Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Yetteles VoWiFi Roamingról van valami hír? Tudtommal nem megy… Viszont a Francia Orange hálózatára kapcsolódva, Francia otthoni interneten ( tehát nem magyar IP) tökéletesen ment. És biztos hogy WiFi-n ment a hívás, mivel hívás közbe ahogy bontottak a WiFi-t úgy a kapcsolat is elszállt… Tudom tudom EU-ban sok értelme nincsen, de meglepő volt! Valakinek tapasztalt már ilyent?
Gondolom roaming esetén is a Yettel szolgálta ki a VoWiFi-t vagy tévedek? iPhone 14 Pro fizikai SIM.
-
barnibooo
aktív tag
Köszi mindenkinek
!
Én is majd kipróbálom, hogy feltöltősként is megy-e a VoWiFi külföldön.
-
barnibooo
aktív tag
válasz
mAtThEw0319 #7395 üzenetére
Szia!
Ez a kép amit csináltam Július eleji állapot. Azóta külföldön nem volt alkalmam használni.
"
Amúgy melyik márkára a legegyszerűbb feltelepíteni egy WG VPN klienst?
"
Márkára?? Linux (ubuntu) szerveren fut nekem és mint appstoreból mind google playből telepíthető a kliens amivel létre tud jönni a vpn.Szerintem EU-n belül nagyon értelme nincs... Engem is csak a kiváncsiság vágy hajtott. Nyilván zavaró lehet a HD hang hiánya, max akkor látom értelmét 1. roaming zónába.
2,3-as zónában viszont igen is van értelme. Még nem csináltam meg, de a kicsi Huawei-s mobile routeremre valaki írt egy WG klienset, így ha olyan 2-es vagy 3-as díjzónás országba vagy, és ott veszel egy helyi kártyát, rányomod a routeren keresztüli wg-t akkor szerintem fel tud épülni a VoWiFi, és így el lehet köszönni a többetdíjaktól. (Nem próbáltam még ezt, csak a gondolat menetemet írtam le)
VPN szolgáltatók többségének az IP címe ismert, és szerintem mind a három hazai szolgáltató ezeket tudja, így valószínűleg azokon nem fog működni a VoWiFi. Ezért van megoldva WG-vel, hiszen az nem egy VPN szolgáltató címe, hanem egy hazai internetszolgáltatójáé.
Remélem tudtam válaszolni.
-
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
iOS 18-as frissítés után régebbi iPhoneoknál (SE2, 12 Pro) megváltozott a Yetteles VoWiFi OP logo (régen itt is Yettel HU WiFi volt):
Viszont újabb iPhoneoknál (14 Pro), még a régi látszik:
Más is észre vette ezt a kis dolgot?
Szolgáltató profil mind a két eszköznél ugyan az (Yettel HU 59.0.1)
Ötlet, hogy ez miért van?
-
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Megoszton én is a tapasztalatom a Yetteles VoWiFi-vel.Olaszországban próbáltam ki.
Screenshot is készült róla. Lehető legegyszerűbb módon (nyílván ez EU-n belül éri meg), másik telefon 4G-s hotspottjátra csatlakoztam rá, (amiről tudjuk, hogy Roaming esetén is egy magyar jelen esetben Yetteles cím lesz) és betettem repülő módba a telefont és egyből létre is jött a VoWiFi,Windtre WiFi
OP logóval.
Próbáltam úgy is, hogy saját WG VPN-nel Wifin keresztül, és kicsit nehezebben,de ott is felépült a VoWiFi.
VoLTE Roaming akkor se és most sincsen Olaszországban, így 2G / 3G-n mentek a hívások.
-
barnibooo
aktív tag
Yettel VoWIFI
Főként iOS-esek.
Private Relay-el elvileg működig külföldön is a VoWIFI? Speedtest osztrák VPN-nel kipróbáltam és működött.. Meg is lepődtem. Lehet hozzá köze, hogy emiatt van így?
+1 még egy kérdés.
Másnál is van, hogy a VoWifi (csak iOS-en) 2-5 percen belül visszavált normálra. Pedig ugyan azon a helyen a Samsung A72, végig VoWifin van.... Ötlet van esetleg? -
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Yettel topicba írtam, de ide is beteszem:Elkezdtem gondolkodni, hogy ha mondjuk én egy 2-es vagy 3-as roaming zónába vagyok akkor kilehetne használni, hogy a Vowifivel kb ugyan annyiért telefonálhassak?
Gondolok arra, hogy ha esetleg itthon csinálnák, egy Wireguard vagy OpenVPN szervert, majd haza VPN-eznék. Na az első probléma, most jön. Lehet-e úgy aktív Vowifi, ha VPN is éppen megy. Mert nekem eddig így iOS-en nem sikerült. Ezért gondolotam arra, hogy lehet kapni, egy olyan mobil routert, ami VPN-t is tud felépíteni. Pl.: A Huaweis eszközökbe, van WIfi Extender mode, tehát nyilván nem mobilnetről menne, mert akk kb ugyan ott vagyok árban...
Talán ez még működne is így, de itt jön a kérdéses rész. Azt nem tudom, hogy a Yettel is csinálja azt mint a T, hogy ha érzékeli, hogy a SIM fellépett egy roaming hálózatra, akkor addig tíltja a VoWifi-t, míg nem jelentkezi újra fel a magyar hálózatra. Erről esetleg valami infó?
Talán megoldható, hogy végig mondjuk pl.: Repülő módba leszek, és akkor csak a Wifi megy, bár nem tudom
Ilyen szempontból a Vodafone csinálja jól, bárhol ugyan annyi tarifáért mehet a Wifin a hívás mint itthon. Ezt mondjuk a Yettel és T miért nem tudja meglépni? -
barnibooo
aktív tag
-
barnibooo
aktív tag
válasz
Viktor0610 #5918 üzenetére
A 1220 szerint Nincs VoWifi, így az még nem elérhető... Ezt mondta az üfsz.
Most akkor van már arról infó, hogy mikor válik úgy igazán publikussá?
Még mindig Yettel... -
barnibooo
aktív tag
válasz
Viktor0610 #5916 üzenetére
És hogy tudom beaktiválni, ha flottás vagyok (Yettel)?
Az iPhonok támogatottak? -
barnibooo
aktív tag
Yettelnél még mindig nincs publikus VoWIFI így az nem megy mindenkinél.
-
barnibooo
aktív tag
válasz
4Grider #5776 üzenetére
Bocsi azt is elfelejtettem. Yettel MVM flotta, bár nem tudom de nyílván nem én vagyok a flottakezelő, meg nem is ismerem de egyenlőre nem működik.
iOS 17-en is néztem kapcsoló van, de szintén semmi. Tudom a támogatott lisában még nincs iPhone. De az ügyfélszolgálaton azt se tudják, hogy megy. -
barnibooo
aktív tag
Flottás ügyfélszolgálaton még mindig nem tudják mikor lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Graphite Gray, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Graphite Gray, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Garanciális
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 12GB / H610 / 16GB 3200MHz / SSD 250GB / HDD 1TB! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Atlantic Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Atlantic Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 4 - i7-11G I 16GB I 256SSD I 15" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest