- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
mefistofeles #26549 üzenetére
A probléma a 24H2!
Én menekültem arról a hulladék kiadásról...
Szerintem a Win11 történelmében a legrosszabb verziója lett.
Visszament a 23H2 és minden olyan bug ami a 24H2-n jelentkezett, megszűnt! -
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #25588 üzenetére
Dobsz erről egy képet? Nyilván a használt hálózati kapcsolatról.
Valamint ha valamikor megjelenik majd az említett üzenet, arról is.
-
rumkola
nagyúr
válasz
mefistofeles #25585 üzenetére
Ez nem forgalmidíjas hálózat.
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #25585 üzenetére
Akkor miért van beállítva nálad forgalmi díjas típusra a hálózat?
Beállítás 1
Beállítás 2 -
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #25583 üzenetére
"A forgalmi díjas kapcsolat olyan internetkapcsolat, amelynél adatkorlát van érvényben."
Ez igaz a hálózatodra nézve? -
cigam
titán
válasz
mefistofeles #25453 üzenetére
Mi változott? Telepítettél, átállítottál valamit? Rádugtál/cseréltél valami HW-t?
Futtas egy rendszerellenőrzést: sfc /scannow
No meg egy fájlrendszer ellenőrzés/javítás se árthat. -
válasz
mefistofeles #25453 üzenetére
Frissíteném a dolgot annyival, hogy ha a mindneképpen álljon le opcióra megyek, már akkor sem áll le a gép, csak kiírja, hogy leállítás és csak forog forog......
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #23263 üzenetére
-
poirot
őstag
válasz
mefistofeles #23265 üzenetére
Bocsi, Te tudod.
-
poirot
őstag
válasz
mefistofeles #23263 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de esetleg nézd meg a Driver Easy -vel, nekem jó pár drivert megtalált, amit eddig nem is mutatott.
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #23261 üzenetére
Elképzelhető, hogy a default Windows Update beállításon (ahogy default felmegy a Windows) belül beállítottál minden opcionálist, pl. "Megkaphatja a legújabb frissítéseket, amint elérhetővé válnak", netán Windows Insider, és választható frissítések telepítése?
Ilyen öncélú, ad-hoc eszközillesztő frissítgetéseket, amit írsz, nem csinál alapértelmezetten a Windows. Nekem is 24.10.1 van fent egy 7800XT-vel, de eszében sincs bármit letölteni, nem is töltött le SOHA semmit. -
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #23259 üzenetére
Oké, akkor a Gépházon belül a Windows Update/Frissítési előzményeket nézd át, és nézd meg egyáltalán azon keresztül jött-e le a driver.
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #23255 üzenetére
Eleve nem értem, Windowsos verzió hogyan kerülhet fel.
24.10.1-et mentsd le, eszközkezelőből TÖRÖLD a drivert,
AMD driver ha van uninstall,
LAN kábel/WiFi gépről OFF,
DDU-t futtasd le,
restart,
24.10.1 mehet telepítésre,
restart,
LAN/WiFi ON újra. -
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #23253 üzenetére
Milyen vga driververzió van az eszközkezelőből kiolvasva?
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #20538 üzenetére
Ezt ha az AM4-es lapok/CPU topicjában kérdeznéd meg, ott hamarabb lesz válasz, semmi köze a Windows 11-hez.
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #20536 üzenetére
ROG Strix B450-F
ProGaming, vagy TUF B450M Pro Gaming?
Valamit elírtál, és két lap közül bármelyik lehet ha elírsz valamit. -
vilmose33
őstag
válasz
mefistofeles #19759 üzenetére
Nálam is csinálta párszor, aztán megoldodótt magától
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #19424 üzenetére
"nem tudom mennyire lenne elfogadható céges környezetben"
Nem tudod, hát segítek. Erről szól a válaszom.Céges környezetben az elfogadható = legális ami =/= (nem egyenlő) csupasz termékkulcs.
De úgy látom a válaszom hatására a "nem tudom"-ból "nem ajánlanám" lett, szóval mégis ért valamit... -
3.Aragorn
addikt
válasz
mefistofeles #19420 üzenetére
Köszi a tippet, de akkor pl amit fentebb linkeltem csomag, az már megfelelő?
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #19420 üzenetére
Ne viccelj már, egy kulcs birtoklásától még nem lesz legális a szoftver.
Minimum COA/licencszerződés + számla kell hozzá. -
NYPD
aktív tag
válasz
mefistofeles #18261 üzenetére
Pontosítok, mókolás alatt értem pl ezeknek a kulcsoknak a használatát is. Így értettem a posztot.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #18255 üzenetére
• Lecsapott a német rendőrség azokra, akik olcsó Windows-kulcsokat vásároltak
• Szakértő: előbb-utóbb Magyarországon is számítani lehet az olcsó Windows-kulcsok miatti razziákraA németeknél meg még ki tudja hol már megy egy ideje, de hazai szinten valóban nem jellemző, egyelőre.
-
válasz
mefistofeles #18255 üzenetére
Lehet, hogy én élek egy csőben fél évszázada de magánszemélyeknél ilyesmiről még csak nem is hallottam!
Pedig létezik a jelenség! Elég egy olyan szomszéd aki rosszat akar neked, ismeri a dolgot, és már alád is pakolt! Ami téveszme volt régen, de elterjedt az BSA-val való riogatás, a BSA nem mozdult rá magánemberekre, ráadásul nem is volt hatóság. De a rendőrség simán! Aztán amikor mondja az illető, hogy ő nem is tudta, hogy ez bűncselekmény - abból is bűntettnek van minősítve, nem pedig az enyhébb vétségnek - nos arra jön a válasz, hogy a törvény nem tudása nem mentesít... Meg ugye vannak akik abban a tévhitben élnek, hogy szabálysértés... és pénzbírság maximum, mintha átment volna a piroson, nos nem, nem az. Cégeknél különösen megy a kasza, de magánembert is eljárás alá vonnak. Nem a Microsoft, hanem a rendőrség.
Amúgy 2006-ban a Windows Vista Ultimate dobozos verziója 160 000 Ft volt. Ahhoz viszonyítva...
-
válasz
mefistofeles #18251 üzenetére
Az, hogy amennyiben valami egyedi szoftveres gondod van, nem biztos, hogy az MS segít.
Háát.... Hogy nem legális, ebben azért nem vagyok biztos, sőt.. de ez másik topik témája.
Pedig ez viszonylag nem bonyolult. Ha van névre szóló számlád, és a bolt is hivatalos forgalmazó, akkor biztosan nem 4000 Ft körüli összeg szerepel rajta, hanem minimum ennek a 10x-ese még OEM verzióban is!
Nem csak a Windowst bukod egy esetleges eljárásnál, de lefoglalják a gépedet is, plusz bűnügyi költség stb... nem éri meg. Ismerek olyat aki így járt. Annyi a különbség, hogy régen mentek a 0 Ft-os "virgábolti Windows-ok", akik lebuktak vele, azok a BTK 329§/A paragrafus értelmében hosszú évek eljárásának néztek elébe... jobb esetben csak a merevlemezeiket foglalták le, és kobozták el...
Most meg vannak ezek a 4K-s Windows-zok és a laikusban nem merül fel, hogy ez még mégis hogy van, hogy legális 4K-ért ugyanaz mint 40-80K-ért? Nos úgy van, hogy nem legális a 4K-s, az egy dolog, hogy engedi aktiválni, meg működik... az alkoholtól sem csinál mindenki halálos balesetet ...
-
válasz
mefistofeles #17489 üzenetére
Miért nem klónozod?
-
Csorbi
addikt
válasz
mefistofeles #17489 üzenetére
Nem. Jobb megoldás lenne onnan kimenteni az adatokat egy harmadik adathordozóra, törölni a lemezen lévő összes partíciót (rendszerpartíciókat is), majd egyetlen partíciót létrehozni, formázni, és oda visszatenni a lementett adatokat. A Windows nem csak egy mappa, tele fájlokkal és almappákkal.
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
mefistofeles #15067 üzenetére
Majd eldönti mindenki,nem vagyunk egyformák.
Egyébként igazad van. -
Selynelar
aktív tag
válasz
mefistofeles #15067 üzenetére
Engem legutóbb csak a stabilitása érdekelt, ezért is vártam vele egy ideig. De nem vártam innen "Világot megváltó választ"
Így is úgy is feltelepítettem volna, de a kérdésem a mihez tartás végett specifikusabb volt, mint pl. hogy a processzorommal hogy működik az oprendszer és a játékok hogy futnak ezen a rendszeren.
Minden választ még egyszer köszönök!
Overall => Fel kell tenni, tesztelgetni és ha nem jön be akkor vissza lehet menni a 10-re amíg még támogatott vagy akár sem.- Én ezt tettem év elején, akkor még nem jött be, viszont a laptopon rá voltam kényszerítve, mert azzal jött a gép. És most már az asztali gépen furcsa volt a 10. Így már azon is 11 hajtja az ipart
(Nem bántam meg)
-
hhgygy
senior tag
válasz
mefistofeles #12180 üzenetére
Próbáld meg kikapcsolni az USB csatlakozásról szóló értesítést, mert lehet valami érintkezési hiba és úgy érzékeli, hogy valami rácsatlakozott vagy valamit kihúztak. De ez csak egy tipp.
-
modflow
veterán
válasz
mefistofeles #11854 üzenetére
Ősszel cseréltem gépet, akkor tényleg működött így, de most nem. Fura, mert már azóta frissítettem a BIOS-t, de csak ma inaktiválta a windowst.
Mondjuk korábban az igaz, hogy régi volt a win, száz update-el, most meg kb. 3 hete tisztán feltettem a legújabb win11-et. Ezen a win11 rendszeren éppen első BIOS update volt, ha így nézzük.
-
Soká
senior tag
válasz
mefistofeles #11833 üzenetére
Neked is köszönöm!
Én egyébként ezt találtam segítség gyanánt de még nem olvastam végig:
https://clickthis.blog/hu/kak-smenit-administratora-v-windows-11/ -
svgyula
addikt
válasz
mefistofeles #11765 üzenetére
Szia! Hát nem! Mivel azért ezek a VGA kártyák már igen nagy energia igénnyel bírnak! Az enyém el sem indul ha nincs +8pin-es csatlakozó rádugva! Ez is 1050TI! Ha neked nincs rajta csatlakozó akkor vagy visszavett teljesítménnyel dolgozik, vagy az alaplapról a PCI buszon keresztül szívja ezt a mennyiségű energiát. Még az is lehet, hogy az alaplapot kezdi megfektetni, legalább is a PCI részét...................
-
svgyula
addikt
válasz
mefistofeles #11746 üzenetére
Haldoklik a táp!
-
Zoz
őstag
válasz
Esetleg próbáld ki azt, hogy DDU-val leszeded az összes VGA drivert.
-
válasz
mefistofeles #11748 üzenetére
Live linux teszteld
-
válasz
Viszont akkor ez nem ide tartozik. Nem win hiba lesz.
-
válasz
mefistofeles #11743 üzenetére
Szia.
1. mi a gond a másik vga-val? Azzal betölt?
2. live linux-al próbálkoznék, hogy ott mit csinál. Ha ott nincs gond, akkor sw hiba lehet, ha ott is, akkor már vmi hw hiba lehet. -
RockFonok
tag
válasz
mefistofeles #11638 üzenetére
Igen használom 2 hete, de azért aggódom is ne hogy feltörjék a facebook fiókomat.
"Ha ez számít, ezt nehezen tudom elképzelni....."
Miért?Azt halódtam hogy Microsoft egyik embere az egyik fejlesztője.
-
Joshi
titán
válasz
mefistofeles #11404 üzenetére
Azért itt most megvédeném magam. Én egy szóval nem mondtam hogy mire mennyit költenék, ezt itt ti magyaráztátok be magatoknak. Aki ismer itt a PH-n, az tudja hogy a lóvé adott esetben nem nagy gond. Viszont konkrétan a cégeknek árusító kulcsos embert King Unique ajánlotta be, aztán én világítottam rá, hogy ez valójában ugyan az a fos 3000Ft-os kulcs. Legalább is eddig nem írt, hogy ez nem az.
-
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #11327 üzenetére
Nem ehhez van köze? Az utolsó nvidia driverek és a friss win 11 nem igazán szeretik egymást.
-
válasz
mefistofeles #11326 üzenetére
Egy rendszervisszaállítással tudtam elindítani a gépemet de nem tudom mi volt ez?
-
válasz
mefistofeles #11177 üzenetére
Csak arra volt válasz, hogy feltehető simán. az hogy kinek mire/minek kell, azt nem tisztem eldönteni. Bár gondodolom/remélem ezt a kérdést nem is nekem szántad
-
Joshi
titán
válasz
mefistofeles #11150 üzenetére
Ennyi erővel egy jól működő rendszert is haza lehet vágni egy frissítéssel. Most akkor az jó vagy rossz? Akár milyen hihetetlen, én tényleg tök általános válaszokra vártam. Olyanokra mint "Igen, én már több hónapja használom és nem tapasztaltam különösebben problémát", vagy "Én beleszaladtam fagyásokba, X/Y programnak vannak problémái a Win 11-el". Ilyesmi.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #10756 üzenetére
Serivces > AMD External Events Utility > Startup type > Disabled
-
válasz
mefistofeles #8551 üzenetére
gyári cucc, nullkilométeres a laptop, a gari miatt nem is akaródzik szétszedni.
de az UEFI látja, a diskpart látja, tárkapacitását helyesen írja ki, tehát nem hiszem, hogy ilyen jellegű lenne a probléma.
-
Thronks.90
tag
válasz
mefistofeles #8533 üzenetére
Rossz helyre ment a válaszom, ha sikerült megoldani akkor király, ha nem akkor a #8541 válaszomat nézd meg.
-
válasz
Üdv!
Sajnos a net tele van hasonló problémákkal a Canon nyomtatókat illetően. Az enyém, egy MG2550S, amit kb. február környékén, az egyik Win frissítés után, a rendszer már nem ismert fel egyik napról a másikra, illetve pontosítok, csak szkennerként látott. Hiába pucoltam le a drivert a RevoUninstaller-el, plusz még a registryből is kigyomláltam minden Canon-os cuccot, a Canon honlapján elérhető legújabb driver nem települt fel. Pontosabban a driver telepítés szépen elindult, de amikor kérte a nyomtató csatlakoztatását, pár perc gondolkodás után kiírta, hogy nem tudta azonosítani.
Szkennerként látszódott a vezérlőpultban, de ennyi. Kis millió netes keresés, ilyen-olyan mókolás se segített, végül a most május elején kiadott Win frissítés után, több tucat Vezérlőpultos telepítési próbálkozás után, egyszer csak sikerült, így most kb. bő két hete tudom ismét használni.
Ezt próbáld meg:
1./ Vezérlőpult, Eszközök és nyomtatók, és ott fent nyisd meg a Nyomtató telepítése opciót, és hagyd végig futni a keresést:
Azután rányomsz, "az általam ismert nyomtató nem található a listában" opcióra.
2./ Utána a "nyomtató keresése egyéb beállítások szerint", és a legalsó opciót jelöld be:
3./ Tovább lépsz, a "válasszon ki egy nyomtató portot", itt az USB portot válaszd, nálam most látszik a nyomtató típusa, mivel már rendbe jött a rendszer.
4./ Tovább lépsz, ott majd egy csomó felsorolt gyártó közül ki kell választani a nyomtató gyártóját, meg a szériáját, és hagyni, hogy a Win keressen telepítőt, és telepítse azt.
Nálam végül is többszöri kísérlet után összejött, hátha nálad is. -
cigam
titán
válasz
Kicsit konkrétabban? Rádugod a gépre, telepíted a driver-ét, és mi történik eközben? Hol akadsz meg? Melyik driver/csomagot próbáltad feltenni?
Mi a hibaüzenet? Mi nem működik? -
Zoz
őstag
válasz
Letöltötted a Canon oldaláról a Win11-es drivereket? Könnyen lehet, hogy a nyomtatóhoz adott lemezen csak régebbiek vannak.
-
csixy
addikt
válasz
mefistofeles #7384 üzenetére
Ha sem wifire , sem UTP kábelre nem lehet ráakasztani, akkor nagyívben felejtsd el, mert ha több gépet használsz hálózatban, akkor redmond minden egyes frissítéskor meg fog őrjíteni, mert szétqúrja a hálózatot és előbb utóbb a kisbaltádra is sürgős szükséged lesz.
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #5723 üzenetére
Mármint mit, nincsen a gépházban a telepített programok között, a saját eltávolítójával (MCPR Tool) is ki lett próbálva, meg elolvastad egyáltalán végig azt a leírást?
-
King Unique
titán
válasz
mefistofeles #5721 üzenetére
A Windows 11-nek nyilván nem része a McAfee, olyan eltelepített Windowszal PC-knél szokott lenni a gyártó által tukmálva, vagy maga a user telepítette fel, pl. egy másik program telepítésénél kéretlenül települt.
-
trance89
őstag
válasz
mefistofeles #5703 üzenetére
Van aki szereti tömni a tolvajok zsebét, aztán van aki gondolkodik és hwid aktivátort használ ami hatásosabb és ja, ingyen aktiválja hardverhez kötötten a win-t nem mint az elcseszett ócska kulcsos megoldásaitok
-
Jack Oneill
veterán
válasz
mefistofeles #5081 üzenetére
Megmondom oszinten, nem probaltam, de parancs nelkul is letilthato a szolgaltatasoknal.
[link] -
válasz
mefistofeles #4991 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
mefistofeles #4938 üzenetére
De most gondolj bele milyen frusztrációt okozhat ez: valaki felszüttyögi a rendszert nagy nehezen local accounttal (húzkodja a netet, tudomisén), majd nekicsattan a Store-nak
-
válasz
mefistofeles #4940 üzenetére
win 7 jobb lenne. De már nem támogatott.
-
válasz
mefistofeles #4938 üzenetére
jó a lófüttyöt jó. dwm.exe belenyal 500 MBot VRAMból úgy hogy a játéknak kellene minden. A szarért nem kapcsoja ki a window managert a windows mikor játszok?
-
Nimda
addikt
válasz
mefistofeles #4848 üzenetére
Én pont 2400G -ről váltottam és "csak" 25 ezer Ft volt a különbözet. Persze nem kötelező, de én nem szeretnék később sem belefutni anomáliákba.
-
Laslow
senior tag
válasz
mefistofeles #4842 üzenetére
Köszönöm az infót. Nem olvastam vissza, csak rákerestem a CPU típusra, hátha már volt szó. Azt lehet egyébként tudni, hogy miért nem támogatottnak kategorizálja a MS, ha valójában telepíthető ilyen hardverre? Kíváncsi lennék a mögöttes indokra.
-
tooolz
tag
válasz
mefistofeles #4790 üzenetére
win 95 óta utobbi 26 évben..ez az első probléma.. ezért elkeserítő..
-
Gargouille
őstag
válasz
mefistofeles #4455 üzenetére
"Annyit azért megjegyeznék, hogy önmagában a tény, hogy azt írja nem felel meg, még nem feltétlen kizáró ok"
Való igaz, egyetértek. De én is az 5-ik generációs proci és a TPM hiánya miatt gondoltam, hogy erre a gépre valószínűleg nem fog felkúszni csak úgy.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #4308 üzenetére
A buhera agyon optimalizált, csökkentett méretű "csodákra" gondolok egyedi rendszer alatt.
-
Peat;)
veterán
válasz
mefistofeles #3812 üzenetére
Illetve ha rengeteg régi hardware-re telepítik ész nélkül akkor elvárják majd a (csak) régi hardware-en jelentkező hibák javítását a userek és azt mondom hogy tök jogosan és jogilag is támadhatják ha nem így tesz Microsoft.
Mert ők meghúztak egy szintet (akár kényszerből akár nem) és a felháborodás miatt kitáncoltak belőle a lehető legrosszabb módon, félig meddig, homályos jövőképpel, mégis lehet telepíteni de updatelni nem. Azóta meg már mosógépre is fel lehet rakni.Túl korán jött ez az OS, most hogy az intel új cpu miatt vagy saját döntés az már másik történet. De két év múlva már talán nem lett volna annyira gáz a minimum szint.
-
válasz
mefistofeles #3812 üzenetére
"Szerintem jó az, ha mindenki tudja használni, aki csak akarja."
Ja, aztán majd jönnek ők ide panaszkodni hogy milyen lassúúú ez a w11 a 15 éves 2GB ramos gépén, vajon mitől lehet ez?A Rufus "találmánya" rengeteg bosszúságot, újratelepítést és fejvakarást okoz majd az olyan felhasználóknál is akiknek korszerű 1-2 éves (8xxx +) gépük van de a rufus miatt véletlenül legacy módban telepítettek ezért nem megy pár spéci program (vagy lopják el az adataikat) és ezért is a MS-t fogják hibáztatni..
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
mefistofeles #3806 üzenetére
Szerintem jó az, ha mindenki tudja használni, aki csak akarja. Neked semmi hátrányod nem lesz belőle, hogy a másik egy régi gépen Win 7-et vagy Win 10-et, vagy Win 11-et futtat. Hivatalosan nem foglalkoznak a nem támogatott gépekkel, így megkapod 1:1-ben ugyanazt, mintha mások nem tudnák futtatni. Akik meg rá tudják barkácsolni a meglevő régi gépeikre, és elégedettek az eredménnyel, miért ne használhatnák úgy.
Itt egyedül a HW gyártók szenvednek el egy olyat, hogy nekik jó lenne, ha a C2D-től az i7-7000-ig mindenki, aki 11-est akar használni, kivinné a szemétdombra a gépet, és felb..ná a kupac tetejére, és menne újat venni.
Az előző verzióknál meg az volt a baj, hogy az emberek k.va nagy része inkább akart maradni az XP-nél vagy 7-esnél pl.
Most sokan még a 10-esen sem akarnak maradni, és váltanának, de most meg van rá egy kis korlát szabva, így garantált, hogy olyat nem fognak elérni, hogy minden windows-os gépen a 11-es fut. Már a 10-esnél is gáz volt, hogy hiába hazudták, hogy már csak ezt kell megvenni, mert ez az utolsó, sokaknak így sem volt opció, így nem is tudott totálisan elterjedni. Sok gépen fut a mai napig 7-es.
100-ból 58 gépen van Windows 10, 25 gépen Windows 7. -
válasz
mefistofeles #3806 üzenetére
Szerintem is kissé eltévedt a rufus, ugyanis hivatalosan is 4GB a minimális ram követelmény, nem 8...
Minek feltenni a W11-et egy 1-2 GB ramot tartalmazó gépre? Értelmetlen.A secureboot se követelmény, csak az uefiboot.
Sebaj, sok elrontott telepítést lehet majd a segítségével csinálni...
Tpm kikerülés pedig már hónapok óta tudott hogy megkerülhető. Ez csak ujságírói túlzás volt az origotól.
-
dunc
nagyúr
válasz
mefistofeles #3802 üzenetére
igen
nem szinkronizál
gmailt használok, eddig ok volt
átálltam Thunerbirdre -
BiP
nagyúr
válasz
mefistofeles #3260 üzenetére
Nem írtam, hogy jobb lenne a 10-es. Olyan határeset. De nem véletlenül nem tértem vissza.
Leírtam, miért tettem fel a 11-est. Nyilván időt adtam, hogy kipróbáljam, meg tudom-e szokni, lesz-e változás a funkciókban, stb.stb.
És mindig, amikor felmerült bennem, hogy hm, visszategyem a 10-est, mindig arra jutottam, nem ér annyit.
És bár pár hasznos funkciót elvettek, látod, nem egy showstopper, hogy 4 hónap alatt mégse tettem vissza a 10-est. -
The Goth
tag
válasz
mefistofeles #3195 üzenetére
Akkor OK
-
The Goth
tag
válasz
mefistofeles #3191 üzenetére
Ez biztos? Amúgy köszi! Nem szívesen szánnám rá az időt ha mégsem.
-
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #3165 üzenetére
Látod, a csodás win10-ben, 11-ben még mindig a 100 éves vezérlőpultot érdemesebb használni, ott könnyebb megtalálni mindent, mint az óriási ötletnek indult gépházban.
Asztali gépnél ezeket is meg lehet nézni az usb kikapcsolásához:
A biosban az energiagazdálkodásnál az ErP-t kell bekapcsolni. Némelyik alaplapnál eup 2013 néven van.
Esetleg a deep sleepet bekapcsolni, vagy az usb-s töltést kikapcsolni. -
szabonagyur
félisten
válasz
mefistofeles #3165 üzenetére
-
szabonagyur
félisten
válasz
mefistofeles #3154 üzenetére
Mivel a kolléga laptopról mutatta a képet.
Miért nem kapcsolod ki BIOS-ban, hogy a USB kapcsoljon le? Ezt régóta tudja minden lap.
-
kefe13
tag
válasz
mefistofeles #3147 üzenetére
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
mefistofeles #3147 üzenetére
-
kefe13
tag
válasz
mefistofeles #3142 üzenetére
Esetleg Vezérlőpult-Energiaellátási lehetőségek-főkapcsoló funkciók- jelenleg el nem érhető beállítások módosítása - ott van gyors rendszerindítás.
-
vlevi
nagyúr
válasz
mefistofeles #3142 üzenetére
Kivették volna?
Szemétség
Kapcsold ki a hibernálást.Amúgy itt lenne az ideje, hogy megszüntessék azt a vackot. Csak a baj van vele. Még midíg elég sokféle olyan hardverelem van, ami nem szereti, ha bekapcsolás után nem nulláról indul. Rejtélyes hálókártya problémák, hang, BT, Wifi nem működések mind erre vezethetőek vissza, mert érdekes módon restartwindows után megjavul.
A mai PC-k, főleg azok, amelyekre a hw követelmények alapján tényleg telepíthető a Win11, szinte biztos, hogy SSD-vel vannak szerelve, és nem érzékelhető különösebb időbeli különbség a normál, és a gyorsnak mondott boot között.
Ellenben, leálláskor én a fast startup esetén azt tapasztalom, hogy lassabban áll le, hiszen az egész kócerájt, beleértve néhány gigányi memóriát, ki kell írnia a hibernációs file-ba. -
attilam
őstag
válasz
mefistofeles #3042 üzenetére
Igen persze:
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11Itt a MediaCreatorToolW11-el készítettem egy telepítőt egy pendrive-ra.
Aktiválás is simán ment: A Win10 is aktiválva volt, ez is alapból aktiválta magát.
-
BiP
nagyúr
válasz
mefistofeles #1859 üzenetére
Ja, értem. akkor ezért volt érdekes. Eddig lehetett járkálni. Gondolom most az új build óta nem.
-
BiP
nagyúr
válasz
mefistofeles #1854 üzenetére
Miért lenne gond?! Ha felteszel egy dev buildet, majd átállsz betara, akkor ugyanez a helyzet van. A következő betara frissül majd. (Hogy a buildszám nagyobb legyen a frissítéshez, nem tudom, hogy követelmény-e)
-
pusihusi
addikt
válasz
mefistofeles #1854 üzenetére
Ezek szerint , igen!
Geth:Igen -
E.Kaufmann
veterán
válasz
mefistofeles #1535 üzenetére
Pinnel lépsz be a gépbe, amihez ugyan hozzá van társítva a Microsoft fiók, de valamiért a tárolt hitelesítő adatok már elavultak vagy törődtek és lehet, hogy pl a felhős szolgáltatások már nem is tudnak szinkronizálni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
mefistofeles #1533 üzenetére
Biztos újra be kéne jelentkezni. Én meg azt vettem észre, az egyik frissítés rezetelte újraindításnál az fTPM-et.
-
törölt tag
válasz
mefistofeles #1461 üzenetére
Ha beírja valaki a googléba win 10 optimalizálás, azért még magyar találatban sem kevés ami van. Ha egy kicsit meg az angolt is pedzegeti ki is nyílik minden tudás ami ehhez kell. Nincs semmi varázslás.
-
totron
addikt
válasz
mefistofeles #1461 üzenetére
Aki rendelkezik az hogyan kezdte?
-
Angel2014
addikt
válasz
mefistofeles #1264 üzenetére
Értem köszi.
De ha az én procimra nyafog , akkor milyen procikra írták ezt a redszert?
-
pzstm
titán
válasz
mefistofeles #1257 üzenetére
igen, nálam is
-
attilav2
őstag
válasz
mefistofeles #1215 üzenetére
Beta channel-re akarok váltani Dev-ről. Most Dev channel-es win11 van fenn. Van valami érdemi különbség a beta és a Dev channel között? A beta jobb mint a Dev ?
-
BiP
nagyúr
válasz
mefistofeles #1183 üzenetére
Jogos a felvetés.
https://github.com/builtbybel/ThisIsWin11 -
westlake
félisten
válasz
mefistofeles #1111 üzenetére
Az Edge mióta operációs rendszer specifikus? Egyébként pont tegnap jelent meg a 92.0.902.55 -ös verzió. Nem éppen azért lett gyorsabb, mert frissült?
-
Smiley
addikt
válasz
mefistofeles #1079 üzenetére
Minek tuzfal belso halozatra? Vagy kozvetlenul public ip-n van a geped? Ha nincs akkor a tuzfalnak sincs sok ertelme.
-
-Skylake-
addikt
válasz
mefistofeles #1075 üzenetére
Ez mostmar kezd fajni. Fogod es felraksz egy virusirtot. Amilyet akarsz. Igy oke ? ...
-
-Skylake-
addikt
válasz
mefistofeles #1072 üzenetére
Gyarilag nincs rajta semmi.
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
mefistofeles #1066 üzenetére
procin kívül nincs más
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
mefistofeles #819 üzenetére
melyik insider csatorna volt kiválasztva neked, hogy felajánlotta a frissítést?
Szintén 2400G-m van és régóta Insider-es verziók futnak rajta de valamiért nem akarja felajánlani. -
válasz
mefistofeles #1013 üzenetére
Nagyon jól teszed. Sajnos azt kell mondjam, hogy a legtöbb 3rd party vírusirtó szoftver, főleg az agyonszemetelt Internet meg Total Security-k okozhatnak érdekes bugokat!
Haverom gépén TrendMicro IS: Nem kapcsolódik a hangszóró kékfoggal. TM leszed azonnal működik.
Másik haverom: Eset IS alaplapi hálókártya: akad a torrent, meg a játék kidobál. ESET le, minden megy faszán. És sorolhatnám.
Persze, ez nem jelenti azt, hogy mindenkinél ezek előfordulnak, vagy mindenkinél bugzanak, de az tény, hogy minél bonyolultabb egy külső AV/IS/TS annál több lehet a megmagyarázhatatlan probléma. Mondom ezt úgy, hogy a Vírusírtó Topiknak én vagyok a TP-je.
A Defender sem tökéletes, de kevesebb a gond vele és kiváló védelmet ad. Aki meg eszetlenül kattintgat a bigtits.com meg kattins rám alkalmazásokra, annak meg mindegy mi van fent, mert nincs 100-as védelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest