz első körben a 24H2 és nem muszáj rá azonnal váltani, a Windows Update sem fogja automatikusan telepíteni.
A Windows 11 23H2 verzió a Home és Pro kiadásoknál 2025. november 11-ig támogatott, addig nyugodtan használható.
Check Windows 11 24H2 Compatibility Before Release
Egyébkétn biztos nem támogatja a CPU a 24H2-nél követelmény POPCNT/SSE4.2 utasítást?
Csak mert ahhoz muzeális CPU kell.
-
válasz
üzenetére
Megnézted a coreinfo.exe vel hogy valóban hiányzik..???
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Előbbi hiányában nem fog boot-olni az OS...
Van már ere is valami megoldás? Vagy ezt még túl korán kérdezem?
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Anubis_9
üzenetére
En inkabb a Microsoft Update Catalog-bol szoktam ezeket vadaszni.
Eszkoz kezelobol megnezed a hardware ID-t stb es eleg jol lehet talalni friss verziot.
A z690 laphoz pl felraktam egy sokkal frissebb drivert, mint ami a alaplapgyarto oldalan volt. -
Anubis_9
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi! Végignyomtam az összes chipset drivert és eltűnt minden felkiáltójel.
Első körben azért nem akartam, mert nem hittem, hogy a 2022-es driverek oldják meg a problémám.
King Unique-nek is köszönöm! Amúgy választható frissítésből egyet sem talált a Windows. -
King Unique
titán
válasz
Anubis_9
üzenetére
Keressen és telepítsen opcionális frissítéseket a Windows 11 rendszerben
A választható frissítéseket is meg kellene nézni a Windows Update menüben, hogy ott nincsenek-e telepíthető illesztőprogramok.
Javítsa ki az ismeretlen eszközillesztőket az Eszközkezelőben
Ha nincsenek, akkor irány a hardvergyártó weboldala és onnan letölteni a hiányzó illesztőprogramokat, előtte pl. a VID-PID alapján beazonosítani hogy melyik hiányzik, stb.
-
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Gigabyte B760M DS3H DDR4 lapom van. Az Eszközkezelőben van néhány sárga felkiáltójelem. Meglepő, hogy a Windows 11 önmagától miért nem talál drivereket ezekhez. Vajon milyen drivert tegyek fel a hivatalos Gigabyte oldalról, hogy ezek megoldódjanak? Nem akarok ész nélkül mindent telepíteni.
-
King Unique
titán
válasz
arcitec
üzenetére
Azt hogyan sikerült összehozni, hogy "mintha a jelzett probléma nem is lenne", amikor csak annyi lett írva hogy "nem általánosítható", ami nem egyenlő az előbbivel?

Meg ugye arra ment válaszként, miszerint eleve nem működik a leírtak szerint, holott normál esetben nyilván igen, ahol és akinél nem, ott akkor eleve abban a szoftverkörnyezetben nem stimmel valami.
Máskor is mindig ki van fejtve és meg van indokolva a személyes tapasztalat mellett a tények és az ismert információk alapján.
-
Thrawn
félisten
Lehet frissíteni Windows 10-es gépet Rufus-szal módosított Windows 11 telepítővel? A gépben lévő proci tud SSE4.2-t (úgy látom ez feltétel lesz), de TPM az nincs.
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ez így igaz, de többnyire nem is itt a probléma, hanem ott ahol meg nem. OKSA?
Mert írásod olybá tűnik, mintha a jelzett probléma nem is lenne és ezzel le is van tudva.
És ez többnyire így van máskor is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
King Unique
titán
Most több PC-n is újra tesztelgettem ezt a "frissítés és leállítás" opciót, Windows 10 22H2 és Windows 11 22H2 + 23H2 rendszereken egyaránt, és mindenhol gond nélkül működött (újraindítás
—►frissítés—►leállítás), sehol nem volt félbehagyott frissítési állapot.
Tehát ez a "rendszeresen látom ezt" eleve nem általánosítható, ha másoknál és nálam is gond nélkül működik. -
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Végre elárulta a Microsoft, hogy mikor adja ki a következő Windows-t
Igen, azaz a következő "pach kedden" (2024.10.08).
-
válasz
Doky586
üzenetére
Igen, és egyúttal -ahogy a cikkben linkelve van- a régi CPU-k támogatása is megszűnik, amelyek nem támogatják az SSE4.2 és a POPCNT-t.
Előbbi hiányában nem fog boot-olni az OS...Ez meg csak azoknak, akiket érdekel: POPCNT semmi mást nem csinál, mint egy adott adategységben (8/16/32/64 bites stb) megszámolja a magas bitek számát (1 bit, 0 vagy 1 lehet, magas, ha 1). Látszólag nem tűnik annyira fontosnak, pedig az, ugyanis ezt szoftveresen (leprogramozni) megoldva ún. bitwise/bitshift műveletekkel lehet. Minden Assembly (gépi kódú) utasításnak pontosan meg van adva, hogy mennyi idejébe tellik (Cycles) a CPU-nak azt végrehajtani(természetesen itt nem másodperc a mértékegység).
Noha az említett bitműveletek Cycle ideje alacsony, de kell köré írni egy ciklust is, pl. egy BYTE (8 bit->7-legfelső bit, 0-legalsó bit) esetén 8x kell lefuttatni egy ciklust (64 bites adategység estén meg 64x) amiben betöltjük az BYTE-t az ún. accumulator register-be, osztjuk 2-vel, 0. bit megy az ún. carry flag-be, carry-t megvizsgálni, hogy magas-e, ha igen egy számlálót növelni és kezdeni előröl...
Nyilván egy ilyen ciklus nem fogja "túlterhelni" a CPU-t, de ha folyamatosan kell nézni a magas biteket (pl. hálózati kommunikáció (paritás), Copilot és úgy általában AI), ott már pozitív hatása lesz a beépített POPCNT utasításnak... -
24H2 hivatalos megjelenése: október 8. [link]
-
tutis
addikt
a felhasználók alatti videók mappán kívül lehet más filmet tartalmazó mappát megosztani upnp lejátszásra? tv-n van vlc, de csak ezt a mappát látja.
-
szanozs
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szeretem az ilyen "fícsöröket".
De legalább nem tévedtem a 2-3 hónappal.
Amúgy nem találtam a beállításokban ilyen lehetőséget.
Köszi! -
King Unique
titán
válasz
szanozs
üzenetére
Microsoft says black borders in Windows 11 File Explorer is a feature, not a bug
Még június végén a KB5039302 számú opcionális kumulatív frissítéssel jelent meg, vagy ha azt nem telepítette a felhasználó, akkor a júliusi KB5040442 számú standard kumulatív frissítés telepítése után kapta meg ezt az új funkciót.
Hogy ki lehet-e kapcsolni, az hirtelen passz, bár a webes kereső az alábbit írja.
"Go to "Settings" > "Ease of Access", check the options under "Cursor and mouse pointer" and "High contrast". Make sure no settings are enabled that could be causing the black outline"
Amúgy szerintem sokkal jobb és látványosabb ez az új kijelölés, ha ki lehetne kapcsolni, akkor sem feltétlen kapcsolnám ki és állítanám vissza a régire.

-
szanozs
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a win11-ben Total commanderben vagy Intézőben kijelölök egy file-t az miért teszi fekete keretbe? Viszonylag friss az "élmény" (2-3 hónap), mintha korábban nem keretezte volna. Már régebb óta használom a win11-et de eddig ez nem tűnt fel. A cégnél win10 van még, ott a jól megszokott kijelölés van. Ezt valahol ki lehet kapcsolni vagy ezzel együtt kell élni?
[Commander] [Intéző] -
Rick4
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1 perc alatt felment a rendszer, majd restart, és már lehetett drivert, programot telepíteni. Nem stopperórával a kezemben ültem a gépnél, de 3 percnél nem volt több, mire net és működő böngésző volt az asztalon.
Köszönöm a megoldást, legközelebb rápróbálok, ha ilyen történne ismét. -
Volt már rá példa, amikor valóban egy frissítés okozott ilyet egyes user-eknél, de elég ritka, inkább valamilyen rendszertakarító/optimalizáló, megjelenítést buheráló stb progi szokott a dolog hátterében állni...
1 perc alatt telepítetted a W11-t? Naaa, azért ez erős...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy elírás, vagy Münchhausen báró leszármazottja vagy...
-
Rick4
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, de dolog volt, volt erre 15 percem, pendrive bedug 12:55-kor, kész rendszer fent 12:56-kor, két restart után használhattam a gépet 13 órakor, már a dolgom csinálom...
Mi lehetett ez amúgy, és mi okozta?
-
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Tegnap óta eltűnt a féjlkezelőből a kezdőképernyő tartalma, azaz az eddig használt fájlok, mappák, az ablak üres, és ennyi. Próbáltam visszaállítaniu a nézetet az alapbeáéllításokra is, restart, minden volt, semmi eredmény. Itt egy cosmó dolognak kellene látszódnia, a mai, tegnapi, múlt heti dolgok is mind itt voltak. Frissítés cseszte el, vagy más oka lehet?
-
Csorbi
addikt
válasz
gabriel26
üzenetére
Ezekre a tiltásokra mindig van bizonyos korlátokkal visszaengedélyezés is, pl. csak titkosított, céges szinten kiadott pendrive-ot engednek - de engednek! - használni, illetve van CÉGES OneDrive vagy hasonló, de semmiképpen sem ukkmukkfukk privát, kommersz fájlmegosztó, ahová a céges adatok csak úgy ki/felkerülhetnek.
Ezeket el kell fogadni, az erre vonatkozó igényeket meg jelezni kell az IT-nak, és teljesíteni fogják. -
-
válasz
nokiauser
üzenetére
A problema azzal van, hogy ha bele nyúlnak pont, hogy nem tudom használni. Sajnos nem hallgatnak a visszajelzesunkre es mindent korlatoznak.
Nekem munkara csak office appok kellenek, meg e-mail es powerbi, az eg vilagon semmi más.
Viszont..... Sokszor kellene fájlokat masolnom es total kilovik a ceges gepeken az USB portot. Pl. csinalok egy olyan prezentaciot, vagy barmit ami mondjuk 90mb. Hogy kuldjem el e-mail-en vagy osszam meg, ha pl online fajl megoszto is tiltva van meg az USB port is.
Nem azzal van a bajom, hogy privat celokra akarom hasznalni es kozak torpe p..not nezni rajta, csak ha rajuk bizom az alap funkciokat is elerhetetlenne teszik a semmi miatt.
Online meg par excel fajlt kell elernem es ennyi. -
Geth
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

King Unique-nek is köszönöm! Amúgy választható frissítésből egyet sem talált a Windows.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)