Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Garsza
üzenetére
"B" terv gyanánt, ha a total commanderrel nem boldogultál el (bár szerintem az lenne az egyszerűbb), van windows subsystem for linux. Persze azt be kell izzítani, fel kell rakni valami distribet. Viszont utána mountolhatsz kötetet, és egy mezei "cp" másolni tud ext4 és ntfs között.
-
poirot
őstag
válasz
Garsza
üzenetére
Telepíteni tudtad, gondolom.
How to install and use a packer plugin:
1. Unzip the downloaded archive to any directory
2. In Total Commander, choose Configuration - Options
3. Open the 'Packer' page
4. Click 'Configure packer extension WCXs'
5. Type an extension suitable for the plugin, e.g. "lst" for diskdir
6. Click 'New type', and select the .wcx file
7. Click OK in all open dialog boxes.
You can now use the plugin via Files - Pack (or by opening archives of this type).
-
petakpa1
őstag
W11 24H2 telepítéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Van egy asztali gépem Ryzen 5800X3D CPU-val, tehát elég modern mindenben megfelel W11 24H2-nek. 3 lemez van benne:
1) 1 TB-os NVM SSD - GPT lemezstruktúrában, működő Win10 22H2-vel, mely UEFI módban van telepítve, erről írok most

2) 3 TB--os HDD ezen csak adatok vannak, de ez is GPT elrendezésű
3) 128 GB-os SATA SSD, ez üres, diskpart \ clean paranccsal minden törölve lett róla
Rufussal készítettem egy USB-s W11 24H2 telepítőt az alábbi beállításokkal:
- USB-s telepítő partíció sémája: MBR !!!
- Célrendszer BIOS/ UEFI-CSM
- Filerendszer NTFS
- 4GB+RAM, SecureBoot, TPM2.0 követelmények eltávolítása,
- Online MS fiók követelmény eltávolítása
- Bitlocker letiltásaMielőtt USB-ről bootolok UEFI-ben letiltom majd CPU TPM-jét, kikapcsolom SecureBoot-ot és engedélyezem CSM módot.
Célom az lenne, hogy próbaképp a 3) lemezre feltelepítsem W11 24H2-őt MBR módban.
Kérdésem, hogy amikor USB-ről elindul a W11 telepítő, és kiválasztom, hogy a 3) lemezre (tehát az üres SATA SSD-re) telepítse W11-et, akkor 0) lemez (tehát a NVMe SSD) boot menüjébe/partíciójába bele fog-e piszkálni a W11 telepítő vagy érintetlenül hagyja, mert 3) üres lemezre történik a W11 telepítése ugyebár?
W11-et csak átmenetileg próbaképp szeretném MBR módban és a fenti megszorításokkal telepíteni erre a gépre, hogy tesztelni tudjak valamit.
Ezért nagyon nem lenne szerencsés, ha W11 telepítő belebuzerálna a 0) lemezen lévő W10 boot menübe/partícióba is. Hogyan tudom utóbbit elkerülni? Már ha fennáll ez a veszély egyáltalán? -
Garsza
veterán
Helló! Létezik windowshoz valami ingyenes program aminek a segítségével ext4 formátumú SSD -ről le tudom másolni az adatokat?
-
bebeago
tag
-
coco2
őstag
válasz
zsolt_64
üzenetére
Időnként össze lehet futni cégeknél cukorfalat népekkel. Az azért nem baj, ha ismered a hátterét annak, akibe belekötni készülsz. Nehogy az derüljön ki róla, hogy aránytalanul nehezebb súlycsoport. A többit tényleg inkább privibe, ha van még "utószó". Ide eleget offoltunk.
-
zsolt_64
senior tag
Semmi dresscode nem volt még a cégvezetőnek sem volt ilyesmije, a mobilok megbízható samsungok, a laptopok meg valami sima mezei cuccok voltak, az kapott akinek tényleg kellett a munkájához.
De ahogy ekkora arc mögött ekkora nulla tudás legyen az párját ritkító volt.
Csak 1 példa, aztán befejeztem: Volt 1 meló elkészültem vele , majd ŐŐŐŐ megszakérti.
Bemutató (webes felület volt) , én nyomkodom a funkciókat, magyarázok,
kattintgatok, mutogatok, ő meg csak néz, és néz, és néz, és néz.
Egyszer csak megkérdezi ... ennek a gombnak miért ilyen a színe , és rábök az egyikre...
Mondom én találtam ki hogy ilyen legyen... AZ ÍGY NEM JÓÓ !!!.
hát mondom akkor mondd meg a gomb RGB színét és átírom.
Ööö miét ? hát az RGB kódot kérem milyen színe legyen a gombnak.
csend ... majd megírom e-mailben. és kivonult a helységből ennek 10+ éve.
Azóta is várom az RBG kódot.
"aranyosan naív" ? hát én ezt másképp hívnám... -
coco2
őstag
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
Ricsii2001
üzenetére
Szia,nézzél körűl a feladat kezelőben,tálcára kattintva jobb egérgombbal.
Ott kiderűl,hogy mi zabálja fel a RAM-ot.
-
Ricsii2001
tag
Sziasztok!
A laptopomra (Asus laptop, Intel Core I3, 11. generációs, 8 GB ram) feltelepítettem a legfrissebb windows 11-et (24H2), és arra lettem figyelmes, hogy feltűnően sok ramot használ. Alapjáraton 5-6 GB ramot használ a rendszer úgy, hogy nincs megnyitva semmi. Ez a jelenség mennyire normális? Windows 10 alatt teljesen máshogyan viselkedik a gép, a ram fele, vagy több mint a fele szabad alapjáraton. -
5leteseN
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ennél német önkormányzatos Op-rendszer át-/visszatérésnél felmerült valami napos szigeten történő tájékoztatás és "továbbképzés" az önkormányzati döntéshozók részére (két orvos-rezidens tanfolyam között, khmm..., izééé, Őőőööö )!
Emlékeim szerint, mintha ez is része lett volna később egy MfS-t érintő EU-s korrupciós eljárásnak, ahol peren kívüli megegyezés született.A szakmai szempontok idővel sokadlagosak lettek!

-
zsolt_64
senior tag
Erről jut eszembe 1 régi cégem ahová nagy dérrel dúrral felvettek 1 super üzletkötőt aki iphonet , iPadot és iBookot követelt magának (meg is kapta), azzal érvelt hogy ha leül tárgyalni és ezeket kirakja az asztalra akóó mindjárt látják kivel is van dolguk.....
Ja mindjárt látják hogy 1 f@szkalap vagy . Nem is hozott semmi bizniszt..
ellenben alaposan benyalta magát a főnöknél -
V.Stryker
nagyúr
Valahogy (akár winaero tweakerrel) megoldható, hogy ha megnyitom a Fájlkezelő-t akkor egyből a Letöltések mappába lépjen?
-
válasz
zsolt_64
üzenetére
Noigen...
Az érvelés valami olyan homályos alapon nyugodott, hogy ha a Windows rendes rendszer lenne, akkor nem lenne ekkora mizéria áttérni (oda-vissza) a definíció szerint rendes rendszer Linuxra.
MaCS
UI: Windows szerver... Az egyetemen tán a biztonsági gyakorlati vizsgán volt, hogy a linux-szerveres feladatokra 90, a windowsosokra 110 percet adtak -- mivel már kitapasztalták, hogy a Windows Szerver kb. 20 percet homokórázik...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
"ez a Windows alkalmatlanságát bizonyítja!" Hehe azért ez az érvelés kicsit sántít.
Már csak abból az egyszerű feltételezésből kiindulva hogy ha a linuxal meg lettek volna elégedve , akkor eszükbe sem jut 1 ekkora zűrös és drága projektbe belevágni.
egyébként (magánvélemény) a linux kitűnően alkalmazható szervereknek, a baj mindig a grafikus-desktop munkaállomásoknál kezdődik ahol a gizike (szőke haj, 4cm-es műköröm) ül a képernyő előtt...
Jájj hát ez nem így vót, megha idekattintok akkor valami más történik..stb...
-
Bal0924
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Sziasztok!
Win11 24H2, tiszta telepítés, helyi fiókkal lett telepítve és minden bejelentkezéskor ezt csinálja.
[link]Támogatott gép, eddig is win11 volt fent rajta csak most tisztán lett telepítve a mostnai verzió (előtte 23h2)
Milyen infó kell még, ami megmagyarázhatná a képen látható jelenséget? -
-
Peace
nagyúr
Két kérdés:
-Ma kellett először ISO-t megnyitnom és valami elképesztő hosszú ideig csinálta. Ugye Win 10 alatt ez egy szempillantás volt. Egy megoldást találtam a neten:
Ezt feloldani és akkor egyből nyílik. Van valami módszer, amivel kiküszöbölhető ez az egy plusz felesleges lépés?
-A másik pedig amikor bekapcsolom a monitort, akkor a kép nem tölti ki teljesen a kijelzőt, hanem van egy 1 cm-es fekete keret és kell neki 1-2 sec, mire a helyére ugrik és rendesen használható. Ilyen se volt Win 10 alatt. Ezzel lehet bármit kezdeni? -
válasz
MaCS_70
üzenetére
És még egy érdekesség:
Nem csak a jobb gombos menüből tűnt el (egyebek mellett) az Új... menüpont, hanem a programokból meghívott, mentésablakban sem jelenik meg az Új mappa gomb! Ha tehát mentéskor akarok új mappába menteni, akkor azt előtte egy teljes értékű fájlböngészőablakban kell létrehoznom.
Semmi ötlet?
Köszönettel: MaCS
-
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
A Microsoft-fiókba belépve lehet eszközt leválasztani, új eszközt hozzáadni, stb. De ehhez akkor előtte a Windows 10-et is értelemszerűen Microsoft-fiókkal kellene használni, Microsoft-fiókhoz legyen kapcsolva a digitális licenc.
Na meg ugye itt akkor működhet az újraaktiválás másik PC-n, ha eredetileg Windows 10 termékkulcs és abból generált digitális licenc, ellenben ha Windows 7/8/8.1, akkor már nem feltétlen (bővebben). -
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm.
A lényeg akkor, hogy telepítéskor kiválasztom kiválasztom a Pro verziót, kulcsot nem adok meg,belépek a Microsoft fiókba, a majd csak a telepítés után az aktiválási beállítás menüben csinálom végig, amit kell.
A régi gépet a telepítés után, az új gép aktiválását követően, a fiókban kell leválasztani, vagy azzel semmi teendivalóm nincs? -
zsolt_64
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Erről valami beugrott nekem és rÁkerestem:
"...tíz éve az egyik legnagyobb szabású és talán legtöbb figyelmet kapó szabad szoftveres projektje volt a müncheni önkormányzat gépeinek migrálása Linuxra, ami LiMux projektjént híresült el. ... A mintegy 15 ezer PC átállítása hozzávetőleg 10 évet vett igénybe,... 2017-ben aztán a München visszaváltott a Windowsra a Linuxról, miután nem tudták megoldani a kompatibilitási problémákat.A kitérő nem volt olcsó, ... 49,3 millió euróra becsülték a visszaváltás folyamatának költségét, az árak ... emelkedtek, és megközelítették a 100 millió eurót. München példáját követve a hasonló projekttel próbálkozó Alsó-Szászország tartomány is a visszafelé váltásról döntött, a Linuxot Windowsra cserélték."
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
• Felesleges a termékkulcsot eltávolítani, mert attól a digitális licenc nem fog törlődni, ez a módszer max. Windows 10 előtti Windowsoknál (pl. 7, 8/8.1 és régebbiek) volt hatásos (bővebben).
• Megoldható akár jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, teljes PC cseréje) után is a Windows 10/11 újraaktiválása, ahol az egyik módszer a Microsoft-fiókos (bővebben).
• Eleve van a Windows 11 telepítésénél is kiadásválasztási lehetőség, ott lehet beállítani hogy Home / Pro / egyéb kiadás települjön.
• A megfelelő előkészületekkel vagy akár anélkül - bár az alapvető beállításokra (pl. CSM vs. UEFI boot, IDE/RAID vs. AHCI) nyilván itt is oda kell figyelni, egyeznie kell a régi és új PC-nél - akár jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, PC komplett cseréje) után is megtartható a már meglévő Windows 10/11 és csak emiatt nem feltétlen kell újratelepíteni a 0-ról. + Ha a rendszermegható (SSD) nem rakható át 1:1-ben a régiből az új PC-be, akkor a klónozás vagy a képfájlba mentés és visszaállítás is opció lehet (bővebben). -
GEPESZ66
veterán
Olvasgattam, hogy ha most WIN10-et használok (digitális licenc), s a WIN11-et egy új gére akarom telepíteni, akkor az aktiválást hogyan kell elvégezni.
Így értelmeztem.
Jó lesz így?
A régi gépen a WIN10 kulcsot eltávolítom.
Az új gépre telepítéskor nem adok meg kulcsot.
Bejelentkezek a Microsoft fiókomba.
Majd az aktiválási beállítás menüben fogok tudni kulcsot megadni.
Viszont a Microsoft oldaláról a többverziós WIN11-et töltöttem le.
Ha telepítés közben nem adok meg kulcsot, akkor hogyan tudja, minek kell települnie?
Most WIN 10 Pro van a gépemen. -
válasz
King Unique
üzenetére
Így van!
Én irodai, adminisztrációs területen mozgok, és több helyen is folyamatosan napirenden van a Linuxra átállás -- csakhogy mindig az jön ki, hogy nem oldható meg funkcióvesztés, illetve jelentősebb kényelmetlenségek nélkül.
Pedig a Linux tényleg jó, és ez egyáltalán nem a Linux hibája -- csak éppen így működik a világ.
MaCS
UI: Igaz, jó régen, de két olyan projektet is közelről kísérhettem figyelemmel, amelyben ténylegesen meg is csinálták a Linuxra váltás. Az egyiknek instant bukás (szó szerint csőd) lett a vége, a másiknál csak komoly jogi viták, szemmel látható anyagi veszteség és visszarendeződés.
-
King Unique
titán
"Ahogy egykori főnököm megmondta, mi a szitu windows / linux ügybe: "azok a ku*va játékok". Csak amiatt létezik még mindig a windows"
Ami ugye elég felületes és pontatlan, sőt inkább butaság, mert a játékok csak a jéghegy csúcsa, ellenben mellette számtalan Windows only szoftver van, elég csak megnézni pl. a NeszeTools weboldalon összegyűjtötteket, + a grafikai, műszaki, orvosi tervező- és szimulációs programokat (pl. Adobe és AutoDesk termékcsalád), aztán a különféle hardverelemekhez (pl. alaplap, nyomtató, belső / külső HDD és SSD) mellékelt gyártói programokat, stb., stb., stb.
Na meg a "csak a játékok miatt" azért is hülyeség, mert az összes Windows felhasználónak vajon hány %-a lehet hardcore gamer, 5-10, vagy csak 1-2, vagy 0,1- 0,2.
Na meg ugye amikor adott hardverkonfiguráció inkább Windows alatti használathoz van jobban optimalizálva pl. driveres támogatás terén, valamint akár a most említett aksi üzemidő és egyebek.

-
coco2
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Az az időkülönbség gyanús. Használtad már win alól ténylegesen 6-7 órát? Nézted folyamatosan, hogyan merül az akku, és tényleg úgy merült? Linux alól kipróbáltad ugyan azt csinálni? Tényleg csak 2 óra volt?
Akkut használni a monitor fényerő, a kihajtott ssd, és a kihajtott cpu tudnak erősen. A többi bakfity. Ha linux alatt egy halom automatizálást futtatsz, amit win alatt nem, akkor van gazdája az akku használatnak. Viszont általánosságban szerintem a windows használja jobban a gépet.
Az a gyanúm, win alatt a legjobb értéket látod, linux alatt meg a legrosszabbat, és a különbség csak annyi, hogy az egyik megmondja neked az igazat, a másik meg pofátlanul a szemedbe hazudik, mondván úgyse figyelsz oda / úgyse fogsz rá utólag emlékezni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ahogy egykori főnököm megmondta, mi a szitu windows / linux ügyben: "azok a ku*va játékok". Csak amiatt létezik még mindig a windows

-
King Unique
titán
válasz
Borisz76
üzenetére
Windows 11 release information
Eleve megtekinthető microsoftos leírásokban a verziótörténet, ahol látható hogy igen, jelenleg a 24H2 a legutolsó nyilvános verzió.
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ahhoz hogy alapértelmezetten a Windows 11 induljon, elég lett volna értelemszerűen csak a sorrenden módosítani.
Ha az a cél, akkor a boot bejegyzés törlése az NVRAM-ból is megoldható, ami már ismertetve lett az előző válaszban. Ahol ha végül az EasyBCD-vel sikerült, az is oké, bár annak az UEFI-s támogatásával korábban voltak gondok, ellenben az EasyUEFI-vel. -
Rexergo
friss újonc
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni mert tanácstalan vagyok. Volt már win 11 a gépemet, win 10et frissítettem, semmilyen problémát nem tapasztaltam. Újra kellett telepíteni a gépet ehhez már rendesen a ms-tól leszedett win11 használtam.
A hangerő szabályzó csúszkával van probléma. Ahogy hozzányúlok azonnal elmegy a hang bárhova állítom, a gép elkezd akadozni össze vissza úgrál a csúszka, ha nagy nehezen siekrült visszavinni 100%-ra és utoléri magát a gép és nem is ugrik vissza kisebb %-ra akkor megint van hang. A driver friss, a win 11 naprakész. Valaki tapasztalt hasonlót? Van tipp? -
V.Stryker
nagyúr
Egyáltalán nincs szükségem a linuxra. Mint alternatíva akartam először a windows mellé, majd helyette. De vannak olyan kínjai, ami felett még mindig nem tudok átlépni. Pl. hogy a windows alatt 6-7 órás akku miért csak 2 órás linux alatt, miközben negyedére se használja a ki a gépet.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Úgy is ráértem.....hát felraktam :
Akkor elviekben ez a legutolsó , nyilvános verzió ? -
coco2
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Windows alatt ha elég neked parancssoros linux, van windows subsystem for linux, és akkor nem kell a host-ot piszkálnod. Az egész wsl2 ubuntu csupán alkalmazás telepítés jellegű.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Nem. A kérdés az, hogy lehet kiirtani onnan a linux grubot.
-
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Mármint mi a kérdés, hogyan kell a BIOS/UEFI boot menüben a "Windows Boot Manager" bejegyzést 1. opcióként beállítani, hogy alapértelmezetten a Windows 11 induljon?

A Linux indítóbejegyzését az NVRAM-ból alapesetben Linux alól szokás törölni az efibootmgr módszerrel.
Windows alatt meg ugye ott van a már említett bcdedit módszer
, valamint az UEFI boot bejegyzések machinálásához az EasyUEFI program, de az fizetős, bár van trial módja is. -
Kupszi
aktív tag
Neked szántam, és van baj, nekem se azonnal jött elő ez a glitch, hanem napokra rá. Szerintem frissítés okozhatta vagy esetleg új nv driver felrakása.
Tök random a dolog, van hogy egy napig csinálja van hogy nem.
Bár az MS nem tette közé az ismert hibák listájára, ergo nem is egy hamar fogják orvosolni. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Csak engedtem a faxságnak és gondoltam kipróbálom a linuxot, amivel alapvetően nincs is semmi baj. A baj az, hogy habár határozottan emlékszem, hogy kijelöltem neki, hogy a grubot hová tegye (túl vagyok pár linux telepítésen azért), mégis a windows ssd-t sikerült összeb.sznia.
Most alapból a linux grub indulna, amit már legyalultam, de a bootsorrend választásnál még van lehetőség a windowst választani és akkor simán indul a windows.
Valamiért a szokásos windows telepítős hibaelhárítással, parancssorból a bootrec /fixboot és társai parancsokkal nem sikerült helyrerántanom az MBR-t. Egyszerűen nem oldódik meg a probléma. Ami fura még, hogy a rebuildbcd parancsra 0 darab windowst ír és nem értem miért.
Segítenétek, hogy hogy tudnám helyrehozni? -
King Unique
titán
válasz
Borisz76
üzenetére
Ha eleve 23H2 verzió telepítése volt a cél és annak használata a támogatása lejártáig, akkor még oké, ellenben ha 24H2, akkor nyilván feleslegesen lett bonyolítva.
Nem támogatott hardverkonfigurációra telepített Windows 11-nél nem ajánlj fel a Windows Update újabb verzióra frissítést, max. trükközéssel lehet megoldani, ahogyan a tiszta telepítést is.
-
boborján2
senior tag
Ha egy pc-ben 3db HDD -n van és ugyanúgy A,B,C,D mappák minden lemezen, de belül más más tartalommal, akkor hogyan tudom SMB-n úgy elérni,hogy a megosztásban ipcím/A címmel minden lemez A mappája látszódjon kliens oldalon.
Természetesen a mappákat fájlokat nem szeretném fizikailag átmozgatni a lemezek között.
-
Veiled Bride
senior tag
Rufus-al ugyanúgy fel lehet telepíteni a 24h2-t net és ms fiók nélkül mint a 23h2-t?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Ismerkedésnek jó....
Meg ezt olvastam most a 24H2-ről : link
Azért van jó hír is...Erről a rendszerről van lehetőség "kényelmesen" áttérni a 24H2-re ?
WinUpdate ? -
King Unique
titán
válasz
Borisz76
üzenetére
"Microsoft Windows 11 Consumer Editions v23H2 HUN x64.ISO lett rátéve....beszerzési forrás az NC oldala."
Aminek ugye nem sok értelme volt, ha egyrészt a 24H2 verzió az aktuális, másrészt eleve letölthető a Microsofttól is a Windows 11 ISO, sőt még a Rufus is le tudja tölteni onnan, de mindegy.
-
VGYke
addikt
Nekem most jelentkezett a 24H2 update, de ha ezt tudom, gyűjtök előtte egy kis időt a telepítésre.
50 perc volt mire letöltötte és eljutott az első újraindításig, ezután már nem néztem az órát, sac/kb volt még vagy 30 perc mire végzett mindennel. Közben a CPU max 10%, RAM 48%, SSD 1-2-5% „foglaltságot” jelzett, tehát nem láttam szűk keresztmetszetet a lassúság okaként, csak az idegeinben, mert sietnem kellett volna valahová, de és akartam magára hagyni a gépet.
Ahogy felületesen látom, a lemezkarbantartó már kipucol minden update maradékot rendesen. -
Üdv! Meg tudja valaki mondani, hogy helyi fiók esetén a biztonsági kérdéseknél van-e minimum karakterszáma a válaszoknak? Köszönöm!
-
Borisz76
nagyúr
Köszönöm!
Megnézem. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem a frissen felrakott rendszerrel....illetve egy adott beállítás kikapcsolásával.
Tehát ha megnyitok egy adott weboldalt ahová csak név + jelszó párossal lehet belépni.....ez OK.
Chrome-ot használok és az magátol kitölti a mezőket nekem csak "belépés"-re kell kattintani......eddig így volt.
Most viszont üres a név + jelszó páros ablaka.
Ha rákattintok, akkor előbb a PIN kódot kéri.....aztán kitölti a belépési adatokkal az ablakot és aztán tudok belépni.
Kerestem de nem találom ennek a funkciónak a kikapcsolását.
Ne akarjon már tőlem 15 percenként PIN-t kérni....mert sűrűn nézem az aoldalt de nem folymatosan.
Gépházban hol keressem eme funkció lekapcsolását ?
Köszönöm ! -
coco2
őstag
válasz
Borisz76
üzenetére
Csak azért, mert régi gép, ameddig még megy, és elég arra, amire kell, nem kell azt piszkálni.
Viszont amilyen régi a cpu, pusztán a félvezető anyagi elhasználódása miatt tönkre mehet akármelyik pillanatban, és akkor abban a szituban leszel, hogy nem csak a cpu outdated, de az alaplap, és a ram is. Már egyik sem olyasmi, ami újrahasznosítható.
Ha be kell szerezni bármit, ami egyáltalán fut, egy szerényebb alaplap + jelenkori i3 + 16 gb ram kb 100k.
Cheers

-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Fejlemény :
A mai napon készítettem a Rufus-al egy boot-olható pendrive-ot.
Microsoft Windows 11 Consumer Editions v23H2 HUN x64.ISO lett rátéve....beszerzési forrás az NC oldala.Régi Win10 SSD-t kivettem és egy régebbi SSD-t beleraktam.
Boot a pendrive-ról, telepítés a szokásos módon.
MS fiókba bejelentkeztem.
A gépház szerint a rendszer aktiválva is van.
Most is e rendszer alól írok ide....
Most egy darabig tesztelgetem, használom ahogy eddig a Win10-t is.
Nem hiszem , hogy nagyobb gondok lennének vele.
Aztán ha alkatrészeket cserélek, akkor majd kiderül, hogy hogyan tovább.coco2
Azért nem írtam árat, mert ez a topik nem arról szól.
Azt majd a megfelelő fórumban felteszem, hogy mire érdemes váltani....ésszerű keretek között. S jelenleg még azt sem tudom, hogy 3-6-9 hónap mulva szánom e rá magamat. -
-
coco2
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Ezek a meltdown meg spectre cuccok biztos szórakoztatóak boszorkányüldözés helyett azoknak, akik nagyon unatkoznak, de ha csakugyan olyan probléma van a win esetében, arról a microsoft direkt gondoskodott, hogy legyen (gyártottak bármi színjátékot), és abban az esetben semmit sem számít, hogy melyik élmény pack-ot használod.
-
sony309
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Mit tudok tenni, ha egy mappában levő zenefájlokat (flac) nagyon lassan listázza a fájlkezelő? Részletek a megjelenítés.
Ha átváltom a nézetet "Részletek"-ről pl. "Ikonok"-ra, akkor villámgyors.Van valami megoldás rá?
Előre is köszönöm a választ!
-
törölt tag
Valaki el tudná mondani részletesen (vagy videót linkelni), hogy a nem-jól műkődő android drivert/reket hogyan tudom eltávolítani? Mindegyiket. Odáig tiszta, hogy az eszközkezelőben a sárga háromszöggel jelzettet kell babrálni. De pontosan hogyan kell?
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Ezt a Registry-részletet találtam meg sok helyen:
Windows Registry Editor Version 5.00
; Created by: Shawn Brink
; Cretaed on: November 30th 2018
; Tutorial: https://www.tenforums.com/tutorials/122613-add-remove-rotate-left-rotate-right-context-menu-windows-10-a.html
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avci\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
@="{FFE2A43C-56B9-4bf5-9A79-CC6D4285608A}"
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.bmp\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.dds\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.dib\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.gif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.heic\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.heif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.ico\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jfif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jpe\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jpeg\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jpg\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jxr\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.png\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.rle\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.tif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.tiff\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.wdp\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.webp\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
@="{FFE2A43C-56B9-4bf5-9A79-CC6D4285608A}" -
Csorbi
addikt
-
Üdvözlöm a Tisztelt Helybelieket!
A problémám a következő:
Windows 11 Pro, napra készen tartva, de semmi insiderkedés. Egészen pontosan három PC-n használok Windows 11-et, és elég nagy pontossággal szinkronban tartom őket a programtelepítések és beállítások terén.
Az egyik gépen azonban egyik napról a másikra megcsappant a jobbgombos fájlmenü. Jelesül eltűnt belőle képek esetén a jobbra-balra forgatási menüpont, illetve könyvtárra kattintva az Új... lehetőség. (Ami az ablakmenüben megvan.) A neten szétnézve kismillió helyen találtam meg ugyanazt a forgatási opció visszaállítására irányuló registry-inzertet, de hiába alkalmazom, a menü nem gyógyul meg tőle. Az sfc és dism javításokat futtattam, nem találtak javítani valót.
Van ötletetek arra, hogy hogyan reparálhatnál a context menüimet?
Köszönettel: MaCS
-
Borisz76
nagyúr
-
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Kicsit előre tervezek ezért a kérdésem még csak elméleti.
A jelenlegi épített konfigom : ( Nem mai darab....)
Ház: Cooler Master HAF XB [link]
Táp: Enermax Revolution 87+ 650W [link]
Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H [link]
CPU: Intel Core i7-3770K ( 3.5 GHz-3.9 GHz ) [link]
Hűtő: Noctua NH-D14 [link]
Memória: Kingston HyperX DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-Kit
VGA: ZOTAC Gaming RTX 2060 [link]
SSD: Samsung 850 Pro series 2,5" 512 GB [link]
Egér: Logitech Gaming Mouse G500 [link]
Webkamera: Logitech HD Pro C920 [link]
Monitor: Dell UltraSharp U2312HM [link]
Operációs rendszer : Windows 10 Pro ( 64 Bit ) Digitális licensz.Közeleg a Win10 támogatásának lejárata...
Ezért a gépemet fejleszteném.
Természetesen alaplap / cpu / memória / hűtés az , amit muszáj fejleszteni , hogy a Win11 specifikációknak megfeleljen.Az vajon járható út, hogy "felvarázsolom" a jelenlegi Gépre a Win11-et.....aktiválja magát Microsoft Fiókba való belépés után ?!
Majd következhet az alkatrészek cseréje.....Vagy fordított sorrenben lenne jobb ?
Tehát előbb a működő Win10 alá teszem az új alkatrészeket.....Microsoft fiókba belépést követően aktiválódik a Digitális Licensz ?.....mert akkor ezután már simán mehetne a Win11-re történő frissítés !Ti hogyan csinálnátok ?
Igazság szerint ahol lehet spórolnék mert 3 db PC is van itthon Win10-el használva , MS fiókokkal , Digitális licenszekkel.
A másik két gép viszont Barbone....azaz abban max SSD-t és memóriát tudok cserélni.
Fiam gépe : Zotac MAGNUS ER51060
Párom gépe : Zotac EN760Ötleteket és észrevételeket előre is köszönöm !
Mod : Közben megtaláltam Lenry jegyzeteit
[link] -
-
tomp
félisten
Minden laptop felnyitás után a Gépház ablak mérete megváltozik vagy a Gépházban lévő elemek méretei kisebbek lesznek.
Jó lett ez a 24H2...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"aranyosan naív" ? hát én ezt másképp hívnám...

ellenben alaposan benyalta magát a főnöknél

Akkor elviekben ez a legutolsó , nyilvános verzió ?
Most egy darabig tesztelgetem, használom ahogy eddig a Win10-t is.