- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata hogy iOS 15-el is működik továbbra is a DIGI VoLTE? -
baly81
aktív tag
Sziasztok!
Van mód arra, hogy Huawei P10 Lite-on működésre bírjam a VoWiFi-t DIGIs kártyával? A beállításokban nem találtam kapcsolót, pedig több oldal is írja, hogy amúgy támogatott, csak gondolom régió/szolgáltató/rendszer függő.
A telefon előéletéről nem sokat tudok. Cégesként kaptam és jó volna a funkció. Rendszer WAS-LX1 8.0.0.395(C432).
Előre is köszönöm, ha tudtok valami infót! -
SirRalph
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis kiegészítés az előbbi hozzászólásomhoz. Digivel megy a VoLTE és a VoWIFI. A Telekommal csak a VoLTE. De a kártyám Dominó lehet hogy azért nem megy a VoWIFI.
-
SirRalph
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi témában: Xiaomi Redmi 10 5g MIUI 12.0.4.0(RKSIDXM) Semmi utánállítás piszkálás nélkül megy a Digis VoWIFI valamint a Telekom os kártyával a VoLTE.
És nem bírtam ki elmentem a Váci úti Digi HQ hoz és gond nélkül felment 5g re.
Bár a sebesség nem volt acélos (12/5) de 5g! -
törölt tag
Bocsánat az offért, aki tudja a választ kérem akár privátban irja meg nekem.
Az alábbira keresem a választ:
- tkom sim tkom irányba 2G/3G/4G hívások alatt: codec amr_nb(8k)
- voda sim tkom irányba 3G/4G hívások alatt: codec amr_nb(8k)
- voda sim tkom irányba, 2G hívás: codec amr_wb(16k)
Kérdés: miért csak nb a 3G/4G hívások minősége, illetve a 2G-re miért raktak nagyobb sávszélt a vodások?A készülék samsung, volte-t mind a két slot tud.
-
ggabor02
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #4407 üzenetére
"Viszont a szerkeszthető táblázat alapján, jó néhány azért működik vele"
Az sem biztos, hogy mindig működni fog. Örültem, hogy a Mi10T-n hibátlanul működött a Digi Vowifi, aztán jött egy frissítés a telefonra, azóta nem megy. A Telekomos Vowifi ugyanúgy megy azóta is. Most két napja jött rá egy újabb frissítés. Reménykedtem, hogy talán most menni fog, de most sem megy. Ez van. Továbbra sem tud senki megoldást. -
lasga
csendes tag
Nem jelenik meg. Eredetileg vodás teló XEH-es rommal. Most épp HSDPA hálózatot mutat. H betű le-föl nyilacskákkal, de a VOLTE választhatóság sem jelenik meg a menűben.
-
lasga
csendes tag
Kedves kollégák, segítenétek? Samsung A41-en aktiváltattam a VOLTE szolgáltatást XEH-es android 11, Vodás előfizetés, de nem találom a telefonon a VOLTE ki-be kapcsolót. Elvileg a beállítások-kapcsolatok-mobilhálózatok alatt kellene lennie...
-
vasalarcos
csendes tag
Pixel 3a: PDC Tool-hoz szükséges portot nem sikerült elővarázsolni, viszont EDF-tool-al sikert mbn-t feltöltetni a telefonra, és az IMS regiszrált állapotot előhozni Telekomon, viszont hívásnál levált 3G-re
Az itteni leírás alapján másnak sikerült ezen a telefonon - persze nem magyar szolgáltatóvalhttps://gathering.tweakers.net/forum/list_message/65501060#65501060
A magisk modulos megoldás is hasonló, és azzal volt itt a fórumban Pixel 5-el Telekomos siker. Android verzió ugyanaz lehet, ezért nem értem miért nem megy a dolog
-
vasalarcos
csendes tag
válasz
ToniSlow #4424 üzenetére
Pixel 3a: PDC-t sajnos nem sikerült összehozzam eddig. Csak a Qualcomm HS-USB Debug port és Composite eszköz jelenik meg feltelepített driverrel (ami látszik is QPST-ben). Manuálisan ez nem akarja bevenni a HS-USB WWAN drivert, ami elvileg a PDC-nek kéne. Azt hiszem, nem sikerül rndis, vagy rmnet debug portot aktiválni a telefonon, mert ez nem jelenik meg.
A google-től letöltött userdebug-ra való vendor.img flashelésétől pedig bootloopol a Stock OS is, meg a Lineage OS is, nem tudtam rájönni hogy kéne használni
Próbálkoztam mbn-ekkel ismét, Telefonica DE és UK-val sikerült valahogy IMS regisztrált állapotot elérni. Viszont a hivás továbbra is leváltott 3G-re. Épp akkor volt Telekom karbantartás, így lehet hogy a hálózati zavar okozta, mivel újból nem sikerült regisztrált állaptot elérni. -
tibor23
senior tag
válasz
zsolt501 #4432 üzenetére
Mostanában nem lesznek zsúfoltak a B28 cellák, mivel a telók többsége nem tudja azt a sávot, inkább távol lehet/ nincs térerő. Mértek már fórumtagok ezen a sávon bőven 100Mb feletti sebességet, de nem emlékszem melyik szolgáltató volt. Arra is kíváncsi vagyok ez a sáv szintén össze van/ lesz vonva a Telenorral?
-
zsolt501
nagyúr
Mostanában látom, hogy elkezdték a Telekomnál a 700MHz-t B28-at is beüzemelni több helyen, illetve egyre több B3 és B20-as hálózat is megjelenik.
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Xiaomi Mi 10T Pro 5G telefonon nem működik a Vodafone VoLTE pár napja, feltehetően egy OTA frissítés óta. Korábban rendben működött.
Más tapasztal hasonlót?
Mi lehet a megoldás?Köszönöm.
-
ToniSlow
senior tag
válasz
vasalarcos #4423 üzenetére
Ha root-olt akkor pdc-vel válassz másik konfigot. Úgy mennie kell.
-
vasalarcos
csendes tag
Sziasztok!
Egy Pixel 3A-val próbálkozok Telekom-on ésTelenor-on bekapcsolni a VoLTE-t. (egyszerre csak az egyik, fizikai sim)
Android 11 Gyári OS, mindenféle mbn, Magisk, selinux permissive, stb.
Tudtok mondani olyan konfigot, ami működik? Volte kapcsoló megjelenik a beállításokban, az IMS nem regisztrált.
Telekomnál tuti bekapcsolt, működik más mobilon a VoLTE.
Köszönöm -
válasz
ElektrikusDE #4421 üzenetére
Öröm és boldogság :-(
-
viktorhu
veterán
válasz
MrAnderson80 #4397 üzenetére
Az ipsec engedélyezett a routeren?
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
MrAnderson80 #4412 üzenetére
Nem megy sajnos. A voLTE igen, a voWIFI nem.
-
MrAnderson80
újonc
válasz
djsunstealer #4411 üzenetére
Elvileg ez alapján a lista alapján Redmi Note 9 működnie kellene a feltüntetett kódok használata után azt gondolnám, hogy a Redmi Note 9s is megy jó esésjel.
-
MDanny
senior tag
válasz
MrAnderson80 #4408 üzenetére
Gyári ROM-mal, root nélkül sajnos nem fog sikerülni.
-
cadj92
csendes tag
válasz
MrAnderson80 #4408 üzenetére
Kicsit részletesebben:
Igazából RN5-nél ebből a postból indultam ki, tehát már kitaposott az út, annyi az eltérés, hogy a két parancs közé kell az "su" parancs is.
adb shell
su
setprop sys.usb.config diag,serial_cdev,rmnet,adbNah most a POCO F3-nál annyi a különbség, hogy nekem az innen telepített PDC nem indult, ezért kellett egy frissebb QPST verzió, aminek a linkje az itteni verzió mappájában volt. link
Ez esetben nem powershelleztem, hanem a minimal ADB-be írogattam a parancsokat, de gondolom ez mindegy.
Ezután PDC-ben megjelenik a telefon modemje és a leírtak szerint lehet profilt választani és törölni.
Nekem F3 esetén már ugye más opciók voltak, mint a leírtak, ezért keresni kellett egyet, amivel jó a VoWifi, ami végül egy olyan volt, aminek a nevében benne volt, hogy VoWifi.(Ugye APN reset, újra beírással lehet próbálni, akár úgy hogy csatlakoztatva maradsz a géphez, így ha nem jó, nem kell elölről kezdeni az egészet, csak beállítani egy másik profilt.)
A MIUI-s részt kihagytam, custom ROM-on vagyok, de szerintem nem is kell már újabb telefonokon MIUI-n sem.
Szerk: Ő volt a profil.
-
MrAnderson80
újonc
Köszönöm. ez érdekel bővebben hátha viszont nem vagyok otthon ebben a témában. Mit jelent a profil váltás azaz inkább az érdekelne, hogy honnan tudom meg milyen profil lenne jó és azt honnan tölthetném le mármint a működő profilt amitől a hiba javulását várhatóm vagy legalább is próbálkozhatok vele?
QPST Flash Tool látom, hogy elérhető meg vannak útmutatók a használatához.
Valamint ezt találtam még de picit régi cikk, gondolom elmélet nem sokat változott.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
MrAnderson80 #4405 üzenetére
Igen, a magyar DIGI oldalon nincsen egy darab Xiaomi telefon sem felsorolva. (valamikor azért voltak ott is)
Viszont a szerkeszthető táblázat alapján, jó néhány azért működik vele.
Ebből (én) arra következtetek, hogy a román DIGI oldalon feltüntetett Xiaomi telefonok valószínűleg működnek a magyar DIGI hálózatán is!
-
cadj92
csendes tag
válasz
MrAnderson80 #4401 üzenetére
Bár nem ismerem a pontos típust, de ha hasonló Soc, mint az F3, akkor szerintem PDC-vel (QPST tools) tudsz profilt váltani olyanra amin megy a DIGI-s VoWifi.
Én korábban Xiaomi Redmi Note 5-tel, éppen tegnap pedig egy POCO F3-mal hoztam rendbe a DIGI-s VoWifi-t. (a redmin a volte-t is) -
MrAnderson80
újonc
válasz
ElektrikusDE #4402 üzenetére
Halihó, csak az a problémám, hogy a Magyarországi DIGI oldalán más készülékek vannak hivatalosan feltüntetve támogatott ként mint a Digi Romániai oldalán. Azt nem tudom, hogy más-e a hálózat és vagy core hálózat hogy ez a különbség indokolt vagy nem.
A DiGi magyar oldalán csak ezek vannak megadva:
https://digi.hu/informacio/ha-mar-van-keszulekeNem igazán akarok Samsung készüléket venni mert ár érték arányban nem olyan jó szerintem mint a Xiaomi. Arról nem is beszélve, hogy a Exynos és Mediatek olcsó chip-eket nyomják a sokkal jobb Qualcomm Snapdragon helyett azaz Xiaomi-ban hamarabb megkapom a Snapdragon chip-et.
-
tibor23
senior tag
válasz
ElektrikusDE #4402 üzenetére
Nálunk kifogástalan a Digis VoWifi, és gondolom még nagyon sokaknak, mert azt preferálja a Digi alap beállításként, úgyhogy vagy a neteddel vagy a telefonoddal van valami kehe.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
MrAnderson80 #4401 üzenetére
Szia!
Nálam szintén kicsi a térerő 4G-n és 3G-n is. (minden szolgáltatónál igy van a faluban)
Ezért használnám a WoWiFi-t a DIGI-s vezetékes hálózatimról.
Xiaomi Redmi Note 9T a telefonom (Digi-s telefon, Digis kártya)
Működik a VoLTE és a WoWiFi a telefonomon állítgatás nélkül ami jó dolog!
Csak épen használhatatlan! (állandóan szakadozik, hol hallanak hol nem)
Végül úgy oldottam meg. hogy csak 2G használok!
Így legalább tudok telefonálni!
Ui:
A Xiaomi Note 10 Pro a Digi szerint VoLTE és VoWiFi-s valószínűleg működne!
Legalábbis a DIGI Románia úgy írja.
-
MrAnderson80
újonc
Megnéztem az #*#4636#*#* - IMS szolgáltatás állapotot.
POCO X3 Pro:
IMS-regisztráció: Regisztrált
Hanghívás LTE-adatkapcsolaton keresztül: Redndelkezésre áll
Hanghívás Wi-Wi-kapcsolaton keresztül: Nem áll rendelkezésre
Videohívás: Nem áll rendelkezésre
UT-felület: Rendelkezésre állXiaomi Redmi Note 8T
IMS-regisztráció: Regisztrált
Hanghívás LTE-adatkapcsolaton keresztül: Redndelkezésre áll
Hanghívás Wi-Wi-kapcsolaton keresztül: Nem áll rendelkezésre
Videohívás: Rendelkezésre áll
UT-felület: Rendelkezésre állA POCO X3 Pro-on láttam, hogy meg is jelent a VoLTE a mobil jelerősség mellett, persze nem állandóra.
Mind a két készüléken WiFi hálózat van előnyben részesítve azaz VoWiFi-re kellene csatlakoznia ha van WiFi.
A hálózatot nem állítottam át még LTE-Only-ra mert egyrészről arra volt alapból csatlakozva az IMS állapot szerint másrészt ez gondolom nem befolyásolja a VoWiFi-it ami engem igazán érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ryzen 7 CPU-k
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest