Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Még többet is felzabálhat, ugyanis a korábbi winverzióról készít egy backupot, hogy ha gáz van az újjal, tudj visszalépni. 30 nap után automatikusan törlődik. Nálam 40 GB körüli most a backup.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az "normális", hogy a legutóbbi "nagy frissítés" (24H2) után kb. 10GB-ot csak úgy lezabált a Win a rendszermeghajtóról?
THX!
-
válasz
nokiauser
üzenetére
Arra figyeljetek hogy a Macrium Reflect 10.0 már .mrimgx kiterjesztésű fileokat használ az eddigi .mrimg helyett. 10.0 is ugyanúgy működik mint a 8.0 rescue médiáról bootolva, nincs különbség. De annyi hibajavítás volt már a free verzió óta hogy talán érdemes váltani.
-
-
Gedeon31
addikt
Rufusal szeretném letölteni a Windows 11-et ,de ebbe a problémába ütközöm.
-
válasz
Szellem.
üzenetére
Sajnos egy dolog oldotta meg visszatérés a 23H2-re. Mindent kipróbáltam amit olvastam, de semmi nem használt. Az MS Community fórumon és nagyon sok bejegyzés van több oldalon keresztül, hogy aki áttért a 24H2-re sokaknál elszáll a COD Dirctx hibával. És a probléma érinti az intel/nvidia és AMD platformokat is sajnos. Nem sikerült jól ez a frissítés sem.
-
Geth
veterán
válasz
RockHaRD
üzenetére
Kivették az unpin funkciót az action center-ből. Persze lehet, hogy majd egyszer visszateszik, de ez jelenleg nem anomália, ez a normál működés. A gombok sorrendjét drag-n-drop-pal lehet módosítani.
Számomra meglepő, hogy egy ennyire marginális dolog miatt valaki visszaáll egy teljes build-del korábbira. De az is igaz, hogy a jelek szerint teljesen felkészületlenül frissítettél, így jött a meglepetés (én build upgrade előtt át szoktam futni pl. egy ilyen leírást - ebben szerepel, hogy az action center scrollozható lett, átrendezhető és utalnak rá, hogy nem kell be- és kikapcsolni gombokat).
Gondoltam szólok, hogy megússz még néhány újratelepítést/visszaállást
-
RockHaRD
addikt
Első körben telirakta kikapcsolhatatlanul gyors gombbal a hangerő csík fölötti részt.
[kép]
Erre tegnap kaptam segítséget, h hogy kell megkerülni, és mégis kikapcsolni őket. Ettől függetlenül a win+p gombbal korábban lehetett a monitor elosztásokat változtatni több monitoros rendszer esetén. Na ez totálisan nem működik az új verzió alatt, helyette a fentebb említett és kikapcsolt gombokból visszarakja random az akadálymentesség gombot, és ha monitor rendezést szeretnék változtatni, manuálisan be kell lépnem a képernyő beállításokba, és ott mókolni. Nincs kedvem a következő napokat azzal tölteni, hogy rájöjjek, hogy milyen, számomra használt korábbi funkciók tűntek el, ezért nyomtam egy visszaállítást, és elrejtettem ezt az új nagy frissítést. Most így minden működik újra ahogy kell. Jó eséllyel pár hét múlva úgyis újrarakom az egész rendszert, hátha addigra ezek az anomáliák eltűnnek. -
RockHaRD
addikt
Újabb anomália az új frissítéssel:
Windows gomb + P-vel változtattam eddig a kijelző elosztást. Naponta többször váltogatom hogy most csak számítógépen, vagy csak monitoron, vagy éppen kiterjesztve használjam a gépet, ez a lehetőség most nem működik
A tegnap kikapcsolt gyors gombok közül ha megnyomom a fenti kombinációt, csak felugrik a kisegítőlehetőségek, és nem tudok váltogatni ahogy eddig. Erre esetleg valakinek vmi tipp?
-
Victorio
aktív tag
válasz
Csabesz666
üzenetére
Belefutottam én is a fölcsatolhatatlan SMB megosztás problémájába W11 24H2 alatt.
Ez segített:
Elsőnek a gpedit.msc-t futtatva:
Számítógép konfigurációja > A Windows beállításai > Biztonsági beállítások > Helyi házirend > Biztonsági beállítások > (Jobboldalt) Microsoft hálózati ügyfél: Kommunikáció digitális aláírása (ha a kiszolgáló egyetért)
Ide a pöttyöt: LetiltvaUtána a PowerShellben:
Set-SmbClientConfiguration -EnableInsecureGuestLogons $true -
Geth
veterán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Mert még csak a felhasználónak állítottad át a nyelvet.
A felhasználó munkafolyamatán kívüli felületek nyelvét például a Control Panel | Region ablak Administrative fülén tudod átállítani. -
movax
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
A lényeg ugyanaz, mindent át kell állítani magyarra és MINDEN magyar nyelvi csomagot fel kell telepíteni. Pár hónapja csináltam végig én is ugyanezt egy win11-es gépen, magyarról angolra.
-
movax
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Mindent nyelvi beállítást meg kell nézni, az advanced-et is, és az Administrative language settings-et is, át kell állítani angol defaultra, és le kell tölteni minden angol nyelvi csomagot. A németet végül törölni mindenhonnan.
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! Létezik e megoldás, a win11 hálozati megosztás problémájára, ugyanis ezt irja ki a gép: A munkahely vagy az intézmény biztonsági szabályzatai nem engedélyezik a megosztott mappák hitelesítetlen vendégként való használatát.
Egy Asiair eszközre szeretnék kapcsolódni, kábelen keresztül, eddig működött, de most nemigazán akar, felhasználó nevet és jelszót kér, viszont az eszköz gyártója ilyet nem biztosított.. A segítséget előre is köszönöm! -
Csorbi
addikt
válasz
Remekelek28
üzenetére
Gépház -> Idő és nyelv -> Nyelv és régió
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Van egy használt német windows 11-es laptopom. Sejtésem szerint a biosban nincs benne a windows. Ilyenkor hogyan tudnám magyarra frissíteni? Ha telepítem biztosan csak 1 hónapig lesz érvényes. Van egy régebbi aktiváló számsorozatom,de elvileg azt már nem fogadja el. -
movax
őstag
Hogy ne csak rossz legyen a 24H2-ről:
Település után látványosan lerövidült a hibernálásból (nem modern standby, hanem klasszik hibernálás) ébredés ideje, a laptop kinyitása után pár másodperc alatt működőképes és pl. a wifi-újracsatlakozásra sem kell várni, mint korábban. HP Elitebook 650 G10. -
Multibit
nagyúr
A support oldalukon nem találtam friss drivert/firmware-t. Remélem később lépnek az ügyben. Bár az a tapasztalatom, hogy az MS és az eszköz gyártója ilyenkor egymásra mutogatnak egy darabig. Nekem viszont most van szükségem a funkcióra. Majd, ha születik megoldás (bármelyik oldalon), jöhet a 24H2.
-
-
zsolt_64
senior tag
Üdv !
Van 1 gépem (céges laptop) ami mindenben megfelel a w10->w11 átálláshoz , és már többször felajánlotta update során az átállás lehetőségét, de eddig mindig elutasítottam.
Hogy lehet "kiprovokálni" az átállást ? -
-
Sziasztok!
Windows Updateről feltelepül a 24H2. Viszont nem tudok játszani, mert directx problémával elszáll a COD. Olvastam a MS fórumát, tele van ugyan ezzel a panasszal és ugyan azt a DirectX hibakódot dobja mindenkinek. Viszont én balga elkövettem azt ahibát, hogy töröltem az elöző telepítés fájljait és nem tudom visszaállítani a 23H2-re a gépet. Meg lehet oldalni valahogy, hogy úgy telepítsem vissza a 23H2-t, hogy ne veszítsem el a programjaimat és a fáljaimat? Tehát ne kelljen full tiszta telepítést csinálnom a nulláról?
Köszi.
-
válasz
RockHaRD
üzenetére
Ja oké,nekem még 23H2 van fent
Egy helyen ezt olvastam ahol szintén valaki kereste ezt a dolgot
"Több napnyi google-zás, tippek használata után maradt a teljesen tiszta újratelepítés a nulláról. Teljesen lefrissítve a Windows 11 24H2-öt stb. megjelenik rendesen a gyorsbeállítási lehetőségek." -
válasz
Drughi
üzenetére
Hát mintha telepítenél nulláról egy windowst.Csinálsz egy telepítő usb-t bebotolod törlöd vagy formázod a meghajtót a telepítőn belül aztán megkezdte a telepítést.Utána majd ha netet kap a gép beaktiválja magát a már feltelepített windows.
jobb egér gomb mondjuk a közepébe és gyorsbeállítások szerkesztése
-
Multibit
nagyúr
válasz
üzenetére
Én nem is értem sok fórumtárs problémáját itt. Miért kéne letiltani a frissítést? Nekem nincsen semmi gondom sem vele.
Akkor örömködj! Úgy látszik Te nem használsz hálózatos kombi nyomtatót. Egy Canon MF212w a 24H2 telepítéséig tökéletesen működött. Azt követően búcsút mondtam a szkennelés funkciónak. A külföldi hírek szerint nem működik az USB-s szkennelés. Nem igaz! A hálózatos nyomtatóm (UTP kábellel) sem tudott szkennelni. Ment vissza a biztonsági mentés. -
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Vásároltam egy használt notebookot, alaplapi windows 11 pro licenszel.
Hogy tudom ezt alkalom adtán újra telepíteni?
-
-
Mondjuk azért, mert van személyes tapasztalata, vagy így, vagy úgy. Mivel folyamatosan olvasom a topik bejegyzéseit, elég sok problémát jeleznek, meg linkelnek egyéb oldalakat, ahol szintén az új verzió gyerekbetegségeit taglalják. Azért azt vegyük már tudomásul, hogy még nincs két hónapja, hogy megjelent, reszelgetik, reszelgetik, de nekem most nincs kedvem tesztelőnek lenni.
Ezért is reménykedtem abban, hogy még pár hónapig békén hagy a frissítéssel, és majd valamikor jövőre, úgy március környékén térjünk rá vissza.
Én a Win 10-el jártam úgy anno, hogy az egyik, akkor még évfordulósnak hívott nagy frissítés, úgy tönkrevágott, egy addig Win 10-en, tökéletesen működő Audio-GD NFB-15-ös DAC-ot [link] , ami akkoriban úgy 100 ezer Ft volt, hogy többé nem lehetett megszólaltatni, pedig akkor még a magyarországi forgalmazója is próbálkozott vele, firmware frissítéssel, ilyen-olyan driver mókolásokkal, de neki se jött össze. Végül kénytelen voltam eladni emiatt. [link]
Mint írtam is, nálam tökéletes a jelenlegi verzió, semmi nem indokolja még, hogy belevágjak az új verzióba nyilván, majd annak is eljön az ideje. -
RockHaRD
addikt
Sziasztok!
Gondolom az új frissítés miatt pörög a topik ezerrel
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy újra megjelent egy halom gomb a jobb alsó sarokban a hangerő csík fölött. Korábban volt erre módosítás gomb, és el tudtam rejteni őket. Most az istennek se találom. Merre keressem?
Egyiket sem használom, nem is fogom.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
A képek nézegetésére az MS Fényképek progiját használom és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy azt belehet állítani, hogy a képek mindig az eredeti méretbe jelenjenek meg de a Fényképek képnézegető ablaka mindig töltse ki a teljes képernyőt? -
törölt tag
Most nyomtam frissítést a W11 inkompatibilis rufuszos 24H2 fullpipával telepített gépemen. Csak virus-frissítést rakott fel és azt mondta, hogy naprakész vagyok. Én nem is értem sok fórumtárs problémáját itt. Miért kéne letiltani a frissítést? Nekem nincsen semmi gondom sem vele. Ez egy közönséges i3-as gép. Nincsen benne semmi extra. És tökéletesen működik. Csak szerencsés lennék, azért?
-
bebeago
tag
Próbáld ki ezt, én ezt használom (24H2):
Alternate Font Sizer
Ingyenes, tud magyarul, elmentheted a beállításokat, adott esetben a mentésből vissza is állíthatod, akárhányszor változtathatsz a méreteken.
A beállítások akkor lépnek életbe, ha kilépsz, és újra belépsz a fiókodba, vagy újraindítás után. -
movax
őstag
Szerk: tárgytalan
-
Szóval, a profilomban látható cuccokkal eddig, béke, és boldogság honolt a 23H2-vel tegnapig. Igaz párnapja már jelezte, hogy ehhez a vezióhoz van egy kummulatív frissítés, meg egy NET keretrendszeres, de úgy voltam vele mint eddig, hogy majd a rendes havi, második keddi frissítésnél felrakom ezeket.
Erre most bekapcsolom, és ez fogad:
Most már többszöri frissítési keresésre is csak ezt dobja be, a még jelenlegi 23H2-re meg már semmit nem ajánl fel.
Viszont olvasva a nyűgjeit, a 24H2-nek, egyelőre k@rvára nincs kedvem felrakni, viszont kérdés, hogy meddig fogom tudni húzni a frissítés halasztását, egyrészt azért, mert csak Home verzióm van, ott meg ugye korlátozott lehetőségek vannak a Pro verzióhoz képest, másrészt meg az se túl jó opció, hogy a jelenlegi 23H2-höz se fog frissítéseket felajánlani jó eséllyel, csak ezt a mostanit. -
rgeorge
addikt
Csak érdekesség: pár hete frissítettem a Windows 10-et 11-re. A 24H2 nem jelent meg Windows Update-n, egészen máig, tegnap frissítettem a WD SN770-es SSD firmware-t, lehet, hogy ezért.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok már, hogy alvó mód után nem reagál a gép vagy az egér? Mármint gombnyomásra vagy kattintásra visszajön a kép meg az asztal. Tudom mozgatni is a kurzort, de kattintásra nem csinál semmit. Ctrl + Alt+ Del lenyomva ismét működik a kattintás.
Elitebook / Win11
-
Ablakos
addikt
Az esemény naplóban \Device\HarddiskVolume3 ezen bejegyzés alapján hogyan azonosíthatom be, hogy pontosan melyik lemezre vonatkozik a hiba?
-
Csorbi
addikt
válasz
HantekDSO
üzenetére
Azt kellene már végre megérteni, hogy ha valahová nem érkezik meg a frissítés, annak nyomós oka van, a telemetriák nem véletlenül készülnek. Elég sok mindennel van inkompatibilitási gondja a 24H2-vel, ennek egy része nem a MS sara, hanem a különféle harmadik féltől származó szoftverek-driverek, aminek a javítására vár a MS is a 24H2 adott gépre való terjesztésével.
Ha valaki kierőszakolja a frissítést és csak azért is felrakja, akkor legtöbbször igen szépen lábon lövi magát az ember, legfőképp azért, mert türelmetlen és nem bír várni...
UFF. -
HantekDSO
aktív tag
Két gépemre tettem fel, az egyiknél felajánlotta a frissítést, a másikra telepítési asszisztenssel. Mindkettő ASRock Z790 PG Riptide alaplap, a különbség csak a CPU és a GPU (I7-13700KF / I9-13900KF valamint RX7800XT / RTX4090) Ahol felajánlotta a telepítést, ott csont nélkül megy, az asszisztenssel telepítettnél már a telepítés utáni első bootoláskor elhasalt, úgyhogy arra ment vissza a 23H2 - jó lesz az még jó darabig!
-
tomp
félisten
válasz
Winnie The P
üzenetére
Attól még röhej, hogy az eddigi legbugosabb Win11 kiadás.
Valamit nagyon elcseszhettek, hogy egy rakás dologtól kiakad a rendszer...
11.gen i3-as proci Asus B1500.
23H2 atomstabil volt már a kiadásnál is.
24H2 meg tele van hibával.
Természetesen minden driver naprakész. -
King Unique
titán
válasz
Pityu.
üzenetére
De, nyilván a végleges 24H2 verzió, máskülönben nem adták volna ki a nagyközönségnek, nem tették volna széles körben elérhetővé a Windows Update-en is.
Max. annyi van, hogy minden új verziónál lehetnek az elején bugok, amiket a havi kumulatív frissítésekkel szoktak utólag javítgatni, meg amik vagy érintik az adott felhasználót hardver- és szoftverkörnyezet függvényében, vagy nem. De ezekbe alapesetben csak a korai frissítők szoktak belefutni, ellenben akik a Windows Update-re bízzák az automatikus telepítést, azok nem feltétlen, lásd #24040. -
Ennyire szar a 24H2 frissítés?
-
-
vlevi
nagyúr
Végre nekem is feldobta ma a 24H2-t

Ryzen5-3600, Nvidia 3060Ti. Úgy voltam vele, nem erőltetem, nem teszem fel ISO-ból. Nem tudom, miért várt ennyit, de mindegy, mostmár jön.
-
King Unique
titán
válasz
Multipass
üzenetére
"Windows.11.business.editions.version.24h2.updated.nov.2024.x64.dvd.HUN"
vs.
• Windows 11 letöltése
—►Microsoft szoftverletöltés—►Windows 11
• Download Official Windows 11 ISO file from Microsoft
• Create Windows 11 Bootable USB Installation Media
• Clean Install Windows 11
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A tegnap kikapcsolt gyors gombok közül ha megnyomom a fenti kombinációt, csak felugrik a kisegítőlehetőségek, és nem tudok váltogatni ahogy eddig.

Most már többszöri frissítési keresésre is csak ezt dobja be, a még jelenlegi 23H2-re meg már semmit nem ajánl fel.