- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
válasz
Lackooo84 #2038 üzenetére
A Vodafone-nál vettem 6 napja Mate 20 Pro telefont részletre, 2 éves hűségidővel, és független telefont adtak, és ott mondták, hogy szinte egyik telefonra sem rakatnak hálózati zárat, mert nincs értelme, és az enyémen sincs tényleg
Az összes ismerősöm, aki vett a Telenornál és a Vodafone-nál, mindnek hálózat független a telefon
-
RR-13
őstag
válasz
Killing #2036 üzenetére
Ez fura, mert nagyon rég nem hallottam már hálózati záras telefont, mert nincs értelme rárakni, hiszen díjmentesen lehet kérni a feloldást az EU szabály és az NMHH rendelet szerint.
Ezek szerint az új telefonoknál van még olyan gyártó, aki felteszi a zárat... Csak azt nem értem, hogy az árlistában miért nincs ott az Iphone 11 mellett, hogy SL -
RR-13
őstag
válasz
#40993792 #2033 üzenetére
Én így tudom, ahogy leírtam
A 6 napja vásárolt Vodafone H. Mate 20 Pro (nincs SL jelzés) készülék független, és az egyik SIM benne Telekomos.
A régebbi készülékekre vonatkozik, hogy lehet kérni a hálózat feloldást díjmentesen.
Az újabban gyártott telefonoknál általában nincs szükség, mert eleve nincs bennük hálózati zár!
A Vodafone árlistában az a pont tévesen van benne, mert benne hagyták régebbről. -
RR-13
őstag
Ja neem, 190 ezer a telefon 21 hónapos kamatmentes részletre, 230790 Ft helyett, mert kaptam 40 ezer készülékkedvezményt is.
A kezdőrészlet 69000 Ft volt, így havi 5750 Ft kb, amit fizetek 21 hónapig.
Így nagyon megérte a Mate 20 Pro, de sajnos már kb sehol nem árulnak, mert jelenleg a szolgáltatóknál is hiánycikk. Én az utolsó előttit vettem meg a Vodánál, és akkor is rendelni kellett, hogy küldjenek a boltba. -
RR-13
őstag
válasz
domojko #2016 üzenetére
Szia. Valószínű az van, hogy hiába képes hardveresen támogatni a 6S a VoLTE szolgáltatást, ha a Vodafone nem tette bele a szoftveresen a támogatási listájába, és nem jelenik meg a VoLTE ikon fenn, akkor valószínűleg nem fog működni, hiába kapcsolták be Neked.
Nekem is bekapcsolta a Voda a Mate 20 Pro-ra, de csak akkor íródott ki a VoLTE ikon, és akkor kezdett el működni a VoLTE, amikor frissítettem a rendszer szoftvert.
Lehet, hogy a 6S nem fogja egyáltalán kiírni az ikont, de ha működne a szolgáltatás, akkor hívás alatt is 4G-n maradna a telefon és nem váltana vissza 3G-re stb..Telefonok Vodafon-os támogatása
"A Vodafone-nál a készülék VoLTE képesnek számít, amennyiben a telefon kijelzőjén megjelenik a 4G VoLTE felirat a hálózatot jelölő ikon helyén, bár bizonyos típusoknál elképzelhető, hogy a szolgáltatást a telefon menüjében is be kell kapcsolni. " Forrás
-
RR-13
őstag
válasz
Lackooo84 #2008 üzenetére
Eddig néztem a képeket kb.
Na most az a helyzet, hogy nekem nem írja ki a 4G-ét akkor ha az adatkapcsolatot kikapcsolom.
Látom, hogy Neked igen, de nekem akkor sem, és ez okozta a kavarodást, meg ezért nem volt egyértelmű nekem, hogy mikor mit kéne látnom, mert én ugye nem látom...Lényegében, ha én kikapcsolom az adatkapcsolatot, akkor eltűnik a 4G fenn, és hívás közben sem jön elő
Na ez a "megbuherálás" engem is érdekelne esetleg priviben
Köszi mindent eddig is!
-
RR-13
őstag
De hol marad a 4G? Mert nekem sehol nem, és elő sem jön a hívás alatt sem, ha kikapcsolom az adatkapcsolatot
Megvan, valóban a hálózat részleteiben, 4G van írva a hívás alatt, akkor is, ha az adatkapcsolat ki van kapcsolva!
Egyszerűbben is megoldhatná a Telekom, mint pl. a Vodafone, hogy kiírja mindig a VoLTE ikonnal, hogy van és kész -
RR-13
őstag
válasz
#40993792 #2004 üzenetére
Mindent megértek én, csak akkor mond meg légy szíves, hogy hogyan lehet ellenőrizni a telefonban, hogy hívás alatt a VoLTE kapcsolatot használom? Mivel a Telekom nem teszi ki a hálózatán a VoLTE ikont, és ha lekapcsolom az adatkapcsolatot, akkor a 4G-ét sem írja ki hívás közben sem.
-
RR-13
őstag
-
RR-13
őstag
Értem én amit írsz, de akkor miért van az a beállítás a csatolt képen?
Én nem azt mondtam, hogy mobilinternet kell, és, hogy forgalmat is generál a VoLTE hívás, hanem azt, hogy szükség van az adatkapcsolat bekapcsolásra, hogy aktív lehessen a 4G kapcsolat...
Egyébként, ha kikapcsolom az adatkapcsolat szolgáltatást, és tiltom az 1-es Vodás SIM-et, akkor a Telekom SIM-hez nem ír ki semmit hívás előtt sem és hívás közben sem, vagyis sem VoLTE, sem 4G nem íródik ki, így honnan kéne tudnom, hogy működik-e?
Viszont, ha bekapcsolom ugyanezen a beállításokkal az adatkapcsolatot, akkor a 4G kiírva marad hívás közben, amiről már tudom, hogy tényleg működik a VoLTE. -
RR-13
őstag
Hát elvileg kell, mert a menüben is az van írva...
Egyébként kipróbáltam azt is, hogy ha az 1-es SIM-et 3G-re állítom a preferált hálózaton belül, és a 2-es SIM kártyára a 4G marad beállítva, de bejelölöm, hogy VoLTE hívások alatt váltson át az adatkapcsolat a 2-es SIM-re, akkor viszont a 2-es SIM-ről való hívás indításakor az 1-es SIM-nél kinn lévő 3G eltűnik, és a 2-es SIM mellett a 4G megjelenik.
Remélem követhető volt -
RR-13
őstag
válasz
Lackooo84 #1995 üzenetére
Köszi, beírtam, és úgy sem ment..
Aztán felhívtam az ügyfélszolgálatot, és valami másik szolgáltatás volt bekapcsolva nekem valami VoLTE Pro, aztán bekapcsolta a VoLTE packot, és most működik
Egyébként miután átírtam a hozzáférési pontot kiszedte a beállításuk az ims-t és visszatette a supl-t
Most a default,supl,xcap van csak ott megint.
Az a fura, hogy ha mindkét SIM-en 4G hálózat van, akkor ha az első SIM-re van beállítva a mobiladat kapcsolat, és beállítom, hogy a 2-es SIM-re átváltson az adatkapcsolat VoLTE hívás közben, akkor a 4G nem ugrik át a 2-es SIM térerő vonalaihoz, hanem marad az 1-es SIM mellett tovább..
Gondolom mert az a lényeg, hogy maradjon kiírva a 4G egyáltalán. SZóval most működik is -
RR-13
őstag
-
RR-13
őstag
A Telekomról indítva a hívást, a hívás közben 3G amit kiír (és egyébként a vodás hívásnál is ugyanígy 3G, majd néha H+)
Vagyis nem működik... Lehet nem jól állították be.
A frissítés nem látszódik a HiCare-ben sem még. Pár kisebb frissítést feltett nekem is 4 napja mikor vettem a telefont, de azóta semmi nem jött.
Te is a Vodánál vetted?
És amikor lefrissített 9.1-re akkor gyári alap beállításba állította vissza a telefont? Vagy az csak a HiSuite megoldással történik? Köszi.A HiCare azt mutatja indításkor,m hogy Uj verzió Hamarosan..., de hogy azt mire érti nem tudom.
-
RR-13
őstag
Köszi szépen!
Csak akkor azt nem értem, hogy a Telekom SIM-en miért mutatja a Volte kapcsolót, és miért nem látszik viszont az ikon? Elvileg tegnap azon a kártyán is bekapcsolták mégsem megy, vagy nem tudom... várom, hogy felajánlja a 9.1-et, de még nem történt semmi.
Neked mennyi idő után és hol ajánlotta fel a frissítést? Köszi! -
RR-13
őstag
Köszi, pont ezt akartam én is mutatni, hogy beraktam egy Telekomos dominós SIM-et, és azon mutatja a menüben a VOLTE beállítást, míg a Vodafonos 1-es SIM beállításai közt nincs
Nálatok pont fordítva van
Nálam az 1-es SIM Voda a 2-es SIM Telekom.Amit nem értek egyenlőre, hogy ha a két kártyás beállítás menüben be van állítva a Két kártyás 4G, akkor miért csak az egyik hálózat jelzés mellett van kiírva a 4G
Lehet, hogy átvált, ha szükség van majd rá...
-
RR-13
őstag
Üdv mindenkinek!
Vodás előfizus Mate 20 Pro telefonom van pár napja, és elvileg tegnap bekapcsolták a VOLTE szolgáltatást, mert hogy tudja a telefonom ezt...
Ma 4 ügyintézővel beszéltem mindenki mást mondott...
Van aki szerint működnie kellene, van aki szerint nincs hálózati engedélyük csak a Mate 20-ra (a Pro-ra nincs) van aki szerint tudja a telefonom ezt a szolgáltatást, van aki szerint nemA telefonban nincs ilyen beállítás, hogy VOLTE, csak olyan, hogy LTE nagysebességű mód, zárójelben, hogy szolgáltatói támogatás szükséges.
Most akkor ez lehet a VOLTE szolgáltatás bekapcsolása? Ha kikapcsolom, akkor újra akarja indítani a telefont, vagyis ez nem sima 4G vagy LTE szolgáltatás lesz..Akkor most meg mi van? Működni kellene vagy nem ezen a telefonon?
Szerintem nem működik, mert a 4G+ vagy 4G hálózati ikon, miután felhívom pl. a Vodát, akkor átvált 3G-re vagyis nem működik a VOLTEVan aki Vodás, és megy neki a VOLTE? Esetleg MATE 20 Pro-s tulajnak? Köszi
SIM kártya csere nem kell ehhez? 4G-s SIM-em van, de 4 éves.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest