Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery14
senior tag
Arra én is kiváncsi vagyok milyen lesz. Az utolsó adag cuccom holnap jön merlintől aztán még a 90-45° vannak hátra amik eleg rég nem jottek meg remelém rendelhetek újból.. plusz a csőhajlitó készlet és mehet a móka...
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Tengo
aktív tag
válasz DroiDMester #72289 üzenetére
EVGA cserél kártyát, ha durva a CW.
-
gery14
senior tag
Rzyent neki hehe szép az enyém még sehol de végül rendeltem csőhajlitó készletett is
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
őstag
válasz Dreamie #72291 üzenetére
Köszi, van benne pár munkaóra Volt már gondolat, talán kövi projekt
72292 Melorin
Sima L alakú konzol (prakt@@er), csavar+ellenanya, 5db, ventibe meg a sajátja. Így nem jut meleg levegő a házba, meg szellőssebb is, jobban letud hűlni
Az nem alga, EK Cryofuel acid green átlátszó EK csővel
Még mindig bubis[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
nagyúr
-
gery14
senior tag
Semmenyire
-
Tengo
aktív tag
Leszedtem a backplatet, mindenhogy whineop. Viszont az alap coil whine is elég hangos. Lehet RMAztatni kéne, mert hosszútávon az agyam le fog olvadni a hangjától. EVGA mennyire problémázik ha megbontottad a kártyát?
-
nagyúr
-
őstag
Backplate gyártótól függ, nálam 2mm a gpu fölött és 1.5mm a memória túloldalán (ref6900xt) Amint a vrm fölé is rakok padokat azonnal visító cw lesz, így ott nincs, de a gyártó sem tesz
Ha csak backplate van csavarok nélkül, akkor a legminimálisabb a cw, a padokra és a vga-ra szépen felül, de ez tényleg komikus
Nálam jól átveszi a hőt, megpróbálhatod nélküle is, backplate nem kötelező, FC blokkot önállóan szereli fel a kártyára a manual.
Tök jó hőfokjaid lettek, gratula#72281 mozso
Tengo szerintem jól megfogalmazta, elméletem szerint sok vga a szerelés/padozás miatt cw-zik[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
Átkerül a rezgés a backplate-re, könnyű alumínium, úgy viselkedik mint a membrán a hangszóróban, vagy jobban lassítja a rezgést és átkerül jobban a hallható tartományba, ez a két ötletem.
Jelenleg ezt bírja, vékonyan szétkentem a pasztát, ha már szétszedtem. Heaven loop.
[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
Szétszedtem, backplate nélkül minimális whine, olyan gyengéden húztam meg a backplatet mint a leggyengédebb szellő, és még így is ráerősít a whine-ra, de legalább nem hallom a szomszéd szobába. Cél annyi lenne, hogy olyan halk-ra redukáljam, hogy a zárt házat legalább ne tudja penetrálni. Lehet ez csak backplate nélkül fog menni. Mi a tapasztalat, milyen vastagságú padokkal a legjobb? Esetleg nélküle? A csavar nélküli megoldás is működhet, de ez azért komikus.
[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
EK backplattől olyan coil whine-ja lesz a kártyának, hogy hallom a szomszéd szobában.........csukott ajtóval.....
-
Tengo
aktív tag
Sziasztok!
EK-Vectornál mennyire számít a Gelid thermal pad az alaphoz képest? 3080-ason. Mosfet ram hőmérséklet simán jó akár egy roszabb minőségű thermal paddal is, nem(~60)?
-
törölt tag
válasz JSandor #72273 üzenetére
Nálam is a radin keresztül megy be a levegő, egy 280, meg egy 240 slim van, de a mostani hőmérsékletek már kicsit magasak, az enyémhez mérten. Megnézem holnap a metrot én is.
Áramlásmérőt aquacomputerest vegyél, rádugod az alaplapi usb-re, és az aquasuite-ban már látod is. -
JSandor
tag
válasz #15779328 #72272 üzenetére
Igen most látom hogy nem fix, van egy másik profil ami úgy indul és emeli vizhő alapján és ez volt aktív . Ez itt fél óra Metro Exodus játék
Bár lehet a ház lesz, FeZo is mondta, hogy csak radin keresztül megy be levegő. De lehet kéne egy áramlás mérő, ha beszerzek egyet, akkor milyen típust érdemes ami OCTO-ra kötve kompatibilis ?[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz JSandor #72268 üzenetére
Lehet a GPU szenzor téved alacsony húmérsékleten, nem biztos, hogy a körben lév szenzor pontatlan.
Egyébként szerintem is kb ilyen hőfokokra számíthatsz, mert azért csak 500W körüli hőmennyiségről van szó, s abban üvegkalitkában ha jól látom, csak a gépház alján jut be friss levegő a házba, az s radin keresztül.
H2O über alles!
-
JSandor
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, sokallom kicsit a vga-m és víz hőfokomat a rendszeremben. Játékok alatt (legalább fél óra) a vízhőm 38-40 fok között a vga-m pedig 50-52 fok között tetőzik. Idle víz hő 29-30 fok és vga 27-30. Szoba hő általában 26 fok fele van. Így néz ki a kör: EK-XRES 140 DDC 3.2 PWM Elite pumpa ->Radi alphacool 360 45mm -> vga Ek quantum FTW3 blokkal és aktív backplate-el RTX3080 -> Ek aorus monoblockkal ryzen 5900x all core 4675mhz -> Radi alphacool 360 30mm xlflow -> Radi 360 Ek slim 25mm ->(itt van egy Ek flow indikátor és ebbe egy vízhőmérő) és utána vissza jön a pumpába. Ház Lian-Li od11 xl (ezek a fokok akkor vannak ha rajta van minden plexi oldala a háznak, ha nincs rajta akkor kicsit hűvösebb de pár fokkal csak). OCTO vezérli a dolgokat arctic 12 es ventik fixen 1300 rpm a pumpa meg 3100rpm. 3 venti alul 45 ös radin pushba befelé, fent a xflow radi pushba kifelé, oldalt slim radi azokon push-pullba befelé és hátul kifelé még egy venti. 90 fokos fitting van benne három és egy 2x45 fokos. Lágy cső 12mm.
A pumpa 3 éves, az lehet hogy gyengus már ? Áramlásmérő jól jönne valahova de az indikátor szemre gyorsan forog de hát így nincsenek számok és nem tudom elég-e. Mennyire gyorsan kellene "közlekednie" a víznek ? Meg kéne nézni előbb egy mérővel mit tud és utána lehet gondolkozni, hogy áramlás gond-e ? Vagy valami öltlet esetleg ?
-
-
Dreamie
őstag
válasz DroiDMester #72246 üzenetére
Halelujah!
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz DroiDMester #72257 üzenetére
es most lebuktam, hogy megsem olvasok el minden hozzaszolast a topikban
orulok megoldodott!
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
válasz proci985 #72252 üzenetére
Mint írtam ilyen gyémánt tűreszellővel
Mint írtam már vasárnap sikerült meg karcolnom mikor tekergettem, így sajnos már biztos vissza dobták volna a gariból.
Természetesen NEM küldöm vissza, ahogy lara mondja küldenének egy ugyan ilyet, azzal nem megyek sokra és várhatnák még rá 8-10.napot!
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz DroiDMester #72251 üzenetére
Még jó, hogy itt a fórum, és sok szem többet lát
-
echterion
nagyúr
válasz DroiDMester #72251 üzenetére
Szép munka, jó eredmény már az. Gondolom, így írtál Merlinnek, hogy már tárgytalan a dolog. Vagy így is megpróbálod visszaadni nekik?
-
nagyúr
válasz proci985 #72247 üzenetére
sajnos kevés volt a meghúzás(nem ment be a 6.db ból csak 2ő, addig ameddig kell)
Megmértem a gyári léghűtésen hogy ott mennyire állnak ki a GPU nál a felfogató csavarok!
2,18mm a jó méret
hát itt kb 1.felel meg ennek!
Volt amit be bírtam tekerni, de 3.db sajnos nem ment be odáig, így drasztikus módszer maradt!
Neki estem gyémánt reszelővel, és mindet leszedtem 2,18.ra, és kapott a paszta helyett folyékony fémet (Phobya LM-et)Sajnos így a garim ugrott, de már mind1 volt, mert már vasárnap meg karcoltam a nikkelt rajta kicsit a csapoknál, ahogy tekergettem.
Egyébként MERLIN most korrekt volt! hétfőn elküldte a gyártónak a képeket amit ide is betettem, ma délelőtt pedig hívott hogy küld futárt érte, és kicserélik, de rendelni kell ami kb ~1.hét lett volna!
[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
Most nézegessen meg én is a csavarokat vagy miaf@x?
Úgy néz ki jövő hónap elejére végre minden cuc beérkezik... A backplate mögött lesz csak gyári ek pad az nem gond ugye? Máshova megy a gelid gp extreme[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #15779328 #72248 üzenetére
ja FC blokknal alap, hogy az ember vegigprobalja az osszes csavart.
nekem egyebkent az EK 290X Matrix Platinum blokkbol siman kiesett az egyik tarto csavar . bar hala egnek nem folyt. de talaljatok ki mennyire meg voltam lepodve, amikor talaltam egy extra csavart a masodlagos kartya backplatejen.
-
törölt tag
Nálam sem voltak a csavarok meghúzva az ek-n, és eresztett, az még rosszabb eset.
Folyamatosan tanulunk, ezek már szép adatok. -
proci985
MODERÁTOR
na latod mennyivel egyszerubb volt meghuzni, mint visszakuldeni .
szuper, hogy mukodik.
-
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
válasz fboldog #72228 üzenetére
Le kell vedeni a PCB -t.
Egyebkent ha golyok tudnak gurulaszni, akkor az azt jelenti, hogy tul sok lett felaplikalva. Femmel konnyu beleesni ebbe a hibaba, mert a kis csopp, amit kinyomsz, kevesnek tunik(negyed annyi) egy sima pasztahoz kepest.
Melorin: Csak a rez talpu blokkot szinezi el. A nikkelel nem tud mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz fboldog #72228 üzenetére
Nem is akkor szokott a gond lenni amikor rakerul a dolog, hanem amikor a szetszedes van. Ugyanis nem nagyon latni hogy hova gurulnak a kis golyok, ha olyan helyen van es nem veszi eszre az ember, akkor konnyen meghalhat a hardver.
Ami jo benne, hogy alapos talaritas utan senki nem mondja meg, hogy mitol ment tonkre a cucc*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
törölt tag
Nem fémeztem még, de most kipróbálom, az aktív hátlap miatt úgy is bontom a rendszert, és akkor már a cpu-t is megkenem.
-
őstag
válasz ScomComputer #72224 üzenetére
Nem akarom tudni, a tudat, hogy made in slovenia De akkor azért vannak selejt xarok...
#72223 Droid
Egy hónapja várom a tarcsiba rendelt gelid padokat angolból, ráült a posta, pénzt akar beszedni...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát én se erre számítottam, pont az ilyenek végett nem akartam kínai blokkot, aztán lehet az meg sokkal jobb minőségű, ugye az EK cpu blokkal is megjártam a 13.e ft.os full nikkel BARROW meg hibátlan, és ugyan olyan jól hűt mint a 35.e res EK
Nekem még a gyári AC padok vannak rajta, még nem ért ide a rendelt 12.8mk/W pad. Nekem 1mm kell a gpu oldalára hátra meg 3mm esek kellenek!
-
őstag
válasz DroiDMester #72190 üzenetére
Sajnálattal olvasom a szívásodat, németektől nagyobb precizitást vártam volna
Kis pontosítás, a HS 380W-on volt 62fok, a 460W az a 15%-al kitolt power limit. Nálam gelid gp ultimate padok vannak ( 1.0, 1.5 és 2.0mm - backplate alatt is van 4db ), a gpu-n grizzly kryo[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Laraxior #72219 üzenetére
1. Nem írtam, hogy maxon fut.
2. 144Hz monitorom van, nem fogok 60 fps-el játszani. Már nem bírja a szemem. Limintálva van az fps 140-re.
3. Miért "nyaljam ki a VGA seggét" hogy nehogy véletlenül melegedjen? Ez totál nonszensz hozzáállás, hogy butítsam agyon a játékot mert melegszik a VGA. Főleg vízhűtéssel.Kipróbáltam 3 féle pasztafelvitelt és mindig elszállnak a hőfokok MX4-el. Fémmel mindig egyből jóval alacsonyabb, szinte nem is tudtam még elrontani a felvitelét. Még akkor is jók a hőfokok ha nem tapad hozzá rendesen a blokk aljához.
-
Laraxior
titán
válasz Melorin #72218 üzenetére
Minek futtatod maxon a Diablo 2-t? Felesleges 200FPS-el veretni, ugyse ad semmi pluszt. Korlatozd 60-ra, meg a windowsban is maradhat az energiasema takarekoson
Mondjuk nem tudom, de nekem sima pasztaval sem megy nagyon 42 fölé a GPU. Nincs gond az MX4-el, de a folyekony fem tobbet ad 3-4°C-tol...*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Melorin
addikt
Úgy tűnik elsiettem azt a kijelentésemet, hogy MX-4-el 3-4 fokkal melegebb a GPU mint fémmel. Ez mining közben igaz is, de ma nekiálltam játszani a felújított D2-vel és 55 fokra is felment a GPU. Fémmel 40-ig csak akkor ment fel ha kitapostam a 3080 belét. Ez így nem állapot, megy vissza szerdán a fém. Soha többé sima paszta GPU-ra. Már 2 éve megfogadtam, hallgatnom kellett volna magamra.
-
senior tag
válasz DroiDMester #72216 üzenetére
Létezik 5.5mm-es villás kulcs. Nekem van itthon már nem is emlékszem milyen projekt miatt ( az biztos, hogy PC / 3D nyomtató környéke... )
üdv.: Boldog Ferenc
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz DroiDMester #72212 üzenetére
Legközelebb, kitekered a csavart, szövet alapú rakasztó szalagra rárakod a fejét és kivágod, aztán mehet a blokkra, és nem karcól a csavar meghúzása
Nekem a fanatecnél volt ilyen anno, hogy gyárilag nem volt meghúzva a 10en x tűs csatlakozó, és mérlegeltem a szétszedésnél, és én is a szerelésnél döntöttem.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz DroiDMester #72212 üzenetére
Lehet, hogy sorja van az anya alatt és az egy picit még feltartja.
-
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz DroiDMester #72209 üzenetére
Na, szép munka. Csak mókoltál a csavarokkal? Vagy mi volt a megoldás?
-
mozso
senior tag
válasz DroiDMester #72209 üzenetére
Tök jó, de mi volt a megoldás? Ebből tudunk tanulni mi is.
-
nagyúr
-
senior tag
válasz DroiDMester #72200 üzenetére
Amit én csinálnék:
Ha két héten belül vagy és online rendelés volt. Ahogy már írta más is, vásárlástól elállás. Jogod van hozzá. Aztán direktben megvenni az Alphacooltól. (Nem az Aquatuningtól, de amúgy ott is korrektek garancia téren)B opcio, ha garanciális cserét szeretnél:
- Egy levél az Alphacoolnak (info@alphacool.com), hogy vettél egy ilyen blokkot. Ezt és ezt tapasztalaod mint probléma. Ezek a mérések jöttek ki, szerintük is garanciális csere ez így?
(Érdemes odaírni, hogy igen nem tőlük közvetlen és tudod, hogy a forgalmazónál kell a garanciát intézni.) Viszont kiváncsi vagy a véleményükre. Általában 2-3 nap alatt válaszolnak és teljesen normálisak.
- Ha megvan a válasz, akkor mehet a levél/hívás Merlinnek, hogy kérsz egy garanciális cserét, ha kekeckednek lehet idézni az Alphacool levelét...Én megpróbálnám elkerülni a rögzítő csavarok meghúzását, mert ha csak véletlenül megsérül a nikkel bevonat (megcsúszik) vagy megszakad egy menet, stb, akkor gari bukta.
üdv.: Boldog Ferenc
-
Melorin
addikt
Másik megoldás ha nem bírod beljebb csavarni: kicseréled egy a gpu-tól távolabbi távtartóra ahol már pad van, mert annál nem számít néhány századnyi tévedés, a gpu-nál viszont igen.
-
Zsohi
őstag
A mereseket szepen vissza is adja az a lenyomat. Eleg siralmas, hogy ez kikerult a vadonba.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
MPowerPH
félisten
En eloszor megprobalnam becsavarni az anyakat.
Don't Tread On Me
-
Melorin
addikt
Nem tudod egyszerűen csak megfogni egy fogóval a 2,63mm-eset és beljebb csavarni?
-
törölt tag
Miért kéne reszelni, azért vannak az anyák hogy meglehessen húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- 1db Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm radiátor !
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest