- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor23
senior tag
Abban semmi különlegesség nincs, hogy bizonyos magas prioritású helyek látják a rejtett, de a normál mobil és földrajzi (és nomadikus) számokat is, mert ilyen jog van beállítva nekik. Ez még 40-50 éve a crossbar (jelfogós) telefonközpontokban is meg volt oldva.
Az egy másik kérdés, hogy a Dellmont-os szinte teljesen virtuális számokból mit látnak ezek a helyek: valószínűleg csak a virtuális számot, amit ki akarsz iratni, ahhoz nem elég intelligens a rendszer, hogy azonnal visszabontson minden adatodat. Erre csak jogi felhatalmazás vagy valami igen komoly indok esetén kerül sor. -
itanczos
senior tag
Természetesen minden VOIP szerveren alap a Fail2Ban!
A szervereimen állandó a SIP próbálkozás. Még úgy is, hogy nem a szabvány 5060-as portot használom.
Viszont úgy tűnik, hogy az IAX2-t nem szeretik...Aki PBX szervert állít üzembe, nagyon figyeljen a biztonságra!
Nagyon sok a próbálkozó robot!
Ráadásul úgy tűnik nagy francok és figyelik a szolgáltatók szervereit! Valszeg valahogy naplózzák azok kapcsolatait, mert általában nekem az összes szerveremet egyszerre próbálják ugyanazon címről!
Gyanítom, hogy onnan szedik össze az ip címeket.Összességében, ha letiltod a PBX-ben az amonimous kapcsolódást és megfelelően bonyolult jelszavakat alkalmazol a mellékekhez és működik a Fail2Ban, nem kell félni!
De ez már mélyvíz.
A PBX-es témát inkább folytassuk ott! -
drpele
senior tag
Pár napja próbaképpen telepítettem az Incredible-PBX-et:
-elképesztő egyszerűen telepíthető CentOS-re
-sokkal összeszedettebb, átgondoltabb szoftvercsomagnak tűnik, mint a FreePBX
-Linux kezdőknek nagyon hasznos a "hozzácsomagolt" Webmin felület
-integrált VPN szerver, port knocker daemon, Fail2Ban behatolásvédelem, az előredefiniált iptables szabályoknak köszönhetően alapból erősen tűzfalazva.Az, hogy a biztonság az egyik alapelv jól megnyilvánul abban is, hogy alapból "semmilyen" befelé irányuló kapcsolat nincs engedélyezve (leszámítva a népszerűbb VOIP szolgáltatók SIP szervereinek IP címeit, s azt az IP címet, ahonnan telepítetted). Viszont ez a kör "port kopogtatással" nagyon egyszerűen bővíthető az aktuális IP címmel.
Mivel a SIP portok elérése is tiltott alapból (kívülről), így az alap funkció (PBX) használatára két lehetőség kínálkozik dinamikus IP cím használata esetén (pl. mobilról):
-a beépített VPN szerverrel, folyamatos VPN kapcsolat létesítése
-minden használatkor port kopogtatással az új, aktuális IP cím felvételeEz utóbbi egész szimpatikus megoldás (lenne), s nem akartam elhinni, hogy soha senki nem gondolt arra, hogy mobilon ezt a port knockingot automatizálja, s a hálózati körülmények változásával automatikusan kopogtasson a szerveren, "hozzáférési engedélyezésért". De sajnos minden jel ebbe az irányba mutat, automatizálható szoftvert nem találtam e célra Androidra, anélkül viszont elég macerás, ha nem csak az SSH hozzáférés engedélyezésére akarja használni az ember.
Egy szó mint száz, mindenképpen megér egy próbát az Incredible-PBX...
-
drpele
senior tag
Nagyban függ attól is, hogy éppen hol autózol. Ha egy jól lefedett környéken utazol, folyamatosan jó térerő mellett, s nem 2G-4G közt kell váltogatni folyton, akkor nagy valószínűséggel kevés problémába ütközöl. De azért egy hosszú út során ritka, hogy ilyen optimálisak a feltételek, emiatt nincs két egyforma mérés sem...
-
whbear
senior tag
-
hgabor19
aktív tag
Redmi Note 3 Pro. 3/32 GB
Snapdragon 650 procis.És most stabilan a xiaomi.eu-s ROM ami eddig meglepően jól muzsikál. Most épp a 8.6-7.6.8 heti kiadás.
Ezt megelőzően a Cián alapú romokkal küzdöttem, de mindig vagy volt valami bug, újra indult a telefon ok nélkül, ez-az nem működött, vagy épp a voip volt megbízhatatlan.
Aztán a RRemix tűnt később jobbnak, de ott is voltak gondok egy idő múlva.
Megavoip előfizu, és Mobile Voip kliens teljesen OK. Egyedüli baja, hogy itt nem lehet 711 kodeket beállítani. Így kicsit tompább a hang, a magas hangok nem jönnek át. Na de ki nem kakilja le
Ha kell a 711 akkor meg ott a Zoiper beta. A Mobile Voip-ban viszont sokkal kényelmesebb Caller ID-t állítani. És van egyenleg info.És a telenyomornál net APN-t használok, így van publikus IP. Tehát elvileg nincs NAT gondom.
Ping a sip.megavoip felé átlagban 40ms a 4G hálón. -
hgabor19
aktív tag
Nekem még a B20 nélküli van.
Ahol többnyire használom, ott jól elketyeg a 4G-n.
De tény, ahogy pl. Budapestet elhagyom, ott már küzdelem van. Jó esetben H+ de leginkább Edge.
És Edge-n a VOIP kifele meg se makkan.
Ilyen esetekre ott van a GSM hívás, mint backupDe előbb-utóbb csere lesz egy B20-as telóra, Redmi Note 4.
44e-ért ajándék -
törölt tag
Sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, mivel én csak netre regisztráltam a kártyát. De, kollégáim említettek olyat, hogy egy hanghívásra regelt AldiTalk van náluk, egy meg otthon és így valami 3 Eurós havidíjért dumálnak korlátlanul az otthoniakkal. Holnap van váltásunk. Ha összefutok velük a telephelyen, akkor rákérdezek, hogy hogy is van ez.
-
Stanlee
őstag
Szia! Ha kell akkor tudok szerezni olyan kartyat, amivel EU+Svajc roamingban a hivasfogadas ingyen van, ill. roaming-ban is 9 cent/perc a hivas EU-ba (vezetekes es mobil is). Garanciat nem tudok vallalni ra, hogy honapokig mukodik roamingban, mivel AGB-ben sehol sincs leirva, hogy a roaming maximalis ideje mennyi lehet.
Jovo heten penteken megyek haza, szoval fel is tudom adni a magyar kiralyi postaval, 2 kulonbozo valtozatot tudok szerezni: az egyik aktiv kartya egyenleg nelkul (5 euro/db) total kamu adatokkal, de toltheto, a masik kartyat nevre szoloan aktivalom (5 euroert), kamu nemet cimre, amit aztan igeny szerint lehet valtoztatni, de az 5 euros lebeszelheto egyenleggel van ellatva. Mindezert egy kis ellentetelezeskent egy doner arat (3,5 euro) es a postakoltseget kernem meg pluszban el, mivel kb. 1 oras elfoglaltsag, mire bemegyek a varosba, az indiaiaktol megveszem, hazamegyek, regisztralom, ill. kiprobalom, hogy mukodik-e, postaraadas stb, stb. Nem akarok nyereszkedni, de feleslegesen sem jarnek utana, ugye nem ebbol elek itt kint meg :-) Ha mast is erdekel kuldj PM-et.
-
Stanlee
őstag
Szia! Ég a pofámról a bőr, nem jól írtam az ingyenes roamingot. Csak azt néztem, hogy O2/e-plus hálózat, az biztos ingyen van. Az általad jelölt árlista 3. oldala középen, Ankommende Verbindungen, in Ländergruppe 1 ára érvényes Mo-n fogadott hívás esetén (5 cent), Mo-ról EU-ba indított hívás 0,22 euro. Elnézést mindenkitől a fals információért...
-
Stanlee
őstag
Átlag 10 db sip címet tartanak ip-cimenként. Nem azt mondom, hogy 1 gép végzi el 10 sip szerver feladatát, csak azt, hogy szinte mindegy, hogy melyikre jelentkezel be, mert egyik ip sem dedikált egyetlen klónhoz. Viszont lehetséges, hogy egyik másik gép kevésbé terhelt. De ez szerintem nagyon szerencse kérdése...
-
Stanlee
őstag
Tudom, hogy egyedulikent csak en hirdetem itt, hogy fuggetlenul attol, hogy melyik sip szerverre regisztralod be a keszuleket/softphone-t, a lenyeg az, hogy amikor kimegy a hivasod, akkor milyen utvonalon hagyja el a hivas a dellmont rendszeret (lasd par hozzaszolassal feljebb, amit irtam), ill. az utan meg milyen szolgaltatokon megy keresztul amig eleri a PSTN halozatot.
-
törölt tag
Símán várok, ha megéri. Köszönöm, ez tényleg jó ajánlatnak tűnik! Nem két hónapra szoktam telót venni (az S2 -mnek már elmúlt a harmadik szülinapja) és egy kicsit visszatartott a 6595 -től, hogy a jövő szempontjából nem egy 32bites SOC a nyerő. Szeretem az Androidot, de ha most Lollipopóval jönne, akkor nem kéne. Talán később. Még 4.1 -en vagyok az S2 -vel és nem dőlök tőle a kardomba. Tamás nem gyengén küzd, hogy Lolli kompatibilissé tegye az E-Robotot, de sok a megoldatlan probléma. A Google az új ficsőrökkel villog, miközben lesz...ja a hiányosságokat és minden verziófrissítéssel újabb és újabb korlátozásokat vezet be. Ez nem csak az én véleményem, hanem pl. Tamásé is, aki programozó, így fejlesztői oldalról is átlátja a rendszert. Most még hódít az Android, de ha a Google ezzel a szemlélettel folytatja, akkor csak egy nagy lufi lesz az egész, ami egy újdonságtól úgyanúgy kipukkad, mint anno a Nokia Symbian lufija.
-
Terentius
őstag
Ez a jiayu jónak néz ki,de félek sokára jön és hibái is lesznek,mint általában a jiayuknak.Nem mellesleg vicces, hogy januárban nem tudják lollipoppal kihozni
A Zopot meg ne várd, hogy sokkal olcsóbb lesz.Mindig drágábbak a termékei a többi kínainál. Hasonló hardverrel szerelt Cubot,THL stb., ha jön akkor azok valóban olcsóbbak lehetnek.Ha most kéne telefont vennem, akkor nekem is ez a Zopo játszana, de szerencsére drága orosz barátainknak sikerült egy tökéletesen működő Kitkatet hegeszteniük a G3T-re. -
joelke HU
őstag
Nem biztos. Én az előbb akartam mobilról feltölteni a browsercalls számlám és hiába kattintottam a maestros fizetésre, akkor is átutalást akart. 10 dollár értékben 2880 Ft-ért. Hanstelen pedig ment egyből a maestros fizetés. És volt rá 5% kedvezmény is, így lett 2660 és egyből megjelent a számlámon, de kedvezmény nélkül is 2800 lett volna, igaz az 5 dolláros feltöltés az húzós 1550-ért
-
-
betyarr
veterán
na itt van a jelenlegi állapot (alulról kezdődik):
Tisztelt Ügyfelünk!
Lehet 42-es körzetszámot választani, a pontos listát a fonio.hu oldalon
a hívószám igénylésnél talál. A feltöltött összeg minimum 2.000
forintnak kell lenni vagy ennél többnek, attól függ hogy milyen
forgalomra számít.Tisztelettel:
Fonio Ügyfélszolgálat
> Kedves Ügyfélszolgálat!
>
> Köszönöm a választ!
> Még az iránt érdeklődnék,hogy mindegy mennyit töltök az egyenlegemre vagy meghatározott összeggel lehet csak feltölteni?
> Illetve,jelenleg lehet 42-es körzetből számot választani?
>
> Köszönettel,
>
> Fónio Ügyfélszolgálat <info@fonio.hu>, ezt írta:
>
> Tisztelt Ügyfelünk!
>
>
> A szám regisztrációs költsége egyszeri 100 forint, amit megtarthat
> minden anyagi vonzat nélkül addig, amíg a regisztrációja aktív. Az
> egyenlegfeltöltéstől számított egy év rendelkezési időt biztosítunk, és
> minden egyes feltöltéssel ez egy évvel hosszabbodik.
>
> A hívószámok után nincs havidíj és egyéb plusz költség.
>
>
> Tisztelettel:
>
> Fonio ügyfélszolgálat
>
>>
>> Kedves Ügyfélszolgálat!
>>
>> A honlapon a Díjtáblázat/Szolgáltatások egyszeri, havi és éves díjai-ban olvastam, hogy a Belföldi vezetékes hívószám (saját számmezőböl) igénylése 100 Ft,amelynek nincs sem havi,sem pedig éves díja.Ez azt jelenti,hogy ha fizetek 100 Ft-ot,akkor kapok egy telefonszámot minden további anyagi vonzat nélkül?Ezt a számot mennyi ideig tarthatom meg?
>>
>> Köszönöm előre is a választ!
>> -
-
-
betyarr
veterán
amikor tavaly hívtam az üfsz-t,azt mondták,hogy fel kell tölteni az egyenleget és választhatsz a hívószám-lehetőségek közül.1 évig marad a szám feltöltés nélkül (nem mindig ilyen szigorúak,sokszor várnak még pluszban,tehát 1-1,5 év).ha újra feltöltöd akkor nyilván hosszabbodik.de ez tavaly szeptember körül volt,azóta változhatott.sztem hívd fel őket,az a tuti.
-
-
glaci
őstag
Biztos, mert ez ugyanaz mint a gyorstárcsázás, ami elvileg már üzemel. (Vagy nemsokára fog, már belekavarodtam.)
Vagy Te arra gondolsz, hogy először vegye fel és "kódolj", majd utánna tegye le és hívhon vissza?
Az nem lenne logikus és drága is lenne. Inkább a 9 db. gyorshívó! -
törölt tag
Ha kint van, akkor más megoldást használunk. Csak hogy értsd, Ő vendéglátózik, ami elég szezonális. Nyáron nem nagyon van szabadideje, de télen többet van itthon. Én pedig kamionozok. Ugyanúgy otthon vagyunk Magyarországon, mint Spanyolban, de volt már olyan is, hogy az amszterdami reptéren találkoztunk és együtt mentünk egy fuvart a kamionnal. Amit írtam, az arra az esetre vonatkozik, amikor télen itthon van és betol egy Magyar kártyát a telójába.
-
KurtCobain
őstag
Nekem írta a Vowney-nál is, anno tolvaj!-jal beszélgettünk erről.
-
club1
veterán
A Telenor 3G hálózatát nem javaslom voip-ra. Budapesten pl. az egymástól néhány száz méterre lévő celláik közelében stabil, jó net van, viszont a szomszédos cellák határánál a váltás vagy sikeres, vagy nem. Azaz cella közelében jó, de cellák között helyfüggően előfordulnak szakadások. Vidéken pedig még az autópályákon is előfordulnak a hálózatukban lyukak (3G-ben gyakrabban, EDGE-ben azért már ritkán), mellékutakon pedig sok helyütt még EDGE sincs. Persze ha valaki fix helyen, cella közelében (vidéken attól 1-2 km-en belül) akar voipozni, ahhoz stabilnak mondható a mobilnetjük.
-
törölt tag
Ez pedig a Shibby Tomato kompatibilitási lista. Én ez alapján választok routert. Természetesen többféle vpn -képes. PPTP -t teszteltem droiddal. Pár perc volt összelőni, bár akkor nem VOIP -célból csináltam.
-
feketedini
tag
Érdekes megfigyelés, hogy amikor nekem piszkálták a mobilvoipot, akkor az egész mobilnet is belassult 3g-n, tehát egyelőre az is lehet, hogy csak próbálkoznak. (viszont akkor callbacket sem engedett, pedig bejelentkeztem) aztán este megint igen.
Viszont az nem lehet, hogy pl CsipSimple-t szűrik, mert próbáltam másik szoftvert, és azzal kevésbé volt gond.
Nem lehet, hogy nem a a portokat szűrik, hanem vhogy látják, hogy milyen szoftveren keresztül folyik a kommunikáció? -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Ez nem újdonság, max az, hogy most kezdik ezt bevezetni a szolgáltatók. Nekünk a céges tűzfal/proxy ugyanezt csinálja, valós időben megnézi, hogy az adott forgalom megfelel-e teljesen a protokoll előírásoknak (application level gateway), és ha nem, elkaszálja. Én OpenVPN-t próbáltam tcp 443-ra kötni, és simán elhasal, mert nem felel meg teljesen az openvpn által használt csomag a protokollnak :-(
az mondjuk érdekes, hogy nekem két hete még ment ez a tcp 443-as vpn a Telenor hálózatán, tehát akkor még nem figyelték, hogy mi is van a 443-on belül. Vagy lehet, hogy figyelik, de ha azt látják, hogy voip, akkor elkaszálják, ha meg egyéb (esetemben vpn tunnel és abban megy a voip, de azt már nem látják
), akkor mehet...
-
ÁrPi2
senior tag
" , akkor képes lehet azt kiszűrni. "
Kiegészítés:
Nyilván ha lassan, akkor is képes kiszűrni mégha voipozásban nagyobbacskának számító késlekedést okoz is vele.Lehetséges hogy a https protokollú komminikációban nem érzékeny kérdés ez a föltehetően okozott késlekedés.
Van valakinek optimistább véleménye?
-
-
adriankoooo
senior tag
Én csak azért vettem meg, mert itt valaki ajánlotta, hogy tud bejövő hívást is. Ráadásul pushal, tehát akkor is működik, ha nem fut az app. Az elején találtam két FVD-vel kapcsolatos hibát is, rögtön javították, tehát a supportjuk is jó, a 10 dolcsi jár nekik. Egyébként nem tudom a Playben hogy van, de itt simán vissza tudom kérni a pénzt az appért, ha nem tetszik.
A groundwire, cssimple, mobilevoipnál csak egy jobb szoftver van: Nokia E51 beépített kliens. Beállítva gyönyörűen megy, soha nem késik, bejövő hívás oké, stb.
Nem szórakozásra használom a telefont így érdekelnek a percdíjak, az meg hogy milyen telefonom van miközben hívok -lényegtelen.
-
-
-
ÁrPi2
senior tag
" Egy új, nem publikus port számmal készül az Ephone a szolgáltatói tiltásokra, a honlapjukon sem szerepel, az új szám a sztenderd voipport (5060-as) mellett, helyett ...lesz. ...
Akit izgat a dolog, betelefonál az ephone ingyenes ügyfélszolgálati számon és megkérdezi.Ki nem fogják írni, mert akkor semmi értelme a dolognak."Egyébként Kevin Mitnick hakker(tan)könyve szerint az ilyen titok ún. social engineering-el bányászható ki.
(A vpn-nek pl. 1723
)
-
-
csipuka
senior tag
Bar nem vagyok szakerto, de a leirasod korrekt.
A VPN azt biztositja, hogy ha nem a otthoni/munkahelyi belso halon vagy, akkor VPN-en bejelentkezve ezt tudja szimulalni. Ha a mobil szolgaltato korlatozza a SIP-et, de otthon a sajat neteden tudsz SIP-en keresztul telefonalni, akkor egy otthoni VPN szerver akar segithet.
A hasznalat szerintem maceras, hiszen elobb kapcsolodni kell a VPN szerverhez es utana inditani a hivast.
Nem tudom mekkora a titkositas es a VOIP beszelgetes CPU igenye, de ez a lassabb telokat kiutheti szerintem.
Nekem egy Synology NAS-om van, es azon OpenVPN fut. A net fele csak 1 portot kellett megnyitni a router-en es megy. Mivel a szolgaltatom nem korlatozza a SIP-et, nem probaltam a VPN+VOIP kombinaciot.A lenyeg, hogy nem eleg a router-t VPN baratta tenni otthon, hanem futni is kell egy VPN szervernek otthon!
Mas publikus/fizetos VPN szerverek atvehetik ezt a feladatot. -
St3ven
addikt
Én pont a fentebb említett számlázási anomáliák miatt kerülném a FVD-t. Legalábbis én többet nem fogom feltölteni, az biztos, legyenek akármilyen kedvező percdíjai is.
A CallingCredittel eddig még nem volt megbízhatósági problémám. De talán McLaca foglalta össze az előbb a legjobban a lényeget:
"Elég szar a rendszere a FVD-nek. Eddig még a callingcredit az, aki a legproblémamentesebb, és az ára se változott lassan fél éve."
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3095, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest